LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 09 Ιανουαρίου 2025 16:25

Θεσσαλονίκη: 2 χρόνια φυλακή σε οδηγό για... μπουνιές κατά αυτοκινητιστή

«Σταμάτησε δίπλα μου, και του είπα από το παράθυρο “περάστε κύριε” και τότε με άρχισε στα “μπουνίδια”», είπε στο δικαστήριο με δάκρυα στα μάτια ο επαγγελματίας οδηγός.

Οδήγηση - Άνδρας

Συνολική ποινή φυλάκισης 24 μηνών επέβαλε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε οδηγό αυτοκινήτου που κρίθηκε ένοχος ότι το απόγευμα της Τρίτης γρονθοκόπησε στο πρόσωπο οδηγό ταξί.

Το δικαστήριο καταδίκασε τον 44χρονο για επικίνδυνες σωματικές βλάβες, εξύβριση και απειλή, ενώ αποφάσισε να μετατρέψει την ποινή του σε εξαγοράσιμη προς δέκα ευρώ ημερησίως. Λόγω αντιμήνυσης, στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθισε και ο 33χρονος οδηγός του ταξί, που απαλλάχθηκε από τις αντίστοιχες κατηγορίες που τον βάραιναν.

Όπως περιέγραψε στην δική του απολογία ο οδηγός ταξί, το περιστατικό ξεκίνησε όταν σταμάτησε με αλάρμ στην άκρη του δρόμου στην περιοχή του Κορδελιού για να επιβιβάσει πελάτη, κάνοντας χώρο για να περάσει με το αυτοκίνητό του ο κατηγορούμενος, ο οποίος όπως ανέφερε, βρίσκονταν από πίσω του και οδηγούσε νευρικά, έχοντας στην θέση του συνοδηγού το ανήλικο παιδί του.

«Σταμάτησε δίπλα μου, και του είπα από το παράθυρο “περάστε κύριε” και τότε με άρχισε στα “μπουνίδια”», είπε στο δικαστήριο με δάκρυα στα μάτια και με εμφανή τα σημάδια στο πρόσωπο από τα χτυπήματα. «Έφαγα αλύπητο ξύλο χωρίς να προλάβω να κάνω τίποτα. Αυτός κατέβηκε και ήρθε στην πόρτα, με έβριζε ασύστολα. Δεν πρόλαβα να καταλάβω τι μου γίνεται, προσπαθούσα να αποφύγω τα χτυπήματα. Προσπάθησα να καλέσω από τον ασύρματο να ζητήσω βοήθεια», συμπλήρωσε. Κατέθεσε, επίσης, ότι κατέβηκε από το αυτοκίνητο για να αμυνθεί, όμως ο κατηγορούμενος δεν σταμάτησε να τον χτυπάει με γροθιές. «Μάτωσα σε όλο το πρόσωπο, η μύτη μου έσπασε από τις μπουνιές. Ο κόσμος προσπαθούσε να τον κρατήσει. Φώναζε “Δεν γλιτώνεις, θα σε σκοτώσω”. Έλεγα ότι θα του κάνω μήνυση και αυτός απειλούσε ότι αν τολμήσω θα σκοτώσει εμένα και την οικογένειά μου», τόνισε.

Δίνοντας την δική του εκδοχή για το περιστατικό ο οδηγός του ΙΧ ισχυρίστηκε πως ο αντίδικός του βγήκε με ταχύτητα από στενό, φρέναρε απότομα μπροστά του, πραγματοποίησε αλλεπάλληλες επικίνδυνες κινήσεις χωρίς χρήση φλας ούτε αλάρμ, σταμάτησε απότομα και προκάλεσε απότομο φρενάρισμα, πρόσκρουση του παιδιού του στο εσωτερικό του αυτοκινήτου και τραυματισμό του. Υποστήριξε ακόμα πως πρώτος ο οδηγός ταξί κατέβηκε κάτω, τον κλώτσησε στην κοιλιά, εκείνος αμύνθηκε, τον απώθησε, έπεσε στο έδαφος και τραυματίστηκε μόνο από την πτώση.

Οι ισχυρισμοί του δεν έπεισαν το δικαστήριο που τον καταδίκασε, ενώ την ενοχή του ζήτησε και η εισαγγελέας της έδρας.

Ειδήσεις σήμερα:

Φωτιά στο Λος Άντζελες: Φονικές οι φλόγες της καταστροφικής πυρκαγιάς (εικόνες)

Βία ανηλίκων – Διαβατά: Συνελήφθησαν 4 ανήλικες και οι γονείς τους

Μητσοτάκης: Ο Σημίτης ήταν άξιος υπηρέτης της Δημοκρατίας

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή08:10Τραγωδία στην Ελβετία: Έξι Γάλλοι υπήκοοι τραυματίες, οκτώ άλλοι αγνοούνται23:58Μαμντάνι: Θα δώσουμε παράδειγμα στον κόσμο - Η αριστερά μπορεί να κυβερνήσει23:42Γουόκαπ: Tο συναίσθημα σε ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό είναι πάντα το ίδιο - Για αυτό παίζουμε μπάσκετ23:24Τραγωδία στην Ελβετία: Περίπου δεκαπέντε Ιταλοί, μεταξύ των τραυματιών23:10Ιράν: Εντάσεις στις διαδηλώσεις για την ακρίβεια - Αναφορές για έξι νεκρούς22:56Τροχαίο δυστύχημα Άντονι Τζόσουα: Συνελήφθη ο οδηγός του αυτοκινήτου22:42Σαρώνει η γρίπη: Στα όρια τα νοσοκομεία, από την έξαρση ιώσεων σε παιδιά22:14Ανεξέλεγκτη ταχύτητα και social media: Κάνουν ράλι με ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα22:00Τραγωδία στην Ελβετία: Η Γαλλία δέχεται τραυματίες σε γαλλικά νοσοκομεία21:46Ο Τραμπ αναβάλλει κατά ένα έτος την αύξηση των δασμών σε εισαγόμενα έπιπλα21:32O Παναθηναϊκός άρχισε συζητήσεις για τον Αντίνο21:18ANT1 Sports: Οι αστείες στιγμές από τον χώρο του αθλητισμού, το 2025 (βίντεο)21:04Ελβετία - Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες: Άνθρωποι ούρλιαζαν, άλλοι κείτονταν νεκροί στο έδαφος (βίντεο)20:50Μαζικοί έλεγχοι αλκοτέστ στην Αθήνα - 62 οδηγοί πάνω από το όριο20:36Λάρισα: Σύγκρουση δύο αυτοκινήτων - Άνδρας στο νοσοκομείο με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις20:22Ελβετία: Συλλυπητήριο μήνυμα υποστήριξης απέστειλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή20:08Αταμάν: Από τις κορυφαίες ομάδες στην Ευρωλίγκα ο Ολυμπιακός19:54Πυρκαγιά στο Κραν Μοντανά - Παρμελέν: Μια από τις χειρότερες τραγωδίες στην ιστορία της χώρας19:40Πάτρα: Τραυματίστηκε ζευγάρι που επέβαινε σε μηχανή που συγκρούστηκε με αυτοκίνητο19:26
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο