LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 23 Δεκεμβρίου 2024 08:39 | Ανανέωση: 23 Δεκεμβρίου 2024 08:51

Μακελειό στο Μαγδεμβούργο: Οι σκοτεινές αναρτήσεις του δράστη (βίντεο)

Τι ανέφερε στην εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα" του ΑΝΤ1, κάτοικος της πόλης που έγινε το μακελειό. 

Σε σοκ βρίσκεται ακόμη το Μαγδεμβούργο, η μικρή πόλη της Γερμανίας, που στη Χριστουγεννιάτικη αγορά, έγινε επίθεση με πέντε νεκρούς και πάνω από 200 τραυματίες. 

Κάτοικος της μικρής πόλης, περιέγραψε στην εκπομπή του ΑΝΤ1, “Καλημέρα Ελλάδα” πως “δυστυχώς ήταν μία πολύ μεγάλη τραγωδία. Όλη η πόλη είναι σε θλίψη”.

“Μία ήσυχη, μικρή πόλη, αλλά δυστυχώς συνέβη, από τη στιγμή που το μάθαμε, εγώ εργάζομαι σε ένα ελληνικό εστιατόριο, όλοι οι πελάτες είναι σε θλίψη” πρόσθεσε ακόμα.

“Δύο διαδηλώσεις έγιναν συγχρόνως, τεράστιες διαδηλώσεις, ευτυχώς δεν είχαμε παρατράγουδα, κατά του πολιτικού συστήματος, υπάρχει πρόβλημα εδώ για την ασφάλεια”, είπε.

“Σε όλα αυτά τα παζάρια, υπάρχει μία δίοδος ασφαλείας, αν συμβεί κάτι, αν συμβεί κάτι, να μπορέσει να μπει η πυροσβεστική, ένα ασθενοφόρο”, είπε σχετικά με το ότι ο δράστης, εκμεταλλεύτηκε “τρύπα” στο σύστημα ασφαλείας.

Ο άνδρας που κατηγορήθηκε ότι σκότωσε πέντε άτομα και τραυμάτισε περισσότερους από 200 άλλους ρίχνοντας, το αυτοκίνητο σε μια γεμάτη γερμανική χριστουγεννιάτικη αγορά είχε ιστορικό αντι-ισλαμικών δηλώσεων, οι οποίες είχαν γίνει όλο και πιο σκοτεινές και απειλητικές για τη Γερμανία τους τελευταίους μήνες.

Ο ύποπτος, Taleb Al Abdulmohsen, συνελήφθη στον τόπο της πολύνεκρης επίθεσης στο Μαγδεμβούργο την Παρασκευή. Οι γερμανικές αρχές είπαν ότι πιστεύουν ότι έδρασε μόνος.

Μαγδεμβούργο

Πρόκειται για έναν 50χρονος ψυχίατρος από τη Σαουδική Αραβία, που ήρθε στη Γερμανία το 2006.

Οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας είχαν προειδοποιήσει επανειλημμένα τους Γερμανούς ομολόγους τους για τον Αλ Αμπντούλμοχσεν, δήλωσαν στο CNN δύο πηγές με γνώση των επικοινωνιών το Σάββατο.

Η πρώτη προειδοποίηση ήρθε το 2007 και συνδέθηκε με τις ανησυχίες των σαουδαραβικών αρχών ότι ο Al Abdulmohsen είχε εκφράσει ριζοσπαστικές απόψεις διαφόρων ειδών, είπε μια από τις πηγές.

Η Σαουδική Αραβία θεωρεί τον ύποπτο φυγόδικο και ζήτησε την έκδοσή του από τη Γερμανία μεταξύ 2007 και 2008, είπε η πηγή, προσθέτοντας ότι οι γερμανικές αρχές αρνήθηκαν, επικαλούμενη ανησυχίες για την ασφάλεια του άνδρα σε περίπτωση που επιστρέψει.

Μαγδεμβούργο

Ο διευθυντής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Εγκληματικών Ερευνών της Γερμανίας, Holger Munch, είπε ότι η αστυνομία στη Σαξονία-Άνχαλτ, όπου το Μαγδεμβούργο είναι η πρωτεύουσα, άρχισε στη συνέχεια έρευνα, αλλά πρόσθεσε ότι οι απειλές ήταν πολύ αόριστες.

«Ο άνδρας δημοσίευσε επίσης έναν τεράστιο αριθμό αναρτήσεων στο διαδίκτυο. Είχε επίσης διάφορες επαφές με τις αρχές, ύβρεις και απειλές. Αλλά δεν ήταν γνωστός για βίαιες πράξεις», είπε στο ZDF, προσθέτοντας ότι η υπόθεση θα πρέπει να εξεταστεί ξανά «για να ελέγξουμε ξανά εάν εμείς, ως αρχές ασφαλείας, αφήσαμε κάτι να ξεφύγει».

Ο Munch είπε ότι η δράση του υπόπτου φαίνεται να ακολουθεί «ένα εντελώς άτυπο μοτίβο» – κάτι που έχουν επίσης επισημάνει ορισμένοι ειδικοί.

«Μετά από 25 χρόνια σε αυτή την «επιχείρηση» νομίζεις ότι τίποτα δεν θα μπορούσε πια να σε εκπλήξει. Αλλά ένας 50χρονος Σαουδάραβας πρώην μουσουλμάνος που ζει στην Ανατολική Γερμανία, αγαπά το AfD και θέλει να τιμωρήσει τη Γερμανία για την ανοχή της προς τους ισλαμιστές – αυτό πραγματικά δεν ήταν στο ραντάρ μου», δήλωσε ο Peter Neumann, καθηγητής σπουδών ασφαλείας στο King's. College London, στο “X”.

Η Γερμανίδα υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φέιζερ το Σάββατο περιέγραψε τον Αλ Αμπντούλμοσεν ως «ισλαμοφοβικό», αλλά έδωσε λίγες άλλες λεπτομέρειες και είπε ότι η έρευνα μόλις ξεκίνησε.

Ένα αγόρι 9 ετών και τέσσερις γυναίκες, ηλικίας 45, 52, 67 και 75 ετών, έχασαν τη ζωή τους στην επίθεση, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας την Κυριακή. Οι αρχές κρατούν τον Al Abdulmohsen σε προφυλάκιση για πέντε φόνους, αρκετές απόπειρες ανθρωποκτονίας και αρκετές κατηγορίες για επικίνδυνη σωματική βλάβη.

Ειδήσεις σήμερα

Σημεία για rapid test δωρεάν τη Δευτέρα

Γάζα: Ισραηλινοί βομβαρδισμοί παρά τις ελπίδες για κατάπαυση πυρός

Αχαρνές: Κουκουλοφόροι χτύπησαν και λήστεψαν δικηγόρο και τη σύζυγό του (βίντεο)

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ιράν: Εντάσεις στις διαδηλώσεις για την ακρίβεια - Αναφορές για έξι νεκρούς22:56Τροχαίο δυστύχημα Άντονι Τζόσουα: Συνελήφθη ο οδηγός του αυτοκινήτου22:42Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή22:28Σαρώνει η γρίπη: Στα όρια τα νοσοκομεία, από την έξαρση ιώσεων σε παιδιά22:14Ανεξέλεγκτη ταχύτητα και social media: Κάνουν ράλι με ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα22:00Τραγωδία στην Ελβετία: Η Γαλλία δέχεται τραυματίες σε γαλλικά νοσοκομεία21:46Ο Τραμπ αναβάλλει κατά ένα έτος την αύξηση των δασμών σε εισαγόμενα έπιπλα21:32O Παναθηναϊκός άρχισε συζητήσεις για τον Αντίνο21:18ANT1 Sports: Οι αστείες στιγμές από τον χώρο του αθλητισμού, το 2025 (βίντεο)21:04Ελβετία - Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες: Άνθρωποι ούρλιαζαν, άλλοι κείτονταν νεκροί στο έδαφος (βίντεο)20:50Μαζικοί έλεγχοι αλκοτέστ στην Αθήνα - 62 οδηγοί πάνω από το όριο20:36Λάρισα: Σύγκρουση δύο αυτοκινήτων - Άνδρας στο νοσοκομείο με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις20:22Ελβετία: Συλλυπητήριο μήνυμα υποστήριξης απέστειλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή20:08Αταμάν: Από τις κορυφαίες ομάδες στην Ευρωλίγκα ο Ολυμπιακός19:54Πυρκαγιά στο Κραν Μοντάνα - Παρμελέν: Μια από τις χειρότερες τραγωδίες στην ιστορία της χώρας19:40Πάτρα: Τραυματίστηκε ζευγάρι που επέβαινε σε μηχανή που συγκρούστηκε με αυτοκίνητο19:26Κόπα Άφρικα - Γκαμπόν: Η κυβέρνηση ανακοίνωσε την αναστολή της εθνικής ομάδας19:12Ηράκλειο: Το νέο έτος ξεκίνησε με δύο περιστατικά μέθης ανηλίκων18:58Ελβετία: Για 47 νεκρούς κάνει λόγο ο Ιταλός ΥΠΕΞ - Βίντεο από το μπαρ του Κραν Μοντανά18:44Βαρυμπόμπη: Τροχαίο με δύο τραυματίες στον Κηφισό18:30
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο