LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 14 Φεβρουαρίου 2025 10:16

Ρόδος: Ελεύθερος o γυναικολόγος που μήνυσαν δεκάδες γυναίκες για σεξουαλικές επιθέσεις

Ο 68χρονος ιατρός κατηγορείται για βιασμό κατά συρροή, κατάχρηση σε γενετήσια πράξη προσώπου ανίκανου για αντίσταση κατά συρροή και προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας.

γυναικολόγος - καρέκλα

Ο 68χρονος γυναικολόγος-μαιευτήρας, που κατηγορείται για σεξουαλικά εγκλήματα εις βάρος ασθενών του, αφέθηκε ελεύθερος με απόφαση του Επίκουρου Ανακριτή και του Εισαγγελέα Υπηρεσίας.

Η απόφαση ήταν ομόφωνη, ωστόσο του επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι, οι οποίοι περιλαμβάνουν την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα καθώς και την προσωρινή απαγόρευση άσκησης του επαγγέλματός του.

Οι όροι αυτοί κρίθηκαν αναγκαίοι ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή εξέλιξη της υπόθεσης, ενώ η δικαστική έρευνα παραμένει σε εξέλιξη.

Η υπόθεση του 68χρονου γιατρού συνεχίζει να απασχολεί τη δικαιοσύνη και την κοινή γνώμη, καθώς βρίσκεται αντιμέτωπος με βαρύτατες κατηγορίες. Χθες απολογήθηκε ειδικότερα για την 22η μήνυση εις βάρος του. Η νέα καταγγελία που προστέθηκε στο ήδη βεβαρημένο κατηγορητήριο αφορά κατάχρηση σε γενετήσια πράξη.

Ο γιατρός κατηγορείται συνολικά για σοβαρά αδικήματα που περιλαμβάνουν βιασμό κατά συρροή, κατάχρηση σε γενετήσια πράξη εις βάρος γυναικών που δεν μπορούσαν να αντισταθούν, καθώς και προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας.

22 γυναίκες έχουν καταθέσει μηνύσεις εναντίον του, καταγγέλλοντας ότι υπέστησαν ανάρμοστες συμπεριφορές κατά τη διάρκεια γυναικολογικών εξετάσεων.

Η τελευταία μήνυση αφορά ένα περιστατικό που φέρεται να έλαβε χώρα το 2017 στο νοσηλευτικό ίδρυμα της Ρόδου. Σύμφωνα με τη μηνύτρια, η οποία επισκέφθηκε τον κατηγορούμενο για μία απλή γυναικολογική εξέταση, ο γιατρός επιχείρησε να την παρενοχλήσει σεξουαλικά. Η γυναίκα περιέγραψε με λεπτομέρειες την εμπειρία της και κατέθεσε στις αρχές τους λόγους που την οδήγησαν να υποβάλει τη μήνυση αρκετά χρόνια αργότερα.

Η καθυστέρηση στην καταγγελία δεν είναι μοναδικό φαινόμενο στην υπόθεση, καθώς και άλλες γυναίκες έχουν αναφέρει ότι χρειάστηκε να περάσουν χρόνια μέχρι να βρουν το θάρρος να μιλήσουν.

Οι ανακριτικές αρχές εξετάζουν προσεκτικά τις μαρτυρίες, προκειμένου να διαπιστώσουν την αξιοπιστία των ισχυρισμών.

Ο 68χρονος γιατρός συνεχίζει να αρνείται όλες τις κατηγορίες, επιμένοντας ότι είναι αθώος και ότι πρόκειται για ψευδείς ισχυρισμούς.

Όσον αφορά στη νέα μήνυση, υποστηρίζει ότι υπάρχουν αντιφάσεις στην περιγραφή της μηνύτριας, καθώς η ίδια ισχυρίζεται πως διαγνώστηκε με έρπητα μέσω εργαστηριακών εξετάσεων. Ο ίδιος αναφέρει πως πραγματοποίησε πλήρη έλεγχο, συμπεριλαμβανομένου υπερηχογραφήματος, και της συνέστησε να υποβληθεί σε εξετάσεις για σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα. Όπως τόνισε, θα ήταν παράλογο να προχωρούσε σε οποιαδήποτε ανάρμοστη πράξη με μια γυναίκα που παρουσίαζε τέτοιες ενδείξεις.

Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι η καθυστέρηση στην υποβολή των μηνύσεων και η επαναλαμβανόμενη φύση των κατηγοριών δημιουργούν υποψίες για προσπάθεια στοχοποίησής του.

Ο κατηγορούμενος, σε μία προσπάθεια να ενισχύσει την υπερασπιστική του γραμμή, αναφέρθηκε στη μακροχρόνια επαγγελματική του διαδρομή, τονίζοντας ότι έχει εξετάσει πάνω από 30.000 γυναίκες χωρίς να έχει υπάρξει κανένα απολύτως παράπονο εις βάρος του στο παρελθόν.

Επιπλέον, επεσήμανε ότι όλες οι εξετάσεις διενεργούνταν παρουσία νοσηλευτικού προσωπικού και σε ανοιχτούς χώρους, κάτι που, σύμφωνα με τον ίδιο, καθιστά αδύνατη οποιαδήποτε ανάρμοστη συμπεριφορά.
Ακόμη, ανέφερε ότι σκοπεύει να κινηθεί νομικά κατά των γυναικών που τον έχουν καταγγείλει, υποβάλλοντας μηνύσεις για ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμηση.

Η υπόθεση βρίσκεται ήδη ενώπιον της Δικαιοσύνης, με την κύρια δίκη να εξελίσσεται στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου. Η επόμενη προγραμματισμένη συνεδρίαση έχει οριστεί για τις 17 Φεβρουαρίου 2025, οπότε και αναμένεται να αγορεύσει η Εισαγγελέας της έδρας. Η αγόρευση αυτή εκτιμάται ότι θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην πορεία της δίκης και στη διαμόρφωση της τελικής απόφασης.

Τον 68χρονο γυναικολόγο υπερασπίζονται οι δικηγόροι κ.κ. Μανώλης Κουτσούκος και Κώστας Αβδελλής.

Πηγή: dimokratiki.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη – Ψαρόπουλος: Έχουν γίνει λάθη και παραλείψεις στην ανακριτική διαδικασία

Χιλή - Καγιάκ: Φάλαινα “κατάπιε” 24χρονο και μετά τον... έφτυσε (βίντεο)

Κακοκαιρία - Κεφαλονιά: Πλημμύρες, κατολισθήσεις και ζημιές στο οδικό δίκτυο (εικόνες)

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Europa League: Συνεχίζονται οι νίκες για το "τριφύλλι"00:14Φιορεντίνα – ΑΕΚ: Νίκη… χρυσάφι για την “Ένωση” (βίντεο)00:04Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 35χρονος για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και απειλές 23:47Σούπερμαν: Αντίτυπο της πρώτης έκδοσης κόμικ πουλήθηκε έναντι αστρονομικού ποσού23:35Φιορεντίνα – ΑΕΚ: Το γκολ με το οποίο προηγήθηκε η “Ένωση”23:21Σε συναγερμό η Πολιτική Προστασία για την κακοκαιρία σε Βόρειο Αιγαίο και Δωδεκάνησα23:07Ολλανδία: Ενισχύεται με 100 ραντάρ για την ανίχνευση drones22:53Φιορεντίνα – ΑΕΚ: Το VAR ακύρωσε το γκολ των Ιταλών22:39“Cry to Heaven”: Η Adele κάνει το ντεμπούτο της στη μεγάλη οθόνη22:25Συμμορία στα Πατήσια: Παγίδευε θύματα μέσω ψεύτικου προφίλ σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα εκβίαζε22:11ΠΑΟΚ – Μπραν: Ψυχρολουσία λίγο πριν το φινάλε21:57Συλλογικές Συμβάσεις: Με επιφύλαξη έγινε δεκτή από τους εργαζόμενους η επαναφορά του διαλόγου υπαλλήλων - εργοδοτών21:43Χονγκ Κονγκ: Σε τουλάχιστον 83 αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών από πυρκαγιά σε πολυώροφο συγκρότημα κατοικιών21:29Η κλήρωση για τα 1.000 ευρώ σε 8.500 κατόχους προπληρωμένων καρτών επιδομάτων21:15Επίδομα παιδιού: Ανοίγει η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων21:01Εθνική Ελλάδας: Με το δεξί… στα προκριματικά για το Μουντομπάσκετ20:47Παπαδάκης: Να ελέγξουμε τις "γερασμένες" υποδομές20:32Παναθηναϊκός - Μπενίτεθ: Όσο κερδίζεις γίνεσαι όλο και πιο δυνατός 20:16Υπό βροχή η φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στο Σύνταγμα20:02Κακοκαιρία Adel: Καταρρακτώδης βροχή στην Αττική - Προβλήματα στην κυκλοφορία 19:48
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο