Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός έγινε στις 22.19. Το εστιακό βάθος εντοπίζεται στα 14,4 χιλιόμετρα, ενώ το επίκεντρο είναι 20 χιλιόμετρα νότια-νοτιοδυτικά της Αρκεσίνης Αμοργού. Τo Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο υπολογίζει στα 4,9 Ρίχτερ το μέγεθος στην συγκεκριμένη σεισμική δόνηση.
Από το ίδιο επίκεντρο προκλήθηκαν στις 22:12 και στις 22:39 και άλλοι δύο σεισμοί, 4 και 4,5 Ρίχτερ.
Όπως είναι γνωστό, στην περιοχή έχουν σημειωθεί εκατοντάδες μικρές και μεγάλες δονήσεις τα τελευταία 7 εικοσιτετράωρα, με φορείς, επιστήμονες, κατοίκους και επισκέπτες να προβληματίζονται έντονα.
Καραστάθης: Η σεισμική δραστηριότητα δεν αποκλιμακώνεται, αντίθετα εντείνεται
«Η σεισμική δραστηριότητα δεν αποκλιμακώνεται αλλά αντίθετα εντείνει τους ρυθμούς της», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών, Βασίλης Καραστάθης. Όπως εξηγεί από την 1η Φεβρουαρίου έχουν σημειωθεί περισσότεροι από 240 σεισμοί με μέγεθος μεγαλύτερο του 3 στην κλίμακα Ρίχτερ, ενώ κατά το ίδιο διάστημα οι σεισμοί με μέγεθος άνω του 4 έφτασαν τους 39.
«Είναι ένα ασυνήθιστο πλήθος τέτοιων σεισμών σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Η ακολουθία δεν έχει ακόμα τα χαρακτηριστικά που θα μας επέτρεπαν να είμαστε καθησυχαστικοί», αναφέρει.
Τέλος επισημαίνει ότι αύριο το πρωί η στατιστική εκτίμηση θα βοηθηθεί αρκετά και από τους νέους σταθμούς σε Ανάφη και Αμοργό που θα στέλνουν το σήμα τους από τις επόμενες ώρες.
Ο ΑΝΤ1 όπως πάντα κάλυψε και εξακολουθεί να καλύπτει όλες τις εξελίξεις του φαινομένου.
Μεσογείων: Έσπασε αγωγός της ΕΥΔΑΠ προκαλώντας καθυστερήσεις (βίντεο)
Διάσημος τραγουδιστής συνελήφθη μετά από αλκοτέστ - Προσπάθησε να αποφύγει αστυνομικό μπλόκο