LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 31 Δεκεμβρίου 2024 21:44

Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα Ανδρουλάκη: Δίκαιη κοινωνία, ποιοτική δημοκρατία, ανθεκτική πατρίδα (βίντεο)

Διαβάστε αναλυτικά την εορταστική δήλωση την οποία απηύθυνε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στους πολίτες, με αφορμή τον ερχομό του νέου έτους.

Ανδρουλάκης - Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα

«Κεντρικός στόχος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για τη νέα χρονιά είναι η δημιουργία ενός περιβάλλοντος κοινωνικής ασφάλειας με ελπίδα και προοπτική για το σύνολο του ελληνικού λαού», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του.

Το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Νίκου Ανδρουλάκη

«Αφήνουμε πίσω μας ένα σημαντικό ορόσημο, τη συμπλήρωση μισού αιώνα Μεταπολίτευσης, γι’ αυτό οφείλουμε με αυτοκριτική, διορατικότητα και σχέδιο να ανοίξουμε ως κοινωνία το βήμα μας για τις προκλήσεις του μέλλοντος.

Έχουμε ακόμη να πετύχουμε πολλά ώστε η κοινωνία μας να γίνει πιο δίκαιη, η Δημοκρατία μας πιο ποιοτική και η πατρίδα μας πιο ανθεκτική. Ο ελληνικός λαός απαιτεί περισσότερη αξιοκρατία, διαφάνεια και δικαιοσύνη.

Γι’ αυτό οφείλουμε να έχουμε πυξίδα μας στόχους, που ενισχύουν τη διάκριση των εξουσιών, που βάζουν στο επίκεντρο την ισχυρή δημόσια υγεία και την ισχυρή δημόσια παιδεία.

Να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον κοινωνικής ασφάλειας για τον εργαζόμενο, τον μικρομεσαίο επιχειρηματία και βεβαίως τη νέα γενιά. Με μια οικονομία πιο παραγωγική, που τα οφέλη της θα κατανέμονται δίκαια.

Μόνο έτσι θα μειωθούν πραγματικά και αποφασιστικά οι ανισότητες, που σήμερα διευρύνονται, δίνοντας ελπίδα και προοπτική στο σύνολο του ελληνικού λαού.

Δεν πρέπει, όμως, από την άλλη να ξεχνάμε ότι ζούμε σε ένα ασταθές γεωπολιτικό περιβάλλον. Με πολέμους να συνεχίζονται στην ευρύτερη γειτονιά μας και με τη διεθνή κοινότητα αδύναμη να επιβάλλει τον σεβασμό στο διεθνές δίκαιο. Γι’ αυτό η αναβάθμιση της γεωπολιτικής θέσης της χώρας μας και η προστασία των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων είναι για εμάς προτεραιότητα.

Εύχομαι ο καινούργιος χρόνος που θα ανατείλει, να φωτίσει τον δρόμο της ειρήνης, της δικαιοσύνης και της αλληλεγγύης. Να είναι μια καλύτερη χρονιά, με λιγότερη μοναξιά αλλά με περισσότερη αγάπη και ανθρωπιά για όλους, και ιδιαίτερα για τα παιδιά.

Χρόνια πολλά, με υγεία και ευτυχία»!

Ειδήσεις σήμερα:

Παραμονή Πρωτοχρονιάς - Εορταστικό ωράριο: Πώς θα λειτουργήσουν καταστήματα και σούπερ μάρκετ

Φωτιά σε ξενοδοχείο στην Καλαμπάκα: “Υπήρχε πανικός, όλοι καλούσαν σε βοήθεια” (βίντεο)

Πρέσπες - Τροχαίο: Νεκρά δύο νεαρά άτομα

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης για εμπρηστές: Η ατιμωρησία τελειώνει εδώ (βίντεο)Σήμερα 18:19 | Ειδήσεις

Σε ανάρτηση του, ο Πρωθυπουργός επισημαίνει μεταξύ άλλων, ότι, «Η Πολιτεία δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να παίζει με τις ζωές και τις περιουσίες των συμπολιτών μας».

Toυρκικά ΜΜΕ: Η Αγκυρα διπλασιάζει τα στρατεύματα στα ΚατεχόμεναΣήμερα 21:49 | Ειδήσεις

Το πλήθος των δυνάμεων θα μπορούσε να ξεπεράσει και τις 100.000, σύμφωνα με ρεπορτάζ

Λαγουβάρδος στον ΑΝΤ1: Πρέπει να μάθουμε από τα λάθη μας στην αντιμετώπιση των πυρκαγιώνΣήμερα 19:43 | Ειδήσεις

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, επεσήμανε ότι και ο Σεπτέμβριος είναι εξαιρετικά επικίνδυνος για τις φωτιές, καθώς η αντιπυρική περίοδος έχει μεγαλώσει.

“Ελευθέριος Βενιζέλος”: Σύλληψη Τούρκου καταζητούμενου για συνεργεία σε ανθρωποκτονίαΣήμερα 16:15 | Ειδήσεις

Σε βάρος του 25χρονου, είχε εκδοθεί ερυθρά αγγελία των Αρχών της Τουρκίας, για τη συμμετοχή του σε ανθρωποκτονία στην Κωνσταντινούπολη.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ελλάδα – Λετονία: Εμφατική νίκη στην επιστροφή του Γιάννη Αντετοκούνμπο22:57ΕΦΚΑ: Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις Σεπτεμβρίου22:41Όζι Όσμπορν – BBC: Αναβλήθηκε η προβολή ντοκιμαντέρ για τη ζωή του22:24Αντιμέτωποι με βαριά πρόστιμα 350.000 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων22:10Toυρκικά ΜΜΕ: Η Αγκυρα διπλασιάζει τα στρατεύματα στα Κατεχόμενα21:57Καβάλα: Σύλληψη χειριστή jet ski για τον τραυματισμό 11χρονου21:43Missing Alert για την εξαφάνιση 13χρονης21:30Νάξος: Παραμένει η περίφραξη στην Πορτάρα21:16Σουηδία: Η ιστορική εκκλησία της Κιρούνα μεταφέρθηκε οδικώς για 5 χιλιόμετρα! (εικόνες)21:01Επίθεση με χλωρίνη: Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους η 46χρονη 20:47Κύπελλο Ελλάδας: Οι ομάδες που θα συμμετάσχουν στη League Phase20:32Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Αιγύπτου, Σίσι20:18Λαγουβάρδος στον ΑΝΤ1: Πρέπει να μάθουμε από τα λάθη μας στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών20:03Παλαιστινιακή Αρχή: Το νέο εποικιστικό σχέδιο του Ισραήλ μετατρέπει τη Δυτική Όχθη σε φυλακή19:46Κρήτη: Σεισμός στα Χανιά19:30Φωτιά στη Μεσσηνία19:17ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Ο χάρτης πληρωμών έως τις 22 Αυγούστου19:03Μητσοτάκης για εμπρηστές: Η ατιμωρησία τελειώνει εδώ (βίντεο)18:50 Τι καιρό θα κάνει την Πέμπτη18:36Ουκρανία: Συνεχίζεται η προέλαση των ρωσικών δυνάμεων στο Ντόνετσκ18:23
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο