LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 17 Δεκεμβρίου 2024 18:38

Δίκη Φιλιππίδη: “Δεν τον κατήγγειλα νωρίτερα γιατί ήταν παντοδύναμος…”

«Διευκρινίσεις» έδωσε ο εισαγγελέας της έδρας για τις ερωτήσεις που έθεσε στην προηγούμενη συνεδρίαση στην μάρτυρα που περιέγραφε το πώς ο Πέτρος Φιλιππίδης αποπειράθηκε να τη βιάσει μέσα στο καμαρίνι του θεάτρου, όπως η ίδια έχει καταγγείλει.

Πέτρος Φιλιππίδης

Παντοδύναμο χαρακτήρισε τον Πέτρο Φιλιππίδη η μάρτυρας που τον έχει καταγγείλει για απόπειρα βιασμού το 2010. Στην κατάθεσή της η καταγγέλλουσα απαντώντας σε ερωτήσεις των συνηγόρων του κατηγορουμένου, ανέφερε ότι δεν ήθελε να μάθει κανείς αυτό που της είχε συμβεί.

“Όταν είδα ότι μου άνοιξε την πόρτα και ήταν με το φανελάκι, εκεί λίγο αισθάνθηκα άβολα αλλά σκέφτηκα ότι μπορεί να είμαι υπερβολική. Στο καμαρίνι δεν ήθελα να βγάλω το παλτό μου -έκανε και κρύο- και ήμουν λίγο μαγκωμένη.”

Όπως ανέφερε η μάρτυρας αναγκάστηκε να παραμείνει στο καμαρίνι του ηθοποιού και προσπάθησε να φύγει όταν της έκανε την πρώτη νύξη. "Έκανα πως τηλεφωνούσα με τη μητέρα μου για να του πω ευγενικά ότι δεν θέλω. Σηκώθηκα να φύγω και μου είπε καλά κάτσε λίγο και θα φύγεις."

Η μάρτυρας κατέθεσε ότι δεν είχε μιλήσει σε κανέναν για το περιστατικό εκτός από τις δύο ηθοποιούς, οι οποίες επίσης έχουν καταγγείλει τον Πέτρο Φιλιππίδη.

Δημητρακόπουλος: Γιατί απαντούσατε στο τηλέφωνο μετά;

Μάρτυρας: Βρισκόμουν σε πανικό εκείνο το διάστημα. Δεν είχα ούτε την ωριμότητα ούτε τον ψυχισμό να το καταλάβω. Αν μου συνέβαινε τώρα δεν θα φοβόμουν. Τότε φοβόμουν ότι θα εμφανιζόταν εκεί που είμαι και θα με έβρισκε γιατί μου έλεγε ότι θα έρθει αν δεν του απαντούσα.

Δημητρακόπουλος: Πώς σας πίεζε;

Μάρτυρας: Ψυχολογικά. Και πάντα του απαντούσα με ένα ναι. Προσπαθούσα να μη λέω αυτά που έλεγε. Και έχει φανεί ότι το έχει κάνει και με άλλες κοπέλες. Και στην κυρία Δροσάκη το έκανε. Ενας βιασμός είναι κι αυτό..

Παρούσες στο δικαστήριο είναι οι ηθοποιοί Αννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, Λένα Δροσάκη και άλλοι.

Οι «διευκρινίσεις» του εισαγγελέα

«Διευκρινίσεις» έδωσε ο εισαγγελέας της έδρας για τις ερωτήσεις που έθεσε στην προηγούμενη συνεδρίαση στην μάρτυρα που περιέγραφε το πώς ο Πέτρος Φιλιππίδης αποπειράθηκε να τη βιάσει μέσα στο καμαρίνι του θεάτρου, όπως η ίδια έχει καταγγείλει.

«Ο εισαγγελέας γνωρίζει πώς ρωτάει. Και τα κανάλια και τα πρωινάδικα και όλα αυτά που λένε για μένα για Siemens και άλλες αηδίες. Έγινε ξετίναγμα στον πρώτο βαθμό, όχι αναπαράσταση, και ορθώς» είπε ο εισαγγελέας και πρόσθεσε:

«Φρονώ ότι πρέπει να διευκρινίσω κάποια πράγματα. Το τι αφορά τη Γαλλία -δίκη Πελικό- είναι ότι η δίκη εκεί πήρε 4 μήνες και εδώ 1,5 χρόνο θα πάρει. Ήθελα να έχει το ψυχικό σθένος να μιλήσει η καταγγέλλουσα. Εδώ είναι κάτι πιο ελαφρύ, να μιλήσει και να πει».

Ο δικηγόρος της καταγγέλλουσας Αλέξανδρος Μίντζιας έκανε λόγο για «πρωτοφανή επίθεση» προς την καταγγέλλουσα .

«Πρωτοφανής επίθεση προς το θύμα από την εισαγγελική αρχή. Εμείς θεσμικά περιμέναμε από το δικαστήριο σας να παρέμβει, ωστόσο δεν το είδαμε. Οι ερωτήσεις εμπεριέχουν τους λόγους γιατί καμιά γυναίκα δεν θελει να καταγγέλει σεξουαλικη κακοποίηση» είπε ο κ. Μίντζιας και πρόσθεσε ότι η υποστήριξη της κατηγορίας δεν θα κάνει αίτηση εξαίρεσης αλλά θα «πολεμήσει τον εισαγγελέα αν συνεχίσει έτσι».


Ειδήσεις σήμερα:

Χαλκιδική - Δυστύχημα σε λούνα παρκ: Προφυλακίστηκε ο ιδιοκτήτης

Αστυνομικός Βουλής: Τηλεφώνησε από την φυλακή στο θύμα για να... της πει ότι την αγαπάει

Ρόδος: Κρέμασαν σκύλο από δέντρο και τον άφησαν να πεθάνει μαρτυρικά (εικόνες)


Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Βόλος: Αυτοκίνητο άρπαξε φωτιά μετά από τροχαίο ατύχημα (εικόνες)15:08Βουλιαγμένη: Συνελήφθη 47χρονος για κατοχή όπλων και αρχαιοτήτων14:54Βρετανία: Γυναίκα για πρώτη φορά στην ιστορία η νέα Αρχιεπίσκοπος της Αγγλικανικής εκκλησίας14:40Αμαλιάδα: Ηλικιωμένη παρασύρθηκε από φορτηγό - Ο θάνατος της ήταν ακαριαίος (εικόνες)14:26Πάρος: 40χρονος βρέθηκε μαχαιρωμένος - Εξετάζεται η εγκληματική ενέργεια14:12Όλες οι απαντήσεις για τις υπηρεσίες υγείας στο 156613:58Ηράκλειο: Αναγκαστική προσγείωση αεροπλάνου λόγω μεθυσμένης τουρίστριας13:44Ζαχαράκη: Θέλουμε ιδρύματα που λειτουργούν με σταθερούς και ξεκάθαρους κανόνες, που δίνουν προοπτική13:30Άδωνις Γεωργιάδης - Το Πρωινό: Δεν πιστεύω ότι έχει ευθύνη ο Καραμανλής για το δυστύχημα στα Τέμπη13:16Έβρος: Συνελήφθησαν 13 Τούρκοι - Βρέθηκαν στην κατοχή τους 147 όπλα13:02Αμαλιάδα: Ληστεία σε κοσμηματοπωλείο μέσα σε δύο λέπτα (βίντεο)12:48Θεσσαλονίκη: Αυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες στο Ωραιόκαστρο (βίντεο)12:34Πάνος Ρούτσι: Τι έδειξαν οι εξετάσεις - Η επίσημη ανακοίνωση 12:20Παρασκευή 3 Οκτωβρίου: Το πρώτο web δελτίο με τις σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας12:06Θεσσαλονίκη: 59χρονος συνελήφθη για παράνομη υιοθεσία11:52Ηράκλειο: Συνελήφθη 57χρονος για κατοχή ναρκωτικών ουσιών11:38Θεσσαλονίκη: 61χρονος συνελήφθη για κατοχή ναρκωτικών ουσιών11:24Φαράγγι Σαμαριάς: Κλείνει εκτάκτως και από τις δύο εισόδους του11:10Μόναχο: Επαναλειτούργησε το αεροδρόμιο10:56Υπερχείλισε ο ποταμός Τριπόταμος - Διακοπή της κυκλοφορίας10:42
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο