LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 15 Φεβρουαρίου 2025 18:40 | Ανανέωση: 15 Φεβρουαρίου 2025 19:14

ΟΦΗ - Αστέρας Τρίπολης: Οι Κρητικοί πήραν τη νίκη στις καθυστερήσεις

Με αυτό το αποτέλεσμα ο ΟΦΗ επέστρεψε στις νίκες και έδωσε τέλος στο αήττητο σερί του Αστέρα Τρίπολης.

Super League - ΟΦΗ - Αστέρας Τρίπολης

Χάρη σε γκολ του Τιάγκο Νους στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, ο ΟΦΗ πήρε μια σπουδαία νίκη με 2-1 επί του Αστέρα Τρίπολης στο «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης», στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League, σε ένα ματς που όλα συνέβησαν στο δεύτερο ημίχρονο.

Ο Έντι Σαλσίδο (59’) έβαλε μπροστά στο σκορ την ομάδα του Μίλαν Ράσταβατς, που είχε χάσει σημαντικές ευκαιρίες με τον Ταξιάρχη Φούντα νωρίτερα, με τον Νίκο Καλτσά (73’) να ισοφαρίζει προσωρινά για την ομάδα του Σάββα Παντελίδη. Η οποία τελικά γνώρισε την πρώτη ήττα έπειτα από εννέα παιχνίδια σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο (οκτώ νίκες και μια ισοπαλία κόντρα στον Ολυμπιακό), αποτέλεσμα που θα την κρατήσει στην έκτη θέση.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους Κρητικούς να χάνουν τρεις σπουδαίες ευκαιρίες – όλες με τον Φούντα. Αρχικά, στο 3ο λεπτό, μετά την παράλληλη σέντρα του Νους, ο διεθνής φορ έκανε την προβολή αλλά έστειλε την μπάλα δίπλα από το δοκάρι. Και στο 12’, έπειτα από απίθανη ενέργεια του Ηλία Χατζηθεοδωρίδη από τα αριστερά, η μπάλα στρώθηκε στον πρώην φορ της ΑΕΚ που απέτυχε με το αριστερό να πλασάρει σωστά, όντας αμαρκάριστος.

Το… κακό για τον Φούντα τρίτωσε στο 20ο λεπτό, με τον 30χρονο επιθετικό να σημαδεύει το οριζόντιο δοκάρι του Παναγιώτη Τσιντώτα με αριστερό σουτ από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής. Ήταν κι η φάση που αφύπνισε τους Αρκάδες που ήταν… άφαντοι ως εκείνο το σημείο. Όχι πως δημιούργησαν ιδιαίτερες φάσεις ωστόσο άρχισε να τους νιώθει ο Νίκος Χριστογεώργος, με πιο σημαντική στιγμή την κεφαλιά του Καλτσά στο 26’.

Το διαγώνιο σουτ του Νους στο 38’ κι η λόμπα του Καλτσά στο 40’ – αμφότερες οι προσπάθειες, άστοχες – ήταν ό,τι καλύτερο ως το τέλος του πρώτου μέρους. Το δεύτερο ξεκίνησε όπως και το πρώτο, με τον ΟΦΗ να ψάχνει το γκολ και να φτάνει πολύ κοντά σε αυτό στο 55’: ο Φούντας έκανε την κίνηση από τα δεξιά, συνέκλινε και σούταρε με το αριστερό, ο Τσιντώτας εκτινάχθηκε κι έδιωξε, με τον πρώην τερματοφύλακα της ΑΕΚ να σταματά και τον Σαλσίδο στην επαναφορά.

Ο τελευταίος ήταν αυτός που «λύτρωσε» τους γηπεδούχους στο 59’. Ο δανεικός από την Ίντερ επιθετικός ήταν ο αποδέκτης του όμορφου συνδυασμού των Μπόρχα Γκονζάλες, Φούντα στέλνοντας από κοντά την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Όπως ήταν λογικό, ο Παντελίδης άρχισε σιγά-σιγά να κάνει όλο και πιο επιθετική την ομάδα του. Και δικαιώθηκε σύντομα.

Δυο εκ των αλλαγών του, Νικολάς Τζοακινί και Νίκος Ζουγλής, συνεργάστηκαν, ο τελευταίος σέντραρε από τα αριστερά, με τον Καλτσά να νικά στον αέρα τον Χατζηθεοδωρίδη κάνοντας με σκαστή κεφαλιά το 1-1 στο 73’. Ακολούθησε το δυνατό σουτ του Νους, δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας του Τσιντώτα για να χάσει απίστευτη ευκαιρία στο 89’ ο Φράνκο Ζανελάτο.

Ο Νους πήρε την μπάλα ανάμεσα από τους Τσιντώτα και Άλβαρες και γύρισε στο σημείο του πέναλτι, με τον Περουβιανό επιθετικό να αστοχεί προ κενής εστίας από το σημείο του πέναλτι. Εν τέλει, αποδόθηκε… ποδοσφαιρική δικαιοσύνη, με τον Αργεντινό μεσοεπιθετικό με καρφωτή κεφαλιά στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα, μετά το φάουλ του συμπατριώτη του, Χουάν Νέιρα.

Το σκορ δεν άλλαξε, αν κι άλλαξαν οι αριθμητικές ισορροπίες. Κάποιος από τον πάγκο του ΟΦΗ πέταξε μια μπάλα στον αγωνιστικό χώρο, ο Μούμο Μουνιόθ την κλότσησε πάνω του, απειλήθηκε σύρραξη, με τον Ισπανό μέσο να αποβάλλεται. Νίκη που επανέφερε τους Κρητικούς στην πρώτη οκτάδα και τους έδωσε ψυχολογικό πλεονέκτημα ενόψει των διπλών αναμετρήσεων με τον Αστέρα Τρίπολης για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Super League - ΟΦΗ - Αστέρας Τρίπολης

Διαιτητής: Ιωάννης Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)

Κίτρινες: Φούντας, Μπάκιτς, Χατζηθεοδωρίδης, Ζανελάτο, Νους – Κρεσπί, Καστάνιο,Τσιντώτας, Καλτσάς.

Κόκκινη: Ματέους Μπρεσάν (90’+8’) – Μούμο Μουνιόθ (90’+8’)

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:

ΟΦΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Χριστογεώργος, Γκονζάλες, Χατζηθεοδωρίδης (79’ Λιούις), Λαμπρόπουλος, Σίλβα, Καραχάλιος (71’ Νέιρα), Ανδρούτσος, Φούντας (79’ Ζανελάτο), Νους, Μπάκιτς, Σαλσίδο (84’ Γιουνγκ).

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Σάββας Παντελίδης): Τσιντώτας, Καστάνιο, Τριανταφυλλόπουλος, Άλχο (63’ Γκαρσία), Άλβαρες, Αλάγκμπε, Γιαμπλόνσκι (63’ Ζουγλής), Τζανδάρης (73’ Μούμο), Κρεσπί (63’ Τζοακινί), Καλτσάς, Μακέντα (89’ Ντέλι).

Ειδήσεις σήμερα:

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου: Σύσταση Ομάδας Εργασίας για την αντιμετώπιση των προκλήσεων

Σύμη: Ο 15χρονος κακοποιούσε την κόρη μου ψυχολογικά, επέμενε να με αποτελειώσει λέει η μητέρα της 13χρονης

Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΘεσσαλονίκη: Κακοποιούσε σεξουαλικά τον ανήλικο γιο της οικιακής της βοηθούΣήμερα 09:49 | Ειδήσεις

Η δικογραφία θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Τσιάρας: Καλούμε τους αγρότες να έρθουν να συζητήσουμε για την επίλυση του θέματοςΣήμερα 08:57 | Ειδήσεις

Όλα όσα ανέφερε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Τσιάρας στο Καλημέρα Ελλάδα σχετικά με τα αιτήματα των αγροτών.

Κυψέλη: Υπό κατάληψη το σχολείο μετά το περιστατικό με το μαχαίρωμα μαθήτριαςΣήμερα 10:07 | Ειδήσεις

Στο σχολείο κυριαρχεί φόβος με τους μαθητές να ζητούν την απομάκρυνση της 16χρονης από το σχολείο.

Καταδίωξη τα ξημερώματα στο Χαλάνδρι: Στο τιμόνι 16χρονος, γιος βουλευτή ΠΑΣΟΚΣήμερα 09:43 | Ειδήσεις

Αστυνομική καταδίωξη σημειώθηκε στις 4 τα ξημερώματα στο Χαλάνδρι, όταν όχημα με έξι ανήλικους δεν σταμάτησε σε έλεγχο.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Euroleague: Ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί την Φενερμπαχτσέ με στόχο την 10η νίκη του10:58Κυψέλη: Υπό κατάληψη το σχολείο μετά το περιστατικό με το μαχαίρωμα μαθήτριας10:44Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στη Γραμμή 3 του Μετρό10:30Θεσσαλονίκη: Κακοποιούσε σεξουαλικά τον 9χρονο γιο της οικιακής της βοηθού10:20Καταδίωξη τα ξημερώματα στο Χαλάνδρι: Στο τιμόνι 16χρονος, γιος βουλευτή ΠΑΣΟΚ10:10Τσιάρας: Καλούμε τους αγρότες να έρθουν να συζητήσουμε για την επίλυση του θέματος09:56Σεισμός 3,2 Ρίχτερ στο Αγρίνιο09:42Πάτρα: Νέες κινητοποιήσεις αγροτών και κτηνοτρόφων της δυτικής Ελλάδας09:2824ωρη απεργία ΑΔΕΔΥ: Ποιοι απεργούν, πώς θα κινηθούν τα μέσα09:14Πιλοτική 24ωρη λειτουργία του Μετρό στη Θεσσαλονίκη09:00Λάρισα: Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στο μπλόκο της Νίκαιας08:46Εκτός λειτουργίας η Γραμμή 3 του Μετρό από Χολαργό μέχρι Αεροδρόμιο08:32Με την ομιλία του πρωθυπουργού ολοκληρώνεται σήμερα η συζήτηση και ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού για το 202608:16Miles Davis: Ο άνθρωπος που δεν άφησε ποτέ την τζαζ να μείνει ακίνητη08:02Λαμία: Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες07:48Δώρο Χριστουγέννων 2025: Τι ισχύει για τον ιδιωτικό τομέα - Τι πρέπει να κάνει ο εργαζόμενος, εάν δεν καταβληθεί07:34Απεργία: "Λουκέτο" σήμερα στους δήμους της χώρας07:24Σεισμός 5,2 ρίχτερ στη Ζάκυνθο07:10Ο Ντόναλντ Τραμπ κατέθεσε αγωγή 5 δισ. κατά του BBC07:00Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 16 Δεκεμβρίου06:48
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο