LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 13 Ιανουαρίου 2025 09:21

“Σπίτι μου 2”: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για αιτήσεις μέσω του gov.gr

Πότε ξεκινά η λειτουργία της πλατφόρμας. Πόσο χαμηλά διαμορφώνεται το επιτόκιο του δανείου. Τι είπε η Σοφία Ζαχαράκη για δεκάδες χιλιάδες νέα voucher για θέσεις σε βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Ακίνητα

«Με τη διεύρυνση των κριτηρίων, περισσότερα από 60.000 διαμερίσματα είναι πλέον επιλέξιμα για το πρόγραμμα. Πρόκειται για ακίνητα έως 150 τ.μ., κατασκευασμένα μέχρι το 2007» δήλωσε η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη, με αφορμή το άνοιγμα της πλατφόρμας για το «Σπίτι Μου 2» την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου.

Το καινούργιο στοιχείο του προγράμματος είναι ότι πλέον, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση επιλεξιμότητας μέσω του gov.gr και με αυτή να απευθύνονται στις τράπεζες.

«Η διαδικασία είναι απλή. Οι ενδιαφερόμενοι θα εισέρχονται στην πλατφόρμα με τα στοιχεία τους από την ΑΑΔΕ και θα εκτυπώνουν το σχετικό έγγραφο», ανέφερε η κ. Ζαχαράκη. Το πρόγραμμα, με συνολικό προϋπολογισμό 2 δισεκατομμύρια ευρώ, χρηματοδοτείται κατά 1 δισεκατομμύριο από το Ταμείο Ανάκαμψης και κατά 1 δισεκατομμύριο από τις τράπεζες.

«Το 50% του δανείου είναι άτοκο, με αποτέλεσμα το επιτόκιο να διαμορφώνεται σε επίπεδα κάτω του 2%», επεσήμανε η κ. Ζαχαράκη, υπογραμμίζοντας τη σημαντική στήριξη που παρέχεται μέσω της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, η οποία συντονίζει την εκτέλεση του προγράμματος.

Τα εισοδηματικά όρια έχουν αυξηθεί, σημείωσε η Σοφία Ζαχαράκη σημειώνοντας ότι «για μια οικογένεια με δύο παιδιά, το όριο είναι 28.000 ευρώ για το ζευγάρι και 4.000 ευρώ ανά παιδί. Στις μονογονεϊκές οικογένειες, το εισοδηματικό όριο φτάνει τις 31.000 ευρώ, με επιπλέον 5.000 ευρώ ανά παιδί».

Το πρόγραμμα στοχεύει να προσφέρει κατοικία σε περίπου 20.000 δικαιούχους μέχρι το τέλος του 2026. «Μέχρι στιγμής, έχουν εκταμιευθεί δάνεια για 7.800 δικαιούχους, ενώ υπολογίζεται ότι θα φτάσουμε τους 30.000 νέους ιδιοκτήτες», δήλωσε.

σπίτι - κτίσμα - ανακαίνιση - εργασίες - κατασκευή - εξοικονομώ

Η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας μιλώντας στην ΕΡΤ ανέφερε ότι εξετάζεται και η χρηματοδότηση για την ανακαίνιση κατοικιών, διευρύνοντας τις επιλογές για τους πολίτες. Επιπλέον, υποσχέθηκε σημαντικές ειδήσεις που θα αφορούν τις νέες μητέρες και τους νέους πατέρες, προσθέτοντας ότι θα ανακοινωθούν σύντομα.

Το πρόγραμμα «Σπίτι μου» θεωρείται μια από τις μεγαλύτερες παρεμβάσεις της τελευταίας δεκαετίας στον τομέα της στέγασης, απαντώντας στην αυξημένη ανάγκη για προσιτή κατοικία. «Αυτή την εβδομάδα ξεκινάει και το πρόγραμμα για την ενεργειακή αναβάθμιση των σπιτιών, ύψους 400 εκατομμύριων, χωρίς εισοδηματικό κριτήριο», συμπλήρωσε.

Η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας αναφέρθηκε επίσης και στο πρόγραμμα για 20.000 νέες θέσεις σε βρεφονηπιακούς σταθμούς τονίζοντας ότι οι γονείς μέσω αυτού τους προγράμματος θα βρουν θέση για τα βρέφη τους έτσι ώστε να ενεργοποιήσουν το voucher ή να μπορούν να πάνε σ’ ένα βρεφονηπιακό σταθμό.

Βρεφονηπιακός σταθμός - παιδικός σταθμος

«Βοηθάει πάρα πολύ στην καθημερινότητα της οικογένειας και βέβαια κι εμείς είμαστε πιο συνεπείς προς τις υποχρεώσεις μας στους γονείς», σημείωσε η κ. Ζαχαράκη. Παράλληλα, η Υπουργός αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα κατάρτισης και εργασίας ατόμων που λαμβάνουν ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα.

«Το μεγάλο όμως και καινοτόμο πρόγραμμα, το οποίο τρέχουμε μαζί με τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης, είναι ένα πρόγραμμα 150 εκατομμυρίων από το Ταμείο Ανάκαμψης με το οποίο επιδοτούμε την εργασία αυτών των ατόμων σε επιχειρήσεις μικρές και μικρομεσαίες μεγαλύτερες επιχειρήσεις» είπε. Σύμφωνα με την κα Ζαχαράκη, πλέον μπορεί μια επιχείρηση να δώσει μια ευκαιρία σε έναν άνθρωπο που μπορεί να ήταν μακροχρόνια άνεργος ή για κάποιο καιρό άνεργος, και είναι στο μητρώο των ενεργών εγγεγραμμένων στη ΔΥΠΑ.

Μάλιστα, όπως αποκάλυψε τις τρεις πρώτες εβδομάδες πάνω από 360 επιχειρήσεις μπήκαν στην ιστοσελίδα του προγράμματος για να συνδεθούν με δικαιούχο του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος

Ειδήσεις σήμερα:

Τροχαίο στα Χανιά - Γιαγιά 22χρονου: Είτε κρατάς όπλο είτε τιμόνι είναι το ίδιο (βίντεο)

Σχηματάρι: Νεκρός σε τροχαίο αστυνομικός και η σύζυγός του

Κύκλωμα προστασίας - Αστυνομικοί: “Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο για εμπλοκή της 37χρονης αξιωματικού” (βίντεο)

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Η Εθνική Τράπεζα στο πλευρό του ΕΚΑΒ16:32ΕΦΚΑ: Πότε θα καταβληθούν οι συντάξεις Νοεμβρίου16:18Στην Αμοργό το Σαββατοκύριακο ο Κυριάκος Μητσοτάκης16:04Πάτρα: Έπαθε έφραγμα την ώρα που την έλουζαν στο κομμωτήριο15:50Ηράκλειο: Φωτιά ξέσπασε σε χορτολιβαδική έκταση15:36Πάτρα: Ανήλικοι πήγαν να κλέψουν ηλικιωμένο - Έπεσε στην προσπάθειά του να τους πιάσει (Βίντεο)15:22Βόλος: Αυτοκίνητο άρπαξε φωτιά μετά από τροχαίο ατύχημα (εικόνες)15:08Βουλιαγμένη: Συνελήφθη 47χρονος για κατοχή όπλων και αρχαιοτήτων14:54Βρετανία: Γυναίκα για πρώτη φορά στην ιστορία η νέα Αρχιεπίσκοπος της Αγγλικανικής εκκλησίας14:40Αμαλιάδα: Ηλικιωμένη παρασύρθηκε από φορτηγό - Ο θάνατος της ήταν ακαριαίος (εικόνες)14:26Πάρος: 40χρονος βρέθηκε μαχαιρωμένος - Εξετάζεται η εγκληματική ενέργεια14:12Όλες οι απαντήσεις για τις υπηρεσίες υγείας στο 156613:58Ηράκλειο: Αναγκαστική προσγείωση αεροπλάνου λόγω μεθυσμένης τουρίστριας13:44Ζαχαράκη: Θέλουμε ιδρύματα που λειτουργούν με σταθερούς και ξεκάθαρους κανόνες, που δίνουν προοπτική13:30Άδωνις Γεωργιάδης - Το Πρωινό: Δεν πιστεύω ότι έχει ευθύνη ο Καραμανλής για το δυστύχημα στα Τέμπη13:16Έβρος: Συνελήφθησαν 13 Τούρκοι - Βρέθηκαν στην κατοχή τους 147 όπλα13:02Αμαλιάδα: Ληστεία σε κοσμηματοπωλείο μέσα σε δύο λέπτα (βίντεο)12:48Θεσσαλονίκη: Αυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες στο Ωραιόκαστρο (βίντεο)12:34Πάνος Ρούτσι: Τι έδειξαν οι εξετάσεις - Η επίσημη ανακοίνωση 12:20Παρασκευή 3 Οκτωβρίου: Το πρώτο web δελτίο με τις σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας12:06
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο