LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 30 Ιανουαρίου 2025 22:26

Europa League - ΠΑΟΚ: Ήττήθηκε από την Σοσιεδάδ, αλλά κράτησε το όνειρο... ζωντανό

Ο «Δικέφαλος,» παρά την ήττα του, εξασφάλισε την συμμετοχή του στα Play Off της διοργάνωσης, τερματίζοντας 22ος.

ΡΕΑΛ ΣΟΣΙΕΔΑΔ - ΠΑΟΚ

Αποστολή εξετελέσθη για τον ΠΑΟΚ στο «Ανοέτα». Μπορεί η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου να ηττήθηκε με 2-0 από τη Ρεάλ Σοσιεδάδ, για την 8η και τελευταία αγωνιστική της League Phase του UEFA Europa League, ωστόσο εξασφάλισε την συμμετοχή του στα Play Off της διοργάνωσης, τερματίζοντας 22ος.

Με δύο γκολ του Όρι Στάιν Όσκαρσον (43’, 48’) οι Βάσκοι πήραν τη νίκη - και μαζί και αυτοί την πρόκριση στην ενδιάμεση φάση του Europa League - με τον Ισλανδό να έχει και δοκάρι. Οι Θεσσαλονικείς απώλεσαν ευκαιρίες στο ξεκίνημα του αγώνα και μετά τη διαμόρφωση του τελικού σκορ, ωστόσο επιστρέφουν με χαμόγελα στην Ελλάδα, περιμένοντας την αυριανή κλήρωση στα γραφεία της UEFA.   

Οι «ασπρόμαυροι» ξεκίνησαν δυναμικά το παιχνίδι. Μόλις στο 4’ έχασαν σημαντική διπλή ευκαιρία, με τον Ουνάι Μαρέρο να νικάει σε δύο χρόνους σε τετ-α-τετ τον Μαντί Καμαρά. Στο 8’ ο Ντομινίκ Κοτάρσκι μπλόκαρε το σουτ του Μάρτιν Θουμπινέντι ενώ τρία λεπτά μετά η παρέμβαση του Ναγιέφ Αγκέρντ στο σουτ του Μπράντον Τόμας ήταν καίρια, στέλνοντας την μπάλα κόρνερ, με τον Μαρέρο να έχει πέσει ήδη.

Αντίστοιχο σκηνικό στην απέναντι εστία, με τον Αμπντούλ Ραχμάν Μπάμπα να μπλοκάρει την προσπάθεια του Σεράλντο Μπέκερ, σε ένα γρήγορο - από άποψη ρυθμού - πρώτο τέταρτο. Έχοντας τρία χαφ στο αρχικό σχήμα και εκμεταλλευόμενος την ταχύτητα των τριών επιθετικών, ο ΠΑΟΚ πέτυχε να «φοβίσει» τη Σοσιεδάδ. Η οποία, με τη σειρά της, προσπαθούσε κυρίως από τα δεξιά, με τον Μπέκερ, να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις. Όπως αυτή στο 20’ που, όμως, βρήκε σε ετοιμότητα τον Κοτάρσκι.

ΡΕΑΛ ΣΟΣΙΕΔΑΔ - ΠΑΟΚ

Το πρώτο μέρος, κόντρα στη ροή του αγώνα, ολοκληρώθηκε με δυο γκολ του Όσκαρσον: ένα που μέτρησε κι ένα όχι. Ο 20χρονος Ισλανδός φορ στο 43’ νίκησε στον αέρα τον Τόμας Κεντζιόρα, μετά τη σέντρα του Μπέκερ, ανοίγοντας το σκορ με κεφαλιά από τη μικρή περιοχή. Πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, πέτυχε και δεύτερο τέρμα, έπειτα από ολέθριο λάθος του Κοτάρσκι, το οποίο ωστόσο δε μέτρησε, καθώς η μπάλα είχε περάσει εξ ολοκλήρου την τελική γραμμή, πριν το γύρισμα-γκολ του Όσκαρσον.

Το ημίχρονο βρήκε τον ΠΑΟΚ στην 22η θέση με 10 βαθμούς, χάρη στην καλύτερη διαφορά τερμάτων (12-9) έναντι των Φενέρμπαχτσέ (8-10), Μπράγκα (9-12) και Μπεσίκτας (10-14) που είχαν, επίσης, από 10 βαθμούς, με την Πόρτο να είναι στους 9 (12-11) και την Τβέντε στους 8 (7-9).

Οι φιλοξενούμενοι φάνηκε να μένουν πιστοί στο πλάνο τους. Μόλις στα 45 δευτερόλεπτα στην επανάληψη, ο Μπράντον έκλεψε την μπάλα, τροφοδότησε τον Κιρίλ Ντεσπόντοφ αλλά το πλασέ του Βούλγαρου ήταν αδύναμο. Σαν να μην έφτανε αυτό, δυο λεπτά μετά ήρθε και το 2-0 - πάλι από τον Όσκαρσον, πάλι με κεφαλιά πάνω από τον Κεντζιόρα, πάλι με σέντρα από τα δεξιά, αλλά αυτή τη φορά ο Αρίτζ Ελουστόντο πιστώθηκε την ασίστ.

ΡΕΑΛ ΣΟΣΙΕΔΑΔ - ΠΑΟΚ

Ακόμη κι έτσι, ο ΠΑΟΚ παρέμενε στην 22η θέση. Όπως παρέμεναν και τα προβλήματα στην άμυνα. Από σέντρα πάρε-βάλε του Άντερ Μπαρενετσέα στο 55’, από τα αριστερά αυτή τη φορά, ο Όσκαρσον... κατάφερε από τη μικρή περιοχή να σημαδέψει το οριζόντιο δοκάρι, με τον Κοτάρσκι εξουδετερωμένο.

Έχοντας στο νου του το επικείμενο ντέρμπι με την ΑΕΚ, ο Λουτσέσκου προσπάθησε να φρεσκάρει την ομάδα του. Η είσοδος των Γιάννη Κωνσταντέλια, Φεντόρ Τσάλοφ και Σόλα Σορετίρε έδωσε πνοή στους Θεσσαλονικείς που έφτασαν κοντά στη μείωση του σκορ. Αρχικά στο 72’ με το κλέψιμο του Τσάλοφ και το άστοχο πλασέ του Κωνσταντέλια κι εν συνεχεία στο 74’, με τον Μαρέρο να αποκρούει δύσκολα το πλασέ του Τσάλοφ και τον Σορετίρε να σουτάρει στα σώματα στην εξέλιξη της φάσης.

Όχι πως οι Βάσκοι έμειναν με σταυρωμένα τα χέρια. Νωρίτερα, ο Κοτάρσκι είχε χρειαστεί να επέμβει σε διαγώνιο πλασέ του Μπέκερ (68’) και, στο κόρνερ που ακολούθησε, να διώξει ενστικτωδώς την κεφαλιά του αρχηγού Ελουστόντο. Κι από τη στιγμή που στις καθυστερήσεις το σουτ του Πάμπλο Μαρίν πέρασε πάνω από τα δοκάρια, τα πάντα τελείωσαν.

Το 2-0 έμεινε μέχρι τέλους, με τη Σοσιεδάδ να ανεβαίνει στους 13 βαθμούς και τη 13η θέση, με τον ΠΑΟΚ να μένει στους 10 βαθμούς και να πέφτει στην 22η. Κάτι που σημαίνει πως οι «ασπρόμαυροι» θα αντιμετωπίσουν στα Play Off είτε τη Στεάουα Βουκουρεστίου (από την οποία ηττήθηκαν στη League Phase με 1-0 στην Τούμπα) είτε τον Άγιαξ (παλιό γνώριμο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις).

ΡΕΑΛ ΣΟΣΙΕΔΑΔ - ΠΑΟΚ

 Διαιτητής: Τζον Μπίτον (Σκωτία)

Κίτρινες: Οντριοθόλα, Ολασαγκάστι - Οζντόεφ, Μπράντον.

ΡΕΑΛ ΣΟΣΙΕΔΑΔ (Ιμανόλ Αλγκουαθίλ): Μαρέρο, Οντριοθόλα (46’ Μαρτίν), Ελουστόντο, Αγκέρντ, Σέρχιο Γκόμεζ (81’ Χάβι Λόπεθ), Μπαρενετσέα (73’ Κούμπο), Θουμπιμέντι (63’ Ολασαγκάστι), Μέντεζ, Μάριν, Μπέκερ, Όσκαρσον (73’ Ογιαρθάμπαλ).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Ότο, Κεντζιόρα, Μιχαηλίδης, Μπάμπα, Οζντόεφ (63’ Κωνσταντέλιας), Σβαμπ, Καμαρά, Ντεσπόντοφ (71’ Σορετίρε), Τάισον, Μπράντον (71’ Τσάλοφ).

ΡΕΑΛ ΣΟΣΙΕΔΑΔ - ΠΑΟΚ

Ειδήσεις σήμερα:

Ηράκλειο - Κακοποίηση 3χρονου: Εγκεφαλικά νεκρός ο Άγγελος

Γυναικοκτονία Κυριακής Γρίβα: Ποινική δίωξη σε 4 αστυνομικούς

Άλιμος - Καθηγητής: “Θέλαμε να προχωρήσουμε αλλά μας χώρισε η αστυνομία” κατέθεσε η 14χρονη μαθήτρια

Ειδήσεις σήμερα:

Τζόκερ: Ένας υπερτυχερός κέρδισε 19890000 ευρώ - Ρεκόρ κερδών στην Ελλάδα

Jukebooks - Χάρι Πότερ: Audiobook για πρώτη φορά στα ελληνικά

Pricefox: Έως 162 ευρώ εξοικονομεί ετήσια ένα νοικοκυριό που άλλαξε ρεύμα το 2024

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΣύγκρουση δύο λεωφορείων στη ΒούλαΣήμερα 12:29 | Ειδήσεις

Μέχρι στιγμής ο αριθμός των τραυματιών ανέρχεται στους 32 ενώ ανάμεσα τους υπάρχουν και παιδιά.


 


 


 


 

Παρασκευή 4 Ιουλίου: Το πρώτο web δελτίο με τις σημαντικότερες ειδήσεις της ημέραςΣήμερα 12:50 | Ειδήσεις

Οι ειδήσεις που έχουν προσελκύσει το αυξημένο ενδιαφέρον χρηστών των social media, το πρωί της Παρασκευής 4 Ιουλίου.

Κυβερνητικές πηγές για ΟΠΕΚΕΠΕ: Επιστροφή χρημάτων και ποινικές διώξεις για όσους παρανόμησανΣήμερα 08:37 | Ειδήσεις

Όσον αφορά στο πρόστιμο το 415 εκατομμυρίων που έχει επιβληθεί στη χώρα μας, αναμένεται να καταβληθεί σε τρεις δόσεις από περίπου 140 εκατομμύρια ευρώ τη φορά.

Καλημέρα Ελλάδα - Γιώργος Παπαδάκης: Σας ευχαριστώ μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου που με κάνατε να νιώσω άνθρωπος της διπλανής πόρταςΣήμερα 09:51 | Ειδήσεις

Σε κλίμα συγκίνησης ο Γιώργος Παπαδάκης και η ομάδα του Καλημέρα Ελλάδα αποχαιρέτησε τους επί 34 χρόνια τηλεθεατές τους.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Παπαδάκης στο ant1news: Ευχαριστώ όλους όσοι για 34 χρόνια με εμπιστεύτηκαν για την ενημέρωση τους13:03Παρασκευή 4 Ιουλίου: Το πρώτο web δελτίο με τις σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας12:49Σύγκρουση δύο λεωφορείων στη Βούλα12:29Ηράκλειο: Τραγικό θάνατο βρήκε μια 79χρονη γυναίκα πέφτοντας από τη σκάλα12:17Βούλα: Σύγκρουση δύο λεωφορείων 11:57Μεσσηνία: Εμβόλισαν περιπολικό για να ξεφύγουν11:41Τραμπ: Αύξησε τα τέλη εισόδου στα εθνικά πάρκα για τους ξένους επισκέπτες11:27Φωτιά στα Χανιά: Ήχησε το 11211:13Θεσσαλονίκη: Έκρυβε ναρκωτικά στον κινητήρα του αυτοκινήτου του10:59Ιβανίσεβιτς για Τσιτσιπά: Πιο αγύμναστο παίκτη δεν έχω ξαναδεί10:39Τραμπ: Δηλώνει απογοητευμένος από τον Ρώσο ομόλογο του10:24Καλημέρα Ελλάδα - Γιώργος Παπαδάκης: Σας ευχαριστώ μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου που με κάνατε να νιώσω άνθρωπος της διπλανής πόρτας10:04Καλημέρα Ελλάδα: Η κουμπάρα του Γιώργου Παπαδάκη, Νότα Γιαννουδάκη από την Αμερική μιλά συγκινημένη για τη γνωριμία τους09:52Θεσσαλονίκη: Εργατικό ατύχημα με 23χρονο09:35“Καλημέρα Ελλάδα”: Ο Θοδωρής Κυριακού για την προσφορά του Γιώργου Παπαδάκη στην ενημέρωση09:19Συνελήφθη και ο τέταρτος εμπλεκόμενος για τον ομαδικό βιασμό ανήλικης09:03Κυβερνητικές πηγές για ΟΠΕΚΕΠΕ: Επιστροφή χρημάτων και ποινικές διώξεις για όσους παρανόμησαν08:49Ιεράπετρα: Υπό ύφεση η πυρκαγιά08:36Τζίνα Λολομπριτζίτα: Η “πιο όμορφη γυναίκα” που λατρεύτηκε από τον ανδρικό πληθυσμό 08:24Μητέρα κατηγορουμένων για τον ομαδικό βιασμό 14χρονης: “Τα παιδιά μου δεν έχουν καμία σχέση με αυτό”08:11
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο