LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 13 Ιανουαρίου 2025 16:27

Αθανάσιος Μαρτίνος: Του απονεμήθηκε ο Μεγαλόσταυρος του Τάγματος της Τιμής από την ΠτΔ (εικόνες)

Ο Αθανάσιος Μαρτίνος ευχαρίστησε θερμά την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την απονομή του Μεγαλόσταυρου του Τάγματος της Τιμής και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς την κ. Σακελλαροπούλου για την αναγνώριση της Ελληνικής Πολιτείας στο έργο του Ιδρύματός τους, κυρίως στα χρόνια των πρόσφατων κρίσεων, του δεκαετούς Μνημονίου και της πανδημίας του κορονοϊού.

Αθανάσιος Μαρτίνος

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, απένειμε σήμερα το παράσημο του Μεγαλόσταυρου του Τάγματος της Τιμής στον εφοπλιστή Αθανάσιο Μαρτίνο, υπογραμμίζοντας την πολύπλευρη κοινωνική του δράση και το πολυδιάστατο φιλανθρωπικό έργο του και σημειώνοντας ότι με την αμέριστη συμπαράσταση της συζύγου του Μαρίνας, αποτελεί υπόδειγμα ενσυναίσθησης, αλληλεγγύης και οραματικής διαύγειας.

Κατά την τελετή που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο, η κ. Σακελλαροπούλου τόνισε ότι «με ιδιαίτερη χαρά παρασημοφορούμε σήμερα τον Αθανάσιο Μαρτίνο, έναν από τους πλέον επιφανείς Έλληνες εφοπλιστές, για την πολύπλευρη κοινωνική του δράση και το πολυδιάστατο φιλανθρωπικό έργο του. Από πολύ νωρίς, παράλληλα με την μακρά και επιτυχημένη πορεία στον χώρο της ναυτιλίας και της ελληνικής οικονομίας, επέλεξε να αφιερώσει πόρους, ενέργεια και ψυχικό δυναμικό σε δραστηριότητες μεγάλου βεληνεκούς με σταθερό γνώμονα την ανάπτυξη της κοινωνίας».

Αθανάσιος Μαρτίνος

Όπως σημείωσε «η ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς, η διατήρηση της ιστορικής μνήμης, η προστασία του πολιτιστικού περιβάλλοντος, η αναβάθμιση των εκπαιδευτικών υποδομών όλων των βαθμίδων, η ενίσχυση της επιστημονικής έρευνας, η βελτίωση των υπηρεσιών υγείας με την ανακαίνιση κέντρων υγείας και τον εκσυγχρονισμό νοσοκομειακών μονάδων, η μέριμνα για την διατήρηση της θρησκευτικής μας παράδοσης και η προσφορά σε πολλούς ναούς του τόπου μας, καθώς και η προώθηση του αθλητικού ιδεώδους, είναι μερικοί μόνο από τους τομείς όπου ο Αθανάσιος Μαρτίνος συνέβαλε αποφασιστικά, μέσω του Ιδρύματος Αθανασίου και Μαρίνας Μαρτίνου και της εταιρείας πολιτιστικού και κοινωφελούς έργου Αιγέας».

Κλείνοντας τον χαιρετισμό της, υποστήριξε ότι «ακολουθώντας την μακρά παράδοση των εθνικών μας ευεργετών οι οποίοι, με κίνητρο την αγάπη προς την πατρίδα και το χρέος προς τον συνάνθρωπο, αποδίδουν μέρος του πλούτου τους στην κοινωνία, ο Αθανάσιος Μαρτίνος, πάντα με την αμέριστη συμπαράσταση της συζύγου του Μαρίνας, αποτελεί υπόδειγμα ενσυναίσθησης, αλληλεγγύης και οραματικής διαύγειας. Εκ μέρους του ελληνικού λαού, τον ευχαριστώ».

Αθανάσιος Μαρτίνος

Από την πλευρά του, ο Αθανάσιος Μαρτίνος ευχαρίστησε θερμά την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την απονομή του Μεγαλόσταυρου του Τάγματος της Τιμής και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς την κ. Σακελλαροπούλου για την αναγνώριση της Ελληνικής Πολιτείας στο έργο του Ιδρύματός τους, κυρίως στα χρόνια των πρόσφατων κρίσεων, του δεκαετούς Μνημονίου και της πανδημίας του κορονοϊού.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «αυτά τα δύσκολα χρόνια για την Ελλάδα, για την Ελλάδα μας, σταθήκαμε αρωγοί στο έργο της Πολιτείας, στους τομείς της Δημόσιας Υγείας, της Δημόσιας Εκπαίδευσης, των Σωμάτων Ασφαλείας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, του Πολιτισμού».

Ακολούθως, πρόσθεσε ότι «ευτυχώς η πατρίδα μας έχει ανακάμψει Οικονομικά. Έχει μειωθεί σημαντικά η ανεργία στους νέους και διατίθενται πλέον περισσότεροι πόροι στην δημόσια Υγεία και στην Εκπαίδευση» και σημείωσε ότι «πρωταρχικός μας πλέον σκοπός, είναι η ενίσχυση του πολιτισμού και της πολιτισμικής μας κληρονομιάς, που είναι ο θησαυρός της Ελλάδος, χωρίς να αγνοούμε και τους άλλους σημαντικούς τομείς». Καταλήγοντας, ευχαρίστησε και πάλι την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την εξαιρετική τιμή και της ευχήθηκε καλή συνέχεια στο έργο της.

Ειδήσεις σήμερα:

“Σπίτι μου 2”: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για αιτήσεις μέσω του gov.gr

Φωτιές - Λος Άντζελες: Η συγκινητική επανένωση σκύλου με τον ιδιοκτήτη του (βίντεο)

Σχηματάρι: Νεκρός σε τροχαίο αστυνομικός και η σύζυγός του

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τρίκαλα: Νταλίκα πέρασε στο αντίθετο ρεύμα και κατέληξε σε χαντάκι (βίντεο)23:59Euroleague: Εφιάλτης στο Βελιγράδι για τον Παναθηναϊκό23:47Ηράκλειο: Αλλάζει σχολείο ο μαθητής που φέρεται να παρενόχλησε σεξουαλικά συμμαθήτριά του23:34Αθήνα - Σόφια σε 6 ώρες με τρένο: Το σχέδιο της Κομισιόν για τον σιδηρόδρομο23:20Βέλγιο: Ανησυχία από τον πολλαπλασιασμό των επεισοδίων με υπερπτήσεις drones23:05Θεσσαλονίκη: 34χρονος οδηγός ταξί οδηγούσε χωρίς δίπλωμα22:50Βορίζια: Η ΕΛ.ΑΣ. έχει βίντεο με τον γαμπρό του 39χρονου νεκρού να πυροβολεί την ώρα της συμπλοκής22:36Συνάντηση Μητσοτάκη με υπουργούς των ΗΠΑ (εικόνες)22:22Έρχονται στην Αθήνα οι αγρότες - Πανελλαδικό συλλαλητήριο στις 11 Νοεμβρίου22:08Τσιάρας: Να τελειώσει η ευλογιά των προβάτων και να στηρίξουμε την ανασύσταση του ζωϊκού κεφαλαίου 21:54Γάζα: Νοσοκομείο λέει ότι παρέλαβε τις σορούς 15 Παλαιστινίων κρατουμένων21:40ΕΛΑΣ - Επιχείρηση αφοπλισμού της Κρήτης21:26Χατζηδάκης: Οι 7 προτεραιότητες για το 2026 – Απαιτείται μεγαλύτερη σοβαρότητα από το πολιτικό σκηνικό21:12Βορίζια: Τη Δευτέρα η απολογία των τριών αδελφών για το μακελειό20:58ΕΛΤΑ: Πρόστιμο για διαρροή προσωπικών δεδομένων - "Χτύπημα" χάκερ το 202220:44Ολλανδία: Ξεκινούν οι διαβουλεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού20:30Λούβρο: Γνωστός YouTuber ο ένας από τους συλληφθέντες της "κλοπής του αιώνα"20:16Ερντογάν: Δεν έχουμε βλέψεις για τα εδάφη άλλων χωρών20:02Δένδιας από 112 Πτέρυγα Μάχης: Η Ελλάδα απέκτησε και πάλι στόλο μεταγωγικών αεροσκαφών19:48Εργατικό ατύχημα στην Άρδασσα: Νεκρός 40χρονος που έπαθε ηλεκτροπληξία19:33
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο