LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 03 Ιανουαρίου 2025 08:17

ΑΣΕΠ - ΔΥΠΑ: Χιλιάδες προσλήψεις το 2025 μέσω δύο μεγάλων προκηρύξεων

Προσλήψεις σε μόνιμες θέσεις εργασίας σε δήμους και περιφέρειες όλης της χώρας θα καλύψει η μία από τις προκηρύξεις, η οποία αφορά αποκλειστικά απόφοιτους Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Υπολογιστής - πληκτρολόγιο

Εντός του 2025, θα γίνουν περισσότερες από 3200 νέες προσλήψεις σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, μέσα από την νέα μεγάλη προκήρυξη του ΑΣΕΠ και το νέο πρόγραμμα της ΔΥΠΑ για άτομα με αναπηρία.

Συνολικά 2237 προσλήψεις σε μόνιμες θέσεις εργασίας σε δήμους και περιφέρειες όλης της χώρας θα καλύψει η προκήρυξη 8Κ, η οποία αφορά αποκλειστικά απόφοιτους Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ). Αφορά στο σύνολο των προσλήψεων του κλάδου ΔΕ που έχουν εγκριθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο στον προγραμματισμό προσλήψεων των ετών 2022, 2023 και 2024 αντίστοιχα, με τις οποίες θα καλυφθούν ανάγκες σε δήμους, περιφέρειες, ΚΕΠ, Οργανισμούς και υπουργεία. Οι ηλεκτρονικές αιτήσεις αναμένεται να ξεκινήσουν αμέσως μετά τις γιορτές, τον Ιανουάριο 2025.

Οι προσλήψεις θα γίνουν με το σύστημα της μοριοδότησης, των τυπικών και πρόσθετων προσόντων των υποψηφίων. Εφόσον κατέχει τα γενικά και απαιτούμενα προσόντα διορισμού, ο κάθε υποψήφιος κατατάσσεται κατά κλάδο ή ειδικότητα σε πίνακες κατάταξης κατά φθίνουσα σειρά συνολικής βαθμολογίας, όπως αυτή προκύπτει από το άθροισμα της βαθμολόγησης.

Πρόγραμμα απασχόλησης για ΑμεΑ από την ΔΥΠΑ

Παράλληλα, το νέο πρόγραμμα της ΔΥΠΑ προβλέπει την πρόσληψη 1000 ανέργων Ατόμων με Αναπηρία σε Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ βαθμού, σε θέσεις πλήρους ή μερικής απασχόλησης.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αφορά ανέργους που έχουν εγγραφεί στο Ψηφιακό Μητρώο της ΔΥΠΑ και στοχεύει στην ένταξη και επανένταξή τους στην αγορά εργασίας, διασφαλίζοντάς τους ισότιμες ευκαιρίες απασχόλησης.

Το πρόγραμμα θα έχει διάρκεια έως 18 μήνες και επιχορηγεί το 75% μισθού και εισφορών, με ανώτατη επιχορήγηση τις 13500 ευρώ ανά ΑμεΑ, ενώ το υπόλοιπο, καλύπτεται από τον εκάστοτε Δήμο.

Ειδήσεις σήμερα:

Γυναικοκτονία – Ξάνθη: Η Ευγενία είχε μείνει παραπληγική (βίντεο)

Βρετανία: Τα Φώτα γιορτάστηκαν μια ημέρα νωρίτερα (βίντεο)

Στεγαστικό: 30αρίζουν οι Έλληνες για να φύγουν από το πατρικό τους (βίντεο)

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τραμπ: Οι ΗΠΑ προχώρησαν στη σύλληψη δεξαμενοπλοίου που αναχώρησε από τη Βενεζουέλα χωρίς έγκριση23:59ΟΗΕ: Διεξαγωγή ανεξάρτητης έρευνας για τους θανάτους κατά τις διαδηλώσεις στο Ιράν23:46Ολυμπιακός – Μπάγερν Μονάχου: Επιστροφή στις νίκες για τους ερυθρόλευκους23:36Ο χάρτης των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ έως 16 Ιανουαρίου23:26Πάτρα: Παρουσιάστηκε και έκτος κατηγορούμενος για την υπόθεση του θανάτου 30χρονου23:12Χωρίς ταξί η Θεσσαλονίκη για 48 ώρες22:58Ιράν: Μακρόν, Στάρμερ και Μερτς καταδικάζουν τη βία κατά διαδηλωτών22:44Ηλεία: Ανεμοστρόβιλος σήκωσε στον αέρα αυτοκίνητο22:30Ουκρανία: Ρωσικές επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην περιοχή της Οδησσού22:16ΕΕ-Mercosur: Η Φον ντερ Λάιεν χαιρέτισε την έγκριση της "ιστορικής" συμφωνίας22:02Σε ποια σημεία των οδικών δικτύων της Δυτικής Ελλάδας παραμένουν μπλόκα21:48Έρευνα ΑΝΤ1 - Τι κρύβεται πίσω από το προφίλ  "EMILY" που διέρρευσε το βίντεο το οποίο πυροδότησε τη "βόμβα" στην Κυπριακή Προεδρία21:34Hellenic Train: Ακινητοποίηση αμαξοστοιχίας και καθυστερήσεις στα δρομολόγια του Προαστιακού Πατρών21:20ANT1 Sports: Την Μπάγερν Μονάχου υποδέχεται στο ΣΕΦ, ο Ολυμπιακός, για την Ευρωλίγκα21:06Χιόνια και παγετός σε Γιάννενα και Άρτα20:52Σάλος στην Κύπρο: Εκτυλίσσεται πολιτικό και κατασκοπευτικό θρίλερ με τη διαρροή βίντεο από "αινιγματικό" λογαριασμό 20:38Συμφωνία ΕΕ-Mercosur: Τι σημαίνει για τους Έλληνες αγρότες και τα ελληνικά προϊόντα;20:24Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο20:10Σαράφογλου για τις γεωπολιτικές εξελίξεις - Μετά τη Βενεζουέλα, το Ιράν19:56Λαμία: Άνοιξαν οι αγρότες την παλιά εθνική οδό στη Θήβα 19:42
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο