LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠαράξεναΔημοσίευση: 17 Ιανουαρίου 2025 13:34

Γαλλία: Δικαιώθηκε η γυναίκα που είχε υιοθετήσει αγριογούρουνο

Αίσιο τέλος είχε η δίκη για ένα από τα πιο διάσημα αγριουγούρουνα της Γαλλίας.

Μια αγριογουρουνίτσα που έχει γίνει διάσημη στην Γαλλία πέτυχε μια σημαντική νίκη. Θα μπορέσει να συνεχίσει ανέμελα της ζωή της κοντά στην γυναίκα που την μεγάλωσε από μωρό όταν την βρήκε έξω απο το αγρόκτημά της , στο Σαουρς της κεντρικής Γαλλίας. Η Ελοντί Καπ βρήκε τη «Ριλέτ» τον Απρίλιο του 2023 δίπλα σε κάδους απορριμμάτων, κοντά στο ιπποτροφείο της στο Σαούρς. Τότε, ήταν ακόμη ένα μικρό αγριογουρουνάκι.

«Βασικά την βρήκα ακριβώς εδώ. Βάζουμε τα σκουπίδια μας εδώ ένα μεγάλο πλαστικό καλάθι και ήταν ακριβώς κάτω από το γραμματοκιβώτιο εκεί ανάμεσα στα σκουπίδια και ήταν τόσο μικρή περίπου».

«Σήμερα όμως έχει μεγαλώσει πολύ, κυκλοφορεί ελεύθερη ανάμεσα στα άλογα και τους σκύλους της φάρμας και της αρέσουν πολύ οι αγκαλιές με τους ιδιοκτήτες της».

«Δεν μπορώ να με χαρακτηρίσω. Ειλικρινά δεν ξέρω εάν είμαι η μαμά της. Δεν ξέρω εάν είμαι η καλύτερή της φίλη ή απλά είμαι για εκείνη ο πρστάτης της.»

Αφού απέτυχαν οι προσπάθειες να την αφήσουν ελεύθερη στη φύση, η Καπ στείρωσε και εμβολίασε την Ριλέτ, της έφτιαξε έναν δικό της περίβολο και υπέβαλε πολλές αιτήσεις στην τοπική περιφέρεια προκειμένου να της εγκρίνουν να κρατήσει στο σπίτι της αυτό το άγριο ζώο. Όλα τα αιτήματα απορρίφθηκαν, οι αρχές απείλησαν να κατασχέσουν το ζώο ή να του κάνουν ευθανασία και η Καπ βρέθηκε αντιμέτωπη με ποινή φυλάκισης και πρόστιμο ύψους έως και 150.000 ευρώ «για αιχμαλωσία και κράτηση άγριων ζώων».

Η υπόθεση έγινε πρωτοσέλιδο στη Γαλλία, οργανώθηκαν διαδηλώσεις υπέρ της Καπ και ακόμη και η γνωστή ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των ζώων Μπριζίτ Μπαρντό ζήτησε να επιτραπεί στη Ριλέτ να παραμείνει στη φάρμα.

Το διοικητικό δικαστήριο της Σαλόν-ον-Σαμπάνιε διέταξε σήμερα την περιφέρεια να επανεξετάσει το αίτημα της Καπ να κρατήσει το ζώο και να της καταβάλει 1.500 ευρώ ως αποζημίωση για τη βλάβη που υπέστη.

«Είναι μια μεγάλη νίκη, το δικαστήριο πραγματικά κατέρριψε τα επιχειρήματα της περιφέρειας. Το γεγονός ότι είχαμε μαζί μας τα μέσα ενημέρωσης έκανε τη διαφορά», είπε η Καπ, προσθέτοντας ότι θα δωρίσει τα χρήματα της αποζημίωσης σε μια φιλανθρωπική οργάνωση.

Η Καπ είπε ότι η Ριλέτ – το όνομα της δόθηκε χάριν αστεϊσμού από ένα τοπικό φαγητό με χοιρινό– δέχτηκε ατάραχα την είδηση. «Απλώς παίζει, δεν την νοιάζει. Θα μείνει μαζί μας», πρόσθεσε.

Ειδήσεις σήμερα:

Άλιμος - Καθηγητής: “Τα χάπια χρησιμοποιήθηκαν μόνο από τον ίδιο”

Αργυρούπολη: Έκλεψαν το γκαζόν από πλατεία! (βίντεο)

Εξαφάνιση 39χρονου - Τσούκαλης: Είναι “χλωμό” να βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΟΠΕΚΕΠΕ: Δύο προσωρινά κρατούμενοι - Έξι συνολικά οι προφυλακίσεις μέχρι ώρας13:34Γιώργος Παπαβασιλείου: Παραιτήθηκε ο Διευθυντής του γραφείου του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ13:20Ευρυτανία: Νεκρός 39χρονος σε τροχαίο - Το αμάξι του έπεσε σε χαράδρα13:06Θεσσαλονίκη - Τασούλας: Η μέρα της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης είναι μέρα δικαίωσης της ενότητας και της ομοφροσύνης του ελληνικού λαού12:52Θεσσαλονίκη: Πανηγυρική δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου12:38Γαλλία: Δύο συλλήψεις για την μεγάλη ληστεία στο Λούβρο12:24Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη άνδρας την ώρα που πετούσε κλοπιμαίες τραπεζικές κάρτες 12:10"Απόλυτη καταδίκη" Νικήτα Κακλαμάνη, για την επίθεση κατά του Μάκη Βορίδη11:56Ρούμπιο: Κανένας στην Αμερικάνικη Κυβέρνηση δεν σκέφτεται εγκατάλειψη της Ταϊβάν για καλύτερη μεταχείριση από την Κίνα11:42Καλάβρυτα: Επιχείρηση διάσωσης Γάλλου πεζοπόρου (εικόνες)11:28Ουκρανία: 29 τραυματίες και 3 νεκροί μετά από Ρωσική επιδρομή drone11:14Formula 1: Pole Position ο Λάντο Νόρις στο Μεξικό11:00Τροχαίο στην ΑΘηνών - Λαμίας: Όχημα εξετράπη της πορείας του10:46Σοβαρό τροχαίο στου Ζωγράφου - Σε κρίσιμη κατάσταση 75χρονος μοτοσικλετιστής10:32Κυριάκος Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω, όποιο κι αν είναι το πολιτικό κόστος10:18Λαμία: Νεκρός 53χρονος μετά από φωτιά στο σπίτι του10:04Μαρινάκης για επίθεση σε Βορίδη: Oι "γνωστοί - άγνωστοι" επιβεβαιώνουν γιατί εκπροσωπούν τη χειρότερη μορφή φασισμού09:50Η Θεσσαλονίκη τιμά τον πολιούχο της Άγιο Δημήτριο και την 113η επέτειο της απελευθέρωσής της09:36Επίθεση στον Μάκη Βορίδη: Δεν σεβάστηκαν ούτε την οικογένειά μου09:22Τζαμάικα: Η καταιγίδα Μελίσα μετατράπηκε σε Τυφώνα και απειλεί το νησί09:08
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο