LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΤεχνολογίαΔημοσίευση: 31 Δεκεμβρίου 2024 08:09

ΗΠΑ: Το υπουργείο Οικονομικών έγινε στόχος hackers και αποδίδεται στην Κίνα

Οι χάκερ φέρεται να υπέκλεψαν κωδικούς που τους έδωσαν πρόσβαση στο επίμαχο λογισμικό, χάρη στο οποίο παρέκαμψαν συστήματα ασφαλείας και απέκτησαν απομακρυσμένη πρόσβαση σε ορισμένους υπολογιστές.

Χάκερς - κυβερνοεπίθεση - διαδίκτυο - ιός

Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ ενημέρωσε ότι δέχθηκε κυβερνοεπίθεση στις αρχές Δεκεμβρίου, διαβεβαιώνοντας πως δεν υπήρξε κίνδυνος διαρροής απόρρητων στοιχείων, όπως αναφέρει επιστολή που εστάλη στο Κογκρέσο και το περιεχόμενό της περιήλθε εις γνώση του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (AFP).

Σύμφωνα με την επιστολή, η κυβερνοεπίθεση έγινε μέσω λογισμικού της BeyondTrust, επηρέασε υπολογιστές του υπουργείου Οικονομικών και αποδίδεται σε παράγοντα που υποστηρίχθηκε οικονομικά από την Κίνα.

«Μόλις ο πάροχος υπηρεσιών ειδοποίησε το υπουργείο Οικονομικών, επικοινωνήσαμε με την Υπηρεσία Κυβερνοασφάλειας και Ασφάλειας Υποδομών (CISA) και συνεργαστήκαμε με τις αρχές επιβολής του νόμου ώστε να προσδιοριστούν οι συνέπειες» της κυβερνοεπίθεσης, αναφέρει η ενημέρωση από το υπουργείο Οικονομικών.

Υπογραμμίζεται πως το κακόβουλο λογισμικό αφαιρέθηκε και ότι «δεν υπάρχουν στοιχεία που να υποδηλώνουν ότι ο εισβολέας ήταν σε θέση να εξακολουθήσει να έχει πρόσβαση σε πληροφοριακά συστήματα του υπουργείου Οικονομικών».

Οι χάκερ φέρεται να υπέκλεψαν κωδικούς που τους έδωσαν πρόσβαση στο επίμαχο λογισμικό, χάρη στο οποίο παρέκαμψαν συστήματα ασφαλείας και απέκτησαν απομακρυσμένη πρόσβαση σε ορισμένους υπολογιστές.

Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ αναγνωρίζει πως πρόκειται για παραβίαση «μείζονος σημασίας» στον τομέα της κυβερνοασφάλειας, για την οποία όφειλε να ενημερώσει το Κογκρέσο. Διαβεβαιώνει ότι θα ενημερώσει περαιτέρω όταν θα έχει συγκεντρώσει περισσότερα στοιχεία.

Η απόδοση ευθύνης για κυβερνοεπίθεση είναι εξαιρετικά δύσκολη, λόγω των περίπλοκων τεχνικών που χρησιμοποιούν οι χάκερ για να καλύψουν τα ίχνη τους και αποτελεί ευαίσθητο ζήτημα από πολιτικής απόψεως. Ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που οι ΗΠΑ – ή σύμμαχός τους – κατηγορούν την Κίνα ότι βρίσκεται πίσω από τέτοιου είδους ενέργειας.

Τον περασμένο Μάρτιο, οι ΗΠΑ, η Βρετανία και η Νέα Ζηλανδία είχαν κατηγορήσει την Κίνα για σειρά κυβερνοεπιθέσεων τα τελευταία χρόνια, κατηγορία που το Πεκίνο απέρριψε ως «παντελώς αβάσιμη» και «συκοφαντική».

Ειδήσεις σήμερα:

Παραμονή Πρωτοχρονιάς - Εορταστικό ωράριο: Πώς θα λειτουργήσουν καταστήματα και σούπερ μάρκετ

Φωτιά σε ξενοδοχείο στην Καλαμπάκα: “Υπήρχε πανικός, όλοι καλούσαν σε βοήθεια” (βίντεο)

Save the Children - Συρία: Τα μισά και πλέον παιδιά δεν πάνε σχολείο

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΟΠΕΚΕΠΕ: Την ενοχή των επτά κατηγορουμένων για παράνομες επιδοτήσεις προτείνει η ΕισαγγελέαςΣήμερα 13:01 | Ειδήσεις

Η υπόθεση αφορά απάτη με ευρωπαϊκές επιδοτήσεις σε νέους ή νεοεισερχόμενους αγρότες το χρονικό διάστημα 2019-2020.

Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Συστήνεται ειδική ομάδα ελέγχου με οικονομική αστυνομία και ΑΑΔΕΣήμερα 12:53 | Ειδήσεις

Τι ανέφερε κατά την εισήγησή του ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αδιανόητο περιστατικό στην Κρήτη: Μητέρα έδωσε στα παιδιά της ζελεδάκια με.... κάνναβηΣήμερα 13:17 | Ειδήσεις

Τα δύο παιδιά παρουσίασαν συμπτώματα αδιαθεσίας και μεταφέρθηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ).

Εύβοια - Αστυνομικός που έσωσε μητέρα και κόρη: Λέω πάει θα πνιγώ και εγώ εδώ… (βίντεο)Σήμερα 10:08 | Ειδήσεις

Τι είπε αποκλειστικά στον ΑΝΤ1, ο ήρωας αστυνομικός που βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή του έσωσε μία μητέρα και την κόρη της που τις είχαν παρασύρει τα ρεύματα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ισπανία: Θερμοκρασία 46° Κελσίου καταγράφηκε το Σάββατο - Ρεκόρ για τον Ιούνιο15:57Μύκονος: Απειλούσε πολίτες με πιστόλι έξω από νυχτερινό κέντρο15:43Χαλκιδική: 7χρονος παρασύρθηκε με φουσκωτό στην θάλασσα15:29Τένις: Ο Τσιτσιπάς παρέμεινε στο Νο 26 του κόσμου15:15Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο) 15:01Βόνιτσα: Συνελήφθη οδηγός φορτηγού που προκάλεσε τροχαίο ατύχημα υπό την επήρεια μέθης14:47Χανιά: Έχασε τη ζωή του από μεταλλική κατασκευή που σήκωσε ο αέρας14:33ΟΠΕΚΕΠΕ: O τσαμπουκάς των μαυροπουκαμισάδων14:18ΔΕΠΑ Εμπορίας: Οδηγός της Πράσινης Μετάβασης με Στρατηγικές Επενδύσεις και Διεθνή Προοπτική14:18Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα: Άνοιξε η πλατφόρμα - Όλη η διαδικασία14:04Αδιανόητο περιστατικό στην Κρήτη: Μητέρα έδωσε στα παιδιά της ζελεδάκια με.... κάνναβη13:47Κρήτη: Επιχείρηση διάσωσης τραυματισμένου περιπατητή13:32Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Συστήνεται ειδική ομάδα ελέγχου με οικονομική αστυνομία και ΑΑΔΕ13:17ΟΠΕΚΕΠΕ: Την ενοχή των επτά κατηγορουμένων για παράνομες επιδοτήσεις προτείνει η Εισαγγελέας13:03Θεσσαλονίκη - Κυκλώματα αρχαιοκαπηλίας: Ελεύθεροι με όρους οι 39 συλληφθέντες12:49Επίδομα παιδιού: Κλείνει η πλατφόρμα για το Α2112:34Εύβοια: Ηλικιωμένη πνίγηκε στη θάλασσα12:20Κώστας Μοναχός - Η σύζυγός του στον ΑΝΤ1: Στο τελευταίο “αντίο” θα είμαστε οι δυο μας... (βίντεο)12:06Τραγωδία στη Λάρισα: ΙΧ έπεσε σε κολόνα - Νεκρή η οδηγός11:52Τι είναι το μικροβίωμα ενδομήτριου;11:38
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο