LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 03 Ιανουαρίου 2025 20:46

“Η κριτική του Ίλον Μασκ προέρχεται από κακή πληροφόρηση” απαντά Βρετανός Υπουργός της κυβένρησης Στάρμερ

Μέσα σε 24 ώρες, ο Μασκ ανήρτησε περισσότερα από 40 μηνύματα στην πλατφόρμα Χ για αυτήν την παλιά υπόθεση.

Έλον Μασκ

Ο Ίλον Μασκ επέκρινε τις βρετανικές αρχές κάνοντας σφάλματα κρίσης και βασιζόμενος σε λανθασμένες πληροφορίες, δήλωσε σήμερα ένας υπουργός της κυβέρνησης του Κιρ Στάρμερ, την επομένη της επίθεσης που εξαπέλυσε ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος σχετικά με τον τρόπο που διαχειρίστηκε το Λονδίνο μια υπόθεση σεξουαλικής εκμετάλλευσης νεαρών κοριτσιών.

Αφού ανέλαβαν την εξουσία οι Εργατικοί, τον περασμένο Ιούλιο, ο Μασκ πολλαπλασίασε τα αρνητικά σχόλιά του για την κατάσταση στη Βρετανία και επικρίνει συχνά την κυβέρνηση του Στάρμερ. Δήλωσε μάλιστα ότι ο βασιλιάς Κάρολος θα πρέπει να διαλύσει το κοινοβούλιο για να προκηρυχθούν νέες βουλευτικές εκλογές.

Την Πέμπτη, ο Μασκ θυμήθηκε πώς οι βρετανικές αρχές χειρίστηκαν μια τεράστια υπόθεση σεξουαλικής εκμετάλλευσης περισσότερων από 1.500 νεαρών κοριτσιών, που ξεκίνησε τη δεκαετία του ’80 και έγινε γνωστή πριν από περίπου δώδεκα χρόνια. Οι περισσότεροι από τους δράστες ήταν άνδρες καταγόμενοι από το Πακιστάν και οι βρετανικές αρχές κατηγορήθηκαν ότι δεν αντιλήφθηκαν το μέγεθος της υπόθεσης. Η ακροδεξιά εκμεταλλεύτηκε το θέμα για να μιλήσει για «αστυνομία δύο ταχυτήτων».

Στις αλλεπάλληλες αναρτήσεις του στην πλατφόρμα Χ, της οποίας είναι ιδιοκτήτης, ο Μασκ ισχυρίστηκε ότι στη Βρετανία η αστυνομία χρειάζεται την έγκριση του γενικού εισαγγελέα (CPS) για να ασκήσει διώξεις σε δράστες σοβαρών εγκλημάτων, όπως σε βιαστές. «Ποιος ήταν επικεφαλής της COS όταν οι συμμορίες των βιαστών εκμεταλλεύτηκαν τα νεαρά κορίτσια χωρίς να χρειαστεί να αντιμετωπίσουν τη δικαιοσύνη; Ο Κιρ Στάρμερ», έγραψε σε μια ανάρτηση.

«Πιστεύω ότι ορισμένες από τις επικρίσεις που διατυπώνει ο Ιλον Μασκ είναι σφάλματα κρίσης και σίγουρα προέρχονται από κακή πληροφόρηση», σχολίασε σήμερα ο υπουργός Υγείας Γουές Στρίτινγκ, στον τηλεοπτικό σταθμό ITV News. «Όμως είμαστε έτοιμοι να εργαστούμε με τον Ίλον Μασκ ο οποίος, νομίζω, έχει σημαντικό ρόλο να παίξει με το δίκτυό του για να μας βοηθήσει, όπως και άλλες χώρες, να αντιμετωπίσουμε αυτό το σοβαρό πρόβλημα», πρόσθεσε.

«Αν θέλει να εργαστεί μαζί μας και να σηκώσει τα μανίκια, θα χαρούμε να τον υποδεχτούμε», συνέχισε ο Στρίτινγκ.

Μέσα σε 24 ώρες, ο Μασκ ανήρτησε περισσότερα από 40 μηνύματα στην πλατφόρμα Χ για αυτήν την παλιά υπόθεση. Ταυτόχρονα, ζήτησε την απελευθέρωση του ακροδεξιού ακτιβιστή Τόμι Ρόμπινσον, ο οποίος καταδικάστηκε τον Οκτώβριο σε φυλάκιση 18 μηνών επειδή αγνόησε μια δικαστική απόφαση που του απαγόρευε να επαναλάβει δυσφημιστικά σχόλια για έναν Σύρο πρόσφυγα.

Η κυβέρνηση του Στάρμερ δεν έχει αντιδράσει – ή έχει κάνει μόνο χλιαρά σχόλια– στις δηλώσεις του Μασκ, αποφεύγοντας να ανοίξει πόλεμο με τον επιχειρηματία, ο οποίος θα αναλάβει σημαντικό ρόλο στη μελλοντική κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ.

Ειδήσεις σήμερα:

Κηφισός: Ανακαλύφθηκε και τρίτη υπόγεια λίμνη (βίντεο)

Τροχαίο - Πρέσπες: Παραμένει διασωληνωμένος ο 17χρονος

Καλύβια: Προφυλακίζεται η 44χρονη Αζέρα DJ για το πάρτι με τα ναρκωτικά

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Eurovision 2025 - Β’ Ημιτελικός: Στον μεγάλο τελικό η Ελλάδα 00:23Εσπανιόλ - Μπαρτσελόνα: Αυτοκίνητο έπεσε στο πλήθος φιλάθλων (βίντεο)23:59Τουρκία: Ο ΥΠΕΞ Φιντάν συναντήθηκε με τη ρωσική αντιπροσωπεία στην Κωνσταντινούπολη23:45Eurovision 2025 - Κλαυδία: Πώς σχολίασε το κοινό την εμφάνιση της Ελλάδας στον Β' Ημιτελικό;23:29Eurovision 2025: Η εντυπωσιακή εμφάνιση της Κλαυδίας και η “Αστερομάτα” που... μάγεψε!23:15Βρετανία: Kατηγορίες σε 21χρονο Ουκρανό για την φωτιά στο σπίτι του Στάρμερ23:01ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Στους τελικούς οι ερυθρόλευκοι, με... ενδιάμεση στάση το Άμπου Ντάμπι22:46Τραμπ: Πιθανότατα θα επιστρέψω αύριο στις ΗΠΑ22:32Μωρό - Άλιμος: Ο αστυνομικός που το πήρε αγκαλιά μιλά στον ΑΝΤ122:17Σημεία για rapid test δωρεάν την Παρασκευή22:03Πέτρου Ράλλη: Οι πρώτες εικόνες με το φορτηγό που έπεσε από τη γέφυρα (βίντεο)21:48Ο Θοδωρής Κυριακού στο δείπνο του Εμίρη του Κατάρ προς τιμήν του Ντόναλντ Τραμπ 21:34Ρωσία - Ουκρανία: Την Παρασκευή οι ειρηνευτικές συνομιλίες21:18Θεσσαλονίκη: Δάσκαλος έστελνε ερωτικά μηνύματα σε ανήλικη!21:04Τέμπη: Συγκίνηση στην απονομή του πτυχίου της Θώμης Πλακιά (βίντεο)20:48ΔΥΠΑ – Παιδικές κατασκηνώσεις: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για τα 70000 vouchers20:33Φορτηγό έπεσε από τη γέφυρα στην Πέτρου Ράλλη στη Θηβών20:18Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή20:04Θεσσαλονίκη: Καταδίκη γυναίκας που τραυμάτισε το σκυλί του συζύγου της19:49Πάτρα: 15χρονος έσβηνε τσιγάρα σε ανήλικη19:35
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο