LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 21 Ιανουαρίου 2025 21:08

Πρόεδρος Μεξικού σε Τραμπ: Θα υπερασπιστούμε την κυριαρχία της χώρας μας

Στην τακτική πρωινή συνέντευξη Τύπου, η Σέινμπαουμ σημείωσε πως αν και ο Τραμπ υπέγραψε ένα εκτελεστικό διάταγμα που κηρύσσει την παράτυπη μετανάστευση στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού ως κατάσταση έκτακτης ανάγκης, εκείνη θα επιμείνει για τον σεβασμό του λαού της χώρας της.

Μεξικό - αστυνομία

Η πρόεδρος του Μεξικού τόνισε σήμερα ότι θα υπερασπιστεί την κυριαρχία και την ανεξαρτησία της χώρας της αλλά θα επιδιώξει επίσης τον διάλογο με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, μία ημέρα μετά την έναρξη της νέας θητείας του με έναν καταιγισμό διαταγμάτων, που περιλαμβάνουν μέτρα για τον περιορισμό της μετανάστευσης.

Στα πρώτα σχόλιά της μετά την ορκωμοσία του Τραμπ, η Κλαούδια Σέινμπαουμ σημείωσε πως ορισμένες από τις αρχικές του ανακοινώσεις μοιάζουν πολύ με μέτρα που είχε λάβει στην προηγούμενη θητεία του, ενώ επιδίωξε επίσης να καθησυχάσει του Μεξικανούς ότι η κυβέρνησή τους θα υπερασπιστεί σθεναρά τα συμφέροντά τους.

«Σε ό,τι αφορά τα διατάγματα που ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε χθες, θα ήθελα να πω τα εξής: Ο λαός του Μεξικού μπορεί να είναι βέβαιος πως θα υπερασπιζόμαστε πάντοτε την κυριαρχία και την ανεξαρτησία μας», είπε η Σέινμπαουμ έχοντας στο πλευρό της δύο σημαντικούς υπουργούς.

«Είναι πάντοτε σημαντικό να είμαστε ψύχραιμοι», πρόσθεσε. Απαντώντας στις αρχικές κινήσεις του Τραμπ να σταματήσει την παράτυπη μετανάστευση, η Σέινμπαουμ είπε πως η κυβέρνησή της θα ενεργήσει με "ανθρωπιστικό" τρόπο, αν και υποσχέθηκε επίσης ότι θα στείλει ξένους μετανάστες στις χώρες τους.

Ο Τραμπ αναμένεται να υπογράψει περισσότερα εκτελεστικά διατάγματα κατά τη σημερινή, δεύτερη ημέρα του στην προεδρία, έπειτα από τα μέτρα που εκδόθηκαν χθες, Δευτέρα, για τον χαρακτηρισμό των μεξικανικών καρτέλ ναρκωτικών ως τρομοκρατικών οργανώσεων, εκτός από τον υπαινιγμό ότι οι δασμοί στις μεξικανικές και καναδικές εξαγωγές προς τις Ηνωμένες Πολιτείες μπορεί να τεθούν σε ισχύ από τον Φεβρουάριο.

Στην τακτική πρωινή συνέντευξη Τύπου, η Σέινμπαουμ σημείωσε πως αν και ο Τραμπ υπέγραψε ένα εκτελεστικό διάταγμα που κηρύσσει την παράτυπη μετανάστευση στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού ως κατάσταση έκτακτης ανάγκης, εκείνη θα επιμείνει για τον σεβασμό του λαού της χώρας της.

Επανέλαβε επίσης πως η κυβέρνησή της θα επιδιώξει τον συντονισμό για την ασφάλεια και άλλα θέματα με τον βόρειο γείτονα, και πως έχει δεσμευθεί για την αναθεώρηση των εμπορικών όρων το 2026. Το πέσο μείωσε για λίγο τις απώλειές του στη διάρκεια του μηνύματος της Σέινμπαουμ, αν και αργότερα επέστρεψε στα αρχικά επίπεδα, καταγράφοντας τη χειρότερη επίδοση σε ένα καλάθι παγκόσμιων νομισμάτων αναφοράς.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

ECOFIN: Εγκρίθηκε η αναθεώρηση του Ταμείου Ανάκαμψης – Στο 64% η απορρόφηση

Διασύνδεση POS - ταμειακών: Σαρωτικοί έλεγχοι και υψηλά πρόστιμα

Κεφαλονιά - Φωτιά σε σπίτι: Νεκρή μητέρα τριών παιδιών

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης: Η Ευρώπη οφείλει να είναι παρούσα όχι με λόγια αλλά με πράξειςΣήμερα 13:55 | Ειδήσεις

Τι δήλωσε ο πρωθυπουργός για την Ουκρανία και την ευρωπαϊκή ανταγωνιστικότητα, στη συνάντηση με την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα;

Επιστροφή ενοικίου: Πιστώθηκαν 199,5 εκατ. ευρώ σε 886.883 δικαιούχους - Στα 225 ευρώ το μέσο ενοίκιο που θα λάβουνΣήμερα 12:50 | Ειδήσεις

Τα χρήματα θα εμφανίζονται σταδιακά στους λογαριασμούς των πολιτών, ανάλογα με την τράπεζα που έχουν δηλώσει στην ΑΑΔΕ.

ΣΤΑΣΥ: Ανακοινώθηκε νέα τετράωρη στάση εργασίας αύριοΣήμερα 12:48 | Ειδήσεις

Σε ανακοίνωσή τους, τα Σωματεία Εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ, αποφάσισαν ακόμη να αναστείλουν την προκηρυχθείσα μεταμεσονύκτια αυριανή τετράωρη στάση εργασίας από τη 01:00 π.μ. έως τις 05:00 π.μ λόγω πένθους.

Μενίδι: 14χρονη απέβαλε μετά από ξυλοδαρμό - Πήγε με το νεκρό έμβρυο τυλιγμένο σε εφημερίδα στο ΑΤΣήμερα 12:12 | Ειδήσεις

Η 14χρονη Ρομά από την Αλβανία, διακομίσθηκε στο νοσοκομείο Παίδων όπου και νοσηλεύεται.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από τις πλημμύρες σε Ταϊλάνδη, Ινδονησία και Σρι Λάνκα (εικόνες)14:52Κρήτη: Θρήνος στο τελευταίο "αντίο" ου 19χρονου ΕΠΟΠ - Με γαλανόλευκη σημαία τυλιγμένο το φέρετρο (εικόνες)14:38Μητσοτάκης: Η Ευρώπη οφείλει να είναι παρούσα όχι με λόγια αλλά με πράξεις14:24Αστεροσκοπείο Αθηνών: Σε Φάληρο, Άλιμο και Κηφισιά τα μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης έως σήμερα το πρωί14:10Μητσοτάκης - Μέτσολα - Εγκαίνια Europa Experience: Η απάντηση είναι περισσότερη Ευρώπη13:56Ιωάννα Τούνη: Με τις καταθέσεις των μαρτύρων συνεχίζεται σήμερα η δίκη για το revenge porn - Έχει βιαστεί ο ψυχισμός μου13:42Επιστροφή ενοικίου: Πιστώθηκαν 199,5 εκατ. ευρώ σε 886.883 δικαιούχους - Στα 225 ευρώ το μέσο ενοίκιο που θα λάβουν13:28Σαλαμίνα: Προφυλακιστέα κρίθηκε η 46χρονη - Αρνείται ότι δολοφόνησε την πεθερά της (βίντεο)13:14ΣΤΑΣΥ: Ανακοινώθηκε νέα τετράωρη στάση εργασίας αύριο 13:00Χονγκ Κονγκ: Οι ένοικοι του συγκροτήματος πολυκατοικιών είχαν διαμαρτυρηθεί επανειλημμένως για θέματα ασφαλείας12:46Μενίδι: 14χρονη απέβαλε μετά από ξυλοδαρμό - Πήγε με το νεκρό έμβρυο τυλιγμένο σε εφημερίδα στο ΑΤ12:32Πρέβεζα - Ηγουμενίτσα: Σύγκρουση ΙΧ με βράχο που βρέθηκε στον δρόμο από κατολίσθηση (εικόνες)12:18Κακοκαιρία - Κρανίδι: Ηλικιωμένοι απεγκλωβίστηκαν από την Πυροσβεστική (βίντεο)12:04Κακοκαιρία: Κλειστά τα σχολεία σε 11 δήμους της χώρας11:50Πιερρακάκης: Σήμερα ξεκινα η επιστροφή ενοικίου11:36Νέα Ιωνία: Η κακοκαιρία ξερίζωσε δέντρο και το έριξε πάνω σε ΙΧ (βίντεο)11:22Κρήτη: Σε κλίμα οδύνης το τελευταίο αντίο στον 19χρονο ΕΠΟΠ που έχασε τη ζωή του απο χειροβομβίδα (εικόνες)11:08Νέα Ερυθραία: Συνελήφθη γιός γνωστού πολιτικού μετά από περιπετειώδη καταδίωξη10:54Κωστής Χατζηδάκης: Ξεκινούν σήμερα οι πληρωμές των αγροτών - Η διαδικασία από τον ΟΠΕΚΕΠΕ έχει ολοκληρωθεί10:40Κακοκαιρία Adele - Πολιτική Προστασία: Νεότερα στοιχεία για καιρικό σύστημα που επηρεάζει τη χώρα10:27
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο