LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 06 Ιανουαρίου 2025 12:19 | Ανανέωση: 06 Ιανουαρίου 2025 12:38

Θεοφάνια - Θεσσαλονίκη: 25χρονος από την Πάτρα έπιασε τον Σταυρό (εικόνες)

Ένας 11χρονος ήταν μεταξύ των δεκάδων τολμηρών που βούτηξαν στον Θερμαϊκό, μετά από την κατάδυση του Τίμιου Σταυρού και τον Αγιασμό των Υδάτων, παρουσία πλήθους κόσμου.

Ο 25χρονος Μάρκος Αναστασόπουλος έπιασε τον Τίμιο Σταυρό στον Θερμαϊκό Κόλπο, στη Θεσσαλονίκη, ανήμερα των Θεοφανίων, στην Τελετή Αγιασμού των υδάτων.

Όπως μάλιστα είπε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Φιλόθεος ο κ. Αναστασόπουλος ήρθε από την Πάτρα μόνο και μόνο για να βουτήξει στον Θερμαϊκό και να επιχειρήσει να πιάσει τον Σταυρό, κάτι που τελικά κατάφερε.

«Ήρθα για τριήμερο εδώ. Το είχα στο μυαλό μου, η παρέα δεν ήθελε πολύ αλλά εγώ το ήθελα και βούτηξα», δήλωσε από την πλευρά του ο 25χρονος Μάρκος από την Πάτρα.

Απο 15 ετών βουτάει για τον Σταυρό, όπως δήλωσε, σημειώνοντας ότι φέτος ήταν η δεύτερη φορά που κατάφερε να τον πιάσει.

Θεσσαλονίκη - Αγιασμός των Υδάτων - Ρίψη του Σταυρού

Θεσσαλονίκη - Αγιασμός των Υδάτων - Ρίψη του Σταυρού

Θεσσαλονίκη - Αγιασμός των Υδάτων - Ρίψη του Σταυρού

Θεσσαλονίκη - Αγιασμός των Υδάτων - Ρίψη του Σταυρού

Μάλιστα προς στιγμήν υπήρξαν αντεγκλήσεις μεταξύ των κολυμβητών αφού όπως είπαν είχαν συνεννοηθεί να αφήσουν προβάδισμα στον 11χρονο Αντώνη που βούτηξε κι αυτός, ενώ αυτός που έπιασε τον Σταυρό είπε πως κατάλαβε να δοθεί τιμητικά ο Σταύρος στο παιδάκι.

Τιμητικά ο χρυσός σταυρός απονεμήθηκε στον 11χρονο ο οποίος όπως είπε «το έκανα για την ευλογία. Το είχα δει πέρυσι και ζητούσα από τους γονείς μου να με φέρουν εδώ. Ήταν πολύ ωραία εμπειρία. Ενθουσιάστηκα. Με βοήθησαν όλοι και τους ευχαριστώ πολύ».

Συνολικά 53 άτομα βούτηξαν φέτος στα κρύα νερά του Θερμαϊκού για να πιάσουν τον Σταυρό.

Ο Καθαγιασμός των Υδάτων τελέστηκε με λαμπρότητα από τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, Φιλόθεο στην Α’ Προβλήτα του Λιμανιού, ενώ πλήθος κόσμου παρακολούθησε το τελετουργικό.

Νωρίτερα τελέστηκαν η δοξολογία στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια η Ιερά Λιτανεία που κατέληξε στο λιμάνι. Το «παρών» έδωσαν μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης, Κώστας Γκιουλέκας, ο πρόεδρος του κόμματος Νίκη, Δημήτρης Νατσιός, η περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Αθηνά Αηδονά, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Κώστας Γιουτικας ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης καθώς και οι βουλευτές του κόμματος Μαρία Νεφέλη Χατζηιωαννιδου και Δημήτρης Κούβελας.

«Η γιορτή των Θεοφανίων είναι γιορτή ελπίδας. Μια γιορτή μέσα από την οποία όλοι μας μπορούμε να δούμε ότι η ζωή μας χάρη στον Χριστό γίνεται πραγματικά καινούργια», δήλωσε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Φιλόθεος ενώ ευχήθηκε καλή φώτιση σε όλους.

«Ευχόμαστε αυτή η χρονιά να είναι καλύτερη προσωπικά για όλους και τις οικογένειές τους και για τη Θεσσαλονίκη», δήλωσε ο υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης, Κώστας Γκιουλέκας.

«Θερμές ευχές για περισσότερο φως για τη Θεσσαλονίκη», είπε ο δήμαρχος, Στέλιος Αγγελούδης.

«Η πατρίδα μας, να μην ακολουθεί τα άρρωστα φώτα του κόσμου αλλά το φως του Χρηστού», είπε ο αρχηγός του κόμματος Νίκη, Δημήτρης Νατσιός.

Ειδήσεις σήμερα:

Ουρουγουάη: Ο Λουίς Σουάρες βοήθησε σε διάσωση άνδρα που απειλούσε να αυτοκτονήσει (βίντεο)

Θεοφάνια ή Θεοφάνεια: Ποια είναι η ορθή γραφή της λέξης;

Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος: Σε κρίσιμη κατάσταση μετά την επιδείνωση της υγείας του

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΟ Πούτιν ζήτησε από τον Τραμπ να αποσυρθεί η Ουκρανία από το το Ντονέτσκ – Τι προσφέρει ως αντάλλαγμαΣήμερα 18:00 | Ειδήσεις

Αυτή η εξέλιξη θα έδινε στη Ρωσία τον πλήρη έλεγχο σε μια περιοχή που κατέχει μεγάλο μέρος της για περισσότερο από δέκα χρόνιατραμπ. Τι αναφέρουν οι Financial Times

Ρόδος: Ατύχημα σε λούνα παρκ – 4 άτομα εκσφενδονίστηκαν από παιχνίδι (βίντεο)Σήμερα 09:00 | Ειδήσεις

Το ατύχημα σημειώθηκε σε λούνα παρκ στην περιοχή Κρεμαστή, στο πλαίσιο πανηγυριού.

Αλεξανδρούπολη: Ναυαγοσώστρια επανάφερε στη ζωή κοριτσάκι 2,5 ετών που ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις τουΣήμερα 14:05 | Ειδήσεις

Το περιστατικό έγινε ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου. Το κοριτσάκι παρελήφθη από πλήρωμα του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Μελάνια Τραμπ: Επιστολή στον Πούτιν για τα παιδιά που έχουν απαχθεί στην ΟυκρανίαΣήμερα 15:16 | Ειδήσεις

Ο πρόεδρος Τραμπ παρέδωσε ο ίδιος την επιστολή αυτή στον Πούτιν κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής των δύο ηγετών στην Αλάσκα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ο Πούτιν ζήτησε από τον Τραμπ να αποσυρθεί η Ουκρανία από το το Ντονέτσκ – Τι προσφέρει ως αντάλλαγμα18:30Κέρκυρα: Φωτιά σε τουριστικό λεωφορείο - Απεγκλωβίστηκαν οι επιβάτες18:15Φωτιά στην Αγία Μαρίνα στο Κορωπί 18:01Ο Τραμπ κάλεσε και Ευρωπαίους ηγέτες στην συνάντηση με τον Ζελένσκι τη Δευτέρα στην Ουάσιγκτον17:46Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή17:30Ζελένσκι: Η Ουκρανία χρειαζεται ειρήνη, όχι παύσεις μεταξύ ρωσικών εισβολών17:15Λάρισα: Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στο ύψος της Χάλκης17:00Τηλεδιάσκεψη Τραμπ με Μερτς, ευρωπαίους ηγέτες και Ζελένσκι – Τί συζητήθηκε16:46Στα πράσα μέλη συμμορίας, που εξαπατούσαν πολίτες παριστάνοντας τους λογιστές16:32Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)16:18Ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη16:03Μελάνια Τραμπ: Επιστολή στον Πούτιν για τα παιδιά που έχουν απαχθεί στην Ουκρανία15:49Υπουργείο Πολιτισμού για φωτιά στη Χίο: Μικρής έκτασης φθορές στο βυζαντινό ναό του Αγίου Γεωργίου και στο Κάστρο της Βολισσού15:33Λάρισα: Φωτιά στη Χάλκη – Κλειστή η Εθνική Οδός στο Μοσχοχώρι15:17Χαλκιδική: Συνελήφθη 17χρονος που λήστεψε και τραυμάτισε 15χρονο με τη βοήθεια συνεργών15:03Φωτιά στην Αχαΐα – Μήνυμα από το 11214:49Αλεξανδρούπολη: Ναυαγοσώστρια επανάφερε στη ζωή κοριτσάκι 2,5 ετών που ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του14:31ΑΑΔΕ: Νέα ρύθμιση οφειλών για τους πληγέντες του "Daniel"14:14Κάρπαθος: 13χρονη μεταφέρθηκε μεθυσμένη και ημιλιπόθυμη στο νοσοκομείο13:59Αιγάλεω: Υπό έλεγχο η φωτιά στο εργοστάσιο ανακυκλώσιμων υλικών13:42
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο