Τουρκία - Αδραμύττειον: Οι σεισμοί αποκάλυψαν αρχαίο ελληνικό λιμάνι (εικόνες)
Τα ερείπια του αρχαίου λιμανιού 2,500 χιλιάδων ετών της πόλης Αδραμύττειον εμφανίστηκαν στα παράλια της Μικράς Ασίας στην Τουρκία με την υποχώρηση της θάλασσας κατά 40 μέτρα, αποκαλύπτουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης.
Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Κωνσταντινούπολη, Άννα Ανδρέου, στην περιοχή της πόλης Μπαλίκεσιρ της Τουρκίας καθώς η θάλασσα υποχωρούσε, μικρά νησάκια σχηματίστηκαν στην ακτή. Τα ερείπια του λιμανιού κατέγραψαν με τα κινητά τους πολίτες που κατοικούσαν στην περιοχή.
Ένας πολίτης που φωτογράφισε τα ερείπια δήλωσε ότι η θάλασσα είχε υποχωρήσει μετά τους σεισμούς της 6ης Φεβρουαρίου και είπε: «Αυτή είναι ήδη μια ρηχή περιοχή, ακόμα κι αν το νερό της θάλασσας κατέβει δέκα εκατοστά, μπορούμε να δούμε ότι η θάλασσα έχει υποχωρήσει για μέτρα. Δεν ξέρω αν έχει σχέση με τον σεισμό».
Τα ερείπια του λιμανιού φάνηκαν και από αέρος.
Πηγή εικόνων: diken.com.tr
Super Bowl: Ο Λαμάρ, ο Τραμπ και οι αποδοκιμασίες στην Τέιλορ Σουίφτ (βίντεο)
Μετεωρίτης έπεσε στην Κορινθία (εικόνες)
Τομ Ρόμπινς: Πέθανε ο σπουδαίος, αλλά και “επικίνδυνος” αντισυμβατικός συγγραφέας