LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 21 Ιανουαρίου 2025 21:08

Πρόεδρος Μεξικού σε Τραμπ: Θα υπερασπιστούμε την κυριαρχία της χώρας μας

Στην τακτική πρωινή συνέντευξη Τύπου, η Σέινμπαουμ σημείωσε πως αν και ο Τραμπ υπέγραψε ένα εκτελεστικό διάταγμα που κηρύσσει την παράτυπη μετανάστευση στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού ως κατάσταση έκτακτης ανάγκης, εκείνη θα επιμείνει για τον σεβασμό του λαού της χώρας της.

Μεξικό - αστυνομία

Η πρόεδρος του Μεξικού τόνισε σήμερα ότι θα υπερασπιστεί την κυριαρχία και την ανεξαρτησία της χώρας της αλλά θα επιδιώξει επίσης τον διάλογο με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, μία ημέρα μετά την έναρξη της νέας θητείας του με έναν καταιγισμό διαταγμάτων, που περιλαμβάνουν μέτρα για τον περιορισμό της μετανάστευσης.

Στα πρώτα σχόλιά της μετά την ορκωμοσία του Τραμπ, η Κλαούδια Σέινμπαουμ σημείωσε πως ορισμένες από τις αρχικές του ανακοινώσεις μοιάζουν πολύ με μέτρα που είχε λάβει στην προηγούμενη θητεία του, ενώ επιδίωξε επίσης να καθησυχάσει του Μεξικανούς ότι η κυβέρνησή τους θα υπερασπιστεί σθεναρά τα συμφέροντά τους.

«Σε ό,τι αφορά τα διατάγματα που ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε χθες, θα ήθελα να πω τα εξής: Ο λαός του Μεξικού μπορεί να είναι βέβαιος πως θα υπερασπιζόμαστε πάντοτε την κυριαρχία και την ανεξαρτησία μας», είπε η Σέινμπαουμ έχοντας στο πλευρό της δύο σημαντικούς υπουργούς.

«Είναι πάντοτε σημαντικό να είμαστε ψύχραιμοι», πρόσθεσε. Απαντώντας στις αρχικές κινήσεις του Τραμπ να σταματήσει την παράτυπη μετανάστευση, η Σέινμπαουμ είπε πως η κυβέρνησή της θα ενεργήσει με "ανθρωπιστικό" τρόπο, αν και υποσχέθηκε επίσης ότι θα στείλει ξένους μετανάστες στις χώρες τους.

Ο Τραμπ αναμένεται να υπογράψει περισσότερα εκτελεστικά διατάγματα κατά τη σημερινή, δεύτερη ημέρα του στην προεδρία, έπειτα από τα μέτρα που εκδόθηκαν χθες, Δευτέρα, για τον χαρακτηρισμό των μεξικανικών καρτέλ ναρκωτικών ως τρομοκρατικών οργανώσεων, εκτός από τον υπαινιγμό ότι οι δασμοί στις μεξικανικές και καναδικές εξαγωγές προς τις Ηνωμένες Πολιτείες μπορεί να τεθούν σε ισχύ από τον Φεβρουάριο.

Στην τακτική πρωινή συνέντευξη Τύπου, η Σέινμπαουμ σημείωσε πως αν και ο Τραμπ υπέγραψε ένα εκτελεστικό διάταγμα που κηρύσσει την παράτυπη μετανάστευση στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού ως κατάσταση έκτακτης ανάγκης, εκείνη θα επιμείνει για τον σεβασμό του λαού της χώρας της.

Επανέλαβε επίσης πως η κυβέρνησή της θα επιδιώξει τον συντονισμό για την ασφάλεια και άλλα θέματα με τον βόρειο γείτονα, και πως έχει δεσμευθεί για την αναθεώρηση των εμπορικών όρων το 2026. Το πέσο μείωσε για λίγο τις απώλειές του στη διάρκεια του μηνύματος της Σέινμπαουμ, αν και αργότερα επέστρεψε στα αρχικά επίπεδα, καταγράφοντας τη χειρότερη επίδοση σε ένα καλάθι παγκόσμιων νομισμάτων αναφοράς.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

ECOFIN: Εγκρίθηκε η αναθεώρηση του Ταμείου Ανάκαμψης – Στο 64% η απορρόφηση

Διασύνδεση POS - ταμειακών: Σαρωτικοί έλεγχοι και υψηλά πρόστιμα

Κεφαλονιά - Φωτιά σε σπίτι: Νεκρή μητέρα τριών παιδιών

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης στη Μονή Σινά: Η Ελλάδα παρούσα και αρωγός σας για να διαφυλάξουμε στην αιωνιότητα το ιδιαίτερο καθεστώςΣήμερα 17:48 | Ειδήσεις

Παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη έγινε η τελετή ενθρόνισης του νέου Αρχιεπισκόπου Σινά, Φαράν και Ραϊθώ και ηγουμένου της Ιεράς Μονής Αγίας Αικατερίνης Όρους Σινά, κου. Συμεών.

ΕΛΤΑ: Θύελλα αντιδράσεων για το "λουκέτο" σε 204 καταστήματαΣήμερα 12:11 | Ειδήσεις

Έντονες αντιδράσεις προκαλεί η απόφαση να κλείσουν 204 υποκαταστήματα των ΕΛΤΑ σε όλη την Ελλάδα.

Υπουργείο Παιδείας για την τραγωδία στον Ασπρόπυργο: Η 10χρονη δεν γυμναζόταν όταν κατέρρευσεΣήμερα 17:10 | Ειδήσεις

Η καρτέλα του παιδιού ανέφερε άσκηση χωρίς περιορισμούς.

Καλαμάτα: Ροτβάιλερ επιτέθηκε και τραυμάτισε σοβαρά άνδρα -Αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε το σκυλίΣήμερα 18:16 | Ειδήσεις

Οι Αρχές ερευνούν τις συνθήκες του περιστατικού και το αν το ζώο ήταν οικόσιτο ή αδέσποτο.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τραμπ: Σύντομα θα μάθετε αν οι ΗΠΑ θα κάνουν υπόγειες δοκιμές πυρηνικών όπλων19:28Αθήνα: Απαγόρευση οποιασδήποτε συνάθροισης σχετική με την νέα πρέσβη των ΗΠΑ στο κέντρο από την ΕΛ.ΑΣ19:14UNESCO: Παγκόσμια ημέρα της Ελληνικής Γλώσσας θα είναι η 9η Φεβρουαρίου19:00Λάρισα: Άνδρας επιτέθηκε με το κεφάλι σε αστυνομικό18:46Καλαμάτα: Ροτβάιλερ επιτέθηκε και τραυμάτισε σοβαρά άνδρα -Αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε το σκυλί 18:32Μητσοτάκης στη Μονή Σινά: Η Ελλάδα παρούσα και αρωγός σας για να διαφυλάξουμε στην αιωνιότητα το ιδιαίτερο καθεστώς18:18Θεσσαλονίκη: Ζευγάρι επιτέθηκε σε αστυνομικό και τον έστειλε στο κέντρο υγείας18:04Ιταλία: Η γερουσία ενέκρινε την μεταρρύθμιση του δικαστικού συστήματος17:50Υπουργείο Παιδείας για την τραγωδία στον Ασπρόπυργο: Η 10χρονη δεν γυμναζόταν όταν κατέρρευσε17:36Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)17:22ΟΑΚΑ: Ξεκίνησε η αποκατάσταση του εμβληματικού στεγάστρου του Ολυμπιακού Ποδηλατοδρομίου17:08Δίκη Χρυσής Αυγής – Κασιδιάρης: "Η δολοφονία Φύσσα “δολοφόνησε” κι εμένα" 16:54Λάρισα: Σοκαριστικό επεισόδιο ξυλοδαρμού στα εκδοτήρια του ΚΤΕΛ16:40Η Πολωνία αναχαίτισε ρωσικό αναγνωριστικό αεροσκάφος πάνω από τη Βαλτική Θάλασσα16:26Βιετνάμ: Τουλάχιστον 13 νεκροί και 11 αγνοούμενοι, από τις πλημμύρες16:12Περιστέρι: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή, λόγω διεξαγωγής αγώνα15:58Νεκρό 10χρονο κορίτσι από ανακοπή την ώρα της γυμναστικής 15:44Κώστας Τσιάρας: Στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου φάκελος με στοιχεία, για την ευλογιά των αιγοπροβάτων15:30Νέα απάτη με “χακαρισμένους φίλους” οι οποίοι απαιτούν επειγόντως χρήματα15:16Θεσσαλονίκη: Φωτιά ξέσπασε σε κατάστημα εστίασης15:02
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο