LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 23 Δεκεμβρίου 2024 15:29 | Ανανέωση: 23 Δεκεμβρίου 2024 15:51

Honda - Nissan: Συγχώνευση “μαμούθ” των δύο κολοσσών της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας

Η συγχώνευση θα δημιουργήσει τον τρίτο μεγαλύτερο όμιλο αυτοκινήτων στο κόσμο σε πωλήσεις μετά την Toyota και την Volkswagen.

Honda - Nissan

Η Honda και η Nissan συμφώνησαν να διερευνήσουν την προοπτική συγχώνευσης και σύσταση κοινής εταιρείας συμμετοχών, ανακοίνωσαν σήμερα, με στόχο την δημιουργία του τρίτου μεγαλύτερου ομίλου αυτοκινήτων στον κόσμο.

Στόχος τους είναι η ολοκλήρωση των συνομιλιών τον Ιούνιο 2025 και η σύσταση εταιρείας χαρτοφυλακίου τον Αύγουστο 2026, οπότε οι μετοχές των δύο εταιρειών θα διαγραφούν.

Στην ανακοίνωσή τους οι δύο εταιρείες δηλώνουν ότι στόχος τους κατόπιν συγχωνεύσεως θα είναι 30 τρισεκατομμύρια γεν (191 δισεκατομμύρια δολάρια) σε πωλήσεις και λειτουργικό κέρδος άνω των 3 τρισεκατομμυρίων γεν.

Η συγχώνευση θα δημιουργήσει τον τρίτο μεγαλύτερο όμιλο αυτοκινήτων στο κόσμο σε πωλήσεις μετά την Toyota και την Volkswagen, την ώρα που η αυτοκινητοβιομηχανία αντιμετωπίζει τις σοβαρές προκλήσεις της Tesla και της κινεζικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Βάσει της μελλοντικής συμφωνίας, η Honda θα διορίσει την πλειοψηφία του διοικητικού συμβουλίου της νέας εταιρείας συμμετοχών.

Η συγχώνευση των δύο εταιρειών θα είναι η μεγαλύτερη στον χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας μετά την συγχώνευση των Fiat Chrysler Automobiles και PSA το 2021 για την δημιουργία της Stellantis βάσει συμφωνίας ύψους 52 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Οπως και άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες, οι Honda και Nissan έχουν χάσει έδαφος στην μεγάλη αγορά της Κίνας λόγω της προώθησης της BYD και άλλων κινεζικών αυτοκινητοβιομηχανιών που κατασκευάζουν ηλεκτρικά και υβριδικά αυτοκίνητα με καινοτόμα software.

Σε online συνέντευξη Τύπου, ο πρώην πρόεδρος της Nissan Κάρλος Γκον δήλωσε ότι δεν πιστεύει ότι η συμμαχία Honda-Nissan θα είναι επιτυχημένη διότι οι δύο εταιρείες δεν είναι παραπληρωματικές.

Ειδήσεις σήμερα:

Πενθήμερη: Μαθητές έβαλαν δόλωμα 17χρονη... για να “κεράσουν” ποτό με ούρα και σπέρμα τον συμμαθητή τους

Αστυνομικός Βουλής: Ποινική δίωξη για ενδοοικογενειακή βία

Ντε Γκρες: Παύλος και Νικόλαος πήραν την ελληνική ιθαγένεια

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τρίκαλα: Νταλίκα πέρασε στο αντίθετο ρεύμα και κατέληξε σε χαντάκι (βίντεο)23:59Euroleague: Εφιάλτης στο Βελιγράδι για τον Παναθηναϊκό23:47Ηράκλειο: Αλλάζει σχολείο ο μαθητής που φέρεται να παρενόχλησε σεξουαλικά συμμαθήτριά του23:34Αθήνα - Σόφια σε 6 ώρες με τρένο: Το σχέδιο της Κομισιόν για τον σιδηρόδρομο23:20Βέλγιο: Ανησυχία από τον πολλαπλασιασμό των επεισοδίων με υπερπτήσεις drones23:05Θεσσαλονίκη: 34χρονος οδηγός ταξί οδηγούσε χωρίς δίπλωμα22:50Βορίζια: Η ΕΛ.ΑΣ. έχει βίντεο με τον γαμπρό του 39χρονου νεκρού να πυροβολεί την ώρα της συμπλοκής22:36Συνάντηση Μητσοτάκη με υπουργούς των ΗΠΑ (εικόνες)22:22Έρχονται στην Αθήνα οι αγρότες - Πανελλαδικό συλλαλητήριο στις 11 Νοεμβρίου22:08Τσιάρας: Να τελειώσει η ευλογιά των προβάτων και να στηρίξουμε την ανασύσταση του ζωϊκού κεφαλαίου 21:54Γάζα: Νοσοκομείο λέει ότι παρέλαβε τις σορούς 15 Παλαιστινίων κρατουμένων21:40ΕΛΑΣ - Επιχείρηση αφοπλισμού της Κρήτης21:26Χατζηδάκης: Οι 7 προτεραιότητες για το 2026 – Απαιτείται μεγαλύτερη σοβαρότητα από το πολιτικό σκηνικό21:12Βορίζια: Τη Δευτέρα η απολογία των τριών αδελφών για το μακελειό20:58ΕΛΤΑ: Πρόστιμο για διαρροή προσωπικών δεδομένων - "Χτύπημα" χάκερ το 202220:44Ολλανδία: Ξεκινούν οι διαβουλεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού20:30Λούβρο: Γνωστός YouTuber ο ένας από τους συλληφθέντες της "κλοπής του αιώνα"20:16Ερντογάν: Δεν έχουμε βλέψεις για τα εδάφη άλλων χωρών20:02Δένδιας από 112 Πτέρυγα Μάχης: Η Ελλάδα απέκτησε και πάλι στόλο μεταγωγικών αεροσκαφών19:48Εργατικό ατύχημα στην Άρδασσα: Νεκρός 40χρονος που έπαθε ηλεκτροπληξία19:33
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο