LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 24 Δεκεμβρίου 2024 06:40

Μαγδεμβούργο: Ανθρώπινη αλυσίδα κατά του μίσους στη χριστουγεννιάτικη αγορά (εικόνες)

Μερικές εκατοντάδες μέτρα μακριά, η Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) πραγματοποιούσε συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Μαγδεμβούργο - Διαδηλώσεις - Μακελειό

Χιλιάδες άνθρωποι σχημάτισαν απόψε ανθρώπινη αλυσίδα γύρω από τη χριστουγεννιάτικη αγορά του Μαγδεμβούργου προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεσή τους σε κάθε μορφή μίσους, ενώ μερικές εκατοντάδες μέτρα μακριά, η Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) πραγματοποιούσε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και, σε υψηλούς τόνους, ζητούσε την απέλαση «όσων περιφρονούν την χώρα που τους φιλοξενεί».

Στην Πλατεία της Παλιάς Αγοράς, όπου βρίσκεται η υπαίθρια χριστουγεννιάτικη αγορά που έγινε την περασμένη Παρασκευή στόχος του 50χρονου Σαουδάραβα Ταλέμπ Α., συγκεντρώθηκαν νωρίτερα απόψε περισσότεροι από 4000 άνθρωποι, ένωσαν τα χέρια τους σιωπηλά και με αναμμένα κεριά εξέφρασαν αφενός τη θλίψη τους για τα θύματα της επίθεσης και αφετέρου την αντίθεσή τους στις ρητορικές και τις πρακτικές μίσους. «Θέλουμε να πενθήσουμε - Καμία ευκαιρία στο μίσος», ήταν το κεντρικό σύνθημα και καθ' όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης επικρατούσε απόλυτη ησυχία.

Μαγδεμβούργο - Διαδηλώσεις - Μακελειό

Αντιθέτως, στη συγκέντρωση που διοργάνωσε η AfD στην Πλατεία του Καθεδρικού Ναού του Μαγδεμβούργου, με τη συμμετοχή περίπου 3.500 ανθρώπων, η ατμόσφαιρα ήταν σαφώς πιο τεταμένη.

Κεντρικό σύνθημα της συγκέντρωσης ήταν «Το πένθος ενώνει - για ένα ασφαλές μέλλον» και ομιλήτρια ήταν η αρχηγός της ΑfD και υποψήφια καγκελάριος του κόμματος στις επικείμενες εκλογές, Αλίς Βάιντελ. «Απαιτούμε πραγματικές εξηγήσεις», δήλωσε επανειλημμένα η κυρία Βάιντελ από το βήμα, αναφερόμενη στις αποκαλύψεις σχετικά με τα στοιχεία που διέθεταν οι γερμανικές υπηρεσίες για τον δράστη της επίθεσης. «Το ζήτημα είναι τα διδάγματα που παίρνουμε από αυτήν την αδιανόητη πράξη και από παρόμοιες ενέργειες στο παρελθόν», δήλωσε και τόνισε ότι «όποιος περιφρονεί - ακόμη και σκοτώνει - τους πολίτες της χώρας που του παρέχει άσυλο, όποιος περιφρονεί όσα υποστηρίζουμε, όλα όσα αγαπάμε, δεν έχει θέση εδώ».

Μαγδεμβούργο - Διαδηλώσεις - Μακελειό

«Απέλαση», φώναζαν κατ' επανάληψη οι συγκεντρωμένοι υποστηρικτές της. Η κυρία Βάιντελ δήλωσε ακόμη ότι η AfD θέλει «επιτέλους κάτι να αλλάξει σε αυτήν τη χώρα και να μην χρειαστεί ποτέ ξανά να θρηνήσουμε με μια μητέρα που έχασε τον γιο της, με τόσο παράλογο και βάναυσο τρόπο».

Μαγδεμβούργο - Διαδηλώσεις - Μακελειό

Ο γενικός γραμματέας της AfD Γιαν Βέντσελ Σμιτ επευθύνθηκε στο συγκεντρωμένο πλήθος υπερασπιζόμενος την αστυνομία: «Ο δολοφόνος είχε ανακοινώσει δημόσια τις προθέσεις του, ωστόσο η αίτησή του για άσυλο εγκρίθηκε. Δεν φταίνε οι αστυνομικοί για την επίθεση, αλλά η ηγεσία τους, η οποία τους δένει τα χέρια και τους αφήνει μόνους», δήλωσε ο κ. Σμιτ και έκανε λόγο για «τερατώδη πολιτική αποτυχία». Οι οπαδοί της AfD πραγματοποίησαν κατόπιν πορεία μέσα στην πόλη, φωνάζοντας συνθήματα για την απέλαση παραβατικών μεταναστών.

Ειδήσεις σήμερα:

Καιρός: Παραμονή Χριστουγέννων με καταιγίδες, χιόνια και πτώση θερμοκρασίας

ΗΠΑ: Ο Κλίντον νοσηλεύεται στο νοσοκομείο

Χαβάη: “Ξύπνησε” ξανά το ηφαίστειο Κιλαουέα (εικόνες)



Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΣε εξέλιξη η πορεία για το Πολυτεχνείο (εικόνες)Σήμερα 18:07 | Ειδήσεις

Λίγο μετά τις 17:00, ο κύριος κορμός της πορείας ξεκίνησε από την πλατεία Κλαυθμώνος. 

Η σημαία του Πολυτεχνείου έφτασε στην Αμερικανική πρεσβεία (βίντεο)Σήμερα 17:01 | Ειδήσεις

Μπροστά από τη Λέσχη Αξιωματικών, συμμετέχοντες στο μπλοκ έστρωσαν κόκκινα γαρύφαλλα μπροστά από τη διέλευση της σημαίας.

Ρωσική επίθεση σε τουρκικό πλοίο στην Ουκρανία – Φωτιά σε φορτίο 4.000 τόνων LPG, εκκενώσεις στη Ρουμανία (βίντεο)Σήμερα 16:24 | Ειδήσεις

Τα 16 μέλη του πληρώματος απομακρύνθηκαν με ασφάλεια, ενώ χωρίς ρεύμα βρέθηκαν δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά στην Οδησσό.

Φοινικούντα: Έφοδος της ΕΛ.ΑΣ σε καταστήματα του 31χρονου επιχειρηματία που σχετίζεται με έναν εκ των δραστών - Τί ερευνούνΣήμερα 14:25 | Ειδήσεις

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση της Φοινικούντας φέρνει στο «φως» η εκπομπή του ΑΝΤ1 "Αποκαλύψεις".

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Σε εξέλιξη η πορεία για το Πολυτεχνείο (εικόνες)18:16"Σπίτι μου 2": Παράταση για το πρόγραμμα 18:04Λαμία: Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε κολώνα (βίντεο)17:50Δύο αγνοούμενοι από την κακοκαιρία στη βορειοανατολική Ιταλία17:36Πρωθυπουργός της Πολωνίας: Η έκρηξη σε σιδηροδρομική γραμμή οφείλεται σε δολιoφθορά17:22Η σημαία του Πολυτεχνείου έφτασε στην Αμερικανική πρεσβεία (βίντεο)17:08Πολυτεχνείο: Σε εξέλιξη η πορεία με 43 προσαγωγές και 11 συλλήψεις16:56Ρωσική επίθεση σε τουρκικό πλοίο στην Ουκρανία – Φωτιά σε φορτίο 4.000 τόνων LPG, εκκενώσεις στη Ρουμανία (βίντεο)16:44Μακρόν: Η αναγέννηση του ουκρανικού στρατού, δέσμευση για την ασφάλεια όλων μας16:32Κίνα: Καταναλωτικά κουπόνια για νεόνυμφους με στόχο την αύξηση των γάμων16:18Οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας προς τους πολίτες ενόψει της επιδείνωσης του καιρού16:06Βορίζια: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 23χρονος που κατηγορείται για την τοποθέτηση του εκρηκτικού μηχανισμού 15:54Σπύρος Μαρτίκας: Συνταρακτικές αποκαλύψεις για τη δράση του κυκλώματος με τις απάτες15:42Νιγηρία: Ένοπλοι απήγαγαν 25 μαθήτριες από οικοτροφείο θηλέων, ανακοίνωσε η αστυνομία 15:32Στην κορυφή της πορείας η αιματοβαμμένη σημαία-σύμβολο του Πολυτεχνείου15:20Δράμα: Σκότωσαν αρκούδα και μετά την αποκεφάλισαν15:08Πυροβολισμός μέσα στο Νοσοκομείο Χανίων14:56Φοινικούντα: Έφοδος της ΕΛ.ΑΣ σε καταστήματα του 31χρονου επιχειρηματία που σχετίζεται με έναν εκ των δραστών - Τί ερευνούν14:44Πολυτεχνείο: 31 προσαγωγές και 4 συλλήψεις λίγο πριν την πορεία14:34Μακρόν και Ζελένσκι υπέγραψαν συμφωνία για την πώληση 100 γαλλικών στρατιωτικών αεροπλάνων στην Ουκρανία14:22
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο