LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 16 Ιανουαρίου 2025 20:20

Ανδρουλάκης για αυξήσεις στα ασφάλιστρα υγείας: Οι υπουργοί παίζουν τον μουντζούρη…

Ολομέτωπη επίθεση στην Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό, για τις αυξήσεις στα ασφάλιστρα υγείας, τις τιμές ρεύματος και τον πληθωρισμό.  

Προϋπολογισμός - Φάμελλος - Ανδρουλακης - Βουλη

Από το βήμα της Βουλής, ο Νίκος Ανδρουλάκης υπερασπιζόμενος τη τροπολογία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για τη μεγάλη αύξηση στα ασφάλιστρα των συμβολαίων υγείας, κατηγόρησε τη κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό πώς «επιλέγει να λύσει τα προβλήματα δια αλληλογραφίας». «Μετά το ανέκδοτο της επιστολής για τις πολυεθνικές προς την κυρία φον ντε Λάιεν, ο κ. Μητσοτάκης απέστειλε και μια δεύτερη για την ενέργεια, επιβεβαιώνοντας έτσι την κριτική του ΠΑΣΟΚ ότι επί ημερών του η Ελλάδα είναι στις ακριβότερες χώρες στη χονδρεμπορική τιμή ρεύματος» ανέφερε.

Προσέθεσε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται στον «κόσμο» της και πως αποκρύβει ότι ο γενικός πληθωρισμός στη χώρα είναι σταθερά υψηλότερος από τον μέσο ευρωπαϊκό. Επικαλούμενος τα στοιχεία της Eurostat, o κ. Ανδρουλάκης ανέφερε ότι «οι ανατιμήσεις έχουν πλέον διαχυθεί παντού, με αποκορύφωμα στις υπηρεσίες» και πώς παντού είναι εμφανή τα ολιγοπώλια.

«Έπρεπε να έρθουμε ως αξιωματική αντιπολίτευση, με τις δικές μας παρεμβάσεις και προτάσεις, για να σύρουμε την κυβέρνηση να προχωρήσει σε οριακές έστω βελτιώσεις σε μια σειρά από σοβαρά θέματα: Τράπεζες, Golden Visa, βαρέα και ανθυγιεινά για το νοσηλευτικό προσωπικό, αλλά και στο μείζον θεσμικό ζήτημα με την αναστολή χρηματοδότησης των "Σπαρτιατών"» είπε.

Για τη τροπολογία του κόμματός του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ είπε ότι στόχος είναι να αποκατασταθεί η διαφάνεια και η δικαιοσύνη στις αναπροσαρμογές των ασφαλίστρων βάσει αντικειμενικών κριτηρίων και τη θέσπιση αυστηρών κανόνων διαφάνειας και ελέγχου. «Δεν πέσατε λοιπόν από τα σύννεφα, όπως προσποιείστε. Το αντίθετο. Πρόκειται για προμελετημένο έγκλημα εις βάρος των ασφαλισμένων», υποστήριξε ο κ. Ανδρουλάκης και συμπλήρωσε:

«Έρχεται τώρα ο κ. Θεοδωρικάκος να ξηλώσει τις διατάξεις του κ. Γεωργιάδη, έπειτα από τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσαν οι πολιτικές σας. Οι υπουργοί παίζουν τον μουτζούρη, με τον πρωθυπουργό σε ρόλο Πόντιου Πιλάτου...Το δικό σας ράβε-ξήλωνε κοστίζει πολύ ακριβά στον ελληνικό λαό, που επι των ημερών σας πληρώνει ήδη τις υψηλότερες ιδιωτικές δαπάνες για την υγεία του στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης σημείωσε πώς με την τροπολογία του το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ζητάει:

  • Να καταργηθεί το καθεστώτος του νόμου του κ. Γεωργιάδη. Ο δείκτης ΙΟΒΕ παύει να χρησιμοποιείται για την αναπροσαρμογή των ασφαλίστρων.
  •  Να γίνει αναπροσαρμογή βάσει αντικειμενικών κριτηρίων: Ξεκάθαροι δείκτες να περιλαμβάνονται στα συμβόλαια για τον υπολογισμό των αυξήσεων.
  • Προτείνουμε περιορισμό των αυξήσεων του 2024 και του 2025. Για το 2024, η αύξηση περιορίζεται από 14% σε 2,7%. Για το 2025 και μετά, η αύξηση να βασίζεται στον Υποδείκτη Υγείας της ΕΛΣΤΑΤ, ο οποίος για το 2024 φαίνεται να διαμορφώνεται στο 3,8%.
  • Προστασία ασφαλισμένων άνω των 65 ετών από υπερβολικές αυξήσεις.
  • Θεσπίζουμε Νέο Δείκτη Αποζημιώσεων Ασφαλίσεων Υγείας, που θα καθορίζεται από τη Στατιστική Αρχή για την αντικειμενική εκτίμηση των αποζημιώσεων και στηρίζεται στο ποσοστό μεταβολής του συνόλου των αποζημιώσεων για τις ασφαλίσεις υγείας.

«Είναι στο χέρι μας να βάλουμε ένα τέλος στην ασυδοσία των ολιγοπωλίων. Το ΠΑΣΟΚ δείχνει και σήμερα έναν άλλο δρόμο άσκησης πολιτικής, δίνοντας τη μάχη του συγκεκριμένου. Γι' αυτό σας καλώ χωρίς δεύτερη σκέψη να προτάξετε το Δημόσιο Συμφέρον και την ευημερία του λαού. Σας παροτρύνω να κάνετε δεκτή τη δίκαιη τροπολογία που έχει καταθέσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, ώστε να μπει τέλος σε ό,τι πληγώνει καθημερινά κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα», κατέληξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΓυναικοκτονία στο Χαλάνδρι - 28χρονος: Την σκότωσα επειδή με διέβαλε σε κοινούς γνωστούςΣήμερα 15:25 | Ειδήσεις

Για την υπόθεση συνελήφθη ο 28χρονος ημεδαπός, ο οποίος δεν είχε φύγει από το σημείο και στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο μαχαίρια.

Ξάνθη: Τρία άτομα απανθρακώθηκαν μετά από σύγκρουση φορτηγού με ΙΧΣήμερα 13:41 | Ειδήσεις

Οι υπόλοιποι επιβάτες μεταφέρθηκαν επίσης με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο.

Σκοπιά Φαρσάλων: Πρωτοφανές καιρικό φαινόμενο – Καταιγίδα έριξε τη θερμοκρασία κατά 13.5°C σε δύο ώρεςΣήμερα 16:47 | Ειδήσεις

Η κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας συνέπεσε χρονικά με την κορύφωση της βροχόπτωσης.

Γιώργος Μαζωνάκης: Πήρε εξιτήριο από το Δρομοκαΐτειο - "Όλα καλά", είπε (βίντεο)Σήμερα 12:56 | Ειδήσεις

Ο τραγουδιστής δεν θέλησε να απαντήσει σε ερωτήσεις για την οικογένειά του 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ξάνθη: Έληξε η προσωρινή εκτροπή κυκλοφορίας των οχημάτων επί της Εγνατίας οδού Κομοτηνής – Ξάνθης17:20Ασπρόπυργος: Συνελήφθη 25χρονη στο σπίτι της οποίας εντοπίστηκαν πιστόλι, σπαθί και ξιφίδια17:06Σκοπιά Φαρσάλων: Πρωτοφανές καιρικό φαινόμενο – Καταιγίδα έριξε τη θερμοκρασία κατά 13.5°C σε δύο ώρες16:52Σικελία: Γέφυρα καταρρέει ενώ τη διασχίζουν οχήματα (βίντεο)16:38Πάτρα: Συνελήφθη για εμπρησμό ο 21χρονος μάρτυρας υπεράσπισης του 25χρονου, για την πυρκαγιά στο Γηροκομείο16:24Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)16:10Γυναικοκτονία στο Χαλάνδρι - 28χρονος: Την σκότωσα επειδή με διέβαλε σε κοινούς γνωστούς15:56Σεισμός τώρα 4,1 Ρίχτερ στην Κρήτη15:43Πορτογαλία: Ένας πυροσβέστης έχασε τη ζωή του15:29Κυριάκος Μητσοτάκης: Το ΕΣΥ αλλάζει, γίνεται πιο ανθρώπινο και αποτελεσματικό15:15Πυρκαγιά σε δασική έκταση στο Καλό Πηγάδι Φωκίδας15:00Θεσσαλονίκη: 5χρονος υπέστη έγκαυμα σε παιχνίδι αναψυκτηρίου14:46Συνάντηση Τραμπ - Ζελένσκι: Επίδειξη ισχύος στο Οβάλ Γραφείο14:32Τροχαίο δυστύχημα στην Ξάνθη: Απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στο σημείο14:18Ανατροπή ασθενοφόρου στο Γουδί: Πέθανε ο ασθενής που ήταν μέσα μετά από σύγκρουση με ΙΧ14:04Ξάνθη: Τρία άτομα απανθρακώθηκαν μετά από σύγκρουση φορτηγού με ΙΧ13:52Το WhatsApp ανακοίνωσε ότι η Μόσχα επιχειρεί να το μπλοκάρει13:38Χαλκιδική: Απολογούνται οι πέντε 17χρονοι για την επίθεση σε δύο 15χρονους στη Νέα Ποτίδαια13:24Γιώργος Μαζωνάκης: Πήρε εξιτήριο από το Δρομοκαΐτειο - "Όλα καλά", είπε (βίντεο)13:09Δολοφονία στο Χαλάνδρι: 28χρονος μαχαίρωσε μέχρι θανάτου την 47χρονη σύντροφό του στην είσοδο πολυκατοικίας 12:54
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο