LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 20 Ιανουαρίου 2025 09:21 | Ανανέωση: 20 Ιανουαρίου 2025 13:08

Κίνα: Εκτελέστηκε ο δράστης της πολύνεκρης επίθεσης σε πλήθος

Μέσα σε λίγες ημέρες από την παράσυρση ανθρώπων με αυτοκίνητο, που άφησε δεκάδες νεκρούς, οι Αρχές της Κίνας προχώρησαν στην εκτέλεση του υπαίτιου.

Κίνα - αυτοκίνητο έπεσε πάνω στο πλήθος

Η Κίνα προχώρησε σήμερα στην εκτέλεση του δράστη επίθεσης με αυτοκίνητο που είχε στοιχίσει τη ζωή σε 35 ανθρώπους τον περασμένο Νοέμβριο στην πόλη Ζουχάι, έγινε γνωστό από κρατικό μέσο ενημέρωσης.

Δικαστήριο της Ζουχάι (νότια Κίνα) «προχώρησε στην εκτέλεση του Φαν Ουεϊσιού σύμφωνα με την απόφαση που εκδόθηκε από το Ανώτατο Λαϊκό Δικαστήριο», μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV.

Ο Φαν Ουεϊτσιού, ηλικίας 62 ετών, καταδικάστηκε γιατί διέπραξε αυτήν την επίθεση για προσωπικά κίνητρα, «με έναν τρόπο εξαιρετικά ποταπό», σύμφωνα με το δικαστήριο.

Κίνα - αυτοκίνητο

Την 11η Νοεμβρίου, ο Φαν Ουεϊτσιού, έριξε εσκεμμένα το όχημά του, ένα SUV, πάνω σε ένα πλήθος ανθρώπων, που προπονούνταν μπροστά από ένα αθλητικό συγκρότημα στην Τζουχάι. Συνελήφθη επιτόπου αφότου αυτοτραυματίστηκε με μαχαίρι και είχε πέσει σε κώμα, είχε κάνει γνωστό η αστυνομία εκείνη την εποχή.

Εντούτοις, δικάστηκε σε μια δημόσια δίκη παρουσία συγγενών των θυμάτων και δήλωσε ένοχος, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Η ετυμηγορία ανακοινώθηκε την ίδια ημέρα.

Το δικαστήριο επισήμανε τα «εξαιρετικά ποταπά (κίνητρα), τη θρασεία φύση του εγκλήματος, την ιδιαιτέρως σκληρή μέθοδο και τις σοβαρές συνέπειες, βλάπτοντας σημαντικά την κοινωνία», σύμφωνα με το CCTV.

Ο Φαν «αποφάσισε να εκτονώσει την οργή του» για έναν «διαλυμένο γάμο, προσωπικές απογοητεύσεις και τη δυσαρέσκειά του στο θέμα του διαχωρισμού των περιουσιακών στοιχείων μετά το διαζύγιο», σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Μετά την επίθεση στην Τζουχάι, χρειάστηκε να περάσουν σχεδόν 24 ώρες προκειμένου οι αρχές να παραδεχθούν ότι δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν και τα βίντεο από την επίθεση, όπως και τα σχόλια, απαγορεύτηκαν στο διαδίκτυο.

Η οργή πάντως που προκάλεσε αυτή η επίθεση ήταν εμφανής σήμερα, με χρήστες του διαδικτύου να εκφράζουν τον ενθουσιασμό τους στην πλατφόρμα Weibo για την ταχεία έκδοση της απόφασης, ενώ ορισμένοι ζητούσαν την χωρίς καθυστέρηση εκτέλεση του καταδικασθέντα.

Ο δράστης της επίθεσης «δεν θα έπρεπε να έχει τη δυνατότητα να γιορτάσει την Πρωτοχρονιά», έγραψε μεταξύ άλλων ένας χρήστης.

Ειδήσεις σήμερα:

Τζορτζ Τσούνης στον ΑΝΤ1: Η συγκίνηση, το αγαπημένο τραγούδι και τα... κουλούρια Θεσσαλονίκης (βίντεο)

Υδρογονάνθρακες: Η Chevron ζητά άδεια για έρευνες στην Ελλάδα

Αλκυονίδες μέρες: η μετεωρολογία, η ιστορία και οι μύθοι

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΝέος Κόσμος: Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της σύγκρουσης - Δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση στον 29χρονοΣήμερα 16:12 | Ειδήσεις

Ο 29χρονος θα ζητήσει προθεσμία για να απολογήθεί.

Ένταση στην Εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Λαζαρίδης καταθέτει μήνυση κατά του ΠΑΣΟΚΣήμερα 16:25 | Ειδήσεις

Ο "γαλάζιος" βουλευτής έδωσε εντολή στον νομικό του σύμβουλο να καταθέσει μήνυση εναντίον της επικεφαλής του γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή "άθλια και συκοφαντική" ανακοίνωση του κόμματος.

Δολοφονία Κυριακής Γρίβα: Ελεύθερος και ο τότε φρουρός του Α.Τ. Αγίων ΑναργύρωνΣήμερα 17:01 | Ειδήσεις

Ο κατηγορούμενος φέρεται να ισχυρίστηκε στην δικαστική λειτουργό ότι δεν είχε αντιληφθεί τον δράστη και ότι τον είδε, μόνο όταν άκουσε τις φωνές της 28χρονης κοπέλας.

Τσιάρας - Ευλογιά: Την επόμενη εβδομάδα η εξειδίκευση των μέτρων στήριξης για τους πληγέντες κτηνοτρόφουςΣήμερα 16:37 | Ειδήσεις

Τα μέτρα θα αφορούν την κάλυψη απώλειας εισοδήματος και θα λειτουργήσουν συμπληρωματικά προς τις αποζημιώσεις που ήδη καταβάλλονται για τα θανατωθέντα ζώα και τις ζωοτροφές.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Υπόθεση Novartis – Λοβέρδος: Κοινοί συκοφάντες οι δύο πρώην προστατευόμενοι μάρτυρες19:12Ο Νετανιάχου επισκέφθηκε Ισραηλινά στρατεύματα στην Συρία 18:58Χανιά: Ιγκουάνα έκανε βόλτες στο κέντρο της πόλης - Σταμάτησε σε βιτρίνα με χριστουγεννιάτικα (βίντεο)18:44Σοκ στην Κωνσταντινούπολη: Μάχη για τη ζωή της δίνει 26χρονη που ήπιε καφέ με καυστική ουσία18:30Πάτρα: Συνελήφθη ο 16χρονος που κατηγορείται πως βίασε 12χρονη σε προαύλιο σχολείου18:16Τεράστια επιτυχία για το Ελληνικό Φεστιβάλ Σίδνεϋ στο Brighton-Le-Sands18:02Σφοδρή κακοκαιρία σε Ιωάννινα και Θεσπρωτία - Καταρρακτώδεις βροχές, κατολισθήσεις και πλημμύρες (βίντεο) 17:48"Στρατιωτικό Σένγκεν": Το σχέδιο της Κομισιόν για ταχείες μετακινήσεις στρατευμάτων μέσα σε 72 ώρες17:34Συνήγορος Σπύρου Μαρτίκα - "Αποκαλύψεις": Ο ισχυρισμός περί τοκογλυφίας θα καταπέσει17:20Δολοφονία Κυριακής Γρίβα: Ελεύθερος και ο τότε φρουρός του Α.Τ. Αγίων Αναργύρων17:06Τσιάρας - Ευλογιά: Την επόμενη εβδομάδα η εξειδίκευση των μέτρων στήριξης για τους πληγέντες κτηνοτρόφους16:51Ένταση στην Εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Λαζαρίδης καταθέτει μήνυση κατά του ΠΑΣΟΚ16:41Νέος Κόσμος: Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της σύγκρουσης - Δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση στον 29χρονο16:31Εντοπίστηκε ρωσικό κατασκοπευτικό πλοίο κοντά στα βρετανικά ύδατα - Το Λονδίνο προειδοποιεί τον Πούτιν16:21Χρυσοχοϊδης για ενδοοικογενειακή βία: 1150 καταγγελίες και 901 συλλήψεις φέτος στη Θεσσαλονίκη16:07Κωνσταντινούπολη: Από ψεκασμό με χημικά στο ξενοδοχείο που διέμεναν χάθηκε η τετραμελής οικογένεια15:53Λάρισα: Κρατούμενος επιτέθηκε σε σωφρονιστικούς υπαλλήλους – Στο νοσοκομείο τα θύματα15:39Βραζιλία: Τουλάχιστον δύο νεκροί σε αστυνομική επιχείρηση στο Ρίο ντε Τζανέιρο15:25Νύχτα αποκαλύψεων, με τον Πέτρο Κουσουλό, απόψε στις 24:0015:11Πάτρα: Μέσα στο προαύλιο του σχολείου φέρεται να βιάστηκε η 12χρονη – Αναμένεται δίωξη στον 16χρονο14:57
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο