LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτισμόςΔημοσίευση: 22 Δεκεμβρίου 2024 22:46

Φοντάνα ντι Τρέβι: Άνοιξε για το Ιωβηλαίο το ιστορικό μνημείο της Ρώμης (εικόνες)

Με νέο "πρόσωπο" άνοιξε η Φοντάνα ντι Τρέβι τις "αγκαλιές" της στους επισκέπτες της.

Φοντάνα ντι Τρέβι - Ρώμη

Η αναστηλωμένη Φοντάνα ντι Τρέβι παρουσιάστηκε σήμερα έπειτα από περισσότερους από δύο μήνες καθαρισμού και ανακαίνισης, που εντάσσονται στις προετοιμασίες της Ρώμης για το 2025, το ιερό έτος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Οι εργασίες, για τις οποίες η πόλη της Ρώμης όρισε προϋπολογισμό 327.000 ευρώ, περιελάμβαναν την απομάκρυνση της βρωμιάς, της ρύπανσης, του οξειδίου του σιδήρου και των αλάτων από το μνημείο του 18ου αιώνα, ένα από τα πιο γνωστά από τα πολλά τουριστικά αξιοθέατα της Ρώμης.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, το σιντριβάνι είχε αδειάσει, αλλά οι επισκέπτες μπορούσαν να το βλέπουν από μια προσωρινή πεζογέφυρα.

Για να αποφευχθεί η επιστροφή του μεγάλου πλήθους που συνήθιζε να κατακλύζει τη μικρή πλατεία που στεγάζει το σιντριβάνι, ο δήμαρχος της Ρώμης Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι δήλωσε ότι οι επισκέπτες θα πρέπει να σχηματίζουν ουρά με 400 άτομα τη φορά.

Στο μέλλον, η πόλη της Ρώμης μπορεί να εξετάσει το ενδεχόμενο να εισαγάγει εισιτήριο για το μνημείο, πρόσθεσε ο Γκουαλτιέρι.

Φοντάνα ντι Τρέβι - Ρώμη

Το Βατικανό αναμένει ότι έως και 32 εκατομμύρια τουρίστες θα μεταβούν στην ιταλική πρωτεύουσα για το Ιωβηλαίο, θέτοντας σε τεράστια πίεση τις απαρχαιωμένες υποδομές της Ρώμης και τη δυσχέρεια της διαχείρισης της ροής των επισκεπτών.

Το Ιωβηλαίο της Καθολικής Εκκλησίας είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό θρησκευτικό γεγονός που γιορτάζεται για την προώθηση της πίστης, της φιλανθρωπίας και της συγχώρεσης.

Είναι μια ειδική ευκαιρία για τους πιστούς σε όλο τον κόσμο να ανανεώσουν την πνευματική τους δέσμευση και να λάβουν άφεση αμαρτιών.

H παράδοση χρονολογείται από το 1300, όταν ο Πάπας Βονιφάτιος Η΄ συγκάλεσε ένα ιερό έτος, μετά το οποίο οι συνήθεις εορτασμοί γιορτάζονται γενικά κάθε 25 ή 50 χρόνια, με έκτακτους εορτασμούς ανάλογα με τις ανάγκες.

Το σιντριβάνι που ολοκληρώθηκε το 1762, είναι ένα αριστούργημα του ύστερου μπαρόκ, με αγάλματα Τριτώνων που καθοδηγούν το άρμα με τα κοχύλια του θεού Ωκεανού, απεικονίζοντας το θέμα της εξημέρωσης των υδάτων.

Η παράδοση υπαγορεύει στους επισκέπτες να ρίχνουν ένα νόμισμα στο σιντριβάνι για να εγγυηθούν την επιστροφή τους στη Ρώμη.

Φοντάνα ντι Τρέβι - Ρώμη

Κατά τη διάρκεια των εργασιών, οι επισκέπτες έπρεπε να ρίχνουν νομίσματα σε μια προσωρινή πισίνα.

Είναι επίσης αξιομνημόνευτη για μια από τις πιο διάσημες σκηνές στον κινηματογράφο, όταν στην ταινία La Dolce Vita του Φεντερίκο Φελίνι η Ανίτα Έκμπεργκ μπαίνει στο σιντριβάνι και κάνει νόημα στον συμπρωταγωνιστή της Μαρτσέλο Μαστρογιάνι να την ακολουθήσει: «Μαρτσέλο! Έλα εδώ!»

Ειδήσεις σήμερα

Επίδομα θέρμανσης: Πιστώνεται η πρώτη δόση στους δικαιούχους

Βραζιλία: Αεροπλάνο έπεσε στο κέντρο τουριστικής πόλης (βίντεο)

Ιωάννινα: Γυναίκες ζητιάνευαν με “βιτρίνα” τα ανήλικα παιδιά τους


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης: Παραγωγικότητα χωρίς αξιοποίηση τεχνολογίας δεν μπορεί να υπάρχει σήμεραΧθες 21:20 | Ειδήσεις

Όσα ανέφερε ο πρωθυπουργός στη συζήτηση με τον πρόεδρο της Grant Thornton Consulting, Νικόλαο Καραμούζη και τον διευθύνοντα σύμβουλο της Grant Thornton, Βασίλη Καζά, στο πλαίσιο του συνεδρίου «Future Unfold - Framing the Future of Technology», στο Μέγαρο Μουσικής.

Τραμπ: Χάος η κατάσταση στην Ουκρανία, δεν είναι εύκολα τα πράγματαΧθες 21:38 | Ειδήσεις

Πρόσθεσε επίσης, ότι οι ΗΠΑ είναι «ισχυρές και σεβαστές ξανά στην παγκόσμια σκηνή» και αναφέρθηκε στην επίσκεψή του στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στη Χάγη νωρίτερα φέτος

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τις AI κάμερες – Στόχος μας είναι να σώσουμε ανθρώπινες ζωές, δηλώνει ο ΠαπαστεργίουΧθες 23:35 | Ειδήσεις

Ο κ. Παπαστεργίου εξήγησε ότι η εγκατάσταση καμερών σε σημεία όπου έχουν σημειωθεί, ή δυνητικά μπορεί να σημειωθούν συγκρούσεις δεν συνιστούν απλώς τεχνολογικό εκσυγχρονισμό, αλλά ουσιαστική παρέμβαση για την προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Γκίλφοϊλ: Η Ελλάδα δεν είναι απλώς ένας γεωπολιτικός παράγοντας, αλλά μια αξιόπιστη συνέταιρος των ΗΠΑΧθες 23:09 | Ειδήσεις

«Είναι συναρπαστικό να βλέπω ότι Ελλάδα και ΗΠΑ αξιοποιούν αυτές τις ευκαιρίες. Να διαμορφώσουμε αυτή την εποχή μαζί» τόνισε η πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Υπεγράφη η έγκριση του Εθνικού Χάρτη Εκτίμησης Κινδύνου Δασικών Πυρκαγιών23:59Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τις AI κάμερες – Στόχος μας είναι να σώσουμε ανθρώπινες ζωές, δηλώνει ο Παπαστεργίου23:51Θεσσαλονίκη: Αθώοι Σκωτσέζοι οπαδοί για κατοχή καπνογόνων στο γήπεδο της Τούμπας23:43Τραμπ: Σύντομα θα ξεκινήσουν χερσαίες επιθέσεις στη Βενεζουέλα23:35Παρτιζάν: Συμφώνησε ο Αντρέα Τρινκιέρι για να διαδεχτεί τον Ομπράντοβιτς στην τεχνική ηγεσία23:27Γκίλφοϊλ: Η Ελλάδα δεν είναι απλώς ένας γεωπολιτικός παράγοντας, αλλά μια αξιόπιστη συνέταιρος των ΗΠΑ23:19Τροχαίο με εγκατάλειψη στα Χανιά: Στο νοσοκομείο ένας μοτοσικλετιστής (εικόνες)23:11Πιτσιλής - Future Unfold: Η ΑΑΔΕ μετασχηματίζεται σε "data-driven" Οργανισμό23:03Χατζηδάκης - Future Unfold: Η τεχνητή νοημοσύνη θα είναι σύμμαχός μας εάν συνεχίσουμε να προχωρούμε με σοβαρότητα στην οικονομία22:58Θεσσαλονίκη – Μπλόκα αγροτών: Άνοιξε το τελωνείο Ευζώνων έπειτα από 4 ώρες αποκλεισμού22:53Χίος: Συνελήφθη Τούρκος για εμπλοκή σε κατασκοπεία22:45Βουλή: Ψηφίζεται το νομοσχέδιο για την ψηφιακή ενίσχυση της οδικής ασφάλειας – Τι προβλέπει22:37Ο Όμιλος Antenna ενισχύει την ηγετική θέση του στον τομέα της ψυχαγωγίας - Νέα εξαγορά της Options & Town Cinemas22:29Ζελένσκι: Κανείς δεν μπορεί να διαλύσει τον κόσμο μόνος του – ούτε η Ρωσία22:24Δύο τροχαία στη Θεσσαλονίκη με πρωταγωνίστριες μεθυσμένες οδηγούς22:16Αττική: Κανονικά θα λειτουργήσουν όλες οι λαϊκές αγορές αύριο Τετάρτη22:08Μητσοτάκης: Παραγωγικότητα χωρίς αξιοποίηση τεχνολογίας δεν μπορεί να υπάρχει σήμερα22:00Πέρασε η τροπολογία για την αυστηροποίηση της νομοθεσίας περί όπλων - Αναλυτικά οι νέες διατάξεις21:52Ελεύθερος αφέθηκε ο οδηγός ταξί που προκάλεσε θανατηφόρο τροχαίο με θύμα 35χρονο στη Θεσσαλονίκη21:44Τραμπ: Χάος η κατάσταση στην Ουκρανία, δεν είναι εύκολα τα πράγματα21:36
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο