LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 31 Ιανουαρίου 2025 12:09

Δήμος Αθηναίων: 5270 παραβάσεις του ΚΟΚ στο κέντρο σε 12 μέρες

Σε εκτεταμένους ελέγχους τήρησης των διατάξεων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας στο κέντρο της Αθήνας προχωρά καθημερινά η Δημοτική Αστυνομία του δήμου Αθηναίων. 

Δήμος - Αθηναίων - Παραβάσεις - ΚΟΚ

Ο Δήμος Αθηναίων ανακοίνωσε 5.270 παρβάσεις του ΚΟΚ στο κέντρο της πόλης μόλις σε διάστημα 12 ημερών. Μάλιστα το 44% αφορούσε οχήματα παρκαρισμένα σε πεζοδρόμια και πεζόδρομους. 

Η ανακοίνωση από τον Δήμο Αθηναίων για τις παραβάσεις του ΚΟΚ 

Η Δημοτική Αστυνομία του Δήμου Αθηναίων προχωρά καθημερινά σε εκτεταμένους ελέγχους τήρησης των διατάξεων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ) στο κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο της δέσμευσής μας για απελευθέρωση του δημόσιου χώρου και εξασφάλιση της πλήρους προσβασιμότητας σε πεζοδρόμια και πεζόδρομους. Συγκεκριμένα σε διάστημα 12 ημερών, από 13/01 έως 24/01, βεβαιώθηκαν 5.270 παραβάσεις. Στο Σχέδιο Αστυνόμευσης, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στις οδούς/περιοχές: Αμερικής, Ακαδημίας, Σέκερη, Σόλωνος, Αχαρνών, Πατησίων, Κολωνάκι, Γ' Σεπτεμβρίου, Αριστοτέλους, Πανόρμου, Παγκράτι / Μετς, Χαριλάου Τρικούπη, Ιπποκράτους, Αθηνάς, Ερμού, Πανεπιστήμιο, Σταδίου, Αιόλου, Φιλελλήνων, Αμαλίας και Πειραιώς.

Δήμος - Αθηναίων - Παραβάσεις - ΚΟΚ

Αναλυτικά, 583 παραβάσεις αφορούσαν στάθμευση σε γωνίες, 217 στάθμευση σε διαβάσεις πεζών, 100 διπλή σειρά (διπλοπαρκάρισμα), 2.119 σταθμευμένα σε πεζοδρόμια και 209 σε πεζόδρομους. 1.895 συμπολίτες μας στάθμευσαν σε σημεία που απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση (P-40) και 147 πλήρως αντικοινωνικά, σε ράμπες ΑμεΑ.

Όσον αφορά την αποτροπή της παράνομης στάθμευσης, η Δημοτική Αστυνομία διαθέτει σταθερά κλιμάκια για την ομαλή κυκλοφορία των οχημάτων και την αποσυμφόρηση των οδών γύρω από τις πλατείες: Συντάγματος, Μοναστηρακίου, Ομονοίας και Καραϊσκάκη.

Δήμος - Αθηναίων - Παραβάσεις - ΚΟΚ

Οι δράσεις αστυνόμευσης στους δρόμους της Αθήνας συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, με στόχο την ενίσχυση της κυκλοφοριακής ασφάλειας και της προσβασιμότητας στους δημόσιους χώρους της πόλης.

Συνολικά, το 2024 βεβαιώθηκαν από τη Δημοτική Αστυνομία 471.785 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ), εκ των οποίων οι 4.706 παραβάσεις αφορούσαν αντικοινωνική στάθμευση (κατάληψη ραμπών ΑμεΑ και χώρων στάθμευσης οχημάτων ΑμεΑ). Σε 16.625 περιπτώσεις αφαιρέθηκαν στοιχεία κυκλοφορίας ή/και άδειες οδήγησης.

Ειδήσεις σήμερα:

Χαϊδάρι: Μαχαίρωσαν αστυνομικό που πήγαινε στη δουλειά του

Πρόεδρος της Δημοκρατίας: Άκαρπη και η δεύτερη ψηφοφορία

ΗΠΑ - Σύγκρουση αεροσκαφών: Η πολιτική κόντρα για την τραγωδία και οι έρευνες για επιζώντες

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤέμπη: Πολυπληθείς συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα (εικόνες)Σήμερα 13:51 | Ειδήσεις

Εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες, σε διάφορες πόλεις ανά την Ελλάδα, συμμετείχαν σε συγκεντρώσεις για τα Τέμπη. Αμαύρωσαν την επέτειο των δύο χρόνων από την τραγωδία, τα επεισόδια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Τέμπη: Νέα επεισόδια στο Σύνταγμα - Τα ΜΑΤ απομακρύνουν τους διαδηλωτές που επέστρεψανΣήμερα 18:53 | Ειδήσεις

Ένταση μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών των ΜΑΤ μπροστά από τη Βουλή.

Ο Τραμπ “έδιωξε τον Ζελένσκι: “Να επιστρέψει όταν είναι έτοιμος για ειρήνη”Σήμερα 20:43 | Ειδήσεις

«Δεν σεβάστηκε τις ΗΠΑ στο προσφιλές Οβάλ Γραφείο. Μπορεί να επιστρέψει όταν είναι έτοιμος για Ειρήνη», έγραψε ο Τραμπ στην ανάρτησή του.

Τέμπη: Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε όλο τον κόσμο (εικόνες)Σήμερα 18:54 | Ειδήσεις

Σε πολλές πόλεις σε όλο τον κόσμο έγιναν συγκεντρώσεις με αφορμή την συμπλήρωση 2 ετών από την τραγωδία των Τεμπών.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τέμπη – 28 Φεβρουαρίου: Εκατοντάδες προσαγωγές και δεκάδες συλλήψεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη22:36Skype: Πότε κλείνει η εφαρμογή22:23Νεότερες εξελίξεις στην αντιμετώπιση των γυναικολογικών κακοηθειών22:09Τράπεζα στις ΗΠΑ πίστωσε 81 τρις σε λογαριασμό πελάτη κατά λάθος!21:56Τέμπη – Βελιγράδι: Σέρβοι φοιτητές και πολίτες τίμησαν τα θύματα της τραγωδίας21:42Τρίκαλα: Νεκρό 10χρονο κορίτσι από οξεία μυοκαρδίτιδα21:29Natura 2000: Προσλήψεις για τις προστατευόμενες περιοχές στην Ελλάδα21:15Ντουμπάι: Ο Τσιτσιπάς προκρίθηκε στον τελικό21:02Τέμπη: Συναυλία μνήμης στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας (εικόνες)20:48Ο Τραμπ “έδιωξε” τον Ζελένσκι: “Να επιστρέψει όταν είναι έτοιμος για ειρήνη” 20:35Ηράκλειο: Πυροβόλησαν το αυτοκίνητο του πατέρα του 17χρονου που τραυμάτισε δυο άτομα έξω από νυχτερινό κέντρο20:21Σύμβουλος Ζελένσκι στον ΑΝΤ1: Αυτή είναι η συμφωνία Ουκρανίας – ΗΠΑ για τα ορυκτά20:07Τέμπη: Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε όλο τον κόσμο (εικόνες) 19:54Βέλγιο: 90χρονος μαχαίρωσε θανάσιμα 2 ενοίκους σε οίκο ευγηρίας 19:40Τέμπη: Σκληρή κόντρα Κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για τα επεισόδια στα συλλαλητήρια19:27Συνάντηση Ζελένσκι – Τραμπ: “Μην κάνεις συμβιβασμό με έναν δολοφόνο” (εικόνες) 19:13Τέμπη: Νέα επεισόδια στο Σύνταγμα - Τα ΜΑΤ απομακρύνουν τους διαδηλωτές που επέστρεψαν19:00Τέμπη: Τρισάγιο στο Φανάρι από τον Βαρθολομαίο για τα θύματα 18:46Θεσσαλονίκη - Φάνης Παππάς: Επίθεση στο γραφείο του βουλευτή της ΝΔ (εικόνες)18:32Καιρός: Συννεφιά κι άνοδος της θερμοκρασίας το Σάββατο18:18
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο