LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 02 Ιανουαρίου 2025 23:10

Χάποελ Ιερουσαλήμ - Άρης: Πάλεψε κι έπεσε ηρωϊκά

Ο Άρης ηττήθηκε από την Χαποέλ Ιερουσαλήμ για τη 13η αγωνιστική του Eurocup παρά το ξέσπασμα του στη 3η περίοδο του αγώνα.




Άρης - Χάποελ Ιερουσαλήμ

(εικόνα αρχείου)

Όρθωσε «ανάστημα» στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης ο Άρης, προηγήθηκε μέχρι και με 15 πόντους στην 3η περίοδο, εντούτοις δεν άντεξε στην πίεση της Χάποελ Ιερουσαλήμ. Ηττήθηκε με 90-85 για τη 13η αγωνιστική του EuroCup από τη δεύτερη στη βαθμολογία του Β’ ομίλου ισραηλινή ομάδα.

Η Χάποελ ήταν αποτελεσματικότερη επιθετικά στο φινάλε του ματς, βρέθηκε 49 φορές στη γραμμή των βολών, ενώ οι Θεσσαλονικείς 26, με κορυφαίο στο παρκέ τον Τζάρεντ Χάρπερ (29 πόντους, 5 ασίστ).

Με νταμπλ- νταμπλ τελείωσε το παιχνίδι για τον Άρη ο Ντάραλ Γουίλις (16 πόντοι, 10 ριμπάουντ). Ξεχώρισαν , επίσης, οι Σαρίφ Κούπερ (17 πόντοι, 6 ασίστ), Τρέι Γούντμπερι (17 πόντοι). Θετικό ντεμπούτο με την κιτρινόμαυρη φανέλα έκανε , ακόμη, ο Ελ Τζέι Φιγκερόα (16 πόντοι, 4 ριμπάουντ), ενώ σημείο αναφοράς για τους Θεσσαλονικείς ήταν η επιστροφή ξανά σε δράση απόψε του Βασίλη Τολιόπουλου.

Τα δεκάλεπτα: 18-19, 37-41, 63-71, 90-85

Ανιχνευτικά τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, με τη Χάποελ να έχει το προβάδισμα στο 3’ με 9-8. Ο Άρης «απάντησε» με σερί 6-0, απέκτησε «αέρα» 5 πόντων (9-14) στο 4’, απόσταση που κατάφερε να έχει γύρω από το ίδιο επίπεδο στη μεγαλύτερη διάρκεια και του δεύτερου δεκαλέπτου.

Το ματς βρέθηκε σε ισορροπία στο 19’, με 35-35, όταν οι Θεσσαλονικείς πάτησαν… γκάζι και με επιμέρους 9-24 βρέθηκαν στο +15 (44-59) στο 24’.

Ο Άρης ήταν στο +10 (57-67) στο 28’, οι Ισραηλινοί «έτρεξαν» επιμέρους 13-4, μείωσαν στο μισό καλάθι (70-71) στο 31’, με την ελληνική ομάδα να συνεχίζει να κρατά τα ηνία (80-83), ενάμισι λεπτό πριν το φινάλε.

Με τρίποντο από τον Ζούσμαν και αποτελεσματικότητα στις βολές (3/4), η Χάποελ έγινε «αφεντικό» στο παρκέ με +3 (87-84) και 23’’7 να απομένουν για τη λήξη του αγώνα.

Ελάχιστα αργότερα, ο Τολιόπουλος κέρδισε έξυπνα φάουλ για προσπάθεια τριών πόντων , ευστόχησε στη μία από τις τρεις βολές , μείωσε σε 87-85. Στα 13’’6 πριν το τέλος, αντίθετα με τον Έλληνα γκαρντ, ο Ζούσμαν είχε 3/3 βολές, «έγραψε» το 90-85, το οποίο ήταν και το τελικό σκορ στο ματς.

Διαιτητές: Ρέιν Πεεράντι (Εσθονία), Ντένις Χάντζιτς (Κροατία), Μάρκο Γιούρας (Σερβία).

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΧΑΠΟΕΛ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ (Γιονατάν Αλόν): Σμιθ 14, Χάρπερ 29 (3), Τζόνσον, Κάρινγκτον 15 (1) Τζόνσον 6, Χαχασβίλι 1, Μόργκαν , Φίλιπ 14 (2), Ογκμπέιντε 2, Ζούσμαν 9, Κουλέχοβ.

ΆΡΗΣ (Γιάννης Καστρίτης): Κούπερ 17 (2), Τολιόπουλος 6 (1), Λαζέφκσκι 4, Γκιουζέλης, Βησσαρίου, Γουίλις 16 (1), Γούντμπερι 17 (3), Ρόμπερτς 8, Φιγκερόα 16 (2), Χοτζ 1.

Ειδήσεις σήμερα:

Σέρρες - Δολοφονία 34χρονου: Προθεσμία να απολογηθούν έλαβαν οι 2 συλληφθέντες

Δημοσιονομικές παρεμβάσεις 2025: Σε εφαρμογή 18 μειώσεις φόρων και 7 μέτρα στήριξης

Ιωάννινα: Διασωληνωμένος μαθητής μετά από κατανάλωση αλκοόλ

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤσιάρας: Τι απαντά στους αγρότες που δεν δέχθηκαν να προσέλθουν στο διάλογο με τον πρωθυπουργό (βίντεο)Σήμερα 09:28 | Ειδήσεις

Παρέμβαση στην εκπομπή έκανε και ο Σωκράτης Αλειφτήρας. Όσα είπε μετά την χθεσινή συνάντηση αγροτών με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Εξαφάνιση 16χρονης στην Πάτρα: Η δομή που είχε φιλοξενηθεί, ο μυστηριώδης άνδρας του βίντεο και η διαδρομή μέχρι την Αθήνα (βίντεο)Σήμερα 10:22 | Ειδήσεις

Τι είπαν μιλώντας στο "Πρωινό" τόσο άνθρωπος από το οικογενειακό περιβάλλον της ανήλικης όσο και ο ταξιτζής που τη μετέφερε στην Αθήνα.

Νέα σύσκεψη σήμερα κυβερνητικού κλιμακίου με εκπροσώπους των αγροτώνΣήμερα 08:14 | Ειδήσεις

Χθες πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου ευρεία σύσκεψη αντιπροσωπείας κινητοποιούμενων αγροτών από όλη την Ελλάδα με τον πρωθυπουργό της χώρας, Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς και με την ευρεία συμμετοχή των συναρμόδιων με το αγροτικό ζήτημα υπουργών.

Λασίθι: Νεκρός 15χρονος σε τροχαίο δυστύχημα – Τραυματίας ένας συνομήλικός τουΣήμερα 08:41 | Ειδήσεις

Κάτω από ποιες συνθήκες σημειώθηκε το τροχαίο με θύμα έναν ανήλικο.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Συνελήφθη 38χρονος υπήκοος Τουρκίας διωκόμενος με ερυθρά αγγελία της INTERPOL11:30ΠΕΟ Λιβαδειάς - Θήβας: Σύγκρουση νταλίκας με αγροτικό όχημα - Νεκρός ένας 41χρονος (εικόνες)11:16Εξαφάνιση 16χρονης στην Πάτρα: Η δομή που είχε φιλοξενηθεί, ο μυστηριώδης άνδρας του βίντεο και η διαδρομή μέχρι την Αθήνα (βίντεο)11:02Θεσσαλονίκη: Σύλληψη 22χρονου για επικίνδυνη οδήγηση - Έτρεχε με 167 χλμ/ώρα10:48Παναθηναϊκός: Χωρίς τον Ναν στο Μόναχο10:34Τσιάρας: Τι απαντά στους αγρότες που δεν δέχθηκαν να προσέλθουν στο διάλογο με τον πρωθυπουργό (βίντεο)10:20Ιπποκράτειο: Συνελήφθη 57χρονος για επίθεση σε γιατρό στα επείγοντα10:06Ο χάρτης των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ έως 16 Ιανουαρίου09:52Λασίθι: Νεκρός 15χρονος σε τροχαίο δυστύχημα – Τραυματίας ένας συνομήλικός του09:38Έφυγε από την ζωή ο πρώην πρόεδρος της Κύπρου, Γιώργος Βασιλείου09:23Μπλόκα αγροτών - Σέρρες: Άνοιξε για τα φορτηγά ο Προμαχώνας09:08Ξεκινά ο διαγωνισμός για τεχνικό σύμβουλο στον νέο ΟΣΕ08:53Κουνούπια και κλιματική αλλαγή: Πώς τα νέα δεδομένα παρατείνουν την παρουσία τους και ευνοούν την εξάπλωσή τους08:38Νέα σύσκεψη σήμερα κυβερνητικού κλιμακίου με εκπροσώπους των αγροτών08:24Χωρίς ταξί και σήμερα η Αττική 08:09Γαλλία: Οι τουρίστες από χώρες εκτός της Ευρώπης θα πληρώνουν πιο ακριβό εισιτήριο σε 5 πασίγνωστους πολιτιστικούς χώρους07:53Φορολογικό "διαζύγιο": Έως 2 Μαρτίου οι αιτήσεις για χωριστές φορολογικές δηλώσεις συζύγων07:38Το Ιράν κατηγορεί τις ΗΠΑ πως αναζητούν «πρόσχημα» για στρατιωτική επέμβαση07:24Πυρκαγιά στο Ροστόφ της Ρωσίας από ουκρανικά drones - 4 τραυματίες07:10Οι παθολόγοι ζητούν πρόσβαση στη συνταγογράφηση φαρμάκων για την παχυσαρκία06:56
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο