LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 04 Φεβρουαρίου 2025 11:34

ΗΠΑ: 211 Έλληνες θα απελαθούν μαζί με άλλους 1,5 εκατομμύρια μετανάστες

Στη λίστα της Υπηρεσίας Μετανάστευσης των ΗΠΑ (ICE), βρίσκονται σχεδόν 1,5 εκατομμύριο μετανάστες οι οποίοι δεν τελούν υπό καθεστώς κράτησης.  

ΗΠΑ - Μεταναστευτικό

Διακόσιοι έντεκα Έλληνες υπήκοοι περιλαμβάνονται στον κατάλογο της Υπηρεσίας Μετανάστευσης και Τελωνειακής Επιβολής των ΗΠΑ (ICE) που καταγράφει τους υπηκόους ξένων χωρών που έχουν λάβει οριστική εντολή απέλασης χωρίς όμως να τελούν υπό καθεστώς κράτησης.

Στη συγκεκριμένη λίστα βρίσκονται συνολικά 1.445.549 ξένοι υπήκοοι για την απέλαση των οποίων υπάρχει δικαστική απόφαση που έχει τελεσιδικήσει μέχρι τις 24 Νοεμβρίου 2024.

Παρόλα αυτά, η ICE δεν είναι σε θέση να δώσει συγκεκριμένες εξηγήσεις ανά περίπτωση, για τους λόγους που δυσκολεύεται ή καθυστερεί ο επαναπατρισμός των συγκεκριμένων προσώπων.

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους η ICE ενδέχεται να μην μπορεί να ολοκληρώσει τις απελάσεις. Η ICE μπορεί να απομακρύνει ξένους υπηκόους από τις ΗΠΑ που υπόκεινται σε τελική εντολή απέλασης που έχει εκδοθεί με απόφαση δικαστή μεταναστευτικών υποθέσεων. Μεταξύ αυτών, συμπεριλαμβάνονται εκείνοι που είτε δεν έχουν εκφράσει φόβο για την επιστροφή τους είτε εκείνοι που έχει αξιολογηθεί αρνητικά ο ισχυρισμός τους από έναν δικαστή μεταναστευτικών υποθέσεων.

Όπως επίσης υπάρχουν διάφοροι λόγοι γιατί δεν είναι σε θέση να πραγματοποιήσει την απομάκρυνση ενός μη Αμερικανού πολίτη με οριστική εντολή απέλασης. Οι μη πολίτες μπορούν να επιδιώξουν μια μορφή προστασίας από την απέλαση, η οποία μπορεί να περιλαμβάνει την παραχώρηση άσυλου, την απαγόρευση απομάκρυνσης ή την προστασία βάσει της Σύμβασης κατά των Βασανιστηρίων. Εάν χορηγηθεί σε έναν μη Αμερικανό πολίτη οποιαδήποτε μορφή προστασίας από την απέλαση, η ICE δεν είναι σε θέση να προχωρήσει τη διαδικασία.

Ωστόσο, το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας πιστεύει ότι κάθε χώρα είναι υποχρεωμένη να δεχτεί την επιστροφή των πολιτών και των υπηκόων της που δεν δικαιούνται να παραμείνουν στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς η έλλειψη συνεργασίας από τις ξένες κυβερνήσεις καθυστερεί και σε πολλές περιπτώσεις εμποδίζει τη διαδικασία απέλασης.

Υπό αυτό το πρίσμα, κυβέρνηση των ΗΠΑ ζητά από τα ξένα κράτη να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα για να επιβεβαιώσουν την υπηκοότητα των μη Αμερικανών πολιτών που βρίσκονται στις ΗΠΑ, μέσω της διεξαγωγής συνεντεύξεων, της έγκαιρης έκδοσης ταξιδιωτικών εγγράφων και της αποδοχής της φυσικής επιστροφής των υπηκόων τους με προγραμματισμένες εμπορικές ή τσάρτερ πτήσεις.

Η έλλειψη συνεργασίας από τις χώρες για την αποδοχή της επιστροφής των υπηκόων τους μπορεί να οδηγήσει την ICE στο να τις εντάξει στη λίστα των μη συνεργάσιμων χωρών ή στη λίστα των χωρών που βρίσκονται σε κίνδυνο μη συμμόρφωσης.

Επί του παρόντος, η ICE θεωρεί 15 χώρες μη συνεργάσιμες:

  • Μπουτάν
  • Βιρμανία
  • Κούβα
  • Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό
  • Ερυθραία
  • Αιθιοπία
  • Χονγκ Κονγκ
  • Ινδία
  • Ιράν
  • Λάος
  • Πακιστάν
  • Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας
  • Ρωσία
  • Σομαλία
  • Βενεζουέλα

Η ICE θεωρεί επίσης ότι 11 χώρες βρίσκονται σε κίνδυνο μη συμμόρφωσης:

  • Βοσνία-Ερζεγοβίνη
  • Μπουρκίνα Φάσο
  • Καμπότζη
  • Γκαμπόν
  • Γκάμπια
  • Ιράκ
  • Τζαμάικα
  • Νικαράγουα
  • Νότιο Σουδάν
  • Αγία Λουκία
  • Βιετνάμ
Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης για εμπρηστές: Η ατιμωρησία τελειώνει εδώ (βίντεο)Σήμερα 18:19 | Ειδήσεις

Σε ανάρτηση του, ο Πρωθυπουργός επισημαίνει μεταξύ άλλων, ότι, «Η Πολιτεία δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να παίζει με τις ζωές και τις περιουσίες των συμπολιτών μας».

Toυρκικά ΜΜΕ: Η Αγκυρα διπλασιάζει τα στρατεύματα στα ΚατεχόμεναΣήμερα 21:49 | Ειδήσεις

Το πλήθος των δυνάμεων θα μπορούσε να ξεπεράσει και τις 100.000, σύμφωνα με ρεπορτάζ

Λαγουβάρδος στον ΑΝΤ1: Πρέπει να μάθουμε από τα λάθη μας στην αντιμετώπιση των πυρκαγιώνΣήμερα 19:43 | Ειδήσεις

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, επεσήμανε ότι και ο Σεπτέμβριος είναι εξαιρετικά επικίνδυνος για τις φωτιές, καθώς η αντιπυρική περίοδος έχει μεγαλώσει.

“Ελευθέριος Βενιζέλος”: Σύλληψη Τούρκου καταζητούμενου για συνεργεία σε ανθρωποκτονίαΣήμερα 16:15 | Ειδήσεις

Σε βάρος του 25χρονου, είχε εκδοθεί ερυθρά αγγελία των Αρχών της Τουρκίας, για τη συμμετοχή του σε ανθρωποκτονία στην Κωνσταντινούπολη.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Όζι Όσμπορν – BBC: Αναβλήθηκε η προβολή ντοκιμαντέρ για τη ζωή του23:59Καλαμάρι εκδικείται ψαρά που το... αιχμαλώτισε!23:43Φυλακές Ναυπλίου: Δεκάδες κρατούμενοι με τροφική δηλητηρίαση23:28Ιταλία: Λιώνει ραγδαία ο παγετώνας - Αλλάζει μετά από 130 χρόνια ο τρόπος μέτρησης23:12Ελλάδα – Λετονία: Εμφατική νίκη στην επιστροφή του Γιάννη Αντετοκούνμπο22:57ΕΦΚΑ: Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις Σεπτεμβρίου22:41Χαλκιδική: Αγνοούνται 20χρονος και 12χρονος που είχαν πάει για ψαροντούφεκο22:24Αντιμέτωποι με βαριά πρόστιμα 350.000 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων22:10Toυρκικά ΜΜΕ: Η Αγκυρα διπλασιάζει τα στρατεύματα στα Κατεχόμενα21:57Καβάλα: Σύλληψη χειριστή jet ski για τον τραυματισμό 11χρονου21:43Missing Alert για την εξαφάνιση 13χρονης21:30Νάξος: Παραμένει η περίφραξη στην Πορτάρα21:16Σουηδία: Η ιστορική εκκλησία της Κιρούνα μεταφέρθηκε οδικώς για 5 χιλιόμετρα! (εικόνες)21:01Επίθεση με χλωρίνη: Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους η 46χρονη 20:47Κύπελλο Ελλάδας: Οι ομάδες που θα συμμετάσχουν στη League Phase20:32Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Αιγύπτου, Σίσι20:18Λαγουβάρδος στον ΑΝΤ1: Πρέπει να μάθουμε από τα λάθη μας στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών20:03Παλαιστινιακή Αρχή: Το νέο εποικιστικό σχέδιο του Ισραήλ μετατρέπει τη Δυτική Όχθη σε φυλακή19:46Κρήτη: Σεισμός στα Χανιά19:30Φωτιά στη Μεσσηνία19:17
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο