LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 11 Δεκεμβρίου 2024 16:24

Ολλανδία: Έλληνας πολιτικός μηχανικός ανάμεσα στα θύματα της έκρηξης στη Χάγη

«Ήταν ερωτευμένος με την Ολλανδία. Του άρεσαν όλα, τα πάντα σε αυτήν» όπως ανέφερε η σύζυγός του.

Ολλανδία – κατάρρευση κτηρίου

Έλληνας μηχανικός, πατέρας 3 παιδιών, είναι μεταξύ των έξι θυμάτων της κατάρρευσης πολυκατοικίας μετά από έκρηξη στη Χάγη της Ολλανδίας που συνέβη το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ολλανδικού NLtimes, ένας από τους έξι ανθρώπους που ανασύρθηκαν νεκροί μετά από έκρηξη που οδήγησε σε μερική κατάρρευση πολυκατοικίας στη Χάγη, αναγνωρίστηκε από μέλη της οικογένειας ως ο Βικέλ Καμπεράι, ελληνικής και αλβανικής υπηκοότητας πολιτικός μηχανικός που ζούσε στην Ολλανδία για πάνω από δύο χρόνια.

Ο 44χρονος άνδρας από την Ελλάδα αφήνει πίσω του τη σύζυγό του, Μαρία, και τα τρία μικρά παιδιά τους, ένα αγοράκι 7 μηνών, ένα κορίτσι 6 ετών και ένα αγόρι 10 ετών. Η απώλεια του πρόσχαρου, ενθουσιώδους πατέρα που εργάζονταν στην Ολλανδία ήταν καταστροφική για τους φίλους και την οικογένεια, δήλωσε η σύζυγός του, Μαρία στους NL Times την Τρίτη.

Οι αρχές στην Ολλανδία συνέλαβαν τρεις υπόπτους σε σχέση με την καταστροφική έκρηξη, με τις συλλήψεις να υποδηλώνουν πιθανό εγκληματικό κίνητρο. Οι ύποπτοι κρατούνται υπό περιοριστικούς όρους, τους επιτρέπεται μόνο η επικοινωνία με τους δικηγόρους τους και αναμένεται να παρουσιαστούν στο δικαστήριο αργότερα αυτή την εβδομάδα, επισήμανε το BBC.

«Πώς γίνεται να συνέβη αυτό;» αναρωτήθηκε η συντετριμμένη σύζυγος καθώς κατέρρευσε κλαίγοντας, μιλώντας στο NLtimes.

Παρακολουθούσε τις ειδήσεις για την καταστροφή από το σπίτι τους στην Αθήνα, αφού έμαθε ότι η έκρηξη και η πυρκαγιά συνέβησαν στο Τάρβενκαμπ της Χάγης, εκεί που ζούσε και εργάζονταν ο σύζυγός της.

«Ήταν σαν να παρακολουθούσα μια ταινία. Απλά δεν ήταν αληθινό», δήλωσε στο ολλανδικό μέσο ενημέρωσης. Όλο αυτό το διάστημα, τα παιδιά ρωτούσαν συνεχώς «αν ο μπαμπάς τους είναι ζωντανός» και γιατί δεν μπορούσαν να του τηλεφωνήσουν. Ταραγμένη, η γυναίκα αφηγήθηκε πως ένιωθε αβοήθητη και δεν ήξερε τι να τους πει. Η αγωνία της επιδεινώθηκε από την αίσθηση ότι οι ολλανδικές αρχές την κρατούσαν στο σκοτάδι καθώς οι προσπάθειες αναζήτησης συνεχίζονταν, επισημαίνει το δημοσίευμα.

Χρειάστηκαν δυόμισι ημέρες για να επιβεβαιωθεί ο θάνατος του Βίκελ σύμφωνα με το ρεπορτάζ. Oι πυροσβέστες εργάζονταν επί ώρες προσπαθώντας να σβήσουν τη φωτιά, καθώς το κτίριο κατέρρεε τυλιγμένο στις φλόγες. Τέσσερις άνθρωποι διασώθηκαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διάσωσης, αλλά οι ανησυχίες σχετικά με την ετοιμόρροπη κατάσταση του κτιρίου καθυστέρησαν τις περαιτέρω προσπάθειες έρευνας.

Ολλανδία – κατάρρευση κτηρίου

Ο Καμπεράι μετακόμισε από την Ελλάδα στις Κάτω Χώρες τον Αύγουστο του 2022, λίγους μήνες αφότου επικοινώνησε μαζί του ένας υπεύθυνος εταιρείας διαχείρισς προσωπικού. Ο πολιτικός μηχανικός ήταν ενθουσιασμένος με τη δυνατότητα να χτίσει μια καλύτερη ζωή για την οικογένειά του από τη Χάγη, μετά από μια δύσκολη περίοδο κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα και στη συνέχεια της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Σκεφτόμασταν να μετακομίσουμε όλοι μαζί εκεί για μια καλύτερη ζωή, καλύτερα σχολεία και επειδή δεν υπάρχει, πραγματικά, βία. Και όμως, ζούσαμε στην Ελλάδα τόσα χρόνια και δεν συνέβη τίποτα. Είναι ειρωνικό», είπε η σύζυγος του θύματος, πριν κάνει μια παύση για να ανακτήσει την ψυχραιμία της.

Οι δύο τους γνωρίστηκαν πριν από περισσότερες από δύο δεκαετίες στο πανεπιστήμιο. Ο Καμπεράι ήταν Έλληνας και Αλβανός πολίτης, ο οποίος ζούσε στην Ελλάδα από την ηλικία των επτά ετών μέχρι που μετακόμισε στη Χάγη. Η Μαρία γεννήθηκε στη Γερμανία από Έλληνες γονείς και ζούσε επίσης στην Ελλάδα από παιδί.

«Ήταν ερωτευμένος με την Ολλανδία. Του άρεσαν όλα, τα πάντα σε αυτήν», δήλωσε η ίδια. «Προσπαθούσε να με πείσει να μετακομίσω εκεί, αλλά για κάποιο λόγο δεν ήθελα να πάω».

Η Μαρία Αποστολάκη καταλαβαίνει, πλέον, ότι θα πρέπει να συνεχίσει τη ζωή της χωρίς τον σύζυγό της και προσπαθεί να παραμείνει υποστηρικτική για τα παιδιά της, παρόλο που η κατάσταση είναι τόσο ξαφνική για όλους. «Μακάρι να επικρατήσει η δικαιοσύνη και να μάθουμε ποιος το έκανε αυτό στην οικογένειά μας», ανέφερε.

Η ποινική έρευνα για την έκρηξη και την κατάρρευση του κτιρίου βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη. Οι αρχές προσπαθούν να προσδιορίσουν οποιαδήποτε σχέση μεταξύ του τραγικού περιστατικού και ενός ύποπτου οχήματος που απομακρύνθηκε από τον τόπο του εγκλήματος το Σάββατο.

Παρά ταύτα, η Μαρία λέει: «Δεν έχω κανένα μίσος για κανέναν. Θέλω απλώς να μάθω την αλήθεια. Τα παιδιά μου αξίζουν να μάθουν τι συνέβη στον πατέρα τους».

Ειδήσεις σήμερα:

Φωτιά στην Μονεμβασία (βίντεο)

Πυροβόλησαν έγκυο σκυλίτσα - Δίνει “μάχη” για την ζωή της (εικόνες)

Κώστας Γεωργουσόπουλος: Συγκίνηση στο τελευταίο αντίο στον σπουδαίο θεατράνθρωπο (εικόνες)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΠροεδρικό Μέγαρο: Ορκίστηκαν ο νέος υπουργός Μετανάστευσης, Θάνος Πλεύρης και τρεις υφυπουργοίΣήμερα 10:15 | Ειδήσεις

«Κυρίαρχος στόχος είναι η αύξηση των επιστροφών παράνομων μεταναστών και η πάταξη της λαθρομετανάστευσης» τόνισε ο νέος υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου.

Επίθεση μέσα σε λεωφορείο: Λίγα χιλιοστά από την μηριαία αρτηρία το τραύμα του ανήλικου (βίντεο)Σήμερα 09:43 | Ειδήσεις

Για λίγα μόλις χιλιοστά δεν απέβη μοιραίο το τραύμα στον ανήλικο από τον σουγιά του 16χρονου μέσα σε λεωφορείο.

Μυτιλήνη: Με αίμα βάφτηκε πανηγύρι - 35χρονος δέχτηκε 18 μαχαιριέςΣήμερα 07:10 | Ειδήσεις

Τι αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας. 

Εύβοια - Αστυνομικός που έσωσε μητέρα και κόρη: Λέω πάει θα πνιγώ και εγώ εδώ… (βίντεο)Σήμερα 10:08 | Ειδήσεις

Τι είπε αποκλειστικά στον ΑΝΤ1, ο ήρωας αστυνομικός που βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή του έσωσε μία μητέρα και την κόρη της που τις είχαν παρασύρει τα ρεύματα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Θεσσαλονίκη - Κυκλώματα αρχαιοκαπηλίας: Ελεύθεροι με όρους οι 39 συλληφθέντες12:49Επίδομα παιδιού: Κλείνει η πλατφόρμα για το Α2112:34Εύβοια: Ηλικιωμένη πνίγηκε στη θάλασσα12:20Κώστας Μοναχός - Η σύζυγός του στον ΑΝΤ1: Στο τελευταίο “αντίο” θα είμαστε οι δυο μας... (βίντεο)12:06Τραγωδία στη Λάρισα: ΙΧ έπεσε σε κολόνα - Νεκρή η οδηγός11:52Τι είναι το μικροβίωμα ενδομήτριου;11:38Δολοφονία Κυριακής Γρίβα: Διακόπηκε για τις 2 Ιουλίου η δίκη11:24Μεγάλη φωτιά ξέσπασε στην Κρήτη - Ισχυροί άνεμοι πνέουν στην περιοχή 11:10Τραμπ: Δεν συνομιλούμε με την Τεχεράνη10:56Εύβοια - Αστυνομικός που έσωσε μητέρα και κόρη: Λέω πάει θα πνιγώ και εγώ εδώ… (βίντεο)10:42 Λιάνα Κανέλλη στον ΑΝΤ1: Δεν ξέρω σε τι βαθμό αγανάκτησης συνεπάγεται ο ΟΠΕΚΕΠΕ (βίντεο)10:28Προεδρικό Μέγαρο: Ορκίστηκαν ο νέος υπουργός Μετανάστευσης, Θάνος Πλεύρης και τρεις υφυπουργοί 10:14Επίθεση μέσα σε λεωφορείο: Λίγα χιλιοστά από την μηριαία αρτηρία το τραύμα του ανήλικου (βίντεο)09:57Εύβοια: Αυτός είναι ο ήρωας αστυνομικός που έσωσε μητέρα και κόρη στη θάλασσα - "Χωρίς δεύτερη σκέψη βούτηξα"09:50Μπουκώρος στον ΑΝΤ1: Αν έχεις λίγη ευθιξία τότε είναι αυτονόητος ο δρόμος της παραίτησης (βίντεο)09:33Δευτέρα 30 Ιουνίου: Το πρώτο web δελτίο με τις σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας09:18Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη άνδρας που οδηγούσε μεθυσμένος09:03Γάζα: Τουλάχιστον 35 νεκροί σε επιχειρήσεις του Ισραήλ τις τελευταίες ώρες08:48Μουντιάλ Συλλόγων: Στα προημιτελικά η Μπάγερν που κέρδισε την Φλαμένγκο (εικόνες)08:34Υπουργικό συμβούλιο: Συνεδρίαση στη σκιά του ΟΠΕΚΕΠΕ – Θα προηγηθεί η ορκωμοσία των νέων μελών 08:19
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο