LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 31 Δεκεμβρίου 2024 15:17

Φάμελλος: Μια ισχυρή πολιτεία χρειάζεται κοινωνικό κράτος (βίντεο)

Τι δήλωσε για το απαραίτητο κοινωνικό δίχτυ προστασίας των ανηλίκων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κατά την επίσκεψή του στα Παιδικά Χωριά SOS της Βάρης.

Φάμελλος - Παιδικά Χωριά SOS - Βάρη

Το Παιδικό Χωριό SOS της Βάρης επισκέφθηκε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος, στο πλαίσιο των δράσεων του για την ανάδειξη των θεμάτων που σχετίζονται με το κράτος πρόνοιας και την κοινωνική πολιτική.

Τον κ. Φάμελλο συνόδευσε η σύζυγός του Τατιάνα Παπαδοπούλου και ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος και βουλευτής Ανατολικής Αττικής Γιώργος Καραμέρος.

Τον πρόεδρο υποδέχτηκε ο Γενικός Διευθυντής Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος Γιώργος Πρωτόπαπας ο Ταμίας του Δ.Σ. του οργανισμού Δημήτρης Φαρμάκης και ο διευθυντής του Παιδικού Χωριού SOS Βάρης Φίλων Λεμονής. Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος.

Οι υπεύθυνοι ενημέρωσαν τον κ. Φάμελλο για τη λειτουργία, το έργο και τις ανάγκες του Χωριού, επισημαίνοντας την αναγκαιότητα, το κράτος να δίνει προσοχή σε φορείς παιδικής φροντίδας και προστασίας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συνομίλησε με τους εργαζόμενους, αντάλλαξε ευχές μαζί τους, χάρισε δώρα στα παιδιά που φιλοξενούνται στο χωριό και επισκέφθηκε ένα από τα σπίτια, στο οποίο διαμένουν 3 ανήλικα παιδιά.

Φάμελλος - Παιδικά Χωριά SOS - Βάρη

Ο κ. Φάμελλος δήλωσε: «Η επίσκεψή μας στο παιδικό χωριό SOS στη Βάρη, πρώτα απ’ όλα θέλει να καταθέσει εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία τις ευχές μας για καλή χρονιά, για υγεία και πρόοδο, αλλά και την στήριξη στο έργο που ασκεί και παρέχει στα παιδιά μας το Παιδικό Χωριό SOS. Διότι είναι παιδιά όλης της κοινωνίας.

Οφείλουμε όμως ταυτόχρονα να καταθέσουμε την άποψή μας για την ανάγκη υποστήριξης της κοινωνικής πολιτικής. Η κοινωνική πολιτική πρέπει να είναι ένα απαραίτητο στοιχείο μιας ισχυρής πολιτείας. Και αυτό αφορά και στο ελληνικό κράτος αλλά και στην ελληνική αυτοδιοίκηση. Και θα πρέπει να υπάρχει στήριξη όλων των κοινωνικών δομών με ισχυρές υπηρεσίες, που θα προλαμβάνουν τα φαινόμενα και της βίας και της κακοποίησης και της εγκατάλειψης. Θα ελέγχουν, θα πιστοποιούν και θα αξιολογούν τις κοινωνικές δομές, αλλά ταυτόχρονα θα τις στηρίζουν και οικονομικά, όπως θα στηρίζουν και την ένταξη των παιδιών στις θετές οικογένειες.

Θεωρούμε ότι θα πρέπει να υποστηριχθούν και οικονομικά οι κοινωνικές δομές, γιατί υπάρχει ένα μεγάλο ζήτημα βιωσιμότητας.

Ταυτόχρονα πρέπει να λυθούν προβλήματα, τα οποία έχει δημιουργήσει το νέο θεσμικό πλαίσιο, ώστε να βρίσκουν πράγματι τα παιδιά, τα οποία είτε έχουν εγκαταλειφθεί είτε έχουν κακοποιηθεί, μια πραγματική οικογενειακή φροντίδα.

Θεωρούμε ότι είναι αρνητικό γεγονός για την κοινωνία μας η φιλοξενία των παιδιών στις νοσοκομειακές μονάδες. Χρειαζόμαστε πραγματικές δομές κοινωνικής πολιτικής και αυτό είναι το χαρακτηριστικό μιας σύγχρονης, ισχυρής ευρωπαϊκής πολιτείας. Έτσι πρέπει να είναι η χώρα μας.

Κι αυτή πρέπει να είναι η ευχή μας για τη νέα, καλύτερη χρονιά. Μια τέτοια πολιτεία πρέπει να διεκδικήσουμε.
Χρόνια πολλά, καλή χρονιά
»!

Φάμελλος - Παιδικά Χωριά SOS - Βάρη

Ειδήσεις σήμερα:

Παραμονή Πρωτοχρονιάς - Εορταστικό ωράριο: Πώς θα λειτουργήσουν καταστήματα και σούπερ μάρκετ

Φωτιά σε ξενοδοχείο στην Καλαμπάκα: “Υπήρχε πανικός, όλοι καλούσαν σε βοήθεια” (βίντεο)

Πρέσπες - Τροχαίο: Νεκρά δύο νεαρά άτομα

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Γάζα: Η Χαμάς απάντησε θετικά στη νέα πρόταση εκεχειρίας19:38Λάρισα: Φωτιά σε περιοχή του Τυρνάβου – Άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής (βίντεο) 19:24Περισσότερα από 3.430.000 στρέμματα έχουν καεί στην Ισπανία από την αρχή της χρονιάς19:12Τραμπ για πόλεμο στην Ουκρανία: Είμαι εδώ μονάχα για να τον σταματήσω, όχι να τον συνεχίσω18:58Κρατούμενος δραπέτευσε από το νοσοκομείο Καστοριάς18:44Ευρωμπάσκετ 2025: "Έκοψε" τον Καραγιαννίδη ο Σπανούλης, με 16 διεθνείς συνεχίζεται η προετοιμασία18:30Φωτιά στο Κερασοχώρι Θεσπρωτίας18:16Αρκαδία: Φωτιά σε δασική έκταση στη Βεδουρίτσα - Πιθανώς ξεκίνησε από κεραυνό18:02Ξάνθη: Εικόνες από το σημείο του μοιραίου δυστυχήματος – Ποιοι επέβαιναν στα οχήματα17:48Ντόναλντ Τραμπ: Μεγάλη τιμή που υποδεχόμαστε τόσους Ευρωπαίους ηγέτες17:34Ξάνθη: Έληξε η προσωρινή εκτροπή κυκλοφορίας των οχημάτων επί της Εγνατίας οδού Κομοτηνής – Ξάνθης17:20Ασπρόπυργος: Συνελήφθη 25χρονη στο σπίτι της οποίας εντοπίστηκαν πιστόλι, σπαθί και ξιφίδια17:06Σκοπιά Φαρσάλων: Πρωτοφανές καιρικό φαινόμενο – Καταιγίδα έριξε τη θερμοκρασία κατά 13.5°C σε δύο ώρες16:52Σικελία: Γέφυρα καταρρέει ενώ τη διασχίζουν οχήματα (βίντεο)16:38Πάτρα: Συνελήφθη για εμπρησμό ο 21χρονος μάρτυρας υπεράσπισης του 25χρονου, για την πυρκαγιά στο Γηροκομείο16:24Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)16:10Γυναικοκτονία στο Χαλάνδρι - 28χρονος: Την σκότωσα επειδή με διέβαλε σε κοινούς γνωστούς15:56Σεισμός τώρα 4,1 Ρίχτερ στην Κρήτη15:43Πορτογαλία: Ένας πυροσβέστης έχασε τη ζωή του15:29Κυριάκος Μητσοτάκης: Το ΕΣΥ αλλάζει, γίνεται πιο ανθρώπινο και αποτελεσματικό15:15
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο