LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 13 Ιανουαρίου 2025 16:41 | Ανανέωση: 13 Ιανουαρίου 2025 16:45

Πρόεδρος Δημοκρατίας: Λούκα Κατσέλη η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ

Η Λούκα Κατσέλη είναι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, μετά από συλλογική απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας, που ανακοίνωσε ο Σωκράτης Φάμελλος.

Λούκα Κατσέλη

H Λουκά Κατσέλη είναι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Ο Σωκράτης Φάμελλος αφού ενημέρωσε την Πολιτική Γραμματεία που βρίσκεται σε εξέλιξη έκανε δήλωση στην οποία αναφέρει:

«Καταθέτω σήμερα την πρότασή μας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας μετά από συλλογική απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία. Μία προσωπικότητα, που μπορεί να ενώσει τις Ελληνίδες και τους Έλληνες ως μία κοινή υποψηφιότητα των προοδευτικών κομμάτων της χώρας μας. Προτείνουμε την ακαδημαϊκό, πολιτικό και οικονομολόγο, Λούκα Κατσέλη.

Λούκα Κατσέλη

Ένα πρόσωπο που έχει συνδέσει το όνομά του με εφαρμοσμένες πολιτικές για την ισόρροπη και βιώσιμη ανάπτυξη, τη μείωση των ανισοτήτων, την προστασία των οικονομικά ευάλωτων, την κοινωνική πολιτική και τα εργασιακά δικαιωμάτα. Η Λούκα Κατσέλη είναι μία προσωπικότητα με δημοκρατικό ήθος και αξίες, διεθνή εμπειρία, που μπορεί να ενισχύσει με την εκλογή της τον θεσμό, τη Δημοκρατία και τους πολίτες. Αναλαμβάνουμε την πολιτική και πολιτειακή ευθύνη, διατυπώνουμε τη δική μας πρόταση. Δεν ετεροπροσδιοριζόμαστε απο τη ΝΔ και απο τον κ. Μητσοτάκη, ουτε τον περιμένουμε. Έχουμε θέση, έχουμε άποψη, έχουμε πρόταση και την καταθέτουμε».

Η Λούκα Κατσέλη αναφέρει τα εξής: 

«Με βαθύτατο αίσθημα ευθύνης αποδέχομαι την ιδιαίτερα τιμητική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ να είμαι υποψήφια για το ανώτατο αξίωμα της χώρας, την Προεδρία της Δημοκρατίας. Ευχαριστώ θερμά τον Πρόεδρο κ. Σωκράτη Φάμελλο και την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό μου.

Αποδέχομαι την πρόταση γιατί σε μια εποχή μεγάλων γεωπολιτικών κλυδωνισμών, οικονομικής αβεβαιότητας και εκτεταμένης ανασφάλειας, όπως η σημερινή, ο θεσμικός ρόλος του Προέδρου της Δημοκρατίας ως εκπροσώπου της χώρας και εγγυητή της ομαλής λειτουργίας της δημοκρατίας είναι ιδιαίτερα σημαντικός. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καλείται να συμβάλει στην ενότητα του έθνους, στην προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας και να προάγει τη συμπεριληπτική δημοκρατία, την ουσιαστική προστασία των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, το δημόσιο συμφέρον και το «συλλογικό καλό». Καλείται να εμπνεύσει ιδιαίτερα τα νέα παιδιά ότι αξίζει να αγωνίζονται για μια πιο δίκαιη κοινωνία και μια πιο ασφαλή και ευημερούσα πατρίδα».

Ειδήσεις σήμερα:

“Σπίτι μου 2”: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για αιτήσεις μέσω του gov.gr

Τροχαίο στα Χανιά - Γιαγιά 22χρονου: Είτε κρατάς όπλο είτε τιμόνι είναι το ίδιο (βίντεο)

Σχηματάρι: Νεκρός σε τροχαίο αστυνομικός και η σύζυγός του

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜουντιάλ Συλλόγων: Η υπερηχητική Παρί Σεν Ζερμέν «σκόρπισε» την παρέα του Μέσι και περιμένει... ΜπάγερνΣήμερα 21:06 | Ειδήσεις

Περιμένει να μάθει την αντίπαλό της, που θα προκύψει από το νικητή του αγώνα, που θ’ ακολουθήσει ανάμεσα στην Φλαμένγκο και στην Μπάγερν Μονάχου.

Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Ας είμαστε ειλικρινείς, αποτύχαμε -Όποιος πήρε αποζημιώσεις που δεν δικαιούται θα τις επιστρέψειΣήμερα 10:32 | Ειδήσεις

Όλα όσα αναφέρει στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σαντορίνη: Θυελλώδεις άνεμοι παρέσυραν και διέλυσαν τροχόσπιτο (βίντεο)Σήμερα 16:23 | Ειδήσεις

Οι αρχές καλούν τους πολίτες και τους επισκέπτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς οι ισχυροί άνεμοι αναμένεται να συνεχιστούν και τις επόμενες ώρες.

Φωτιά στη Μεσσηνία – Επιχειρούν ενάερια μέσαΣήμερα 17:16 | Ειδήσεις

Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε επιχειρούν και δυνάμεις από αέρος

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μουντιάλ Συλλόγων: Η υπερηχητική Παρί Σεν Ζερμέν «σκόρπισε» την παρέα του Μέσι και περιμένει... Μπάγερν21:16Τηλεφωνική επικοινωνία Γεραπετρίτη με την Παλαιστίνια ΥΠΕΞ21:02112 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε όλη τη χώρα20:47Τροχαίο στη Χαλκιδική: 19χρονος έχασε τη ζωή του20:33Φθιώτιδα: Κατέρρευσε σε γλέντι και πέθανε μέσα στο ασθενοφόρο20:19Γαλλία: Τσιγάρο τέλος σε παραλίες και πάρκα 20:05WRC-Ράλι Ακρόπολις: Κατέκτησε την πρώτη θέση ο Τάνακ19:50Ντόναλντ Τραμπ: Βρήκα αγοραστή για το Tik Tok19:36Κρήτη: Σε εξέλιξη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης για τον εντοπισμό χειριστή κανό - Σηκώθηκε drone19:21Formula 1 - GP Αυστρίας: Νικητής ο Νόρι - "1-2" η McLaren19:07Κικίλιας για την ασφάλεια στην ακτοπλοΐα: Η νομοθεσία πρέπει να τηρείται απαρέγκλιτα18:51Τη Δευτέρα στις 10 η ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης – Στις 12 θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο18:37Μυτιλήνη: 35χρονος δέχθηκε πολλαπλές μαχαιριές σε πανηγύρι - Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση18:22Τι καιρό θα κάνει τη Δευτέρα18:08Παναθηναϊκός: Η 33μελής αποστολή για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας στην Αυστρία17:53Φωτιά στη Μεσσηνία – Επιχειρούν ενάερια μέσα17:39Κρήτη: Διανομέας τραυματίστηκε μετά από σύγκρουση με αυτοκίνητο (εικόνες)17:24Φωτιά στο Τατόι κοντά στο αεροδρόμιο17:10Σαντορίνη: Θυελλώδεις άνεμοι παρέσυραν και διέλυσαν τροχόσπιτο (βίντεο)16:54Καβάλα: Υπό έλεγχο η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι16:40
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο