LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 15 Φεβρουαρίου 2025 18:40 | Ανανέωση: 15 Φεβρουαρίου 2025 19:14

ΟΦΗ - Αστέρας Τρίπολης: Οι Κρητικοί πήραν τη νίκη στις καθυστερήσεις

Με αυτό το αποτέλεσμα ο ΟΦΗ επέστρεψε στις νίκες και έδωσε τέλος στο αήττητο σερί του Αστέρα Τρίπολης.

Super League - ΟΦΗ - Αστέρας Τρίπολης

Χάρη σε γκολ του Τιάγκο Νους στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, ο ΟΦΗ πήρε μια σπουδαία νίκη με 2-1 επί του Αστέρα Τρίπολης στο «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης», στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League, σε ένα ματς που όλα συνέβησαν στο δεύτερο ημίχρονο.

Ο Έντι Σαλσίδο (59’) έβαλε μπροστά στο σκορ την ομάδα του Μίλαν Ράσταβατς, που είχε χάσει σημαντικές ευκαιρίες με τον Ταξιάρχη Φούντα νωρίτερα, με τον Νίκο Καλτσά (73’) να ισοφαρίζει προσωρινά για την ομάδα του Σάββα Παντελίδη. Η οποία τελικά γνώρισε την πρώτη ήττα έπειτα από εννέα παιχνίδια σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο (οκτώ νίκες και μια ισοπαλία κόντρα στον Ολυμπιακό), αποτέλεσμα που θα την κρατήσει στην έκτη θέση.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους Κρητικούς να χάνουν τρεις σπουδαίες ευκαιρίες – όλες με τον Φούντα. Αρχικά, στο 3ο λεπτό, μετά την παράλληλη σέντρα του Νους, ο διεθνής φορ έκανε την προβολή αλλά έστειλε την μπάλα δίπλα από το δοκάρι. Και στο 12’, έπειτα από απίθανη ενέργεια του Ηλία Χατζηθεοδωρίδη από τα αριστερά, η μπάλα στρώθηκε στον πρώην φορ της ΑΕΚ που απέτυχε με το αριστερό να πλασάρει σωστά, όντας αμαρκάριστος.

Το… κακό για τον Φούντα τρίτωσε στο 20ο λεπτό, με τον 30χρονο επιθετικό να σημαδεύει το οριζόντιο δοκάρι του Παναγιώτη Τσιντώτα με αριστερό σουτ από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής. Ήταν κι η φάση που αφύπνισε τους Αρκάδες που ήταν… άφαντοι ως εκείνο το σημείο. Όχι πως δημιούργησαν ιδιαίτερες φάσεις ωστόσο άρχισε να τους νιώθει ο Νίκος Χριστογεώργος, με πιο σημαντική στιγμή την κεφαλιά του Καλτσά στο 26’.

Το διαγώνιο σουτ του Νους στο 38’ κι η λόμπα του Καλτσά στο 40’ – αμφότερες οι προσπάθειες, άστοχες – ήταν ό,τι καλύτερο ως το τέλος του πρώτου μέρους. Το δεύτερο ξεκίνησε όπως και το πρώτο, με τον ΟΦΗ να ψάχνει το γκολ και να φτάνει πολύ κοντά σε αυτό στο 55’: ο Φούντας έκανε την κίνηση από τα δεξιά, συνέκλινε και σούταρε με το αριστερό, ο Τσιντώτας εκτινάχθηκε κι έδιωξε, με τον πρώην τερματοφύλακα της ΑΕΚ να σταματά και τον Σαλσίδο στην επαναφορά.

Ο τελευταίος ήταν αυτός που «λύτρωσε» τους γηπεδούχους στο 59’. Ο δανεικός από την Ίντερ επιθετικός ήταν ο αποδέκτης του όμορφου συνδυασμού των Μπόρχα Γκονζάλες, Φούντα στέλνοντας από κοντά την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Όπως ήταν λογικό, ο Παντελίδης άρχισε σιγά-σιγά να κάνει όλο και πιο επιθετική την ομάδα του. Και δικαιώθηκε σύντομα.

Δυο εκ των αλλαγών του, Νικολάς Τζοακινί και Νίκος Ζουγλής, συνεργάστηκαν, ο τελευταίος σέντραρε από τα αριστερά, με τον Καλτσά να νικά στον αέρα τον Χατζηθεοδωρίδη κάνοντας με σκαστή κεφαλιά το 1-1 στο 73’. Ακολούθησε το δυνατό σουτ του Νους, δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας του Τσιντώτα για να χάσει απίστευτη ευκαιρία στο 89’ ο Φράνκο Ζανελάτο.

Ο Νους πήρε την μπάλα ανάμεσα από τους Τσιντώτα και Άλβαρες και γύρισε στο σημείο του πέναλτι, με τον Περουβιανό επιθετικό να αστοχεί προ κενής εστίας από το σημείο του πέναλτι. Εν τέλει, αποδόθηκε… ποδοσφαιρική δικαιοσύνη, με τον Αργεντινό μεσοεπιθετικό με καρφωτή κεφαλιά στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα, μετά το φάουλ του συμπατριώτη του, Χουάν Νέιρα.

Το σκορ δεν άλλαξε, αν κι άλλαξαν οι αριθμητικές ισορροπίες. Κάποιος από τον πάγκο του ΟΦΗ πέταξε μια μπάλα στον αγωνιστικό χώρο, ο Μούμο Μουνιόθ την κλότσησε πάνω του, απειλήθηκε σύρραξη, με τον Ισπανό μέσο να αποβάλλεται. Νίκη που επανέφερε τους Κρητικούς στην πρώτη οκτάδα και τους έδωσε ψυχολογικό πλεονέκτημα ενόψει των διπλών αναμετρήσεων με τον Αστέρα Τρίπολης για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Super League - ΟΦΗ - Αστέρας Τρίπολης

Διαιτητής: Ιωάννης Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)

Κίτρινες: Φούντας, Μπάκιτς, Χατζηθεοδωρίδης, Ζανελάτο, Νους – Κρεσπί, Καστάνιο,Τσιντώτας, Καλτσάς.

Κόκκινη: Ματέους Μπρεσάν (90’+8’) – Μούμο Μουνιόθ (90’+8’)

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:

ΟΦΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Χριστογεώργος, Γκονζάλες, Χατζηθεοδωρίδης (79’ Λιούις), Λαμπρόπουλος, Σίλβα, Καραχάλιος (71’ Νέιρα), Ανδρούτσος, Φούντας (79’ Ζανελάτο), Νους, Μπάκιτς, Σαλσίδο (84’ Γιουνγκ).

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Σάββας Παντελίδης): Τσιντώτας, Καστάνιο, Τριανταφυλλόπουλος, Άλχο (63’ Γκαρσία), Άλβαρες, Αλάγκμπε, Γιαμπλόνσκι (63’ Ζουγλής), Τζανδάρης (73’ Μούμο), Κρεσπί (63’ Τζοακινί), Καλτσάς, Μακέντα (89’ Ντέλι).

Ειδήσεις σήμερα:

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου: Σύσταση Ομάδας Εργασίας για την αντιμετώπιση των προκλήσεων

Σύμη: Ο 15χρονος κακοποιούσε την κόρη μου ψυχολογικά, επέμενε να με αποτελειώσει λέει η μητέρα της 13χρονης

Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤραγωδία στην Καλαμπάκα: Δύο αδέρφια βρέθηκαν νεκρά από αναθυμιάσειςΣήμερα 17:11 | Ειδήσεις

Πιθανή αιτία φέρεται να είναι η ξυλόσομπα, που χρησιμοποιούσαν για να ζεσταθούν.

Τροχαίο στην Πάτρα: Αγροτικό μπήκε μέσα σε ταβέρνα και ο οδηγός βρέθηκε κάτω από το αμάξι (βίντεο)Σήμερα 17:48 | Ειδήσεις

Ο οδηγός εγκλωβίστηκε κάτω από το αυτοκίνητό του.

"Αποκαλύψεις" - Μαζωνάκης: Νέα μαρτυρία-κλειδί για τις σχέσεις του τραγουδιστή με τον Στέφανο ΠαπαδόπουλοΣήμερα 16:47 | Ειδήσεις

Το αποκλειστικό ρεπορτάζ της εκπομπής του ΑΝΤ1 "Αποκαλύψεις" για τις συνθήκες της συνεργασίας τους, λίγες ημέρες μετά τη μήνυση που έχει καταθέσει ο νεαρός τραγουδιστής κατά του γνωστού καλλιτέχνη.

Αθώος ο Άρης Μουγκοπέτρος, για την κατηγορία της ενδοοικογενειακής απειλήςΣήμερα 16:46 | Ειδήσεις

Υπενθυμίζεται ότι ο γνωστός βιρτουόζος του κλαρίνου συνελήφθη την ημέρα των Χριστουγέννων και την επόμενη ημέρα, 26 Δεκεμβρίου, οδηγήθηκε ενώπιον των δικαστικών αρχών της Τρίπολης. 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ANT1 Sports: Μεταγραφικές εξελίξεις σε ΑΕΚ, Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό - Κορυφαία του κόσμου η Φωτεινή Τριχά20:54Συνάντηση Νετανιάχου - Τραμπ, με φόντο τη Γάζα και τη Μέση Ανατολή20:40Ο Άντριου Γκάουντλοκ συνελήφθη για κατοχή ναρκωτικών στη Ρόδο20:26Τι καιρό θα κάνει την Τρίτη20:12Εορταστική αγορά: Με... φειδώ ψώνια και δώρα, λόγω ακρίβειας19:58Ρόδος: Νεκρός 51χρονος καθηγητής σε τροχαίο - Ελαφρά τραυματίας 15χρονος συνεπιβάτης19:44Θεοδωρικάκος: Ρεκόρ πληρωμών από αναπτυξιακούς νόμους19:30Ισπανία: Τρεις νεκροί και μία τραυματίας από χιονοστιβάδα στα Πυρηναία19:16Στο Σεν Τροπέ η τελευταία κατοικία της Μπριζίτ Μπαρντό19:02Μπλόκα: Πρωτοχρονιά στον ΒΟΑΚ θα κάνουν οι αγρότες18:48Ο Τραμπ είχε σήμερα μια "θετική τηλεφωνική συνομιλία" με τον Πούτιν, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος18:34Τροχαίο στην Πάτρα: Αγροτικό μπήκε μέσα σε ταβέρνα και ο οδηγός βρέθηκε κάτω από το αμάξι (βίντεο)18:20Η Ουκρανία επιχείρησε να χτυπήσει το σπίτι του Πούτιν στο Νόβγκοροντ με 91 drones – Διαψεύδει ο Ζελένσκι 18:06Η ΑΕΚ "έκλεισε" τον 20χρονο διεθνή Βούλγαρο στόπερ Μάρτιν Γκεοργκίεφ17:52Χανιά: Κρούσμα ελονοσίας σε 22χρονο μετανάστη17:38Τραγωδία στην Καλαμπάκα: Δύο αδέρφια βρέθηκαν νεκρά από αναθυμιάσεις17:24"Αποκαλύψεις" - Μαζωνάκης: Νέα μαρτυρία-κλειδί για τις σχέσεις του τραγουδιστή με τον Στέφανο Παπαδόπουλο17:10Αθώος ο Άρης Μουγκοπέτρος, για την κατηγορία της ενδοοικογενειακής απειλής16:56"Αποκαλύψεις" - Βαρδούσια: Τι έδειξε η ιατροδικαστική έκθεση για το θάνατο των τεσσάρων ορειβατών16:42Σπείρα διαρρηκτών “χτυπούσε” επανειλημμένα σε Φιλοθέη και Ψυχικό - Συνελήφθη 39χρονος μετά από καταδίωξη16:28
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο