LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΤεχνολογίαΔημοσίευση: 31 Δεκεμβρίου 2024 07:22

Αυστρία: Πέθανε μέλος πληρώματος της Swiss μετά από κατεπείγουσα προσγείωση – Είχε γεμίσει καπνούς η καμπίνα

Η Swiss εξήγησε ότι η έρευνά της θα επικεντρωθεί στα μηχανικά μέρη του αεροσκάφους, ειδικά στον κινητήρα, καθώς επίσης και στον εξοπλισμό προστασίας των πληρωμάτων καμπίνας που τους δίνει τη δυνατότητα να αναπνέουν σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Αυστρία - βλάβη σε αεροπλανο

(Πηγή εικόνας:  x.com/Mario Nawfal)

Μέλος πληρώματος αεροσκάφους της εταιρείας Swiss, το οποίο χρειάστηκε να κάνει κατεπείγουσα προσγείωση την 23η Δεκεμβρίου στην Αυστρία, εξαιτίας καπνού στην καμπίνα, υπέκυψε χθες Δευτέρα, ανακοίνωσε ο αερομεταφορέας.

«Η Swiss θρηνεί την απώλεια μέλους πληρώματος καμπίνας», που πέθανε «σε νοσοκομείο της Γκρατς, στην Αυστρία», γνωστοποίησε η διοίκηση της ελβετικής εταιρείας. «Από σεβασμό στους οικείους του, δεν θα δημοσιοποιήσουμε πληροφορίες για το πρόσωπο που συνεργαζόταν μαζί μας, ούτε για την αιτία θανάτου του», πρόσθεσε.

Το πλήρωμα του αεροσκάφους, τύπου Airbus A220-300, που εκτελούσε δρομολόγιο από το Βουκουρέστι στη Ζυρίχη, με 74 επιβαίνοντες, αποφάσισε να κάνει κατεπείγουσα προσγείωση στην Γκρατς, ώστε να απομακρυνθούν εσπευσμένα οι πάντες εξαιτίας «προβλημάτων στον κινητήρα και του εντοπισμού καπνού μέσα στην καμπίνα και στο πιλοτήριο», εξήγησε η Swiss.

Μετά την προσγείωση, έγινε αεροδιακομιδή με ελικόπτερο μέλους του πληρώματος καμπίνας σε νοσοκομείο της Γκρατς, όπου εισήχθη σε μονάδα εντατικής θεραπείας. Άλλο μέλος του πληρώματος επίσης διακομίστηκε σε νοσοκομείο, ενώ δώδεκα επιβάτες δέχθηκαν ιατρικές περιποιήσεις.

«Θα κάνουμε το παν εντός των δυνάμεών μας, σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές, για να εξακριβωθούν τα αίτια του δυστυχήματος. Έχουμε πολλά ερωτήματα και θέλουμε να δοθούν απαντήσεις» σε όλα, τόνισε ακόμη στην ανακοίνωση η Swiss, θυγατρική του γερμανικού ομίλου Lufthansa.

Η Swiss εξήγησε ότι η έρευνά της θα επικεντρωθεί στα μηχανικά μέρη του αεροσκάφους, ειδικά στον κινητήρα, καθώς επίσης και στον εξοπλισμό προστασίας των πληρωμάτων καμπίνας που τους δίνει τη δυνατότητα να αναπνέουν σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης («Protective Breathing Equipment», PBE).

Ειδήσεις σήμερα:

Παραμονή Πρωτοχρονιάς - Εορταστικό ωράριο: Πώς θα λειτουργήσουν καταστήματα και σούπερ μάρκετ

Φωτιά σε ξενοδοχείο στην Καλαμπάκα: “Υπήρχε πανικός, όλοι καλούσαν σε βοήθεια” (βίντεο)

Πρέσπες - Τροχαίο: Νεκρά δύο νεαρά άτομα

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΟΠΕΚΕΠΕ: Την ενοχή των επτά κατηγορουμένων για παράνομες επιδοτήσεις προτείνει η ΕισαγγελέαςΣήμερα 13:01 | Ειδήσεις

Η υπόθεση αφορά απάτη με ευρωπαϊκές επιδοτήσεις σε νέους ή νεοεισερχόμενους αγρότες το χρονικό διάστημα 2019-2020.

Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Συστήνεται ειδική ομάδα ελέγχου με οικονομική αστυνομία και ΑΑΔΕΣήμερα 12:53 | Ειδήσεις

Τι ανέφερε κατά την εισήγησή του ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αδιανόητο περιστατικό στην Κρήτη: Μητέρα έδωσε στα παιδιά της ζελεδάκια με.... κάνναβηΣήμερα 13:17 | Ειδήσεις

Τα δύο παιδιά παρουσίασαν συμπτώματα αδιαθεσίας και μεταφέρθηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ).

Εύβοια - Αστυνομικός που έσωσε μητέρα και κόρη: Λέω πάει θα πνιγώ και εγώ εδώ… (βίντεο)Σήμερα 10:08 | Ειδήσεις

Τι είπε αποκλειστικά στον ΑΝΤ1, ο ήρωας αστυνομικός που βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή του έσωσε μία μητέρα και την κόρη της που τις είχαν παρασύρει τα ρεύματα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Καπνοί στο τρένο Έδεσσα- Θεσσαλονίκη16:52Φωτιά στη Σμύρνη: Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους16:38Νάπολη: Σεισμική δόνηση 4,6 βαθμών - Διακόπηκε η κυκλοφορία των τρένων16:25Τεντόγλου: Στα Δρόμεια θα προσπαθήσω για πανελλήνιο ρεκόρ16:11Ισπανία: Θερμοκρασία 46° Κελσίου καταγράφηκε το Σάββατο - Ρεκόρ για τον Ιούνιο15:57Μύκονος: Απειλούσε πολίτες με πιστόλι έξω από νυχτερινό κέντρο15:43Χαλκιδική: 7χρονος παρασύρθηκε με φουσκωτό στην θάλασσα15:29Τένις: Ο Τσιτσιπάς παρέμεινε στο Νο 26 του κόσμου15:15Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο) 15:01Βόνιτσα: Συνελήφθη οδηγός φορτηγού που προκάλεσε τροχαίο ατύχημα υπό την επήρεια μέθης14:47Χανιά: Έχασε τη ζωή του από μεταλλική κατασκευή που σήκωσε ο αέρας14:33ΟΠΕΚΕΠΕ: O τσαμπουκάς των μαυροπουκαμισάδων14:18ΔΕΠΑ Εμπορίας: Οδηγός της Πράσινης Μετάβασης με Στρατηγικές Επενδύσεις και Διεθνή Προοπτική14:18Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα: Άνοιξε η πλατφόρμα - Όλη η διαδικασία14:04Αδιανόητο περιστατικό στην Κρήτη: Μητέρα έδωσε στα παιδιά της ζελεδάκια με.... κάνναβη13:47Κρήτη: Επιχείρηση διάσωσης τραυματισμένου περιπατητή13:32Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Συστήνεται ειδική ομάδα ελέγχου με οικονομική αστυνομία και ΑΑΔΕ13:17ΟΠΕΚΕΠΕ: Την ενοχή των επτά κατηγορουμένων για παράνομες επιδοτήσεις προτείνει η Εισαγγελέας13:03Θεσσαλονίκη - Κυκλώματα αρχαιοκαπηλίας: Ελεύθεροι με όρους οι 39 συλληφθέντες12:49Επίδομα παιδιού: Κλείνει η πλατφόρμα για το Α2112:34
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο