LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 06 Φεβρουαρίου 2025 12:55

Φάμελλος για Τασούλα: Ο Μητσοτάκης να αποσύρει τον υποψήφιο της ΝΔ για την ΠτΔ

Τι δήλωσε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μετά και την τρίτη άκαρπη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Τι του απάντησε ο Σταύρος Καλαφάτης.

Κώστας Τασούλας - Βουλή

«Η σημερινή, τρίτη, άγονη διαδικασία ψηφοφορίας για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας απέδειξε ότι το χάσμα ανάμεσα στην ελληνική κοινωνία και τους κυρίους Μητσοτάκη και Τασούλα ολοένα και μεγαλώνει», υπογράμμισε σε δήλωσή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, μετά την τρίτη ψηφοφορία για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Μετά τις καθημερινές συγκλονιστικές αποκαλύψεις για το έγκλημα των Τεμπών και το σχέδιο συγκάλυψης, τη διάχυτη δυσπιστία της κοινωνίας απέναντι στον κ. Μητσοτάκη, την παραδοχή του κ. Μητσοτάκη ότι η Εξεταστική Επιτροπή επί προεδρίας του κ. Τασούλα απέκρυψε την αλήθεια, αλλά και το γεγονός ότι στην τρίτη ψηφοφορία ο κ. Τασούλας δεν συγκέντρωσε ευρύτερη αποδοχή, καλούμε τον κ. Μητσοτάκη να αποσύρει τον κ. Τασούλα από υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ώστε η υπερκομματική υποψηφιότητα της κας Λούκας Κατσέλη να αποτελέσει θεσμική εγγύηση για το Κράτος Δικαίου και τη Δημοκρατία στην Ελλάδα», τόνισε ο Σ. Φάμελλος.

Καλαφάτης: Η κυβέρνηση λέει «Όχι» στην εργαλειοποίηση του δυστυχήματος των Τεμπών

«Βρισκόμαστε στο τελευταίο στάδιο μιας κορυφαίας διαδικασίας. Σε λίγες ημέρες θα έχουμε έναν άξιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Κωνσταντίνο Τασούλα», τόνισε σε δήλωσή του στο Περιστύλιο της Βουλής ο Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρος Καλαφάτης.

Όπως επεσήμανε: «Η αντιπολίτευση διολισθαίνει σε σημείο προσωπικής στόχευσης. Είναι διαφορετικό να ασκεί κάποιος πολιτική κριτική και διαφορετικό να υπονομεύει και να υποσκάπτει το πρόσωπο το οποίο θα υπηρετήσει τον κορυφαίο θεσμό της Δημοκρατίας». 

Απαντώντας σε ερώτηση για τον διαγκωνισμό των κομμάτων της αντιπολίτευσης για το ποιος έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων ο κ. Καλαφάτης υπογράμμισε: «Είναι προφανές ότι υπάρχει ένας διαγκωνισμός μεταξύ των κομμάτων της αντιπολίτευσης για το ποιος θα πρωτοστατήσει στην εργαλειοποίηση μιας τραγωδίας. Εμείς στο ζήτημα των Τεμπών λέμε ένα σθεναρό και βροντερό "Όχι" όσον αφορά την ατεκμηρίωτη και αθεμελίωτη κατηγορία περί συγκάλυψης. Και λέμε και "Όχι", βεβαίως, στην εργαλειοποίηση η οποία επιχειρείται από την αντιπολίτευση».

Για την απόφαση παραίτησης του υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστου Τριαντόπουλου, ο κ. Καλαφάτης δήλωσε: «Ο κ. Τριαντόπουλος αποφάσισε να διευκολύνει με τον τρόπο του την πρόοδο των θεσμικών διαδικασιών που προβλέπονται».

Ειδήσεις σήμερα:

Χρήστος Μάστορας: Αναβλήθηκε η δίκη - Τι ζήτησε από το Αυτόφωρο

“Το Πρωινό” - Ιερέας για 3χρονο Άγγελο: Λυπάμαι για όσα πέρασε, λυπάμαι και όσους του προκάλεσαν πόνο (βίντεο)

Θεσσαλονίκη - Φωτιά: Διασωληνώθηκε εγκαυματίας από πυρκαγιά σε διαμέρισμα

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης για εμπρηστές: Η ατιμωρησία τελειώνει εδώ (βίντεο)Σήμερα 18:19 | Ειδήσεις

Σε ανάρτηση του, ο Πρωθυπουργός επισημαίνει μεταξύ άλλων, ότι, «Η Πολιτεία δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να παίζει με τις ζωές και τις περιουσίες των συμπολιτών μας».

Toυρκικά ΜΜΕ: Η Αγκυρα διπλασιάζει τα στρατεύματα στα ΚατεχόμεναΣήμερα 21:49 | Ειδήσεις

Το πλήθος των δυνάμεων θα μπορούσε να ξεπεράσει και τις 100.000, σύμφωνα με ρεπορτάζ

Λαγουβάρδος στον ΑΝΤ1: Πρέπει να μάθουμε από τα λάθη μας στην αντιμετώπιση των πυρκαγιώνΣήμερα 19:43 | Ειδήσεις

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, επεσήμανε ότι και ο Σεπτέμβριος είναι εξαιρετικά επικίνδυνος για τις φωτιές, καθώς η αντιπυρική περίοδος έχει μεγαλώσει.

“Ελευθέριος Βενιζέλος”: Σύλληψη Τούρκου καταζητούμενου για συνεργεία σε ανθρωποκτονίαΣήμερα 16:15 | Ειδήσεις

Σε βάρος του 25χρονου, είχε εκδοθεί ερυθρά αγγελία των Αρχών της Τουρκίας, για τη συμμετοχή του σε ανθρωποκτονία στην Κωνσταντινούπολη.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ελλάδα – Λετονία: Εμφατική νίκη στην επιστροφή του Γιάννη Αντετοκούνμπο22:57ΕΦΚΑ: Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις Σεπτεμβρίου22:41Όζι Όσμπορν – BBC: Αναβλήθηκε η προβολή ντοκιμαντέρ για τη ζωή του22:24Αντιμέτωποι με βαριά πρόστιμα 350.000 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων22:10Toυρκικά ΜΜΕ: Η Αγκυρα διπλασιάζει τα στρατεύματα στα Κατεχόμενα21:57Καβάλα: Σύλληψη χειριστή jet ski για τον τραυματισμό 11χρονου21:43Missing Alert για την εξαφάνιση 13χρονης21:30Νάξος: Παραμένει η περίφραξη στην Πορτάρα21:16Σουηδία: Η ιστορική εκκλησία της Κιρούνα μεταφέρθηκε οδικώς για 5 χιλιόμετρα! (εικόνες)21:01Επίθεση με χλωρίνη: Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους η 46χρονη 20:47Κύπελλο Ελλάδας: Οι ομάδες που θα συμμετάσχουν στη League Phase20:32Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Αιγύπτου, Σίσι20:18Λαγουβάρδος στον ΑΝΤ1: Πρέπει να μάθουμε από τα λάθη μας στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών20:03Παλαιστινιακή Αρχή: Το νέο εποικιστικό σχέδιο του Ισραήλ μετατρέπει τη Δυτική Όχθη σε φυλακή19:46Κρήτη: Σεισμός στα Χανιά19:30Φωτιά στη Μεσσηνία19:17ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Ο χάρτης πληρωμών έως τις 22 Αυγούστου19:03Μητσοτάκης για εμπρηστές: Η ατιμωρησία τελειώνει εδώ (βίντεο)18:50 Τι καιρό θα κάνει την Πέμπτη18:36Ουκρανία: Συνεχίζεται η προέλαση των ρωσικών δυνάμεων στο Ντόνετσκ18:23
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο