LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 15 Δεκεμβρίου 2024 19:42

Προϋπολογισμός – Μητσοτάκης: Οι μισθοί δεν θα σταματήσουν να ανεβαίνουν και οι φόροι να μειώνονται

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι χωρίς ακμαία οικονομία, δεν υπάρχουν οι πόροι για ευημερούσα κοινωνία.

Προϋπολογισμός – Μητσοτάκης

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι αυξάνεται ο κατώτατος μισθός πολύ πιο γρήγορα από ό,τι οι άλλοι μισθοί και επανέλαβε ότι θα φτάσει τα 950 ευρώ το 2027.

«Εκτιμώ ότι το 2027 ο μέσος μισθός θα είναι πάνω από τα 1500 ευρώ που είναι ο κεντρικός στόχος που έχουμε θέσει. Αυτά είπαμε, αυτά θα κάνουμε. Αυτή είναι η δέσμευση που αναλάβαμε απέναντι στον ελληνικό λαό», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε επίσης ότι πολλοί νέοι άνθρωποι που έφυγαν από την Ελλάδα στα χρόνια της κρίσης, εξέφρασαν ενδιαφέρον να επιστρέψουν «γιατί εμπιστεύονται το μέλλον της χώρας, όχι την κυβέρνηση».

Παράλληλα μίλησε για τις αυξήσεις στο δημόσιο και στις συντάξεις και σημείωσε ότι αυξήθηκε το κατά κεφαλήν ΑΕΠ.

«Είμαστε ευχαριστημένοι από αυτή την πρόοδο. Ναι, αν σκεφτούμε ότι είναι τα θεμέλια μιας σταθερά ανοδικής πορείας. Δεν είμαστε ευχαριστημένοι αν αυτά τα αριθμητικά δεδομένα δεν μεταφράζονται σε πιο άνετη καθημερινότητα. Θα γίνει αυτό. Γίνεται ήδη σε ένα βαθμό. Έχω ακούσει πολλές φορές την ωραία φράση ότι ευημερούν οι αριθμοί, αλλά οι άνθρωποι υστερούν. Σίγουρο είναι ότι όταν χρεοκοπούν οι αριθμοί , σίγουρα χρεοκοπούν οι άνθρωποι κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ και κάτι ξέρετε για αυτό», πρόσθεσε.

Ο κ. Μητσοτάκης υπενθύμισε ότι πριν από 10 χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ έριξε την τότε κυβέρνηση και οδηγήσε τη χώρα στο καταστροφικό 2015. «Εσείς ρίξατε μια κυβέρνηση εκλεγμένη εκμεταλλευόμενη μια θεσμική ανορθογραφία του Συντάγματος. Η Ελλάδα από τότε προόδευσε και τα άφησε πίσω όλα αυτά», τόνισε.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι χωρίς ακμαία οικονομία, δεν υπάρχουν οι πόροι για ευημερούσα κοινωνία.

Σημείωσε ότι μερίδιο αποκτούν σταδιακά όλοι και μίλησε για τις ανατιμήσεις της τελευταίας τριετίας. Είπε ότι έγιναν σημαντικές παρεμβάσεις σε κρίσιμους τομείς όπως στο ρεύμα με την υπερφορολόγηση των υπερκερδών των επιχειρήσεων «που το κάναμε όπως και με τα διύλιστήρια».

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι είμαστε σε ένα σημείο που ο μέσος πληθωρισμός, ειδικά στα τρόφιμα, πλησιάζει το μηδέν. «Όταν θα σταματήσουν να ανεβαίνουν οι τιμές, δεν θα σταματήσουν οι μισθοί να αυξάνονται και οι φόροι να μειώνονται», τόνισε.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΗΠΑ: Επίσκεψη Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου – Κύκλος επαφών στην ΟυάσινγκτονΣήμερα 08:23 | Ειδήσεις

Αναλυτικά το πρόγραμμα που θα ακολουθήσει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στο δεκαήμερο ταξίδι του στις ΗΠΑ, με αφετηρία τη σημερινή του συνάντηση με τον Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο.


 


 


 


 

Κηφισός: Ουρές χιλιομέτρων λόγω τροχαίων – Πού παρατηρούνται καθυστερήσειςΣήμερα 08:12 | Ειδήσεις

Τα δύο τροχαία σημειώθηκαν στο ρεύμα καθόδου.

Υπόθεση Novartis: Σήμερα η απόφαση για τους "Μάξιμο Σαράφη" και "Αικατερίνη Κελέση"Σήμερα 06:16 | Ειδήσεις

Σήμερα η πρόεδρος του δικαστηρίου πρόκειται να ανακοινώσει αν οι δύο κατηγορούμενοι, είναι ένοχοι ή όχι για όσα είπαν εμπλέκοντας δέκα πολιτικά πρόσωπα.

Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Σήμερα η συνάντηση με τον Ντόναλντ ΤραμπΣήμερα 07:27 | Ειδήσεις

Σήμερα το μεσημέρι θα διαβεί το κατώφλι του Λευκού Οίκου.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΟΣΕ: Πλήρης αποκατάσταση στο τηλεδιοικούμενο τμήμα ΣΣ Θήβας - ΣΣ Δαύλειας - Η βλάβη οφείλεται σε δολιοφθορά09:11Πειραιάς: Άγριος ξυλοδαρμός οδηγού τρόλεϊ08:57ΗΠΑ: Επίσκεψη Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου – Κύκλος επαφών στην Ουάσινγκτον08:42Κηφισός: Ουρές χιλιομέτρων λόγω τροχαίων – Πού παρατηρούνται καθυστερήσεις08:29Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Σήμερα η συνάντηση με τον Ντόναλντ Τραμπ08:15“Καλημέρα Ελλάδα”: Ο Γιώργος Παπαδάκης επέστρεψε… στο σπίτι του08:00ΗΠΑ: Συγγνώμη ζήτησε ο παρουσιαστής της εκπομπής Fox & Friends για την πρότασή του να θανατώνονται οι ψυχικά διαταραγμένοι άστεγοι07:46Τραμπ: Το Κατάρ είναι πολύ καλός σύμμαχος – Να προσέχει το Ισραήλ και οι άλλοι07:32Ρουμανία-Ρωσικό drone: Ο ρώσος πρεσβευτής εκλήθη στο ρουμανικό υπουργείο Εξωτερικών07:18ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Ο "χάρτης" των πληρωμών μέχρι 19 Σεπτεμβρίου07:05Υπόθεση Novartis: Σήμερα η απόφαση για τους "Μάξιμο Σαράφη" και "Αικατερίνη Κελέση"06:51Μετάλλιο μετά από 16 χρόνια…06:36Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 15 Σεπτεμβρίου06:23Τι καιρό θα κάνει τη Δευτέρα06:09Χανιά: Βρέθηκε οπλοστάσιο και ποιμνιοστάσιο σε σπίτι - Δύο συλλήψεις23:59Ιωάννινα: Νεκρός σε δάσος εντοπίστηκε 81χρονος που αγνοούνταν23:45Μαρινάκης: Ο νους μας σήμερα πηγαίνει στους Έλληνες της Μικράς Ασίας που ξεριζώθηκαν βίαια23:37"Αποκαλύψεις" με τον Πέτρο Κουσουλό – Πρεμιέρα αύριο Δευτέρα23:23Ευρωμπάσκετ 2025: Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Γερμανία!23:09Davis Cup: Ήττα Τσιτσιπά, αποκλεισμός για την Ελλάδα22:55
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο