LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 24 Ιανουαρίου 2025 22:29

Μίμης Δομάζος: “Ένας μύθος με τεράστια επιτεύγματα”

Τι δήλωσαν για την απώλεια του Μίμη Δομάζου σε κοινή δήλωσή τους οι αρχηγοί της ποδοσφαιρικής ομάδας του Παναθηναϊκού. Πότε θα γίνει η κηδεία του θρυλικού Έλληνα ποδοσφαιριστή

Μίμης Δομάζος

Με κοινή δήλωσή τους οι αρχηγοί της ποδοσφαιρικής ομάδας του Παναθηναϊκού (Φώτης Ιωαννίδης, Ζέκα Γκονσάλβες, Τάσος Μπακασέτας και Μπαρτ Σένκεφελντ) κι εκπροσωπώντας όλους τους ποδοσφαιριστές του «τριφυλλιού» εξέφρασαν τα ειλικρινή συλλυπητήριά τους προς την οικογένεια του Μίμη Δομάζου, τονίζοντας πως ο μεγάλος «στρατηγός» του ελληνικού ποδοσφαίρου θα αποτελεί «οδηγό για τους νεότερους».
Αναλυτικά η δήλωση των αρχηγών του Παναθηναϊκού:

«Η απώλεια του Μίμη Δομάζου είναι τεράστια τόσο για τον Παναθηναϊκό όσο και συνολικά για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Υπήρξε ένας μύθος για το σύλλογο με σπουδαία επιτεύγματα. Για εμάς τους νεότερους η πορεία του αποτελεί οδηγό. Τα ειλικρινή συλλυπητήρια μας στους οικείους του Μίμη Δομάζου.

Εκ μέρους των ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού,

Oι αρχηγοί της ομάδας»


Πότε θα γίνει η κηδεία του

Η κηδεία του θρυλικού Έλληνα ποδοσφαιριστή Μίμη Δομάζου ο οποίος έφυγε από την ζωή την Παρασκευή σε ηλικία 83 ετών λόγω πολυοργανικής ανεπάρκειας, θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 27 Ιανουαρίου και ώρα 15.00. Θα ψαλεί η εξόδιος ακολουθία και θα τελεστεί η εκφορά από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού Θεοτόκου Αθηνών, και θα ακολουθήσει ο ενταφιασμός στο Α’ Κοιμητήριο Αθηνών στο Μετς.

Νωρίτερα την ίδια μέρα και συγκεκριμένα από τις 09.00, η σορός του θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στην Μητρόπολη, προκειμένου οι συγγενείς, οι φίλοι, οι συνεργάτες του και οι αμέτρητοι φίλαθλοι θαυμαστές του, να μπορέσουν να την προσκυνήσουν και να αποτίσουν φόρο τιμής στη μνήμη του.

Ο "στρατηγός" διακομίστηκε εσπευσμένα στον "Ερυθρό Σταυρό" την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου ύστερα από αδιαθεσία που ένιωσε στο σπίτι του, στο Χαλάνδρι.

Ο αδιαμφισβήτητος θρύλος των ελληνικών γηπέδων

Ο Μίμης Δομάζος ήταν ένας από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αγωνίστηκε από το 1959 μέχρι το 1978 στον Παναθηναϊκό και ήταν αρχηγός της ομάδας που έφτασε μέχρι τον τελικό του Γουέμπλεϊ το 1971 με αντίπαλο τον Άγιαξ.

Με τον Παναθηναϊκό κατέκτησε συνολικά 13 τίτλους κι ήταν αρχηγός της ομάδας για περίπου 15 χρόνια. Τη διετία 1978-1980 αγωνίστηκε στην ΑΕΚ κατακτώντας ένα πρωτάθλημα. Το 1980 επέστρεψε στον Παναθηναϊκό με τη φανέλα του οποίου ήθελε να αποσυρθεί από τη δράση.

Συνολικά έχει καταγράψει 536 συμμετοχές στο πρωτάθλημα (με Παναθηναϊκό και ΑΕΚ) και βρίσκεται στην πρώτη θέση όλων των εποχών σε παρουσίες και παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει πλέον περισσότερα από 30 χρόνια, παραμένει στην κορυφή του σχετικού πίνακα.

Φόρεσε 50 φορές τη φανέλα με το εθνόσημο και σημείωσε τέσσερα τέρματα, ενώ για αρκετά χρόνια είχε το περιβραχιόνιο του αρχηγού.

Το ντεμπούτο του με τη γαλανόλευκη φανέλα πραγματοποιήθηκε στις 2 Δεκεμβρίου 1959 στο Γήπεδο Απόστολος Νικολαΐδης εναντίον της Δανίας.

Ειδήσεις σήμερα:

Ναρκωτικά - Θεσσαλονίκη: Έκρυβαν 29 κιλά κοκαΐνης σε… φορτίο με μπανάνες (βίντεο)

ΗΠΑ - Λευκός Οίκος: Ξεκίνησαν οι πτήσεις απέλασης μεταναστών

Τέμπη - Ασλανίδης: Το “Δεν έχω οξυγόνο” έγινε σύνθημα για όλη την Ελλάδα


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΦωτιά σε εργοστάσιο στον Πειραιά – Έντονη οσμή καπνού στην ατμόσφαιραΣήμερα 22:27 | Ειδήσεις

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής παραμένουν σε επιφυλακή ώστε να αποτραπεί η επέκταση της φωτιάς προς κατοικημένες περιοχές, καθώς πνέουν άνεμοι στην περιοχή.

Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Ας είμαστε ειλικρινείς, αποτύχαμε -Όποιος πήρε αποζημιώσεις που δεν δικαιούται θα τις επιστρέψειΣήμερα 10:32 | Ειδήσεις

Όλα όσα αναφέρει στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σαντορίνη: Θυελλώδεις άνεμοι παρέσυραν και διέλυσαν τροχόσπιτο (βίντεο)Σήμερα 16:23 | Ειδήσεις

Οι αρχές καλούν τους πολίτες και τους επισκέπτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς οι ισχυροί άνεμοι αναμένεται να συνεχιστούν και τις επόμενες ώρες.

Φωτιά στη Μεσσηνία – Επιχειρούν ενάερια μέσαΣήμερα 17:16 | Ειδήσεις

Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε επιχειρούν και δυνάμεις από αέρος

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Φωτιά σε εργοστάσιο στον Πειραιά – Έντονη οσμή καπνού στην ατμόσφαιρα (βίντεο)22:43Τασούλας: Στη φρεγάτα "ΣΠΕΤΣΑΙ" την Δευτέρα για να επιθεωρήσει εν πλω τα πολεμικά πλοία του στόλου22:28Τροποποιήσεις στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια από τα λιμάνια της Αττικής λόγω ισχυρών ανέμων22:12Χαλκιδική: Νεκρή συνεπιβάτιδα μηχανής μετά από σφοδρή σύγκρουση με ΙΧ21:58Η Ευρώπη σε κλοιό καύσωνα: "Καμίνια" οι πόλεις με 40άρια 21:44Εύβοια: Αστυνομικός έσωσε με αυτοθυσία μητέρα και κόρη που παρασύρθηκαν από τα ρεύματα στη θάλασσα21:30Μουντιάλ Συλλόγων: Η υπερηχητική Παρί Σεν Ζερμέν «σκόρπισε» την παρέα του Μέσι και περιμένει... Μπάγερν21:16Τηλεφωνική επικοινωνία Γεραπετρίτη με την Παλαιστίνια ΥΠΕΞ21:02112 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε όλη τη χώρα20:47Τροχαίο στη Χαλκιδική: 19χρονος έχασε τη ζωή του20:33Φθιώτιδα: Κατέρρευσε σε γλέντι και πέθανε μέσα στο ασθενοφόρο20:19Γαλλία: Τσιγάρο τέλος σε παραλίες και πάρκα 20:05WRC-Ράλι Ακρόπολις: Κατέκτησε την πρώτη θέση ο Τάνακ19:50Ντόναλντ Τραμπ: Βρήκα αγοραστή για το Tik Tok19:36Κρήτη: Σε εξέλιξη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης για τον εντοπισμό χειριστή κανό - Σηκώθηκε drone19:21Formula 1 - GP Αυστρίας: Νικητής ο Νόρι - "1-2" η McLaren19:07Κικίλιας για την ασφάλεια στην ακτοπλοΐα: Η νομοθεσία πρέπει να τηρείται απαρέγκλιτα18:51Τη Δευτέρα στις 10 η ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης – Στις 12 θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο18:37Μυτιλήνη: 35χρονος δέχθηκε πολλαπλές μαχαιριές σε πανηγύρι - Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση18:22Τι καιρό θα κάνει τη Δευτέρα18:08
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο