Χιλή - Καγιάκ: Φάλαινα “κατάπιε” 24χρονο και μετά τον... έφτυσε (βίντεο)
Μια φάλαινα κατάπιε για λίγο έναν καγιάκερ στα νοτιοανατολικά της Παταγονίας της Χιλής πριν τον αφήσει γρήγορα αβλαβή. Το περιστατικό, το οποίο καταγράφηκε σε βίντεο, έγινε γρήγορα viral.
Το περασμένο Σάββατο, ο Άντριαν Σιμάνκας έκανε καγιάκ με τον πατέρα του, τον Ντελ, στην Μπαχία Ελ Άγιουλα κοντά στο φάρο Σαν Ισίδρο στα Στενά του Μαγγελάνου, όταν μια φάλαινα αναδύθηκε, καταπιέζοντας τον Άντριαν και το κίτρινο καγιάκ του για μερικά δευτερόλεπτα πριν τον αφήσει.
Ο Ντελ, που ήταν μόλις μερικά μέτρα μακριά, κατέγραψε τη στιγμή σε βίντεο, ενθαρρύνοντας τον γιο του να παραμείνει ήρεμος.
"Μείνε ήρεμος, μείνε ήρεμος," ακούγεται να λέει αφού ο γιος του αφέθηκε από το στόμα της φάλαινας.
"Νόμιζα ότι ήμουν νεκρός," είπε ο Άντριαν στο Associated Press. "Νόμιζα ότι με είχε φάει, ότι με είχε καταπιεί."
Περιέγραψε τον "τρόμο" των λίγων αυτών δευτερολέπτων και εξήγησε ότι ο πραγματικός φόβος του ήρθε μόνο μετά την επιφάνεια, φοβούμενος ότι το τεράστιο ζώο θα μπορούσε να βλάψει τον πατέρα του ή ότι θα πέθαινε στα παγωμένα νερά.
Παρά την τρομακτική εμπειρία, ο Ντελ παρέμεινε συγκεντρωμένος, καταγράφοντας και καθησυχάζοντας τον γιο του ενώ παλεύει με τη δική του ανησυχία.
"Όταν βγήκα και άρχισα να επιπλέω, φοβήθηκα ότι κάτι θα μπορούσε να συμβεί και στον πατέρα μου, ότι δεν θα φτάναμε στην ακτή εγκαίρως ή ότι θα έπαιρνα υποθερμία," είπε ο Άντριαν.
Μετά από μερικά δευτερόλεπτα στο νερό, ο Άντριαν κατάφερε να φτάσει στο καγιάκ του πατέρα του και γρήγορα βοηθήθηκε. Παρά τον τρόμο, και οι δύο επέστρεψαν στην ακτή χωρίς τραυματισμούς.
@abcnews A terrifying incident caught on camera shows the moment a kayaker off the Chilean coast was swallowed by a humpback whale before being released unharmed. The father-son duo was kayaking near the San Isidro Lighthouse in the Strait of Magellan, when the younger man was briefly swallowed by the multi-ton sea creature. #humpbackwhale #kayaking #news #abcnews ? original sound - ABC News
Τα Στενά του Μαγγελάνου, που βρίσκεται περίπου 1.600 μίλια (3.000 χιλιόμετρα) νότια από το Σαντιάγο, την πρωτεύουσα της Χιλής, είναι ένας σημαντικός τουριστικός προορισμός στην Παταγονία της Χιλής, γνωστός για τις δραστηριότητες περιπέτειας.
Τα παγωμένα νερά της θέτουν πρόκληση για ναυτικούς, κολυμβητές και εξερευνητές που προσπαθούν να τη διασχίσουν με διάφορους τρόπους.
Αν και είναι καλοκαίρι στο Νότιο Ημισφαίριο, οι θερμοκρασίες στην περιοχή παραμένουν ψυχρές, με τα ελάχιστα να πέφτουν στους 4 βαθμούς Κελσίου (39 βαθμούς Φαρενάιτ) και τις υψηλότερες σπάνια να ξεπερνούν τους 20 βαθμούς Κελσίου (68 βαθμούς Φαρενάιτ).
Ενώ οι επιθέσεις φαλαινών σε ανθρώπους είναι εξαιρετικά σπάνιες στα ύδατα της Χιλής, οι θάνατοι φαλαινών από συγκρούσεις με εμπορικά πλοία έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια και οι ναυαγισμοί έχουν γίνει επαναλαμβανόμενο πρόβλημα την τελευταία δεκαετία.
Δολοφονία στην Ηλεία – δικηγόρος θύματος: Ο δράστης βρισκόταν σε κατάσταση άμυνας
Παίδων: 4χρονη διακομίστηκε με εκτεταμένα εγκαύματα – είχε μείνει αβοήθητη για μέρες
Αγίου Βαλεντίνου: H ιστορία πίσω από τη γιορτή των ερωτευμένων