LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 01 Ιανουαρίου 2025 17:33

Γερμανία - Πυροτεχνήματα και κροτίδες: 5 νεκροί και πολλοί τραυματίες την φετινή Πρωτοχρονιά

Ξανά επίκαιρη η συζήτηση στην γερμανική κυβέρνηση για την απαγόρευση της χρήσης των αυτοσχέδιων εκρηκτικών για εορταστικούς λόγους, μετά από τον τραγικό απολογισμό.

ΒΕΡΟΛΙΝΟ - ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΠΤΩΣΗΣ ΤΟΥ ΤΕΙΧΟΥΣ

5 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε εκρήξεις αυτοσχέδιων πυροτεχνημάτων κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας στη Γερμανία, ενώ τουλάχιστον 8 άτομα -ανάμεσά τους τρία μικρά παιδιά- υπέστησαν σοβαρούς τραυματισμούς και εγκαύματα σε αντίστοιχα περιστατικά. Η αλλαγή του χρόνου στιγματίστηκε από επιθέσεις εναντίον αστυνομικών, πυροσβεστών και διασωστών.

5 άνδρες, ηλικίας 20, 21, 24, 45 και 50 ετών, σκοτώθηκαν σε διαφορετικά περιστατικά έκρηξης αυτοσχέδιων πυροτεχνημάτων και κροτίδων στην Σαξονία, στο Βρανδεμβούργο και στην Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία. Στο Μόναχο 3 παιδιά, 2, 11 και 14 ετών, υπέστησαν σοβαρά εγκαύματα, όταν εξερράγησαν κροτίδες που κρατούσαν στα χέρια τους.

Στην Πύλη του Βρανδεμβούργου στο Βερολίνο, όπου βρίσκεται παραδοσιακά το επίκεντρο των εορταστικών εκδηλώσεων, η αστυνομία συνέλαβε τουλάχιστον 390 άτομα σε διάφορα σημεία της πόλης, κυρίως για επιθέσεις εναντίον μελών των δυνάμεων ασφαλείας και των σωστικών συνεργείων. Συνολικά, 15 αστυνομικοί και 1 πυροσβέστης τραυματίστηκαν από επιθέσεις με κροτίδες και μπουκάλια. Αντίστοιχες επιθέσεις υπήρξαν στο Μόναχο, στην Κολωνία και στο Αμβούργο, αλλά χωρίς τραυματισμούς. Στην πρωτεύουσα της Βαυαρίας καταγράφηκαν τη νύχτα τουλάχιστον 110 πυρκαγιές σε καταστήματα, από πυροτεχνήματα.

Μετά τη χθεσινή νύχτα, κλιμακώνεται εκ νέου η συζήτηση για την χρήση ή την απαγόρευση των πυροτεχνημάτων, με το συνδικάτο των αστυνομικών να ζητά την άμεση λήψη μέτρων. Ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Ένωσης Αστυνομικών (GdP) Γιόχεν Κόπελκε ζήτησε εκ νέου την απαγόρευση των κροτίδων, «προκειμένου να βελτιωθεί η κατάσταση ασφάλειας τη νύχτα της αλλαγής του έτους» και επέρριψε την ευθύνη στο ομοσπονδιακό υπουργείο Εσωτερικών για την απόρριψη κάθε ανάλογης εισήγησης και τη μετάθεση της ευθύνης στα κρατίδια. Την κατάργηση των κροτίδων ζήτησαν ακόμη ιατρικοί σύλλογοι, φιλοζωικές και περιβαλλοντικές οργανώσεις.

Από την Ομοσπονδιακή Ένωση Κατασκευής Πυροτεχνημάτων, ο Ίνγκο Σούμπερτ υποστήριξε ότι οι σοβαροί τραυματισμοί είναι «πρακτικά αδύνατοι» όταν χρησιμοποιούνται πιστοποιημένα πυροτεχνήματα και κροτίδες, «ακόμη και δεν γίνεται ορθή χρήση τους» και κατηγόρησε το παραεμπόριο παράνομων προϊόντων, καλώντας τους πολιτικούς να λάβουν αυστηρότερα μέτρα για την καταστολή του.

Ειδήσεις σήμερα:

Βόλος: Απατεώνες “τραπεζικοί” άδειασαν λογαριασμό επιχείρησης

Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)

Ασπρόπυργος: Ανήλικος μεταφέρθηκε πυροβολημένος σε νοσοκομείο

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤροχαίο στο Αγρίνιο: Ο 21χρονος Θανάσης απανθρακώθηκε και οι νοσηλευτές γονείς του τον αναγνώρισανΧθες 20:26 | Ειδήσεις

Ο πατέρας της ανήλικης συνοδηγού που επέζησε μιλά αποκλειστικά στον ΑΝΤ1

Έκτακτα μέτρα για την καταπόνηση των εργαζομένων από τη ζέστη – Σε ισχύ από αύριοΧθες 20:53 | Ειδήσεις

Μέτρα προστασίας εργαζομένων από θερμική καταπόνηση στον ιδιωτικό τομέα, με παύση εργασιών σε εξωτερικούς χώρους και δυνατότητα τηλεργασίας

Ερυθρά Θάλασσα: Βυθίζεται το υπό ελληνική διαχείριση πλοίο – Με ρουκέτες, πυραύλους και drones η επίθεσηΧθες 22:35 | Ειδήσεις

Επισημαίνεται ότι πρόκειται για την πρώτη επίθεση εναντίον εμπορικού πλοίου από τους Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα από τον Νοέμβριο του 2024.

Τρόμος στο Αγρίνιο: Πυροβολούσε με αεροβόλο πάνω από τα κεφάλια παιδιώνΧθες 15:42 | Ειδήσεις

Οι Αρχές πέρασαν χειροπέδες σε έναν 65χρονο άνδρα. 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μετά τον καύσωνα, χαλάζι και νεροποντή στο Μιλάνο: Γυναίκα καταπλακώθηκε από δέντρο (βίντεο)23:59Χανιά: 22χρονος νοσηλεύεται μετά από ηλεκτροπληξία 23:50Κέρκυρα: Κάλεσαν για βοήθεια στο Λιμενικό και κατέληξαν να... συλλαμβάνονται23:37Γεραπετρίτης: Στην Κορυτσά ο ΥΠΕΞ για τα εγκαίνια του κτηρίου "Σεφέρη" του Γενικού Προξενείου23:23Επίδομα ενοικίου: Οι κυρώσεις για όσους υποβάλλουν ανακριβή στοιχεία23:09Ερυθρά Θάλασσα: Βυθίζεται το υπό ελληνική διαχείριση πλοίο – Με ρουκέτες, πυραύλους και drones η επίθεση22:53Κρήτη: Επιχείρηση διάσωσης 96 αλλοδαπών με τη συμμετοχή σκάφους της Frontex22:38Αισιόδοξος ο Νετανιάχου για τη συνάντηση με τον Τραμπ: Θα βοηθήσει στη συμφωνία για τη Γάζα22:22ΠΑΟΚ: Κλείνει στην Κοπεγχάγη ο Κοτάρσκι με 5 εκατ. ευρώ22:05O ΕΟΔΥ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για αύξηση στα ΣΜΝ21:51Αλυκή Βοιωτίας: Συνελήφθη 55χρονος μελισσοκόμος για την πυρκαγιά21:36Έκτακτα μέτρα για την καταπόνηση των εργαζομένων από τη ζέστη – Σε ισχύ από αύριο21:22Ελίζαμπεθ Πίπκο στον ANT1: Ο Τραμπ βλέπει τις διαπραγματεύσεις με την Ευρώπη μέσα από ένα πολύ συγκεκριμένο πρίσμα21:05Τροχαίο στο Αγρίνιο: Ο 21χρονος Θανάσης απανθρακώθηκε και οι νοσηλευτές γονείς του τον αναγνώρισαν20:51Άφησσος: Εργαζόμενος κατέρρευσε εν ώρα εργασίας – Τον επανέφεραν με απινιδωτή20:34Formula 1: Θρίαμβος της McLaren και του Νόρις20:20Σοβαρό ένοπλο επεισόδιο στη νότια Ερυθρά Θάλασσα - Επίθεση σε πλοίο υπο ελληνική διαχείριση20:02Καύσωνας: Επείγουσα ανακοίνωση του ΕΚΠΑ - Τι να προσέξουμε19:48Φαράγγι Βουραϊκού: Επιχείρηση διάσωσης 80χρονου και 56χρονης που έκαναν πεζοπορία19:34Χαλκιδική: 24ωρη απαγόρευση κυκλοφορίας σε δασικές περιοχές λόγω υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς19:20
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο