LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 25 Ιανουαρίου 2025 16:18

Ισραήλ: Απελευθερώθηκαν 200 Παλαιστίνιοι κρατούμενοι

Οι στρατιωτίνες εγκατέλειψαν τη στρατιωτική βάση όπου είχαν μεταφερθεί για να εισαχθούν σε νοσοκομείο της χώρας, ανακοίνωσε ο στρατός.

Ισραηλ - Χαμας - Ομηροι

Η Ισραηλινή Υπηρεσία Φυλακών επιβεβαίωσε σήμερα ότι απελευθέρωσε 200 Παλαιστίνιους κρατούμενους με αντάλλαγμα την απελευθέρωση, το πρωί, τεσσάρων Ισραηλινών γυναικών στρατιωτών που κρατούνταν όμηροι στη Γάζα από τις 7 Οκτωβρίου 2023.

«Με την έγκριση των πολιτικών αρχών, όλοι οι τρομοκράτες απελευθερώθηκαν από τις φυλακές Οφερ (στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη) και Κτζιότ» στο νότιο Ισραήλ, ανέφερε η υπηρεσία φυλακών σε ανακοίνωσή της, επιβεβαιώνοντας τον αριθμό των κρατουμένων που αφέθηκαν ελεύθεροι στην ανταλλαγή, ανακοίνωσαν νωρίτερα παλαιστινιακές πηγές.

Από αυτούς, οι 70 έφτασαν στην Αίγυπτο με λεωφορεία, ανακοίνωσε μέσο ενημέρωσης που πρόσκειται στις αιγυπτιακές υπηρεσίες πληροφοριών.

«Εκδιώχτηκαν» από το Ισραήλ, πρόσθεσε το Al-Qahera News, διευκρινίζοντας ότι θα μεταφερθούν σε αιγυπτιακά νοσοκομεία για νοσηλεία.

Σύμφωνα με τηλεοπτικά πλάνα, οι κρατούμενοι ήταν ντυμένοι με γκρι αθλητικές φόρμες και κάποιοι αποβιβάζονταν από δύο λεωφορεία στην αιγυπτιακή πλευρά του συνοριακού περάσματος που χωρίζει τη Ράφα από το παλαιστινιακό έδαφος.

Μετά τη διέλευση από την Αίγυπτο, οι κρατούμενοι «θα επιλέξουν την Αλγερία, την Τουρκία ή την Τυνησία», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Αμίν Σουμάν, επικεφαλής της Παλαιστινιακής Ύπατης Επιτροπής Παρακολούθησης Υποθέσεων Κρατουμένων και Απελευθερωμένων Κρατουμένων.

«Είναι ένα απερίγραπτο συναίσθημα», είπε ένας από τους απελευθερωμένους Παλαιστίνιους στο Al-Qahera News, χαμογελώντας και κουνώντας το χέρι από το παράθυρο του λεωφορείου.

Ειδήσεις σήμερα:

Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος: Τα “αντίο” του πολιτικού κόσμου

Τέμπη - Κοκοτσάκης: Η αμαξοστοιχία μετέφερε εύφλεκτη ουσία

Τουρκία: Η στιγμή της κατάρρευσης του κτηρίου - Συνεχίζονται οι έρευνες για εγκλωβισμένους (βίντεο)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΦωτιά στον Μαραθώνα - Επιχειρούν εναέρια μέσαΣήμερα 13:59 | Ειδήσεις

Στο σημείο επιχειρούν 56 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων, 18 οχήματα, εθελοντές και από αέρος συνδράμουν τρία ελικόπτερα. 

Πατέρας Κυριακής Γρίβα: Αν ήξερα τότε ότι η κόρη μου εκβιάζεται θα τον είχα καθαρίσει εγώΣήμερα 16:25 | Ειδήσεις

Πριν ανοίξει ο κύκλος των μαρτυρικών καταθέσεων, η υπεράσπιση του κατηγορούμενου επανέλαβε στο δικαστήριο ότι στον 40χρονο πρέπει να αναγνωριστεί μειωμένος καταλογισμός, λόγω ψυχολογικών προβλημάτων.

Ρόδος: Κινητό εκρήγνυται μέσα σε τσάντα (βίντεο)Σήμερα 09:18 | Ειδήσεις

Στιγμές πανικού έζησαν περαστικοί και τουρίστες στην καρδιά της Ρόδου όταν κινητό τηλέφωνο άρπαξε φωτιά μέσα σε τσάντα γυναίκας.

Αργολίδα: Ανατίναξαν ΑΤΜ και άνοιξαν πυρ κατά αστυνομικώνΣήμερα 08:26 | Ειδήσεις

Τρεις κουκουλοφόροι ανατίναξαν ATM στην κεντρική πλατεία της Νέας Κίου και άνοιξαν πυρ με καραμπίνα κατά της αστυνομίας πριν διαφύγουν.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)16:46Πατέρας Κυριακής Γρίβα: Αν ήξερα τότε ότι η κόρη μου εκβιάζεται θα τον είχα καθαρίσει εγώ 16:31Φονικός καύσωνας στην Ευρώπη: Νεκροί σε Ισπανία, Γαλλία και Ιταλία 16:16ΟΠΕΚΕΠΕ: Συνεχίζονται οι ψευδείς δηλώσεις μετά το σκάνδαλο15:55Μαραθώνας: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω φωτιάς - Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί15:41Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ - Όλα όσα συζητήθηκαν15:24Παναθηναϊκός: Πρώτη νίκη για τους «πράσινους» με 3-0 επί της Μέταλιστ15:07Κρήτη: Πεζός παρασύρθηκε από διερχόμενο όχημα14:53Συνεδρίαση ΚΥΣΕΑ: Στο επίκεντρο το μεσανατολικό (βίντεο)14:35Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη αστυνομικός για ενδοοικογενειακή βία14:20Φωτιά στον Μαραθώνα - Επιχειρούν εναέρια μέσα14:05Ψηφιακό Πελατολόγιο: "Ταφόπλακα" χαρακτηρίζεται από τους ιδιοκτήτες του κλάδου13:50Ιαπωνία: Περισσότεροι από 900 σεισμοί έχουν καταγραφεί τις τελευταίες 10 μέρες13:35Κυριακή Γρίβα: Συνεχίζεται η δίκη για τη δολοφονία της (βίντεο)13:17Ρόδος: Νεκρός 48χρονος οδηγός σε τροχαίο δυστύχημα13:00Βόλος: Φωτιά σε αστικό λεωφορείο - Απομακρύνθηκε ο οδηγός (βίντεο)12:45Δάφνη – Υμηττός: Διέπραττε ληστείες εις βάρος υπαλλήλων καταστημάτων (βίντεο)12:31Κίνα: Ανθρωποειδή ρομπότ…παίζουν μπάλα (βίντεο)12:17Εργασιακό Νομοσχέδιο: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε, σε 16 απαντήσεις12:03Τζάνειο: Σε κρίσιμη κατάσταση η 62χρονη - Ξεκινούν τα εγκεφαλικά τεστ11:49
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο