LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚαιρόςΔημοσίευση: 19 Ιανουαρίου 2025 15:58

Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας τη Δευτέρα

Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού για τη Δευτέρα, για όλη την επικράτεια. Πού αναμένονται τα φαινόμενα.

Αίθριος θα είναι τη Δευτέρα ο καιρός, με αραιές νεφώσεις που γρήγορα στα δυτικά και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές θα πυκνώσουν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά. Σποραδικές καταιγίδες αναμένεται να εκδηλωθούν τη νύχτα στο νότιο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο. Λίγα χιόνια θα πέσουν τη νύχτα στα ορεινά της Πελοποννήσου, της δυτικής Στερεάς και της Ηπείρου. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνεις 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στο Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση, κυρίως στα βόρεια ως προς τις μέγιστες τιμές. Θα φτάσει στη Μακεδονία και τη Θράκη τους 10 με 12 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 14 με 16 και τοπικά στα δυτικά ηπειρωτικά τους 17 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 17 με 18 βαθμούς και τοπικά στα Δωδεκάνησα τους 19 βαθμούς Κελσίου. Τις πρωινές ώρες θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά.

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις που από τις μεσημβρινές ώρες βαθμιαία θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά βαθμιαία έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται αραιές νεφώσεις οι οποίες από τις απογευματινές ώρες βαθμιαία θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 01 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές στα δυτικά. Από τις απογευματινές ώρες βαθμιαία οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και στις υπόλοιπες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4, στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση και στα θαλάσσια παραθαλάσσια τοπικά 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -01 (μείον 1) έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία από -03 (μείον 3) έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν τη νύχτα στο νότιο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο. Λίγα χιόνια θα πέσουν τη νύχτα στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου από -01 (μείον 1) έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και τη νύχτα θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα νότια, όπου είναι πιθανό να σημειωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 03 έως 15 με 16 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις που βαθμιαία από τις μεσημβρινές ώρες θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στις Κυκλάδες τοπικά έως 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις που το βράδυ θα πυκνώσουν και είναι πιθανό στα νότια να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Βαθμιαία από τις απογευματινές ώρες θα εξασθενήσουν και το βράδυ στα νότια θα στραφούν σε νοτίων διευθύνσεων. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 07 έως 17 βαθμούς Κελσίου και στα νότια από 11 έως 18 και τοπικά έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία προβλέπονται αραιές νεφώσεις που από τις μεσημβρινές ώρες βαθμιαία θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στις Σποράδες βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 01 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Για την Τρίτη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές αρχικά στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα δυτικά και την ανατολική νησιωτική χώρα. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της βόρειας και κεντρικής χώρας. Από το απόγευμα ο καιρός στα δυτικά βαθμιαία θα βελτιωθεί, ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας προς την Τετάρτη θα σημειωθούν εκ νέου βροχές στο βόρειο Ιόνιο. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στο νότιο Ιόνιο έως 6, στρεφόμενοι βαθμιαία σε δυτικών διευθύνσεων 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στο βόρειο Αιγαίο βορειοανατολικοί έως 5, στρεφόμενοι από το μεσημέρι στα νότια σε δυτικούς νοτιοδυτικούς έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια. Θα φτάσει στα βόρεια τους 09 με 11 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 14 με 16, στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 16 με 18 και τοπικά στα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 19 βαθμούς Κελσίου. Τις πρωινές και βραδινές ώρες θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός στα βόρεια.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤροχαίο στο Αγρίνιο: Ο 21χρονος Θανάσης απανθρακώθηκε και οι νοσηλευτές γονείς του τον αναγνώρισανΧθες 20:26 | Ειδήσεις

Ο πατέρας της ανήλικης συνοδηγού που επέζησε μιλά αποκλειστικά στον ΑΝΤ1

Έκτακτα μέτρα για την καταπόνηση των εργαζομένων από τη ζέστη – Σε ισχύ από αύριοΧθες 20:53 | Ειδήσεις

Μέτρα προστασίας εργαζομένων από θερμική καταπόνηση στον ιδιωτικό τομέα, με παύση εργασιών σε εξωτερικούς χώρους και δυνατότητα τηλεργασίας

Ερυθρά Θάλασσα: Βυθίζεται το υπό ελληνική διαχείριση πλοίο – Με ρουκέτες, πυραύλους και drones η επίθεσηΧθες 22:35 | Ειδήσεις

Επισημαίνεται ότι πρόκειται για την πρώτη επίθεση εναντίον εμπορικού πλοίου από τους Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα από τον Νοέμβριο του 2024.

Τρόμος στο Αγρίνιο: Πυροβολούσε με αεροβόλο πάνω από τα κεφάλια παιδιώνΧθες 15:42 | Ειδήσεις

Οι Αρχές πέρασαν χειροπέδες σε έναν 65χρονο άνδρα. 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μετά τον καύσωνα, χαλάζι και νεροποντή στο Μιλάνο: Γυναίκα καταπλακώθηκε από δέντρο (βίντεο)23:59Χανιά: 22χρονος νοσηλεύεται μετά από ηλεκτροπληξία 23:50Κέρκυρα: Κάλεσαν για βοήθεια στο Λιμενικό και κατέληξαν να... συλλαμβάνονται23:37Γεραπετρίτης: Στην Κορυτσά ο ΥΠΕΞ για τα εγκαίνια του κτηρίου "Σεφέρη" του Γενικού Προξενείου23:23Επίδομα ενοικίου: Οι κυρώσεις για όσους υποβάλλουν ανακριβή στοιχεία23:09Ερυθρά Θάλασσα: Βυθίζεται το υπό ελληνική διαχείριση πλοίο – Με ρουκέτες, πυραύλους και drones η επίθεση22:53Κρήτη: Επιχείρηση διάσωσης 96 αλλοδαπών με τη συμμετοχή σκάφους της Frontex22:38Αισιόδοξος ο Νετανιάχου για τη συνάντηση με τον Τραμπ: Θα βοηθήσει στη συμφωνία για τη Γάζα22:22ΠΑΟΚ: Κλείνει στην Κοπεγχάγη ο Κοτάρσκι με 5 εκατ. ευρώ22:05O ΕΟΔΥ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για αύξηση στα ΣΜΝ21:51Αλυκή Βοιωτίας: Συνελήφθη 55χρονος μελισσοκόμος για την πυρκαγιά21:36Έκτακτα μέτρα για την καταπόνηση των εργαζομένων από τη ζέστη – Σε ισχύ από αύριο21:22Ελίζαμπεθ Πίπκο στον ANT1: Ο Τραμπ βλέπει τις διαπραγματεύσεις με την Ευρώπη μέσα από ένα πολύ συγκεκριμένο πρίσμα21:05Τροχαίο στο Αγρίνιο: Ο 21χρονος Θανάσης απανθρακώθηκε και οι νοσηλευτές γονείς του τον αναγνώρισαν20:51Άφησσος: Εργαζόμενος κατέρρευσε εν ώρα εργασίας – Τον επανέφεραν με απινιδωτή20:34Formula 1: Θρίαμβος της McLaren και του Νόρις20:20Σοβαρό ένοπλο επεισόδιο στη νότια Ερυθρά Θάλασσα - Επίθεση σε πλοίο υπο ελληνική διαχείριση20:02Καύσωνας: Επείγουσα ανακοίνωση του ΕΚΠΑ - Τι να προσέξουμε19:48Φαράγγι Βουραϊκού: Επιχείρηση διάσωσης 80χρονου και 56χρονης που έκαναν πεζοπορία19:34Χαλκιδική: 24ωρη απαγόρευση κυκλοφορίας σε δασικές περιοχές λόγω υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς19:20
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο