LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 25 Ιανουαρίου 2025 10:10 | Ανανέωση: 25 Ιανουαρίου 2025 10:13

Βρετανία - Ιρλανδία: Ένας νεκρός και μεγάλες καταστροφές από την κακοκαιρία (βίντεο)

Συναγερμός έχει σημάνει στις δύο χώρες για τον περιορισμό των μετακινήσεων των πολιτών στις απολύτως απαραίτητες. Θυελλώδεις άνεμοι, καταστροφές υποδομών, διακοπές ρεύματος και ακυθρώσεις πτήσεων.

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του στην Ιρλανδία όταν ένα δέντρο έπεσε πάνω στο αυτοκίνητό του στην κομητεία Ντόνεγκαλ και εκατοντάδες χιλιάδες σπίτια έμειναν χωρίς ρεύμα στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς η καταιγίδα Eowyn έφερε ριπές ανέμου ταχύτητας 160 χιλιομέτρων την ώρα.

Στην Ιρλανδία σημειώθηκαν οι ισχυρότερες ριπές ανέμου που έχουν καταγραφεί ποτέ, με αποτέλεσμα 725.000 ιδιοκτησίες να μείνουν χωρίς ρεύμα και περίπου 138.000 άνθρωποι χωρίς νερό. Οι πτήσεις και τα σιδηροδρομικά δρομολόγια διακόπηκαν.

Η αστυνομία της Σκωτίας ζήτησε από τους πολίτες να «συνεχίσουν να αποφεύγουν» τα ταξίδια με τις επικίνδυνες καιρικές συνθήκες και το Σαββατοκύριακο και η ScotRail δήλωσε ότι ενώ θα εργαστεί για την επαναλειτουργία των γραμμών, οι πελάτες δεν θα πρέπει να περιμένουν να κυκλοφορήσουν τρένα πριν από το μεσημέρι το νωρίτερο.

Η National Rail δήλωσε ότι τα ταξίδια ενδέχεται να επηρεαστούν σήμερα και ζήτησε από τους πελάτες να το ελέγξουν πριν ταξιδέψουν.

Πορτοκαλί συναγερμός στην Ιρλανδία και συναγερμός στο Ηνωμένο Βασίλειο

Νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής έληξε η κόκκινη προειδοποίηση για τους ανέμους στην Ιρλανδία και τη Βόρεια Ιρλανδία, ωστόσο παραμένουν σε ισχύ τρεις προειδοποιήσεις για τις καιρικές συνθήκες σε ολόκληρη τη Σκωτία και σήμερα, συμπεριλαμβανομένου ενός πορτοκαλί συναγερμού για τους ανέμους - που σημαίνει κίνδυνο για τη ζωή.

Στην Αγγλία ισχύει προειδοποίηση για πάγο μέχρι τις 10 π.μ. που εκτείνεται από το Πλίμουθ έως το Νότιγχαμ και στη Βόρεια Ιρλανδία συναγερμός για χιόνι και πάγο μέχρι τις 10 π.μ.

Υπάρχουν περαιτέρω συναγερμοί που προειδοποιούν για άνεμο και βροχή την Κυριακή και τη Δευτέρα σε τμήματα του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η ισχυρότερη ριπή που έφερε η καταιγίδα «Eowyn» ήταν 183,4 χιλιόμετρα την ώρα, η οποία καταγράφηκε στο Μέις Χεντ, στην κομητεία Γκάλγουεϊ της Ιρλανδίας, όπως ανέφερε χθες η μετεωρολογική υπηρεσία Met Eireann.

Καταγραφή των ζημιών

Το υπουργείο υποδομών της Βόρειας Ιρλανδίας δήλωσε ότι 1.800 δέντρα είχαν πέσει και η αστυνομία πρόσθεσε ότι μπορεί να χρειαστούν ημέρες για να εκτιμηθούν οι ζημιές από την καταιγίδα.

Προειδοποίησαν τους πολίτες ότι ακόμη και μετά το πέρασμα της καταιγίδας οι κατασκευές θα μπορούσαν να αποδυναμωθούν.

Ο υπεύθυνος για την επιχείρηση αντιμετώπισης της καταιγίδας, δήλωσε το βράδυ της Παρασκευής ότι "δεν έχουμε ακόμη ξεπεράσει τους πιθανούς κινδύνους σε σχέση με αυτή την καταιγίδα". "Πολλοί δρόμοι σε ολόκληρη τη Βόρεια Ιρλανδία συνεχίζουν να είναι αδιάβατοι, με πεσμένα δέντρα συντρίμμια και καλώδια ηλεκτρικού ρεύματος", προσέθεσε.

Η ποδοσφαιρική ομάδα Σέλτικ στη Γλασκώβη δήλωσε ότι το γήπεδο του συλλόγου υπέστη ζημιές από την καταιγίδα και ότι «δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει σε αυτό το στάδιο» αν ο αγώνας της με την Νταντί θα διεξαχθεί. Η τελική απόφαση αναμένεται να ληφθεί σήμερα το πρωί. Ήδη μια αναμέτρηση για τη Scottish League One αναβλήθηκε λόγω ζημιών στο γήπεδο.

Το αεροδρόμιο του Δουβλίνου δήλωσε ότι οι πτήσεις «κινούνταν καλά» το βράδυ της Παρασκευής, αλλά το αεροδρόμιο του Εδιμβούργου ανακοίνωσε ότι αναμένει «επιπτώσεις» κατά τις επόμενες ημέρες, οπότε οι επιβάτες θα πρέπει να ενημερωθούν από την αεροπορική τους εταιρεία για τις τελευταίες πληροφορίες σχετικά με τις πτήσεις.

Η κρατική εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας της Ιρλανδίας αναφέρει ότι αφού 725.000 σπίτια και επιχειρήσεις έμειναν χωρίς ρεύμα την Παρασκευή, ήταν πιθανό να υπάρξουν περαιτέρω διακοπές και το Σάββατο. Ορισμένες ιδιοκτησίες θα μπορούσαν να μείνουν στο σκοτάδι έως και μια εβδομάδα, όπως εκτίμησε.

Ειδήσεις σήμερα:

Βραζιλία: Πέντε νεκροί, ένας έφηβος ανάμεσά τους, σε αστυνομική επιχείρηση σε φαβέλες

Ανοιχτά τα μαγαζιά την Κυριακή λόγω εκπτώσεων

Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και βοριάδες το Σάββατο

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Στίβεν Σπίλμπεργκ: Η ταινία που τον σημάδεψε…23:59Γαλλία-ΟΗΕ: Οι τελωνειακοί δασμοί εμποδίζουν την καταπολέμηση της φτώχειας23:49Κερατσίνι: Διαρρήκτες πιάστηκαν στα πράσα από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ23:32Ιταλία: Απαγορεύεται η εργασία κάτω από τον ήλιο όταν έχει καύσωνα και για συγκεκριμένες ώρες23:18Τραμπ: Τα επιτόκια πρέπει να μειωθούν στο 1%23:02Ρόδος: Αυτοκίνητο έκανε βουτιά στο βυθό του λιμανιού22:48Υπουργείο Εργασίας: Τα fake news και οι αλήθειες για το νέο νομοσχέδιο22:33Μέγαρα – Πυρκαγιά: Στάλθηκε μήνυμα από το 11222:19Φωτίστε την επιχείρησή σας χωρίς αρχικό κεφάλαιο από την GlobiLED22:03Ιταλία: Κύμα καύσωνα σε 17 πόλεις την Τρίτη21:50Ινδία: Ζωντανά φίδια κατασχέθηκαν από επιβάτη που επέστρεφε από την Ταϊλάνδη21:34Τζούλη: Το απόστημα των ψυχιάτρων στις φυλακές Κορυδαλλού να βγάζουν τρελούς πολλούς κατηγορούμενους θα σπάσει21:20Καρέτσας: Νέα διάκριση για τον 17χρονο διεθνή21:04Φθιώτιδα: Υπό έλεγχο η πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα20:50Κασιδιάρης: Εισαγγελική εισήγηση για την αποφυλάκιση του20:37Τι καιρό θα κάνει την Τρίτη20:24Τραμπ: Εξετάζει να διακόψει τη χρηματοδότηση σε νοσοκομεία που παρέχουν θεραπείες για αλλαγές φύλου σε παιδιά και εφήβους20:10Κυρανάκης: Επιστολή σε δημάρχους για την εφαρμογή του ΚΟΚ – Ποιες ενέργειες αναλαμβάνουν δήμοι και περιφέρειες19:52Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Τιμά τα 64α γενέθλια της μητέρας του19:33ΗΠΑ: Αντιμέτωπες οι χώρες με υψηλότερους δασμούς μετά την προθεσμία της 9ης Ιουλίου19:15
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο