LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 14 Φεβρουαρίου 2025 09:47 | Ανανέωση: 14 Φεβρουαρίου 2025 11:18

Ελευσίνα: Επίθεση στο κτήριο του Διοικητηρίου της Περιφέρειας (εικόνες)

"Κανείς και τίποτα δεν μπορεί να μας τρομοκρατήσει. Η επίθεση στην αυτοδιοίκηση, είναι επίθεση στην ίδια την κοινωνία των πολιτών" δήλωσε μεταξύ άλλων ο περιφερειάρχης Νίκος Χαρδαλιάς.

Εκτεταμένες υλικές ζημιές προκάλεσε ομάδα κουκουλοφόρων στο κτίριο του Διοικητηρίου της Περιφέρειας στη Δυτική Αττική επί της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου στην Ελευσίνα, μετά από επίθεση που πραγματοποιήθηκε τα μεσάνυχτα της Τετάρτης.

Συγκεκριμένα, τέσσερις νεαροί με καλυμμένα τα πρόσωπά τους και εφοδιασμένοι με κράνη, λοστούς και κοντάρια, προσέγγισαν το κτήριο, κατέστρεψαν τις γλάστρες στον περιβάλλοντα εξωτερικό χώρο και εν συνεχεία έσπασαν τους υαλοπίνακες του ισογείου και προέβησαν σε βανδαλισμό των γραφείων. Το πλήρωμα διερχόμενου περιπολικού της ΕΛΑΣ που βρέθηκε στο σημείο την ώρα της επίθεσης, συνέλαβε επ’ αυτοφώρω τον έναν από τους δράστες, ενώ οι υπόλοιποι τρεις κατάφεραν να διαφύγουν και καταζητούνται.

Βανδαλισμοί - Διοικητήριο Περιφέρειας

Βανδαλισμοί - Διοικητήριο Περιφέρειας

Ο συλληφθείς μετήχθη στο αστυνομικό τμήμα Ελευσίνας, όπου μετά τη διαδικασία εξακρίβωσης των στοιχείων του διαπιστώθηκε ότι είναι κάτοικος της περιοχής που ανήκει στον αντιεξουσιαστικό χώρο, ενώ έχει συλληφθεί και άλλες φορές στο παρελθόν για ανάλογες έκνομες πράξεις.

Βανδαλισμοί - Διοικητήριο Περιφέρειας

Βανδαλισμοί - Διοικητήριο Περιφέρειας

Κανείς και τίποτα δεν πρόκειται να μας τρομοκρατήσει, κανείς και τίποτα δεν πρόκειται να ανακόψει ούτε στο ελάχιστο τις προσπάθειες που κάνει η διοίκησή μας για να βελτιώσει την ποιότητα ζωής όλων των πολιτών, σε κάθε μία από τις 66 ξεχωριστές γειτονιές της Αττικής μας” δήλωσε σχετικά ο Περιφερειάρχης Αττικής, καταδικάζοντας απερίφραστα την βίαιη επίθεση. “Η αυτοδιοίκηση είναι ο θεσμός που βρίσκεται πιο κοντά από κάθε άλλον στους πολίτες, στις ανάγκες, τις προσδοκίες και τις ιδιαίτερες δυνατότητες κάθε τοπικής κοινωνίας. Η επίθεση στην αυτοδιοίκηση είναι επίθεση στην ίδια την κοινωνία των πολιτών, είναι ευθεία επίθεση στην καρδιά της δημοκρατίας. Οι ‘γνωστοί άγνωστοι’, κρυμμένοι πίσω από τις κουκούλες και τα κράνη τους, επιλέγουν να στρέφονται εναντίον των δημοκρατικών ελευθεριών, κινούμενοι στο σκοτάδι, επιβάλλοντας με τη βία και το μίσος τις αντικοινωνικές τους θέσεις. Εμείς, επιλέγουμε να απαντάμε με το έργο μας, δίνοντας στο φως της ημέρας τον διαρκή αγώνα του αυτονόητου, για όλους τους πολίτες, με την κοινωνία στο πλευρό μας. Έτσι θα συνεχίσουμε, χωρίς φόβο, χωρίς να κάνουμε πίσω ούτε βήμα από αυτό που υποσχεθήκαμε στους πολίτες της Αττικής. Και αυτή την υπόσχεσή μας θα την τηρήσουμε μέχρι κεραίας. Συνεχίζουμε, πάντα δυνατά, για να πάμε την Αττική μπροστά”.

Βανδαλισμοί - Διοικητήριο Περιφέρειας

Βανδαλισμοί - Διοικητήριο Περιφέρειας

Στο σημείο της επίθεσης βρέθηκε άμεσα ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Κλεάνθης Βαρελάς, ο οποίος την επόμενη ημέρα, αφού έλαβε και τη σχετική εξουσιοδότηση από την Περιφερειακή Επιτροπή, μετέβη στο τοπικό αστυνομικό τμήμα, όπου κατέθεσε μήνυση κατά παντός υπευθύνου.

Ειδήσεις σήμερα:

Δολοφονία στην Ηλεία – δικηγόρος θύματος: Ο δράστης βρισκόταν σε κατάσταση άμυνας

Παίδων: 4χρονη διακομίστηκε με εκτεταμένα εγκαύματα – είχε μείνει αβοήθητη για μέρες

Αγίου Βαλεντίνου: H ιστορία πίσω από τη γιορτή των ερωτευμένων

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤροχαίο στην Πέτρου Ράλλη: Ένας νεκρός κι ένας σοβαρά τραυματισμένοςΣήμερα 12:13 | Ειδήσεις

Αμεσα στο σημείο ένα ασθενοφόρο και μια κινητή ιατρική μονάδα του ΕΚΑΒ.

Φυλακές Κορυδαλλού: Συνελήφθησαν 4 έγκλειστοι σε επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. – Τι βρήκαν και κατέσχεσαν οι αστυνομικοί (εικόνες)Σήμερα 13:40 | Ειδήσεις

Οι στοχευμένες έρευνες διενεργήθηκαν σε 9 κελιά, παρουσία εισαγγελικού λειτουργού.

Καλαμπάκα: Θανατηφόρο τροχαίο στην Αύρα – Νεκρός μοτοσικλετιστής (εικόνες)Σήμερα 10:14 | Ειδήσεις

Ο άτυχος άνδρας εντοπίστηκε στο οδόστρωμα χωρίς τις αισθήσεις του.

Τροχαίο στην Αγία Παρασκευή: Έχασε τη ζωή του μοτοσικλετιστής μετά από σύγκρουση με Ι.Χ.Σήμερα 11:06 | Ειδήσεις

Σφοδρή σύγκρουση μεταξύ αυτοκινήτων και μηχανής σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης (20/8) στη διασταύρωση Μεσογείων και Λεωφόρου Λαυρίου.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Φυλακές Κορυδαλλού: Συνελήφθησαν 4 έγκλειστοι σε επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. – Τι βρήκαν και κατέσχεσαν οι αστυνομικοί (εικόνες)13:42Δανία: Κατάργηση του ΦΠΑ στα βιβλία θέλει η κυβέρνηση – Στόχος η ενθάρρυνση της ανάγνωσης 13:28Γαύδος: Νέο περιστατικό διάσωσης – 25 μετανάστες μεταφέρονται στα Χανιά13:14Πορτογαλία: Τρίτος νεκρός από τις πυρκαγιές13:00Ο Ντόναλντ Τραμπ πιστεύει πως τυχόν συμφωνία ειρήνης στην Ουκρανία θα τον βοηθούσε να "πάει στον Παράδεισο"12:45Τετάρτη 20 Αυγούστου: Το πρώτο web δελτίο με τις σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας12:31Τροχαίο στην Πέτρου Ράλλη: Ένας νεκρός κι ένας σοβαρά τραυματισμένος12:17Η Τεχεράνη προειδοποίησε ότι θα χρησιμοποιήσει νέους πυραύλους σε περίπτωση που δεχθεί εκ νέου επίθεση από το Ισραήλ12:10Κυψέλη: Συνελήφθησαν δύο άτομα που κατηγορούνται ότι κατείχαν περισσότερα από 7 κιλά κάνναβης11:56Με Ελίασον στις Βρυξέλλες η ΑΕΚ11:41Τηλεφωνική επικοινωνία Γ. Γεραπετρίτη με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της Ουκρανίας, Τάρας Κατσκά 11:27Τροχαίο στην Αγία Παρασκευή: Έχασε τη ζωή του μοτοσικλετιστής μετά από σύγκρουση με Ι.Χ.11:12ΑΑΔΕ: Πάνω από 100 παραβάσεις σε μία εβδομάδα σε επιχειρήσεις δημοφιλών τουριστικών προορισμών10:58Ισραήλ: Ο υπουργός Άμυνας ενέκρινε το σχέδιο κατάληψης της Πόλης της Γάζας, επιστράτευσε 60.000 εφέδρους10:44Άνδρας συνελήφθη για ενδοοικογενειακή βία - Είχε "οπλοστάσιο" στο σπίτι του10:30Καλαμπάκα: Θανατηφόρο τροχαίο στην Αύρα – Νεκρός μοτοσικλετιστής (εικόνες)10:16Θεσσαλονίκη: Πρόστιμο σε 60χρονη, γιατί παράτησε σκύλο στο αυτοκίνητο μέσα στη ζέστη10:02Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 20 Αυγούστου09:48Τροχαίο Χανιά: Όχημα εκσφενδόνισε πεζό μέτρα μακριά09:34ΗΠΑ: Ο Λευκός Οίκος απέκτησε επίσημο λογαριασμό στο TikTok09:20
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο