LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 04 Ιανουαρίου 2025 19:29

Ιώσεις - Παρδάλη: Ο συγκυτιακός ιός που “ταλαιπωρεί” μικρά παιδιά και οι συμβουλές για τα σχολεία (βίντεο)

Η Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Αττικής μιλά για την έξαρση των ιώσεων και πως πρέπει να αντιμετωπιστούν. Τι λέει για τον μετα-πνευμονοϊό, που "θερίζει" στην Κίνα.

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και στον Νικόλα Βαφειάδη μίλησε το Σάββατο η Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Αττικής, Άννα Παρδάλη, αναφορικά με την έξαρση των ιώσεων.

Σύμφωνα με την κ. Παρδάλη, είναι σε φυσιολογικό επίπεδο για την εποχή η έξαρση των ιώσεων (γαστρεντερίτιδας, γρίπης και κορονοϊού), που παρατηρείται στην Ελλάδα, σε σύγκριση με άλλες χρονιές, τονίζοντας πάντως ότι πέρα από την γρίπη, «τα παιδιά, ιδίως εκείνα ηλικίας έως 12 μηνών, ταλαιπωρεί ιδιαίτερα ο συγκυτιακός ιός», που συχνά τα οδηγεί για νοσηλεία στα παιδιατρικά νοσοκομεία.

Η παιδίατρος επεσήμανε ότι αν ένα παιδί είναι νωθρό και νυστάζει ή κοιμάται πέραν του φυσιολογικού, όπως φυσικά και αν εμφανίζει ανησυχητικά συμπτώματα, όπως δύσποινα ή βήχας, θα πρέπει να εξετάζεται από παιδίατρο.

Ενόψει της επανέναρξης των σχολικών μαθημάτων από την Τετάρτη, η Άννα Παρδάλη, ερωτηθείσα για παιδιά με συμπτώματα όπως ο βήχας, τόνισε ότι «τα μικρότερα παιδιά, που δεν έχουν και την πίεση των απουσιών, που έχουν υποστεί ταλαιπωρία και απο αλεπάλληλες ιώσεις που κόλλησαν την μια μετά την άλλη το προηγούμενο διάστημα, καλό είναι εφόσον είναι εφικτό, να μείνουν στο σπίτι μέχρι να αναρρώσουν. Τα μεγαλύτερα παιδιά, λόγω των απουσιών, δεν μπορούν να λείψουν εύκολα από το σχολείο, όμως το λιγότερο που μπορούν να κάνουν είναι ένα τριπλό τεστ για κορονοϊό και γρίπη. Παιδιά με βήχα δεν είναι κακό να βάζουν και μάσκα τις πρώτες ημέρες».

Τέλος, αναφορικά με τον ανθρώπινο μετα-πνευμονοϊό που παρουσιάζει έξαρση στην Κίνα, σχολίασε ότι «εφοσον πρόκειται για τον κοινό, συνηθισμένο ιό, δεν μας ανησυχεί. Μπορούμε να τον ανιχνεύουμε και ξέρουμε πότε νοσεί ένα παιδί. Δικαιούται να κάνει μια επιδημική έξαρση και αυτός, όπως κάθε άλλος ιός».

Ειδήσεις σήμερα:

Φοροδιαφυγή: Οι παρεμβάσεις για την καταπολέμησή της το 2025

Σούδα: Βεβήλωσαν τάφους και έκλεψαν Σταυρούς (εικόνες)

Ιαπωνία: Πέθανε ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο (εικόνες)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΠυροβολισμοί στην Ομόνοια: Στο νοσοκομείο ένας τραυματίαςΣήμερα 06:47 | Ειδήσεις

Η αστυνομία πραγματοποιεί έρευνες για τον εντοπισμό τους.

Βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας σήμεραΣήμερα 07:09 | Ειδήσεις

Αναλυτικά, η πρόγνωση του καιρού στην Ελλάδα, για σήμερα, Παρασκευή 3 Οκτωβρίου.

Έκλεισε το αεροδρόμιο του Μονάχου λόγω dronesΣήμερα 06:16 | Ειδήσεις

Δεκαπέντε πτήσεις οι οποίες είχαν προορισμό το Μόναχο εκτράπηκαν προς τα αεροδρόμια της Στουτγάρδης, της Νυρεμβέργης, της Φρανκφούρτης και της Βιέννης.

Μητσοτάκης: Οποιοδήποτε σχέδιο άμυνας θα συμπεριλαμβάνει όλα τα σύνορα της ΕυρώπηςΧθες 19:22 | Ειδήσεις

Τι υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το τι συζητήθηκε κατά τη συνάντησή του με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Μαρκ Ρούτε, μετά το πέρας των εργασιών της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας στην Κοπεγχάγη.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Euroleague: Για το «2 στα 2» ο Παναθηναϊκός απέναντι στην Μπαρτσελόνα08:21Συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με την εκτελεστική αντιπρόεδρο της ΕΕ08:07Τίλι Νόργουντ: Η AI ηθοποιός που αναστατώνει τη σόουμπιζ07:53Μουντιάλ 2026: Παρουσιάστηκαν οι μασκότ ΗΠΑ, Καναδά και Μεξικού που θα συνοδεύσουν την κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση07:38Βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας σήμερα07:24Ελβετία: Δακρυγόνα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, για την αναχαίτιση από το Ισραήλ του διεθνούς στόλου για τη Γάζα07:10Πυροβολισμοί στην Ομόνοια: Στο νοσοκομείο ένας τραυματίας06:56Ινδονησία: Περισσότερα από 9.000 παιδιά στη χώρα έχουν υποστεί τροφική δηλητηρίαση από δωρεάν σχολικά γεύματα06:42Αταμάν: Ο Όσμαν έκανε προπόνηση, θα δούμε πώς είναι η κατάστασή του και θα αποφασίσουμε06:28Έκλεισε το αεροδρόμιο του Μονάχου λόγω drones06:14Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή06:10Europa League: Θέλτα – ΠΑΟΚ: Δεν κατάφερε να κρατήσει το προβάδισμα ο ΠΑΟΚ και ηττήθηκε στο Βίγκο από τη Θέλτα (βίντεο)23:59Euroleague: Ο Ολυμπιακός έμεινε από δυνάμεις στη Μαδρίτη23:50Conference League: Η Τσέλιε "έσπασε" το αήττητο της ΑΕΚ23:43Μάντσεστερ: 35χρονος Βρετανός ο ύποπτος για την επίθεση στη συναγωγή – Τέσσερις συνολικά συλλήψεις23:39Πυροσβεστική: Παραπάνω από 80 κλήσεις στο Κέντρο Επιχειρήσεων λόγω της κακοκαιρίας23:25Europa League: Ισοφάριση στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους για ΘΕΛΤΑ - ΠΑΟΚ (βίντεο)23:11Πρεσβεία Ισραήλ: Παράσταση διαμαρτυρίας για την επίθεση στον στολίσκο Sumud – Κλειστή η Κηφισίας (εικόνες)23:03ΗΠΑ: Νεκρός ένας 17χρονος – Οι φίλοι του τον πέρασαν για σκίουρο και τον πυροβόλησαν22:49Γάζα: Ο Νετανιάχου συγχαίρει τις ναυτικές δυνάμεις για την αναχαίτιση του στολίσκου22:35
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο