LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΤεχνολογίαΔημοσίευση: 15 Δεκεμβρίου 2024 17:51

Διακοπή στο Μετρό Θεσσαλονίκης: Αυτόπτες μάρτυρες περιγράφουν στον ΑΝΤ1 όσα έζησαν (βίντεο)

 Οι επιβάτες, αναγκάστηκαν να περπατήσουν μέσα στη σήραγγα, με τη διαχειρίστρια εταιρεία να απαντά, πως δεν προέκυψε κανένα πρόβλημα ασφαλείας.

Της Ανδρονίκης Ζαφειρίου

Είναι 6 το απόγευμα και επιβάτες περπατούν μέσα στη σήραγγα μετά από ακινητοποίηση του συρμού μεταξύ των σταθμών Φλέμινγκ και Ευκλείδη λόγω διακοπής ηλεκτροδότησης στη γραμμή. O συρμός σταμάτησε ξαφνικά και οι επιβάτες παρέμειναν εγκλωβισμένοι για 15’.

«Στα 100 μέτρα έκανε ένα «γκρακ» και άρχισε σταματάει. Όσοι ήταν όρθιοι κόντεψαν να πέσουν. Κάνα δεκάλεπτο με τέταρτο ήμασταν μέσα είχε κάποιους που φοβήθηκαν, μία κοπέλα άρχισε να κλαίει, ένα παιδάκι, ένας κύριος φοβόταν» λέει αυτόπτης μάρτυρας στον ΑΝΤ1.

«Μια κοπέλα λέει πρώτη φορά ήταν δεν ξαναμπαίνω, σκάγαμε όλοι είχε πάρα πολύ ζέστη, βγάλαμε όλοι τα μπουφάν, έσβησαν οι πινακίδες, έσβησαν όλα, πήγαν να σβήσουν και τα φώτα. Μία πόρτα μας άνοιξε χειροκίνητα μία κοπέλα που εργαζόταν εκεί που την ενημέρωναν από το CB και της έδωσαν οδηγίες» προσθέτει.

Αρμόδιοι τόνισαν στον ANT1, πως η εταιρία ενεργοποίησε αυτόματα όλους τους προβλεπόμενους μηχανισμούς. Σύμφωνα με το πρωτόκολλο ασφαλείας  οι ελεγκτές άνοιξαν με ασφάλεια τις πόρτες του συρμού και απομάκρυναν συντεταγμένα και με ηρεμία τους επιβάτες προς τον επόμενο σταθμό, μέσω του κατασκευασμένου – γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο – πεζοδιαδρόμου που βρίσκεται στις σήραγγες και κατά μήκος της συνολικής διαδρομής με τους επιβάτες να καταφθάνουν συνοδεία του προσωπικού μετά από λίγα λεπτά στον επόμενο σταθμό.

«Από το συμβάν δεν προέκυψε κανένα πρόβλημα ασφαλείας για τους επιβάτες και οι διαδικασίες οι οποίες ακολουθήθηκαν ήταν οι προβλεπόμενες από τα πρωτόκολλα τα οποία έχουν υποβληθεί σε αυστηρότατους ελέγχους και στην πιο έγκυρη πιστοποίηση» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Είχε αργήσει πολύ. Τα δρομολόγια άλλαζαν ώρα άφιξης. Οι υπάλληλοι έτρεχαν πάνω κάτω. Βγήκαν πολλά άτομα από την αποβάθρα, είδαμε γύρω στα 30 άτομα. Όσο περνούσε η ώρα είχε πολύ κόσμο» περιγράφει αυτόπτης μάρτυρας.

Η κυκλοφορία του μετρό στη συνέχεια διεξήχθη κανονικά και από τις δύο τροχιές χωρίς προβλήματα.

Ειδήσεις σήμερα:

Μελόνι: Παραίτηση από προεδρία Ευρωπαίων Συντηρητικών - Έπανοι για Τραμπ

Πορνογραφία και ασέλγεια κατά ανήλικης τον οδήγησαν στον Εισαγγελέα

Τροχαίο στον Βόλο - Μάνα 16χρονου: Οι γιατροί μας δίνουν λίγες πιθανότητες να τα καταφέρει

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Σοβαρό τροχαίο ατύχημα στο Ίλιον - Δύο Ι.Χ. οχήματα συγκρούστηκαν μεταξύ τους08:38Τροχαίο δυστύχημα στη Λεωφόρο Μαρκοπούλου - Οδηγός ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του08:24Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή08:10Τραγωδία στην Ελβετία: Έξι Γάλλοι υπήκοοι τραυματίες, οκτώ άλλοι αγνοούνται23:58Μαμντάνι: Θα δώσουμε παράδειγμα στον κόσμο - Η αριστερά μπορεί να κυβερνήσει23:42Γουόκαπ: Tο συναίσθημα σε ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό είναι πάντα το ίδιο - Για αυτό παίζουμε μπάσκετ23:24Τραγωδία στην Ελβετία: Περίπου δεκαπέντε Ιταλοί, μεταξύ των τραυματιών23:10Ιράν: Εντάσεις στις διαδηλώσεις για την ακρίβεια - Αναφορές για έξι νεκρούς22:56Τροχαίο δυστύχημα Άντονι Τζόσουα: Συνελήφθη ο οδηγός του αυτοκινήτου22:42Σαρώνει η γρίπη: Στα όρια τα νοσοκομεία, από την έξαρση ιώσεων σε παιδιά22:14Ανεξέλεγκτη ταχύτητα και social media: Κάνουν ράλι με ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα22:00Τραγωδία στην Ελβετία: Η Γαλλία δέχεται τραυματίες σε γαλλικά νοσοκομεία21:46Ο Τραμπ αναβάλλει κατά ένα έτος την αύξηση των δασμών σε εισαγόμενα έπιπλα21:32O Παναθηναϊκός άρχισε συζητήσεις για τον Αντίνο21:18ANT1 Sports: Οι αστείες στιγμές από τον χώρο του αθλητισμού, το 2025 (βίντεο)21:04Ελβετία - Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες: Άνθρωποι ούρλιαζαν, άλλοι κείτονταν νεκροί στο έδαφος (βίντεο)20:50Μαζικοί έλεγχοι αλκοτέστ στην Αθήνα - 62 οδηγοί πάνω από το όριο20:36Λάρισα: Σύγκρουση δύο αυτοκινήτων - Άνδρας στο νοσοκομείο με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις20:22Ελβετία: Συλλυπητήριο μήνυμα υποστήριξης απέστειλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή20:08Αταμάν: Από τις κορυφαίες ομάδες στην Ευρωλίγκα ο Ολυμπιακός19:54
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο