LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 16 Ιανουαρίου 2025 22:44

Κασσελάκης: Παρουσίαση του βιβλίου του “Δεύτερη ευκαιρία” στο Πολεμικό Μουσείο (εικόνες)

Με την παρουσία πολλών γνωστών προσωπικοτήτων και προσώπων από τον χώρο της πολιτικής και των τεχνών, ξεκίνησε η παρουσίαση του βιβλίου του Στέφανου Κασσελάκη.

Κασσελάκης - παρουσιαση βιβλίου

«Δεύτερη ευκαιρία», όπως είναι ο τίτλος του βιβλίου του, ζήτησε ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας, Στέφανος Κασσελάκης, μιλώντας στην παρουσίαση. Ανέφερε ακόμη ο κ. Κασσελάκης: «Αυτό που λείπει από την πολιτική ζωή του τόπου είναι η αλήθεια. Αυτό προσπαθώ να μεταφέρω μέσα από τις σελίδες του βιβλίου».

Σημείωσε ότι μήνες πριν από τα γεγονότα που οδήγησαν στην απομάκρυνσή του από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ «είχα συνειδητοποιήσει αυτό που έπρεπε να γίνει. Στις 9 Αυγούστου είχα γράψει μία επιστολή παραίτησης, γιατί ήξερα πού πήγαινε το πράγμα».

Κασσελάκης - παρουσιαση βιβλίου

Είπε ακόμη κάνοντας απολογισμό: «Ήθελα να κρατηθώ ως ο άνθρωπος που μπήκε στην πολιτική ζωή της χώρας ουρανοκατέβατος, αλλά αληθινός. Ξέρετε πόσοι από το δημοσιογραφικό, πολιτικό, οικονομικό, μιντιακό σύστημα προσφέρθηκαν να με βοηθήσουν; Δεν πήρα ούτε ένα ευρώ. Η Ελλάδα έχει γίνει η χώρα του νεοπλουτισμού. Όμως πρέπει να έχουμε ενσυναίσθηση. Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ συνάντησα το 'αριστερόμετρο'. Ούτε μία εβδομάδα δεν μου έδωσαν περιθώριο…Το βιβλίο δεν είναι τιμωρητικό, είναι αντικειμενικό, γιατί ο χρόνος της αλήθειας δεν είναι στο μέλλον αλλά όταν γίνεται. Δεν πρόκειται να αλλάξω και να συμβιβαστώ. Έχω πέσει πολλές φορές στην ζωή μου. Συμφωνώ με τον Αλέξη Τσίπρα που έχει πει ότι 'επιτρέπεται να πέσεις, αλλά επιβάλλεται να σηκωθείς', δεν έχεις όμως δικαίωμα να ρίξεις τον άλλο. Δεν έχω πρόβλημα με τον ΣΥΡΙΖΑ, ήταν επίπονο αυτό που έγινε, αλλά έτσι λειτουργεί το πολιτικό σύστημα. Πρέπει να ξέρουμε πού πάμε. Μετά από ένα χρόνο λάσπης, είμαι συνειδητά στον χώρο της Αριστεράς, χωρίς να μοιράζουμε τον κόσμο σε Αριστερά και Δεξιά. Το βιβλίο το έγραψα πρώτα στα αγγλικά και έγινε μετάφραση στα ελληνικά. Στην Ελλάδα είμαστε σε ένα πολιτικό σύστημα της θολούρας. Δεν σέβονται τον ελληνικό λαό όσοι ανήκουν στο πολιτικό σύστημα. Δεν τους θεωρώ πατριώτες. Ελπίζω να δώσετε και σε μένα μία δεύτερη ευκαιρία γιατί αξίζει στην χώρα μου».

Κασσελάκης - παρουσιαση βιβλίου

Αφού έκανε μία σύντομη αναδρομή στην ένταξή του στον ΣΥΡΙΖΑ και στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, πρόσθεσε ότι μετά τις εκλογές «δεν περίμενα να καταρρεύσει ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν περίμενα να παραιτηθεί ο Αλέξης». Σε ερώτηση για το «πώς άντεξε» με όσα συνέβησαν στον ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: «'Αντλησα πίστη από τον όσιο Δαυίδ και από την γιαγιά μου. Ο δεύτερος λόγος βρίσκεται εδώ είναι ο σύζυγος μου ο Τάιλερ».

Για το βιβλίο μίλησαν η Μέλπω Αξιώτη, ο 'Αρης Σφακιανάκης και η Ελένη Σπανοπούλου. Στην παρουσίαση παραβρέθηκαν οι βουλευτές του Κινήματος Δημοκρατίας, Θεοδώρα Τζάκρη, Ευάγγελος Αποστολάκης, Ραλλία Χριστίδου, Κυριακή Μάλαμα, Αλέξανδρος Αυλωνίτης καθώς και ο βουλευτής της Πλεύσης Ελευθερίας, Σπύρος Μπιμπίλας.

Κασσελάκης - παρουσιαση βιβλίου

Ειδήσεις σήμερα:

Τροχαίο στην Πατρών – Πύργου: Σε κρίσιμη κατάσταση ο 25χρονος – ‘’Μια προσευχή για το παιδί μου”

ΕΟΔΥ: 24 θάνατοι από κορονοϊό και 3 από γρίπη την τελευταία εβδομάδα

Θεσσαλονίκη: Και για ενδοοικογενειακή βία σε βάρος της αδελφής του καταδικάστηκε ο δολοφόνος της 41χρονης εγκύου

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΟλοκληρώθηκε στην πρεσβεία των ΗΠΑ η πορεία για το Πολυτεχνείο - Αποκατάσταση της κυκλοφορίας (εικόνες)Σήμερα 20:28 | Ειδήσεις

Άνοιξαν οι σταθμοί του μετρό Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο, Ευαγγελισμός και Ομόνοια ενώ παραμένει κλειστός ο σταθμός Μέγαρο Μουσικής.

Θανατηφόρο τροχαίο στο Νέο Κόσμο: Χτυπήματα στο κεφάλι έφερε ο οδηγός - Τι εξετάζει η αστυνομίαΣήμερα 19:52 | Ειδήσεις

Το αυτοκίνητο του άτυχου άνδρα προσέκρουσε σε σταθμευμένο όχημα, ενώ εξετάζεται η εμπλοκή και ενός δικύκλου. 

Βορίζια: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 23χρονος που κατηγορείται για την τοποθέτηση του εκρηκτικού μηχανισμούΣήμερα 15:44 | Ειδήσεις

Πρόκειται για ανιψιό του 39χρονου δολοφονημένου, Φανούρη Καργάκη και γιο του προφυλακισμένου γαμπρού του νεκρού.

Κωνσταντινούπολη: Έντεκα συλλήψεις έπειτα από τον θάνατο μητέρας και των δύο παιδιών της από δηλητηρίασηΣήμερα 18:25 | Ειδήσεις

Η έρευνα αρχικά επικεντρωνόταν σε μια υποψία τροφικής δηλητηρίασης, ωστόσο εντοπίστηκαν στοιχεία που δείνουν ότι η οικογένεια θα μπορούσε να έχει εκτεθεί σε φυτοφάρμακα, μέσα στο ξενοδοχείο όπου διέμενε.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Αργεντινή: Αλυσιδωτές εκρήξεις και πυρκαγιά σε βιομηχανική ζώνη - Περισσότεροι από 20 τραυματίες21:21Κωνσταντινούπολη: Έντεκα συλλήψεις έπειτα από τον θάνατο μητέρας και των δύο παιδιών της από δηλητηρίαση21:07Στο Μαξίμου ο Τζόκοβιτς, συναντήθηκε με τον Κ. Μητσοτάκη: "Να ανεβάσουμε το ελληνικό τένις" 20:53Ολοκληρώθηκε στην πρεσβεία των ΗΠΑ η πορεία για το Πολυτεχνείο - Αποκατάσταση της κυκλοφορίας (εικόνες)20:38Αγρίνιο: Ανήλικη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε κατάσταση μέθης20:24Θανατηφόρο τροχαίο στο Νέο Κόσμο: Χτυπήματα στο κεφάλι έφερε ο οδηγός - Τι εξετάζει η αστυνομία20:10Τι καιρό θα κάνει την Τρίτη19:56Σεισμός στο Κιλκίς 19:42Εντυπωσιακές εικόνες από την άσκηση "Δικέφαλος Αετός-25" στην Κρήτη19:28ΟΠΕΚΕΠΕ – Τέλλογλου: 88 εκατομμύρια ευρώ σε Κέντρα Υποδοχής Δηλώσεων (βίντεο)19:14Θεσσαλονίκη: Πέντε προσαγωγές και δύο συλλήψεις πριν την πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου18:59Νορβηγία: Ο Χάαλαντ σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο18:44Επιστολή Φον ντερ Λάιεν στα κράτη – μέλη: Πρέπει να βρεθούν λύσεις για την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της Ουκρανίας18:30Σε εξέλιξη η πορεία για το Πολυτεχνείο (εικόνες)18:16"Σπίτι μου 2": Παράταση για το πρόγραμμα 18:04Λαμία: Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε κολώνα (βίντεο)17:50Δύο αγνοούμενοι από την κακοκαιρία στη βορειοανατολική Ιταλία17:36Πρωθυπουργός της Πολωνίας: Η έκρηξη σε σιδηροδρομική γραμμή οφείλεται σε δολιoφθορά17:22Η σημαία του Πολυτεχνείου έφτασε στην Αμερικανική πρεσβεία (βίντεο)17:08Πολυτεχνείο: Σε εξέλιξη η πορεία με 43 προσαγωγές και 11 συλλήψεις16:56
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο