LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 19 Ιανουαρίου 2025 15:48

Θεσσαλονίκη: Ντοκουμέντο από τον ξυλοδαρμό μεταναστών που τους κρατούσαν ομήρους διακινητές (βίντεο)

Βίντεο ντοκουμέντο με την κακοποίηση μεταναστών από διακινητές σε διαμέρισμα στη Θεσσαλονίκη. Πώς έφτασαν στα ίχνη του διεθνούς κυκλώματος οι αρχές.

Σοκ έχει προκαλέσει το η είδηση για τους άγριους ξυλοδαρμούς επτά Μαροκινών, που μέλη της συμμορίας διακινητών τους κρατούσε ομήρους στα Διαβατά Θεσσαλονίκης.

Ο ANT1, εξασφάλισε βίντεο ντοκουμέντο με τις ανατριχιαστικές στιγμές που βίωσαν 7 Μαροκινοί μετανάστες στα χέρια των διακινητών τους.

Οι μετανάστες, φαίνεται να κλαίνε, ουρλιάζουν, βογκάνε από τους πόνους και στριμωγμένοι, υπομένουν τα βασανιστήρια από τους διακινητές που τους κρατούσαν αιχμαλώτους.

Αυτό είναι ένα από τα βίντεο των βασανιστηρίων τα οποία οι διακινητές έστελναν σε συγγενικά πρόσωπα των θυμάτων, ζητώντας τους 2.000 ευρώ για τον καθένα.

Η διαδρομή που ακολούθησαν

Οι επτά Μαροκινοί έφτασαν στην Ελλάδα διασχίζοντας τον Έβρο με την βοήθεια άγνωστου διακινητή. Στη συνέχεια φαίνεται να κινήθηκαν πεζοί μέχρι τη Ροδόπη, όπου τους παρέλαβαν μέλη της συμμορίας και τους μετέφεραν με αυτοκίνητο στη Θεσσαλονίκη, στον οικισμό Ρομά της Αγίας Σοφίας.

Πώς σώθηκαν

Οι 7 Μαροκινοί υπήκοοι σώθηκαν μετά από επέμβαση της Αστυνομίας. Ένας από αυτούς κατάφερε να καλέσει στον ευρωπαϊκό αριθμό έκτακτης ανάγκης 112.

Από την επιχείρηση της Αστυνομίας συνελήφθησαν 9 άτομα που κατηγορούνται ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Διαβατά - Θεσσαλονίκη - Μετανάστες

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

"Από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, οργανώθηκε και υλοποιήθηκε απογευματινές ώρες την Δευτέρα 13 Ιανουαρίου, επιχείρηση, στο πλαίσιο της οποίας απελευθερώθηκαν -7- αλλοδαποί, που κρατούνταν παρά τη θέλησή τους από μέλη εγκληματικής οργάνωσης παράνομης διακίνησης μεταναστών.

Προηγήθηκε ενημέρωση του Κέντρου Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, για άτομα που καλούν σε βοήθεια μέσω του Ευρωπαϊκού Αριθμού Έκτακτης Ανάγκης (112), καθώς είχαν τεθεί σε καθεστώς ομηρίας ενώ παράλληλα άγνωστα άτομα βιαιοπραγούν σε βάρος τους.

Ακολούθησαν άμεσες ενέργειες του Τμήματος Καταπολέμησης Διακίνησης και Εμπορίας Ανθρώπων και Αγαθών και του Τμήματος Πληροφοριών και Ειδικών Δράσεων, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό της θέσης των ατόμων σε καταυλισμό της περιοχής.

Κατά την επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε, με τη συνδρομή ομάδων Ο.Π.Κ.Ε., Υ.Α.Τ. και κλιμακίου της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, απελευθερώθηκαν οι -7- όμηροι αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν -9- μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Από την επακόλουθη προανάκριση προέκυψε η ύπαρξη διεθνικής εγκληματικής οργάνωσης με διαρκή και δομημένη δράση στην παράνομη διακίνηση μεταναστών, τη διευκόλυνση εισόδου μεταναστών στη χώρα, την προώθηση αυτών στην επικράτεια, καθώς και την περιαγωγή τους σε κατάσταση ομηρίας, με απώτερο σκοπό το παράνομο περιουσιακό όφελος.

Διαβατά - Θεσσαλονίκη - Μετανάστες

Ως προς τον τρόπο δράσης τους (modus operandi) διαπιστώθηκε ότι τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης χρησιμοποίησαν συγκεκριμένο δρομολόγιο με ιδιόκτητα οχήματα, ενώ τοποθέτησαν τους διακινούμενους αλλοδαπούς ακόμα και στο χώρο αποσκευών των οχημάτων, με τελικό προορισμό την οικία που έλαβε χώρα η επιχείρηση.

Στη συνέχεια, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης αποστέρησαν την ελευθερία των διακινούμενων αλλοδαπών μέχρι να τους καταβληθεί το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ κατ’ άτομο.

Μάλιστα επεδείκνυαν χαρακτηριστική απαξία προς την ανθρώπινη ζωή, αφού δεν δίσταζαν να βιαιοπραγούν σε βάρος των θυμάτων, με σκοπό την κάμψη της αντίστασής τους, ώστε να αποσπάσουν τα χρηματικά ποσά.

Συνολικά από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα όχημα και -9- κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους για εγκληματική οργάνωση, επικίνδυνη σωματική βλάβη, αρπαγή, παραβίαση απορρήτου τηλεφωνικής επικοινωνίας, ληστεία, εκβίαση και παράβαση του Κώδικα Μετανάστευσης, οδηγήθηκαν στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή".

Ειδήσεις σήμερα:

Επίθεση Ερντογάν στην Δύση: Η εποχή του διαίρει και βασίλευε... τελείωσε

Πάτρα: 5χρονη “έσβησε” στο νοσοκομείο

Βέροια: Αστυνομικός παρέσυρε και εγκατέλειψε γυναίκα

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης: Ιστορική στιγμή η συμφωνία με την ExxonMobil για γεωτρήσεις στο ΙόνιοΣήμερα 15:59 | Ειδήσεις

«Κάνουμε πράξη τη δέσμευσή μας: αξιοποιούμε με σχέδιο και όραμα τον εθνικό μας πλούτο», αναφέρει ο πρωθυπουργός σε μήνυμά του

Φονικό στα Βορίζια: Στη φυλακή οι δύο τραυματίες κατηγορούμενοιΣήμερα 19:28 | Ειδήσεις

Κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι έπειτα από τις απολογίες τους.

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος στον ΑΝΤ1: Η Ελλάδα στον παγκόσμιο ενεργειακό χάρτηΣήμερα 19:21 | Ειδήσεις

Ο επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, μιλά στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1 για την νέα στρατηγική συμμαχία Ελλάδας - Ηνωμένων Πολιτειών.

ΟΠΕΚΕΠΕ - Κέλλας: Κανονικά οι πληρωμές στο τέλος ΝοεμβρίουΣήμερα 18:53 | Ειδήσεις

Τι είπε για τον εμβολιασμό για την ευλογιά των αιγοπροβάτων και τις αποζημιώσεις προς τους κτηνοτρόφους

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ο Κωνσταντίνος Φλώρος στον ΑΝΤ1: Η Ελλάδα στον παγκόσμιο ενεργειακό χάρτη20:13ΟΠΕΚΕΠΕ - Κέλλας: Κανονικά οι πληρωμές στο τέλος Νοεμβρίου19:59Φονικό στα Βορίζια: Στη φυλακή οι δύο τραυματίες κατηγορούμενοι19:44ΗΠΑ: Παύει η ποινική δίωξη σε βάρος της Boeing για τα πολύνεκρα δυστυχήματα του 2018-1919:30Σοκ στην Γερμανία: Νοσηλευτής σκότωνε ασθενείς του19:16ΕΕ προς Ρωσία: Σταματήστε τις πυρηνικές απειλές19:02Πάτρα: Άγρια επίθεση νεαρών σε διανομέα18:48Κικίλιας από την P-TEC: Έρχονται στρατηγικές αμερικανικές επενδύσεις σε λιμάνια και ναυπηγεία18:34"Ποτάμια" οι δρόμοι σε Ηράκλειο και Χανιά - Πλημμύρισε ξενοδοχείο (βίντεο)18:20Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή18:06Εγκαινιάστηκε το Παράρτημα Κύπρου του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών17:52UEFA Europa League: Την Πέμπτη 6 Νοεμβρίου στις 19:45 στον ΑΝΤ117:38Μακελειό στα Βορίζια: Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία στον γαμπρό του 39χρονου νεκρού17:24Παπασταύρου: Είμαστε αποφασισμένοι να αναπτύξουμε τις εγχώριες πηγές ενέργειας17:10Βιέννη: Εντοπίστηκε αποθήκη όπλων της Χαμάς από τις αυστριακές μυστικές υπηρεσίες16:56Συνελήφθη και ο δεύτερος άνδρας που εμφανίζεται με τον γαμπρό του Καργάκη στο βίντεο16:42Συνάντηση Μητσοτάκη - Κάλας: Η Ελλάδα αποτελεί πυλώνα γεωπολιτικής και οικονομικής σταθερότητας16:28Ο ΟΣΕ διαψεύδει ότι μπήκε τρένο σε λάθος γραμμή στη Λάρισα16:18Μητσοτάκης: Ιστορική στιγμή η συμφωνία με την ExxonMobil για γεωτρήσεις στο Ιόνιο16:08Βορίζια: Αρνείται τις κατηγορίες ο γαμπρός του 39χρονου – Τι υποστηρίζει για το βίντεο με το καλάσνικοφ15:58
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο