LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 30 Ιανουαρίου 2025 17:40 | Ανανέωση: 30 Ιανουαρίου 2025 17:48

Τέμπη - Καρυστιανού: Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια...

Όσα είπε η Μαρία Καρυστιανού για την συνέντευξη Μητσοτάκη μετά την ανακοίνωση της Hellenic Train για τα Τέμπη.

Καρυστιανού - Τέμπη

«Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια» τονίζει μεταξύ άλλων η πρόεδρος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων στα Τέμπη, Μαρία Καρυστιανού, σε νέα ανάρτησή της την Πέμπτη (30.01.25) μετά την ανακοίνωση της Hellenic Train και στη «σκιά» της χθεσινής συνέντευξης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Χθες ακούσαμε ξανά ψέματα για ευθύνες που δήθεν δεν ανήκουν στον ίδιο αλλά σε άλλους. Όμως, ”το ψέμα έχει κοντά πόδια”. Και ήδη σήμερα, με την ανακοίνωσή της, η Hellenic Train κάνει λόγο για 13 βαγόνια, εκθέτοντας τον Υπουργό Δικαιοσύνης που δύο μέρες πριν διαβεβαίωνε ότι ”13ο βαγόνι δεν υπήρξε ποτέ”», επισημαίνει η Μαρία Καρυστιανού στην ίδια ανάρτηση.

Υπενθυμίζεται πως η Hellenic Train σε σημερινή ανακοίνωσή της γνωστοποίησε το περιεχόμενο των βαγονιών της εμπορικής αμαξοστοιχίας στα Τέμπη.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η εμπορική αμαξοστοιχία είχε 13 βαγόνια, τα τρία εκ των οποίων -αυτά που εκτροχιάστηκαν- στα Τέμπη μετά τη σύγκρουση με την αμαξοστοιχία InterCity μετέφεραν λαμαρίνες. Τα υπόλοιπα μετέφεραν παρασκευάσματα διατροφής, μπύρες και σύρματα από σίδηρο ενώ τα δύο τελευταία κοντέινερ, το 12ο και το 13ο, ήταν άδεια, όπως υποστηρίζει η Hellenic Train.

Πιο αναλυτικά, η ανάρτηση της Μαρίας Καρυστιανού έχει ως εξής:

«Χθες ήταν η συνέντευξη του Πρωθυπουργού για το έγκλημα στα Τέμπη… Δεν είχα καμία αγωνία. Τι να περιμένω να ακούσω από κάποιον που έχει ξεστομίσει τόσα ψέματα; και ηγείται ενός επιτελείου που για δυο χρόνια συγκαλύπτει την αλήθεια και επιτίθεται σε ανθρώπους που έθαψαν τα παιδιά τους.

Όμως και πάλι, αυτό που είδα εχθές ξεπέρασε τη φαντασία μου. Αυτός ο άνθρωπος, αντί να σεβαστεί την κοινωνία και με θάρρος και υπευθυνότητα, που αρμόζει στον θεσμό που λέγεται Πρωθυπουργός, να μιλήσει ειλικρινά, παρουσίασε τον εαυτό του ως δήθεν παραπλανημένο…

Ακολουθώντας δηλαδή τη γνωστή παρελκυστική τακτική του προσπάθησε να προστατεύσει την προσωπική του εικόνα, φυλάσσοντας τα νώτα του και μεταθέτοντας τις ευθύνες δεξιά και αριστερά. Παρασύρθηκε δήθεν από την Πυροσβεστική και τη Hellenic Train ενώ ο ΙΔΙΟΣ, το πρώτο 24ωρο, αλλά και έπειτα πάλι από 3 εβδομάδες έδινε συνεντεύξεις, με σιγουριά και στόμφο, διαβεβαιώνοντας προσωπικά όλους τους Έλληνες ότι τίποτα παράνομο δεν υπήρξε και κατηγορούσε τους συγγενείς για θεωρίες συνωμοσίας περί δήθεν μπαζώματος και έκρηξης.

Και πάλι, έπειτα από δύο μήνες και εν όψει της προεκλογικής περιόδου, μας κατηγόρησε ότι εργαλειοποιούσαμε τον πόνο μας φωνάζοντας για τα παιδιά μας. Χθες ακούσαμε ξανά ψέματα για ευθύνες που δήθεν δεν ανήκουν στον ίδιο αλλά σε άλλους. Όμως,«το ψέμα έχει κοντά πόδια». Και ήδη σήμερα, με την ανακοίνωσή της, η Hellenic Train κάνει λόγο για 13 βαγόνια, εκθέτοντας τον Υπουργό Δικαιοσύνης που δύο μέρες πριν διαβεβαίωνε ότι «13ο βαγόνι δεν υπήρξε ποτέ».

Ο Πρωθυπουργός που χθες εμφανίστηκε να είναι δήθεν ο πρώτος που πονάει περισσότερο μετά από εμάς ήταν ακόμα πιο απογοητευτικός και πιο ένοχος. Η επιτομή της αναξιοπιστίας. Αν τα χάσατε. Όμως η κοινωνία, οι ίδιοι οι πολίτες, τον βλέπουν πλέον με ξεκάθαρη μάτια και θωρούν την ένοχη σκιά του…

Όλοι μαζί! Μέχρι τέλους!»


Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη - Hellenic Train: Αυτά μετέφεραν τα 13 βαγόνια του μοιραίου τρένου

Παράνομες συνταγογραφήσεις: Κλήση σε απολογία για 17 γιατρούς και φαρμακοποιούς

Ισραήλ: Αεροπορική επιδρομή στην Δυτική Όχθη - Διψήφιος ο αριθμός των νεκρών


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία “Coral” - ΕΜΥ: Χιόνια και χαμηλές θερμοκρασίες μέχρι την ΔευτέραΣήμερα 12:46 | Ειδήσεις

Τι αναφέρει το επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού. Πόσο χαμηλά θα κινείται ο υδράργυρος. Που και πότε θα είναι πυκνότερες οι χιονοπτώσεις.

Τέμπη - Αδελφός Αθηνάς Κατσάρα στο “Πρωινό”: Έχω ακούσει ηχητικά ντοκουμέντα που δεν είναι γνωστά στον κόσμο (βίντεο)Σήμερα 11:04 | Ειδήσεις

"Δεν υπάρχει δικαιοσύνη, το γνωρίζουμε όλοι οι συγγενείς των θυμάτων", λέει στον ΑΝΤ1 ο αδελφός της Αθηνάς Κατσάρα, που άφησε πίσω της ένα μωρό που ήταν μαζί της στο μοιραίο τρένο.

ΕΚΠΑ - Επίθεση κουκουλοφόρων σε καθηγητή: Νέες μαρτυρίες και ΕΔΕ για τα μέτρα φύλαξης (βίντεο)Σήμερα 12:43 | Ειδήσεις

Τι αναφέρει το Υπουργείο Παιδείας σχετικά με την επίθεση στον καθηγητή του ΕΚΠΑ από ομάδα αγνώστων.

Europa League - Ολυμπιακός: Η αντίπαλός του στη φάση των “16”Σήμερα 13:32 | Ειδήσεις

Ολόκληρο το “μονοπάτι” μέχρι τον τελικό της 21ης Μαΐου στο Μπιλμπάο “αποκαλύφθηκε” από την κλήρωση της Παρασκευής.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ανακαλύφθηκε μπρούτζινο κουτάλι 2000 ετών που ήταν “σκεύος ενός αιματηρού τελετουργικού” (εικόνες)14:27Europa League - Ολυμπιακός: Η αντίπαλός του στη φάση των “16”14:14Αλεξανδρούπολη: Νεκρός εργαζόμενος από έκρηξη σε λατομείο14:00G-20: Συνάντηση Φιντάν με Λαβρόφ στο Γιοχάνεσμπουργκ13:47Αρκιοί: Με κλείσιμο κινδυνεύει το μικρότερο σχολείο της Ευρώπης (εικόνες)13:33Σάκης Μπουλάς: Ο πολυτάλαντος ροκάς που έπαιζε μέχρι τέλους13:20ΕΚΠΑ - Επίθεση κουκουλοφόρων σε καθηγητή: Νέες μαρτυρίες και ΕΔΕ για τα μέτρα φύλαξης (βίντεο)13:06Γερμανία - AfD: Σκάνδαλο με παράνομη χρηματοδότηση και “ξέπλυμα” χρήματος12:53Κακοκαιρία - Κωνσταντινούπολη: Κατάλευκο ακόμα και το κέντρο της πόλης (εικόνες)12:39Μετρό Θεσσαλονίκης: Διακοπή στα δρομολόγια την Παρασκευή12:26Κακοκαιρία “Coral” - ΕΜΥ: Χιόνια και χαμηλές θερμοκρασίες μέχρι την Δευτέρα12:12Βουλή: Μαρινάκης - Κωνσταντοπούλου είχαν άγρια κόντρα για τα Τέμπη (βίντεο)12:00Ίλον Μασκ: Δώρο αλυσοπρίονο από τον Μιλέι για να “κόψει” την γραφειοκρατία (εικόνες)11:4628 Φεβρουαρίου - Απεργία: Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις11:32Σεξουαλική κακοποίηση - Αστυνομικός Βουλής: Η κατηγορούμενη γυναίκα του γέννησε το 6ο παιδί τους11:19Τέμπη - Αδελφός Αθηνάς Κατσάρα στο “Πρωινό”: Έχω ακούσει ηχητικά ντοκουμέντα που δεν είναι γνωστά στον κόσμο (βίντεο)11:05Μενίδι: Νεαροί δέχτηκαν επίθεση με καδρόνια από ομάδα 20 ατόμων10:52Τέμπη - Ελπίδα Χούπα: Συγκλονίζει η μητέρα της στο “Πρωινό” του ΑΝΤ1 (βίντεο)10:38Ρέντης: Εξιχνίαση κλοπής σε σπίτι με λεία 120000 ευρώ (εικόνες)10:25“Ανακαινίζω - Νοικιάζω”: Ανοιχτή η πλατφόρμα για τις αιτήσεις10:11
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο