LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτισμόςΔημοσίευση: 14 Ιανουαρίου 2025 11:09

Βατικανό: Ο Πάπας Φραγκίσκος εξέδωσε την αυτοβιογραφία του

Τι αναφέρει ο Ποντίφικας στην αυτοβιογραφία του σχετικά με την υγεία του, τη ζωή του στο Μπουένος Άιρες, αλλά και για τις πιο σημαντικές αποφάσεις που έχει λάβει ως επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας.

Πάπας Φραγκίσκος - Βατικανό

Ο πάπας Φραγκίσκος, ο οποίος τον περασμένο μήνα έγινε 88 ετών και ζήτησε από έναν βοηθό του να εκφωνήσει εκείνος μια ομιλία του την περασμένη εβδομάδα εξαιτίας ενός κρυολογήματος, λέει σε ένα νέο του βιβλίο ότι αισθάνεται υγιής και ότι δεν σχεδιάζει να παραιτηθεί από επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας.

"Είμαι καλά. Η πραγματικότητα είναι αρκετά απλή ότι είμαι ηλικιωμένος", γράφει ο ποντίφικας στην αυτοβιογραφία του που σήμερα κυκλοφόρησε σε περισσότερες από 100 χώρες.

Ο πάπας, ο οποίος συχνά χρησιμοποιεί αναπηρικό αμαξίδιο εξαιτίας του πόνου στο γόνατο και στην πλάτη, γράφει στο βιβλίο του: "Η Εκκλησία διοικείται με το κεφάλι και με την καρδιά, όχι με τα πόδια".

Ο Φραγκίσκος, ο οποίος κατάγεται από την Αργεντινή και είναι ο πρώτος πάπας από τη Λατινική Αμερική, ηγείται από το 2013 της Καθολικής Εκκλησίας που αριθμεί 1,4 δισεκατομμύριο μέλη.

Κατά την τελευταία διετία νόσησε πολλές φορές από γρίπη και από σχετικά προβλήματα. Επίσης το 2021 υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για να αντιμετωπίσει μια επώδυνη κατάσταση που λέγεται εκκολπωματίτιδα και ξανά το 2023 για την αποκατάσταση κήλης.

πάπας Φραγκίσκος

"Κάθε φορά που ένας πάπας αρρωσταίνει, φαίνεται να προετοιμάζεται κονκλάβιο", γράφει ο Φραγκίσκος στο βιβλίο του αναφερόμενος στη μυστική συνάντηση Καθολικών καρδιναλίων από την οποία θα εκλεγεί κάποια στιγμή ο επόμενος ποντίφικας.

"Η πραγματικότητα είναι ότι ακόμη και στις ημέρες του χειρουργείου ποτέ δεν σκέφτηκα να παραιτηθώ", γράφει.

Ο νέος τόμος, που τιτλοφορείται "Ελπίδα", είναι το δεύτερο από δύο βιβλία που κυκλοφόρησε μέσα σε δύο χρόνια ο πάπας, έπειτα από τα απομνημονεύματά του που εκδόθηκαν τον Μάρτιο του 2024.

Ο ιταλικός εκδοτικός οίκος Mondadori, που εξέδωσε το βιβλίο του πάπα, ανακοίνωσε ότι αρχικά σχεδίαζε να το εκδώσει μετά τον θάνατο του Φραγκίσκου. Αλλά ο πάπας αποφάσισε ότι, αντίθετα, θα έπρεπε να κυκλοφορήσει στη διάρκεια του Αγίου Έτους των Καθολικών, που επίσης επικεντρώνεται στο θέμα της ελπίδας.

Στις 303 σελίδες του βιβλίου, ο πάπας αναφέρεται στη ζωή του στο Μπουένος Άιρες όπου μεγάλωσε, στην περίοδο που ήταν αρχιεπίσκοπος στην Αργεντινή και σε κάποιες από τις αποφάσεις που έχει λάβει ως επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας.

Πάπας Φραγκίσκος - Βερόνα

Ο Φραγκίσκος υπερασπίζεται σθεναρά την απόφασή του το 2024 να επιτρέψει σε ιερείς να ευλογούν ομόφυλα ζευγάρια κατά περίπτωση.

Η απόφαση αυτή προκάλεσε έντονο διάλογο στους κόλπους της Εκκλησίας με τους επισκόπους σε ορισμένες χώρες, ειδικά στην Αφρική, να μην επιτρέπουν στους ιερείς τους να την εφαρμόσουν.

"Είναι οι άνθρωποι που ευλογούνται, όχι οι σχέσεις. Όλοι οι πιστοί προσκαλούνται να ευλογηθούν, περιλαμβανομένων των διαζευγμένων, των ομοφυλόφιλων, των διεμφυλικών. Η ομοφυλοφιλία δεν είναι έγκλημα, είναι ένα ανθρώπινο δεδομένο", γράφει ο πάπας.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Γεωργιάδης: Έτσι θα μειωθεί ο χρόνος αναμονής των ασθενών στα νοσοκομεία (βίντεο)

Πάτρα: Τρένο παρέσυρε αυτοκίνητο (εικόνες)

Bloomberg: Ο Ίλον Μασκ θέλει να αγοράσει το Tik Tok

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΦωτιά σε εργοστάσιο στον Πειραιά – Έντονη οσμή καπνού στην ατμόσφαιρα (βίντεο)Χθες 22:27 | Ειδήσεις

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής παραμένουν σε επιφυλακή ώστε να αποτραπεί η επέκταση της φωτιάς προς κατοικημένες περιοχές, καθώς πνέουν άνεμοι στην περιοχή.

Μαρινάκης για Τσίπρα: Έχει δικαίωμα να κάνει όσο rebranding επιθυμεί, αλλά την ιστορία δεν θα την ξαναγράψειΧθες 23:12 | Ειδήσεις

Άμεση ήταν η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη στον Αλέξη Τσίπρα.

Πύρινη κόλαση στη Σμύρνη: Κάηκαν σπίτια, εκκενώθηκαν συνοικίες - Στα ελληνικά νησιά έφτασε η στάχτηΣήμερα 07:23 | Ειδήσεις

Μεγάλη δασική πυρκαγιά απειλεί κατοικίες και βιομηχανικές ζώνες στην επαρχία της Σμύρνης.

Μυτιλήνη: Με αίμα βάφτηκε πανηγύρι - 35χρονος δέχτηκε 18 μαχαιριέςΣήμερα 07:10 | Ειδήσεις

Τι αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας. 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε 11 περιοχές τη Δευτέρα07:34Πύρινη κόλαση στη Σμύρνη: Κάηκαν σπίτια, εκκενώθηκαν συνοικίες - Στα ελληνικά νησιά έφτασε η στάχτη07:20Μυτιλήνη: Με αίμα βάφτηκε πανηγύρι - 35χρονος δέχτηκε 18 μαχαιριές 07:04Τι καιρό θα κάνει τη Δευτέρα06:47Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 30 Ιουνίου 06:30ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Ο χάρτης πληρωμών μέχρι τις 4 Ιουλίου06:14Τήνος: Ιστιοφόρο έδωσε μάχη με τα κύματα και τους θυελλώδεις ανέμους (βίντεο)23:59Μαρινάκης για Τσίπρα: Έχει δικαίωμα να κάνει όσο rebranding επιθυμεί, αλλά την ιστορία δεν θα την ξαναγράψει23:43Ασπροβάλτα: 60χρονος έχασε τη ζωή του ενώ κολυμπούσε 23:28Τσίπρας: Ποιος φοβάται την αλήθεια για το ’15;23:13Τουρκία: Μεγάλη πυρκαγιά απειλεί σπίτια στη Σμύρνη - Στην Πάτμο έφτασαν οι καπνοί22:57Φωτιά σε εργοστάσιο στον Πειραιά – Έντονη οσμή καπνού στην ατμόσφαιρα (βίντεο)22:43Τασούλας: Στη φρεγάτα "ΣΠΕΤΣΑΙ" την Δευτέρα για να επιθεωρήσει εν πλω τα πολεμικά πλοία του στόλου22:28Τροποποιήσεις στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια από τα λιμάνια της Αττικής λόγω ισχυρών ανέμων22:12Χαλκιδική: Νεκρή συνεπιβάτιδα μηχανής μετά από σφοδρή σύγκρουση με ΙΧ21:58Η Ευρώπη σε κλοιό καύσωνα: "Καμίνια" οι πόλεις με 40άρια 21:44Εύβοια: Αστυνομικός έσωσε με αυτοθυσία μητέρα και κόρη που παρασύρθηκαν από τα ρεύματα στη θάλασσα21:30Μουντιάλ Συλλόγων: Η υπερηχητική Παρί Σεν Ζερμέν «σκόρπισε» την παρέα του Μέσι και περιμένει... Μπάγερν21:16Τηλεφωνική επικοινωνία Γεραπετρίτη με την Παλαιστίνια ΥΠΕΞ21:02112 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε όλη τη χώρα20:47
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο