LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 28 Ιανουαρίου 2025 19:03 | Ανανέωση: 28 Ιανουαρίου 2025 18:58

Τέμπη: Αποκλειστικές πληροφορίες για τα πορίσματα (βίντεο)

Ο ΑΝΤ1 και ο Τάσος Τέλλογλου αποκαλύπτουν σε τι συμπεράσματα και προτάσεις καταλήγουν τα πορίσματα, του καθηγητή Καρώνη αλλά και δύο υπαλλήλων της ΕΕ εξειδικευμένων στα σιδηροδρομικά δυστυχήματα.


Του Τάσου Τέλλογλου για το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του ΑΝΤ1

Στην πορεία των ερευνών για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, ο ΑΝΤ1 φέρνει στο φως αποκλειστικές πληροφορίες, για το περιεχόμενο των δυο πορισμάτων, την έκθεση του Μετσόβιου Πολυτεχνείου που θα παραλάβει η Εισαγγελία της Λάρισας και τα συμπεράσματα των δυο ξένων πραγματογνωμόνων που θα δοθούν στην κυβέρνηση.

Ο Φεβρουάριος δύο χρόνια μετά το δυστύχημα, είναι ο μήνας στον οποίο έχουν συμπέσει πολλές προθεσμίες για τον αρμόδιο ανακριτή της Λάρισας. Η έκθεση του καθηγητή Δημήτρη Καρώνη από την Σχολή Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ είναι έτοιμη από το τέλος της προηγούμενης χρονιάς και σύμφωνα με αυτήν, τα έλαια σιλικόνης που είχαν οι μετασχηματιστές των δύο μηχανών έπαιξαν μόνο δευτερογενώς ρόλο στην ανάπτυξη της φωτιάς, δηλαδή υπήρχε ένας άλλος λόγος για την εκδήλωση του “πύρινου μανιταριού”. Όσον αφορά το ερώτημα ποιος ήταν αυτός ο λόγος, σε αυτό εκκρεμούν απαντήσεις που θα τις μάθουμε σύντομα.

Πιο σημαντικό είναι το πόρισμα δύο υπαλλήλων των ευρωπαϊκών θεσμών, ενός Ιταλού και ενός Βέλγου. Οι άνθρωποι αυτοί έχουν πάρει πάνω από 70 συνεντεύξεις από όλους τους εμπλεκόμενους, έχουν μεγάλη εμπειρία στη διερεύνηση σιδηροδρομικών ατυχημάτων, και στις προτάσεις τους, σύμφωνα με πληροφορίες θα εξετάσουν όλα τα ενδεχόμενα, ακόμα και το να σταματήσει το επιβατικό έργο των σιδηροδρόμων.

Το ενδεχόμενο αυτό είχε θίξει προς την κυβέρνηση ο Γιάννος Γραματίδης που παραιτήθηκε από πρόεδρος του ΟΣΕ στο τέλος του 2024 και που ζήτησε να σταματήσει το επιβατικό έργο του ΟΣΕ για ένα διάστημα με εξαίρεση τον προαστιακό.

Κάτι τέτοιο η κυβέρνηση δεν το συζητά, διότι:

  • θεωρεί ότι ο ΟΣΕ έχει γίνει πιο ασφαλής μετά το ατύχημα
  • εκτιμά ότι μια τέτοια ενέργεια θα σημάνει μεγαλύτερες αποζημιώσεις προς τους Ιταλούς, που έχουν καταρτίσει μαζί μας την σύμβαση της διαχείρισης και
  • θέλει να αποφύγει οι εργαζόμενοι να μείνουν χωρίς απασχόληση.

Πάντως σε δύο μήνες, που θα αρχίσουν τα έργα αποκατάστασης των ζημιών από την κακοκαιρία Daniel για τον σιδηρόδρομο, με τα τρένα να τελούν παράλληλα εν λειτουργία, τα πράγματα θα δυσκολέψουν. Εκεί η κίνηση γίνεται σε μονή γραμμή. Στις γιορτές π.χ., κινήθηκαν με τον σιδηρόδρομο περίπου 60000 άνθρωποι.

Ειδήσεις σήμερα:

Τεχνητή νοημοσύνη - DeepSeek: Η “μπλε φάλαινα” που απειλεί το ChatGPT

Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος: Το σκήνωμά του μεταφέρεται στα Τίρανα (βίντεο)

Κομοτηνή: Ντοκουμέντο από το αιματηρό επεισόδιο σε καταυλισμό Ρομά (βίντεο)

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΕΦΚΑ: Πότε θα καταβληθούν οι συντάξεις Νοεμβρίου16:18Στην Αμοργό το Σαββατοκύριακο ο Κυριάκος Μητσοτάκης16:04Πάτρα: Έπαθε έφραγμα την ώρα που την έλουζαν στο κομμωτήριο15:50Ηράκλειο: Φωτιά ξέσπασε σε χορτολιβαδική έκταση15:36Πάτρα: Ανήλικοι πήγαν να κλέψουν ηλικιωμένο - Έπεσε στην προσπάθειά του να τους πιάσει (Βίντεο)15:22Βόλος: Αυτοκίνητο άρπαξε φωτιά μετά από τροχαίο ατύχημα (εικόνες)15:08Βουλιαγμένη: Συνελήφθη 47χρονος για κατοχή όπλων και αρχαιοτήτων14:54Βρετανία: Γυναίκα για πρώτη φορά στην ιστορία η νέα Αρχιεπίσκοπος της Αγγλικανικής εκκλησίας14:40Αμαλιάδα: Ηλικιωμένη παρασύρθηκε από φορτηγό - Ο θάνατος της ήταν ακαριαίος (εικόνες)14:26Πάρος: 40χρονος βρέθηκε μαχαιρωμένος - Εξετάζεται η εγκληματική ενέργεια14:12Όλες οι απαντήσεις για τις υπηρεσίες υγείας στο 156613:58Ηράκλειο: Αναγκαστική προσγείωση αεροπλάνου λόγω μεθυσμένης τουρίστριας13:44Ζαχαράκη: Θέλουμε ιδρύματα που λειτουργούν με σταθερούς και ξεκάθαρους κανόνες, που δίνουν προοπτική13:30Άδωνις Γεωργιάδης - Το Πρωινό: Δεν πιστεύω ότι έχει ευθύνη ο Καραμανλής για το δυστύχημα στα Τέμπη13:16Έβρος: Συνελήφθησαν 13 Τούρκοι - Βρέθηκαν στην κατοχή τους 147 όπλα13:02Αμαλιάδα: Ληστεία σε κοσμηματοπωλείο μέσα σε δύο λέπτα (βίντεο)12:48Θεσσαλονίκη: Αυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες στο Ωραιόκαστρο (βίντεο)12:34Πάνος Ρούτσι: Τι έδειξαν οι εξετάσεις - Η επίσημη ανακοίνωση 12:20Παρασκευή 3 Οκτωβρίου: Το πρώτο web δελτίο με τις σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας12:06Θεσσαλονίκη: 59χρονος συνελήφθη για παράνομη υιοθεσία11:52
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο