LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 02 Φεβρουαρίου 2025 15:21

Πρόξενος Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη: "Θέλουμε να φιλοξενούμε τους Τούρκους φίλους μας σε κάθε σεζόν"

Όλα όσα ανέφερε ο Πρόξενος Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη για τις σχέσεις Ελλάδας - Τουρκίας. 

Πρόξενος - Ελλάδας - στην - Τουρκία

"Θέλουμε να φιλοξενούμε τους Τούρκους φίλους μας σε κάθε σεζόν", δηλώνει ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη Κωνσταντίνος Κούτρας, στην τουρκική εφημερίδα Μιλλιέτ τονίζοντας ότι "η Ελλάδα είναι στην πραγματικότητα ένα κατάλληλο μέρος για χειμερινούς τουριστικούς προορισμούς".

Η συνέντευξη του Έλληνα Πρέσβη παρουσιάζεται και στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας με φωτογραφία του Κωνσταντίνου Κούτρα υπό τον τίτλο "Περιμένουμε τους Τούρκους και τις 4 εποχές", αν και ακριβώς δίπλα επίσης στην πρώτη σελίδα η εφημερίδα επιτίθεται στο Υπουργό Άμυνας Νίκο Δένδια: ‘Το όνομα Μετεόρ ήταν αρκετό’, γράφει η Μιλλιέτ και σχολιάζει ότι ο πιο δημοφιλής Υπουργός στην Ελλάδα έχει το βλέμμα του στην καρέκλα του πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1, Άννα Ανδρέου η εφημερίδα Μιλλιέτ γράφει ότι κατά τη συνέντευξή του ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη, Κωνσταντίνος Κούτρας, υπογραμμίζει μια ευρύτερη εικόνα, τον τουρισμό που εκτείνεται για τους πολίτες της Τουρκίας σε 12 μήνες.

"Καθώς ερχόμουν εδώ (στην Κωνσταντινούπολη), φόρτωσα τα πράγματά μου, μπήκα στο αυτοκίνητο και ξεκίνησα από την Αθήνα, σταματώντας στην Αλεξανδρούπολη. Εκεί κατάλαβα ότι αυτή η τουριστική κίνηση ήταν κάτι άλλο γιατί όταν σταμάτησα στην Αλεξανδρούπολη, ήμουν το μόνο όχημα με ελληνική πινακίδα", λέει ο Κωνσταντίνος Κούτρας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα αφού απέκτησε εμπειρία σε διάφορους τομείς της διπλωματίας, από τον εκπρόσωπο Τύπου του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών μέχρι τον Γενικό Πρόξενο στη Νέα Υόρκη, ακριβώς 20 χρόνια αργότερα, διορίστηκε Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη τον Σεπτέμβριο του 2023. Σύμφωνα με την εφημερίδα, για τον Κωνσταντίνο Κούτρα η Τουρκία έχει ξεχωριστή θέση, γι’ αυτό λέει: «Δεν νιώθω ξένος εδώ».

«Τουρισμός 12 μήνες το χρόνο»

Η εφημερίδα σχολιάζει ότι "στα μάτια των ξένων, είτε Τούρκων είτε Ιταλών, η Ελλάδα θεωρείται ως επί το πλείστον προορισμός καλοκαιρινών διακοπών". Αναφέρει ότι ο Γενικός Πρόξενος Κούτρας τονίζει μια ευρύτερη εικόνα, τον τουρισμό που εκτείνεται σε 12 μήνες, χωρίς να περιορίζεται σε αυτό το πλαίσιο. "Η Ελλάδα είναι στην πραγματικότητα ένα κατάλληλο μέρος για χειμερινούς τουριστικούς προορισμούς", λέει, δίνοντας παραδείγματα που ανοίγουν πόρτες και διαφοροποιούν τον τουρισμό, από χιονοδρομικά κέντρα μέχρι αμπελώνες, από ορειβασία έως γαστρονομία. "Εκείνο το βράδυ, όταν έμεινα στην Αλεξανδρούπολη, συναντήθηκα με κορυφαίους επιχειρηματίες και επαγγελματίες του τουρισμού εκεί. Μου το ζήτησαν αυτό: ‘Αφού πηγαίνετε εκεί ως Γενικός Πρόξενος, ας βρούμε έναν τρόπο για την τουριστική ροή από την Ελλάδα στην Τουρκία και από την Τουρκία στην Ελλάδα’. Συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας για την επέκταση του τουρισμού καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Από την πλευρά μας, κάνουμε περισσότερα από όσα μπορούμε για να εξυπηρετήσουμε τους Τούρκους πολίτες», ανέφερε ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας.

«Η Ελλάδα προσπαθεί πολύ σκληρά»

Σε ερώτηση για την εφαρμογή βίζας κατά την άφιξη για Τούρκους πολίτες σε 10 ελληνικά νησιά, η οποία ξεκίνησε τον περασμένο Απρίλιο, ο Κωνσταντίνος Κούτρας απάντησε: "Αν πάμε λίγο πίσω στην ιστορία, υπήρχε η εφαρμογή για βίζα κατά την άφιξη πριν από πολλά χρόνια και ήταν καλά τα αποτελέσματα εκείνη την εποχή. Φυσικά, από τη στιγμή που η Ελλάδα είναι μέλος Σένγκεν, δεν αφορά μόνο τηνΕλλάδα. Δεδομένου ότι ήταν ένα επιτυχημένο παράδειγμα στο παρελθόν και ένα σημαντικό βήμα προς την αδελφοσύνη μεταξύ των λαών, η ελληνική κυβέρνηση άσκησε σοβαρή πίεση στις χώρες Σένγκεν για εφαρμογή βίζας κατά την άφιξη, προκειμένου να αναβιώσει αυτό το πρόγραμμα.

Η συνεργασία τουρκικών και ελληνικών αρχών και το γεγονός ότι οι τουρίστες από την Τουρκία το είδαν τουριστικά και ταξίδεψαν εκεί έδωσε τόσο καλά αποτελέσματα. Ο αριθμός των ατόμων που ήρθαν στα ελληνικά νησιά από την Τουρκία με βίζα κατά την άφιξή τους το 2024 είναι 108.600 από τις 30 Μαρτίου έως τα τέλη Δεκεμβρίου. Θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι η Ελλάδα προσπαθεί πολύ σκληρά για να διασφαλίσει ότι οι Τούρκοι πολίτες μπορούν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα με τον ευκολότερο δυνατό τρόπο. Δεν είναι μόνο για το Ελληνικό Γενικό Προξενείο στην Κωνσταντινούπολη.

Το ίδιο ισχύει για όλα τα ελληνικά προξενεία στην Τουρκία, συμπεριλαμβανομένης της Αδριανούπολης, της Σμύρνης και της Άγκυρας. Μπορούμε να πούμε ότι εργαζόμαστε 24 ώρες το 24ωρρο. Ζητάμε συνεχώς περισσότερο προσωπικό. Θέλουμε να φιλοξενούμε τους Τούρκους φίλους μας σε κάθε σεζόν'.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαHellenic Train: Έσκασε η βόμβα στα γραφεία της εταιρείας μετά το απειλητικό τηλεφώνημαΣήμερα 21:27 | Ειδήσεις

O άνδρας που τηλεφώνησε σε ιστοσελίδα και στα γραφεία εφημερίδας διαβεβαίωσε ότι δεν κάνει πλάκα.

Διπλή δολοφονία – Αίγιο: Το παρελθόν του 23χρονου δράστη και τα ερωτήματα που προκύπτουνΣήμερα 17:37 | Ειδήσεις

Νέες πληροφορίες έρχονται στο φως σχετικά με την διπλή δολοφονία των 2 ανδρών στο Αίγιο από έναν 23χρονο.

Τέμπη: Ποινική Δίωξη σε Τριαντόπουλο για παράβαση καθήκοντος - Με 190 “ναι” παραπέμπεται στο Δικαστικό ΣυμβούλιοΣήμερα 20:18 | Ειδήσεις

Την άσκηση ποινικής δίωξης για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος στον Χρήστο Τριαντόπουλο αποφάσισε η Βουλή με ευρεία πλειοψηφία 190 βουλευτών, έναντι 10 που καταψήφισαν.

Πάλη: Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Μαρία Πρεβολαράκη - Δάκρυσε στον Εθνικό Ύμνο (βίντεο)Σήμερα 21:05 | Ειδήσεις

Πρώτο χρυσό μετάλλιο της Ελληνίδας αθλήτριας σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου στην Μπρατισλάβα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ροζ Φεγγάρι 2025: Πότε θα δούμε την πανσέληνο του Απριλίου 22:40ΗΠΑ: Ο Τραμπ ζητά από το Κογκρέσο να καταργήσει την αλλαγή της ώρας22:26Χανιά: Παρασύρθηκε 40χρονος από διερχόμενο όχημα - Διασωληνωμένος στη ΜΕΘ22:11Placebo και Nocebo στον Καρκίνο του Μαστού: Η Δύναμη του Μυαλού στην ογκολογική Θεραπεία21:57Πάλη: Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Μαρία Πρεβολαράκη - Δάκρυσε στον Εθνικό Ύμνο (βίντεο)21:41Hellenic Train: Έσκασε η βόμβα στα γραφεία της εταιρείας μετά το απειλητικό τηλεφώνημα21:27ΗΠΑ: Νέα φονική πτώση αεροπλάνου στη Φλόριντα (εικόνες) 21:14Δημόσιο χρέος: Δέκα χρόνια νωρίτερα ξεχρεώνει το πρώτο μνημόνιο η Ελλάδα21:00Παρί Σεν Ζερμέν – Μπαπέ: Στα άκρα οδηγείται η κόντρα τους20:47Βόρεια Μακεδονία: Εξιτήριο για την 25χρονη από το Κότσανι που νοσηλευόταν στο Παπανικολάου20:32Τέμπη: Ποινική Δίωξη σε Τριαντόπουλο για παράβαση καθήκοντος - Με 190 “ναι” παραπέμπεται στο Δικαστικό Συμβούλιο20:18Αλμυρός: Μαχαίρωσε τον γείτονα για τρεις ελιές και πέντε μέτρα περίφραξης20:04Καιρός: Άνοδος της θερμοκρασίας το Σάββατο19:49Ποταμός Χάντσον: Πώς έγινε η συντριβή του ελικοπτέρου - Η εταιρία ενοικίασης έχει βρεθεί στο στόχαστρο των ερευνών άλλες 2 φορές 19:35Βόλος: “Έφαγε” τρία κόκκινα 19χρονος χωρίς δίπλωμα19:19Επίδομα Παιδιού: Πότε λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων19:05Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε 52χρονη που εξέδιδε γυναίκες σε διαμέρισμα 18:52Τραμπ για Μασκ: Δεν τον χρειάζομαι για τίποτα18:38Χαλκιδική: Στη φυλακή ο 26χρονος για το τροχαίο με τον έναν νεκρό και την τραυματία αστυνομικό18:25Μεγάλος διαγωνισμός F1 από το ΑΝΤ1+: Ένας τυχερός νικητής θα ταξιδέψει στο Grand Prix της Ίμολα18:11
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο