LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 22 Δεκεμβρίου 2024 08:33 | Ανανέωση: 22 Δεκεμβρίου 2024 08:52

Κύκλωμα λαθρεμπορίας ποτών - ΑΑΔΕ: Εσωτερική έρευνα για τον εμπλεκόμενο υπάλληλο

Οι αστυνομικές αρχές είχαν προχωρήσει σε 12 συλλήψεις ατόμων που φέρονται να εμπλέκονται στη δράση του κυκλώματος, μεταξύ των οποίων και το στέλεχος της ΑΑΔΕ.

ΑΑΔΕ - κτήριο

Εντολή για διενέργεια κατεπείγουσας πειθαρχικής δίωξης από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΑΑΔΕ, έδωσε ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής, σχετικά με τον υπάλληλο που φέρεται να εμπλέκεται σε κύκλωμα το οποίο πωλούσε νοθευμένα ποτά.

Πρόκειται για απλό υπάλληλο που εντάχθηκε στην ΑΑΔΕ με μετάταξη από Δήμο της Αττικής το 2022 και υπηρετούσε σε θέση τεχνικού διαχειριστή.

Το χρονικό 

Μεγάλη επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας πραγματοποιήθηκε από το πρωί του Σαββάτου 21 Δεκεμβρίου με στόχο την εξάρθρωση ενός κυκλώματος, στο οποίο συμμετείχε και ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), που διακινούσε επικίνδυνα ποτά, γνωστά και ως «μπόμπες», σε νυχτερινά κέντρα και μπαρ.

Οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν σε 12 συλλήψεις ατόμων που φέρονται να εμπλέκονται στη δράση του κυκλώματος, μεταξύ των οποίων και το στέλεχος της ΑΑΔΕ.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών, οι αστυνομικές αρχές εντόπισαν μεγάλες ποσότητες λαθραίων ποτών, τα οποία τα μέλη του κυκλώματος διακινούνταν παράνομα.

Το υψηλόβαθμο στέλεχος της ΑΑΔΕ φέρεται να ήταν υπεύθυνο για την έκδοση πλαστών εγγράφων, τα οποία χρησιμοποιούνταν για να συνοδεύουν τα λαθραία ποτά στις εξαγωγές στο εξωτερικό, κάνοντάς τα να φαίνονται νόμιμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κατηγορούμενοι έκαναν εισαγωγή τα ποτά από το εξωτερικό στη χώρα μας. για να τα εξάγουν στη συνέχεια στην Αλβανία. Όμως τα κρατούσαν στην Ελλάδα. Έτσι, το φορτίο με τα ποτά δεν πήγαινε ποτέ στην Αλβανία, όπου είχαν δημιουργήσει εικονικές εταιρείες, οπότε γλίτωναν και τον ΦΠΑ και τους δασμούς ζημιώνοντας το ελληνικό δημόσιο.

Η συγκεκριμένη επιχείρηση έρχεται να ρίξει φως στις παράνομες δραστηριότητες που συνδέονται με τη διακίνηση επικίνδυνων για την υγεία αλκοολούχων ποτών και την απόπειρα των εμπλεκομένων να νομιμοποιήσουν τις παράνομες συναλλαγές τους μέσω της πλαστογράφησης εγγράφων.

Ειδήσεις σήμερα

Εορταστικό ωράριο: Ανοιχτά και σήμερα τα μαγαζιά - Τι πρέπει να προσχέχουν οι καταναλωτές

Τέλη κυκλοφορίας 2025: Αντίστροφη μέτρηση για τις πληρωμές

Αγία Αναστασία η Φαρμακολύτρια: Ο θαυμαστός βίος και το μαρτύριο της

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Καρδίτσα – ΠΑΟΚ: Πέρασε κι από το μπλόκο της Θεσσαλίας ο “Δικέφαλος”16:29Αγρότες: Ανοιχτό το ρεύμα προς Αθήνα στο μπλόκο των Μαλγάρων16:15Πάτρα: Συνελήφθη υπεύθυνος καταστήματος για πώληση αλκοόλ σε ανήλικους16:01Δράμα: Βούλγαροι προσπάθησαν να περάσουν πρόβατα στην Ελλάδα και συνελήφθησαν15:47Μπριζίτ Μπαρντό: "Και ο Θεός έπλασε τη γυναίκα" - Το τέλος ενός μύθου15:33Γκύζη: Άνδρας μαχαίρωσε τη γυναίκα του στον λαιμό και έπεσε από το μπαλκόνι15:19Μετ' εμποδίων η επιστροφή των εκδρομέων στην Αθήνα15:04Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)14:50Διασώθηκαν 108 μετανάστες που επέβαιναν σε ξύλινη λέμβο νότια της Γαύδου14:36Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κηρύχθηκε η Νέα Υόρκη λόγω του χιονιά - Ακυρώθηκαν χιλιάδες πτήσεις14:22Μαρινάκης για αγρότες: Ο ειλικρινής διάλογος - και μόνο αυτός - θα φέρει τις λύσεις14:07Τρίκαλα: Ανυποχώρητοι οι αγρότες - Παραμένουν στα μπλόκα της δυτικής Θεσσαλίας13:52Smart Cities για μια Καλύτερη Ζωή: Το Μέλλον είναι Εδώ!13:37Χανιά: ΙΧ έπεσε σε γκρεμό - Χωρίς τις αισθήσεις του ο οδηγός13:23Κρήτη: Νεκρός ανασύρθηκε από τη θάλασσα ηλικιωμένος στον Άγιο Νικόλαο13:09ΠΑΟΚ: "Τρέχει" το θέμα του γηπέδου υπό τις οδηγίες Σαββίδη12:55e-ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Ο "χάρτης" πληρωμών έως τις 2 Ιανουαρίου12:40Τροχαία Αττικής: 248 παραβάσεις για αλκοόλ και 8 συλλήψεις το τριήμερο των Χριστουγέννων (βίντεο)12:26Πέθανε η θρυλική ηθοποιός Μπριζίτ Μπαρντό12:11Γλυφάδα: Συνελήφθη γνωστός τράπερ για υπεξαίρεση - Είχε αποφυλακιστεί με όρους11:57
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο