LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 07 Φεβρουαρίου 2025 16:30

Τουρκία - Νοθευμένο αλκοόλ: Περισσότεροι από 100 οι νεκροί, χαροπαλεύουν 20 στην ΜΕΘ

Διαστάσεις εθνικής τραγωδίας προσδίδει η αυξανόμενη ροή των θανάτων από κατανάλωση νοθευμένου αλκοόλ στην Άγκυρα και στην Κωνσταντινούπολη. Τι αναφέρουν οι Αρχές για την κατάσταση.

Αλκοόλ - μπαρ - ποτό - ουίσκι

Ακόμη 33 άνθρωποι βρέθηκαν νεκροί στην Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη από νοθευμένο αλκοόλ ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στους 103. Από τις 14 Ιανουαρίου έως τις 6 Φεβρουαρίου, 70 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους και 150 άτομα νοσηλεύτηκαν λόγω νοθευμένου αλκοόλ στην Κωνσταντινούπολη.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Κωνσταντινούπολη, Άννα Ανδρέου, ο νομάρχης Βασίπ Σαχίν σε νέες δηλώσεις του, ανέφερε ότι άλλοι 33 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 20 άτομα νοσηλεύονται στην εντατική.

«Στο πλαίσιο της καταπολέμησης των παραποιημένων και λαθραίων οινοπνευματωδών ποτών, συνελήφθησαν 190 άτομα, τέθηκαν υπό κράτηση 11 και κατασχέθηκαν 86.274 λίτρα παραποίησης και λαθρεμπορίας. Στον αγώνα μας κατά του λαθρεμπορίου καυσίμων, κατασχέθηκαν 126.000 λίτρα λαθραίων στην αγορά, αποτράπηκε φορολογική ζημία 259 εκατομμυρίων λιρών», ανέφερε.

Κατασχέθηκαν 102 τόνοι

Αλκοόλ - μπαρ - ποτό - ουίσκι

Ο νομάρχης Άγκυρας ανέφερε ότι υπήρξαν σοβαροί θάνατοι που σχετίζονται με νοθευμένοαλκοόλ στην Άγκυρα τις τελευταίες ημέρες και ότι αυτή η κατάσταση τους έχει στεναχωρήσει βαθιά και τους έχει κάνει πιο προσεκτικούς.

Σημειώνοντας ότι οι δυνάμεις επιβολής του νόμου εργάζονται μέρα και νύχτα και συνεχίζουν τις επιθεωρήσεις τους για την καταπολέμηση εκείνων που απειλούν τις ζωές πολιτών παράγοντας νοθευμένα αλκοολούχα ποτά, ο Σαχίν ανέφερε ότι σε αυτούς τους ελέγχους συμμετέχουν και μονάδες επιθεώρησης τροφίμων. Ο Σαχίν ο οποίος είπε ότι περίπου 102 τόνοι αιθυλικής και μεθυλικής αλκοόλης κατασχέθηκαν ως αποτέλεσμα αυτών των επιχειρήσεων, ανέφερε ότι 62 τόνοι αυτής της ποσότητας κατασχέθηκαν στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων επιχειρήσεων. Εξήγησε ότι περίπου 40 τόνοι κατασχέθηκαν εντός των επαρχιακών συνόρων.

20 άτομα υπό θεραπεία

Ο Σαχίν έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις: «Αυτό που είναι εντυπωσιακό και πολύ λυπηρό για εμάς εδώ είναι ότι δυστυχώς 33 από τους πολίτες μας έχασαν τη ζωή τους από τη χρήση αυτού του νοθευμένου αλκοόλ. Αυτή τη στιγμή, 20 άτομα νοσηλεύονται σε εντατική στα νοσοκομεία μας. Για το σκοπό αυτό, διώκονται 32 άτομα που συμμετείχαν τόσο στην παραγωγή όσο και στην πώληση αλκοολούχων ποτών, ενώ 13 από αυτούς συνελήφθησαν από τον δικαστικό έλεγχο παραπέμφθηκε με αίτημα σύλληψης.

Καλώντας τους πολίτες να μείνουν μακριά από το αλκοόλ, ο Σαχίν είπε: «Το αλκοόλ είναι μια επιβλαβής ουσία που δεν ενδείκνυται τόσο για την υγεία μας όσο και για το μέλλον μας. Ειδικά το ψεύτικο αλκοόλ είναι μια ουσία που απειλεί τη ζωή. Επομένως, το αλκοόλ δεν πρέπει να καταναλώνεται, αλλά αν καταναλώνεται, πρέπει οπωσδήποτε να αγοράζεται από εξουσιοδοτημένους αντιπροσώπους και γνωστά μέρη, διαφορετικά θα συναντήσουμε θλιβερές σκηνές».

Ειδήσεις σήμερα:

Νικόλαος και Χρυσή Βαρδινογιάννη: O γάμος, οι καλεσμένοι και οι στιγμές που ξεχώρισαν (εικόνες)

Τέμπη: Νέα βίντεο με την εμπορική αμαξοστοιχία στην μοιραία διαδρομή

Δίκη Πισπιρίγκου: “Ανάθεμα την ώρα που παντρεύτηκα τον Μάνο Δασκαλάκη”

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τροχαίο ατύχημα με τραυματία στην ΠΕΟ Λάρισας - Βόλου10:08Στο "ψυγείο" η Βόρεια Ελλάδα – Με καθυστέρηση χτύπησε το κουδούνι σε σχολεία λόγω χαμηλών θερμοκρασιών09:54Θεσσαλονίκη: Δέμα με ναρκωτικά "προσγειώθηκε" στις φυλακές Διαβατών09:40Σέρρες: Συγκλονίζει ο πατέρας του 17χρονου στο "Πρωινό" - Ο άγγελός μου έφυγε μαρτυρικά09:26Σπόρτινγκ Λισαβόνας: Εκτός δράσης μετά από τραυματισμό ο Φώτης Ιωαννίδης09:12Ιωάννινα: Συνελήφθη άνδρας για διακίνηση ναρκωτικών και οπλοκατοχή08:58"Όχι" στο σημερινό ραντεβού με τον Πρωθυπουργό λένε οι αγρότες της Πελοποννήσου και της Αιτωλοακαρνανίας08:44Θεσσαλονίκη: Στόχος εμπρησμού ΑΤΜ στο κέντρο της πόλης08:30Παναθηναϊκός: Αυτή είναι η πραγματική πρόταση των «πράσινων» για τον Αντίνο08:16Νέα Μαγνησία: Φωτιά σε αποθήκη κουφωμάτων τα ξημερώματα08:02Φορολογικό "διαζύγιο": Έως 2 Μαρτίου οι αιτήσεις για χωριστές φορολογικές δηλώσεις συζύγων07:48ΗΠΑ: Η Μινεσότα μήνυσε την υπουργό Εσωτερικής Ασφάλειας μετά τον φόνο γυναίκας από πράκτορα της ICE07:34Χωρίς ταξί σήμερα και αύριο στην Αττική - 48ωρη απεργία από το ΣΑΤΑ07:20Αγρότες μπλόκου Νίκαιας: "Όχι" στη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη07:06Τραμπ: Έξτρα δασμοί 25% σε κάθε χώρα που έχει δοσοληψίες με το Ιράν06:52Στο Μαξίμου σήμερα οι αγρότες - Στις 15:00 η συνάντηση με τον Πρωθυπουργό06:38Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 13 Ιανουαρίου06:24Τι καιρό θα κάνει την Τρίτη06:10Λάρισα: ΙΧ παρέσυρε και τραυμάτισε νεαρό κορίτσι23:59Σπύρος Λούης: Ο θρυλικός μαραθωνοδρόμος που έφυγε από την ζωή σαν σήμερα23:46
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο