LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 10 Φεβρουαρίου 2025 15:42 | Ανανέωση: 10 Φεβρουαρίου 2025 15:51

Τεχνητή Νοημοσύνη - Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι συνδιαμορφωτής των εξελίξεων στην ΕΕ

Τι δήλωσε ο Πρωθυπουργός κατά την άφιξη του στο Παρίσι για την Σύνοδο Κορυφής για την Τεχνητής Νοημοσύνη, που συγκάλεσε ο Μακρόν.

Τεχνητή νοημοσύνη

«Η Ελλάδα συμμετέχει στη διεθνή διάσκεψη για την τεχνητή νοημοσύνη ουσιαστικά ως ένας συνδιαμορφωτής των ευρωπαϊκών εξελίξεων γύρω από τον κρίσιμο αυτό τομέα» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την άφιξή του στη Σύνοδο Κορυφής για δράση στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, που πραγματοποιείται στο Παρίσι. Στο περιθώριο της Συνόδου ο Πρωθυπουργός έχει προγραμματίσει συνάντηση με τον Εμανουέλ Μακρόν.

«Είμαστε μία από τις πρώτες χώρες που έχει καταρτίσει μία συνεκτική εθνική στρατηγική για την τεχνητή νοημοσύνη. Είμαστε μία από τις επτά ευρωπαϊκές χώρες στις οποίες απονεμήθηκε το "AI Factory", μια σημαντική ευρωπαϊκή χρηματοδοτική πρωτοβουλία για την ανάπτυξη υποδομών τεχνητής νοημοσύνης σε ευρωπαϊκές χώρες. Είμαστε μια χώρα η οποία έχει εξαιρετικά πλούσιο επιστημονικό ταλέντο που δραστηριοποιείται στον χώρο της τεχνητής νοημοσύνης. Είμαστε μια χώρα στην οποία πολλές μεγάλες ξένες εταιρείες τεχνολογίας έχουν ήδη επενδύσει, δημιουργώντας μεγάλα κέντρα επεξεργασίας δεδομένων, μεγάλα data centers» σημείωσε, υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να μπορέσουμε να εντοπίσουμε και εκείνα τα πεδία όπου χρειάζεται η παρέμβαση του κράτους ώστε να περιοριστούν οι αρνητικές συνέπειές της.

Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη:

Η Ελλάδα συμμετέχει στη διεθνή διάσκεψη για την τεχνητή νοημοσύνη ουσιαστικά ως ένας συνδιαμορφωτής των ευρωπαϊκών εξελίξεων γύρω από τον κρίσιμο αυτό τομέα.

Είμαστε μία από τις πρώτες χώρες που έχει καταρτίσει μία συνεκτική εθνική στρατηγική για την τεχνητή νοημοσύνη. Είμαστε μία από τις επτά ευρωπαϊκές χώρες στις οποίες απονεμήθηκε το «AI Factory», μια σημαντική ευρωπαϊκή χρηματοδοτική πρωτοβουλία για την ανάπτυξη υποδομών τεχνητής νοημοσύνης σε ευρωπαϊκές χώρες. Είμαστε μια χώρα η οποία έχει εξαιρετικά πλούσιο επιστημονικό ταλέντο που δραστηριοποιείται στον χώρο της τεχνητής νοημοσύνης. Είμαστε μια χώρα στην οποία πολλές μεγάλες ξένες εταιρείες τεχνολογίας έχουν ήδη επενδύσει, δημιουργώντας μεγάλα κέντρα επεξεργασίας δεδομένων, μεγάλα data centers.

Είμαστε μια χώρα η οποία μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή των έξυπνων παρεμβάσεων, προκειμένου να μπορέσουμε να ελέγξουμε τις αρνητικές επιπτώσεις της τεχνητής νοημοσύνης, και είμαστε μια χώρα η οποία ήδη χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη προκειμένου να βελτιώσει την αποδοτικότητα και την παραγωγικότητα της δημόσιας διοίκησης.

Προσβλέπω σε μια σειρά από ουσιαστικές συναντήσεις και στη δυνατότητά μας, όπως είπα, όχι απλά να μπορέσουμε να χρησιμοποιήσουμε την τεχνητή νοημοσύνη για να κάνουμε στη χώρα μας μια «επανάσταση παραγωγικότητας», αλλά να μπορέσουμε να εντοπίσουμε και εκείνα τα πεδία όπου χρειάζεται η παρέμβαση του κράτους ώστε να περιοριστούν οι αρνητικές συνέπειές της.

Θα αναφέρω εδώ ενδεικτικά, για ακόμη μια φορά, τα ζητήματα ψυχικής υγείας των παιδιών και των νέων, ένα ζήτημα το οποίο με απασχολεί προσωπικά πολύ και στο οποίο η Ελλάδα έχει ήδη παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο έτσι ώστε να εξασφαλίσουμε ότι τα παιδιά μας και οι έφηβοί μας δεν θα έχουν αρνητικές επιπτώσεις ως προς την ψυχική τους υγεία, ως αποτέλεσμα της έκθεσής τους σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σε πληροφορίες που τυγχάνουν επεξεργασίας από την τεχνητή νοημοσύνη.

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη - Μαρινάκης: Ο Ανδρουλάκης είπε ψέματα στους πολίτες, για να εκμεταλλευθεί τον πόνο των συγγενών των θυμάτων

Eurobasket 2025: Χωρίς Φουρνιέ η Εθνική Γαλλίας

Σαντορίνη - Αμοργός: Σεισμός 4,9 Ρίχτερ ανοιχτά της Αρκεσίνης

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΠάνος Ρούτσι: Τι έδειξαν οι εξετάσεις - Η επίσημη ανακοίνωσηΣήμερα 11:47 | Ειδήσεις

Σύμφωνα με την ομάδα των ιατρών που τον παρακολουθεί καθημερινά, ο Πάνος Ρούτσι έχει χάσει δέκα κιλά.

Τελεσίγραφο Τραμπ: Η Χαμάς έχει διορία για την συμφωνία μέχρι την Κυριακή – Είναι η τελευταία ευκαιρίαΣήμερα 18:15 | Ειδήσεις

Η ανακοίνωση του Ντόναλντ Τραμπ έρχεται λίγο αφότου η Χαμάς ζήτησε περισσότερο χρόνο για να μελετήσει τη συμφωνία.

Βουλή: Ο Κώστας Μπάρκας κατήγγειλε την Ραλλία Χρηστίδου για απειλή ξυλοδαρμούΣήμερα 16:21 | Ειδήσεις

Επεισόδιο στην Ολομέλεια ανάμεσα στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και στην ανεξάρτητη βουλευτή

Άρτα: Το Σάββατο η εκταφή της 28χρονης εγκύου που πέθανε στο νοσοκομείοΣήμερα 16:53 | Ειδήσεις

Η διοίκηση του Νοσοκομείου Άρτας έχει διατάξει τη διενέργεια ΕΔΕ, προκειμένου να διαπιστωθούν οι ακριβείς συνθήκες γύρω από τον θάνατο της άτυχης κοπέλας.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο18:52Νάσος Γκαβέλας: "Χρυσός" στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το Νέο Δελχί18:38Τελεσίγραφο Τραμπ: Η Χαμάς έχει διορία για την συμφωνία μέχρι την Κυριακή – Είναι η τελευταία ευκαιρία18:24Ισπανία: Η κυβέρνηση θέλει να περιλάβει στο Σύνταγμα το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση18:10ΗΠΑ: Θλίψη με την δολοφονία της 17χρονης ομογενούς στο Νιου Τζέρσεϋ - Πρώην σύντροφός της ο δράστης 17:56Πέλλα: Εξιχνιάστηκαν 2 τηλεφωνικές απάτες σε βάρος ηλικιωμένων17:42Άρτα: Το Σάββατο η εκταφή της 28χρονης εγκύου που πέθανε στο νοσοκομείο17:28Ολοκληρώθηκε η εθνική άσκηση "Παρμενίων – 25" (εικόνες)17:14Υπό πλήρη έλεγχο η μεγάλη φωτιά στις Μελέσες17:00Βουλή: Ο Κώστας Μπάρκας κατήγγειλε την Ραλλία Χρηστίδου για απειλή ξυλοδαρμού16:46Η Εθνική Τράπεζα στο πλευρό του ΕΚΑΒ16:32ΕΦΚΑ: Πότε θα καταβληθούν οι συντάξεις Νοεμβρίου16:18Στην Αμοργό το Σαββατοκύριακο ο Κυριάκος Μητσοτάκης16:04Πάτρα: Έπαθε έφραγμα την ώρα που την έλουζαν στο κομμωτήριο15:50Ηράκλειο: Φωτιά ξέσπασε σε χορτολιβαδική έκταση15:36Πάτρα: Ανήλικοι πήγαν να κλέψουν ηλικιωμένο - Έπεσε στην προσπάθειά του να τους πιάσει (Βίντεο)15:22Βόλος: Αυτοκίνητο άρπαξε φωτιά μετά από τροχαίο ατύχημα (εικόνες)15:08Βουλιαγμένη: Συνελήφθη 47χρονος για κατοχή όπλων και αρχαιοτήτων14:54Βρετανία: Γυναίκα για πρώτη φορά στην ιστορία η νέα Αρχιεπίσκοπος της Αγγλικανικής εκκλησίας14:40Αμαλιάδα: Ηλικιωμένη παρασύρθηκε από φορτηγό - Ο θάνατος της ήταν ακαριαίος (εικόνες)14:26
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο