LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 11 Δεκεμβρίου 2024 08:49

Ρόδος: Πρώην πράκτορας της Μοσάντ εκδίδεται στην Ρουμανία

Απίστευτη δικαστική τροπή μετά την αποφυλάκισή του υπό όρους και νέα καταδίκη του για απάτη με όφελος μόλις 320 ευρώ!

Ρόδος - πράκτορας Μοσάντ

Με απόφαση του Συμβουλίου Εφετών Δωδεκανήσου, που ελήφθη την Τρίτη σε δημόσια συνεδρίασή του, συνελήφθη εκ νέου και εκδίδεται στις αρχές της Ρουμανίας, ένας 69χρονος υπήκοος Ισραήλ, που διατείνεται ότι είναι πρώην πράκτορας της Μοσάντ και βουλευτής της Ρουμανίας.

Ο 69χρονος, που αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας και η εικόνα του σήμερα δεν θυμίζει πράκτορα αλλά ταλαιπωρημένο ηλικιωμένο άνδρα, βρέθηκε αντιμέτωπος με απόφαση των αρχών της Ρουμανίας που τον καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης πέντε ετών για απάτη ευτελούς αξίας και συγκεκριμένα 320 ευρώ, με φερόμενα ως θύματα δύο κατοίκους της χώρας.

Τα δικαστήρια της Ρουμανίας εξάντλησαν την αυστηρότητά τους στον 69χρονο, ενώ είχε αποφυλακιστεί υπό όρους αφού εξέτισε ποινή πέντε ετών και δύο μηνών από συνολική ποινή κάθειρξης 10 ετών που του είχε επιβληθεί κατά συγχώνευση για άλλα αδικήματα που είχε διαπράξει.

Οι αρχές της Ρουμανίας συγχώνευσαν την ποινή κάθειρξης των 10 ετών που ήταν ήδη συγχωνευθείσα με εκείνη των πέντε ετών, που του επιβλήθηκε μετά την αποφυλάκισή του και διέταξαν την σύλληψή του και την έκτιση συνολικής ποινής κάθειρξης 11 ετών.

Όπως έγραψε η «δημοκρατική», αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου συνέλαβαν τον 69χρονο σε εκτέλεση εντολής προσωρινής σύλληψης της Εισαγγελίας Εφετών Δωδεκανήσου, με σκοπό την έκδοσή του στις ρουμανικές αρχές, προκειμένου να εκτίσει υπόλοιπο ποινής από την ποινή φυλάκισης των 11 ετών που του επιβλήθηκε με απόφαση δικαστηρίου του Brasov την 20η Ιανουαρίου 2009 για απάτη κατ’ εξακολούθηση με προξενηθείσα ζημία που υπερβαίνει το ποσό των 120.000 ευρώ. Στην πορεία όπως απεκάλυψαν τα ισραηλινά ΜΜΕ, πρόκειται για Ισραηλινό υπήκοο, ο οποίος διετέλεσε βουλευτής στη βουλή της Ρουμανίας.

Ο Νάτι Μέιρ, σε ένορκη κατάθεση σε μια προσπάθεια να αποτρέψει την έκδοσή του στην Ρουμανία, ισχυρίστηκε ότι στο παρελθόν υπηρέτησε ως πράκτορας της Μοσάντ που δρούσε στην Ρουμανία. Ο δικηγόρος του κ. Γιώργος Λαμπαδάκης, κατέθεσε αίτηση στο δικαστήριο της Ρόδου, ενάντια στην έκδοση, χαρακτηρίζοντάς την «κυνήγι μαγισσών» από την Ρουμανία, παρά το γεγονός ότι ο Mέιρ έχει ήδη εκτίσει πέντε χρόνια και οι ρουμανικές αρχές του επέτρεψαν να φύγει από τη χώρα. Ο δικηγόρος του υποστήριξε ότι η καταδίωξη του Mέιρ από την Ρουμανία αντικατοπτρίζει τη συνεχιζόμενη πολιτική δίωξη, αναφέροντας ένα παρόμοιο περιστατικό του 2022, όταν το Ισραήλ παρενέβη για να εξασφαλίσει την απελευθέρωση του Mέιρ από την κράτησή του στο Ντουμπάι.

Ο κ. Λαμπαδάκης ανέλυσε στο δικαστικό συμβούλιο ότι παραβιάζεται η αρχή της αναλογικότητας τονίζοντας ότι ο εκζητούμενος, πρώην μέλος του ρουμανικού κοινοβουλίου και καθ’ ομολογία του ιδίου στο ακροατήριο πράκτορα της Μοσάντ καταδικάστηκε με τέσσερις διαφορετικές αποφάσεις των Δικαστηρίων της Ρουμανίας που τελούσαν, ωστόσο, σε πραγματική συρροή, σε ποινή έξι ετών, τριών ετών, επτά ετών και επτά ετών φυλάκισης αντίστοιχα για αδικήματα φοροδιαφυγής και για κατ’ εξακολούθηση απάτη.

Με απόφαση του Ειρηνοδικείου του Giurgiu συγχωνεύτηκαν όλες οι ποινές που του επιβλήθηκαν σε μία συνολική ποινή φυλάκισης 10 ετών. Ο εκζητούμενος παρέμεινε στη φυλακή για συνολικό χρονικό διάστημα πέντε ετών και δύο μηνών περίπου, ήτοι πλέον του 1/2 της συνολικά συγχωνευθείσας ποινής του, οπότε και μετά από αίτηση του σωφρονιστικού καταστήματος της Gherla απολύθηκε υφ’ όρων το 2016 χωρίς κανέναν άλλον περιοριστικό όρο. Μετά την υφ’ όρων αποφυλάκισή του, ο εκζητούμενος επέστρεψε στην πατρίδα του, το Ισραήλ, όπου και διέμενε μόνιμα μέχρι τη σύλληψή του από τις ελληνικές αρχές κατά τη διάρκεια των διακοπών του με κρουαζιερόπλοιο στην Ελλάδα, όπου συνταξίδευε με τη σύντροφό του.

Από την επισκόπηση της δικογραφίας προκύπτει ότι το ρουμανικό κατάστημα κράτησης είχε υποβάλει αίτημα για την αποφυλάκισή του υπό όρους γνωρίζοντας, ωστόσο, ότι εκκρεμούσε σε βάρος του ακόμη μία υπόθεση απάτης κατ’ εξακολούθηση του έτους 2012 (Ιανουάριος-Απρίλιος 2012) που σχετιζόταν άμεσα με τις προηγούμενες καταδικαστικές αποφάσεις, οι οποίες ήδη είχαν συγχωνευθεί.

Η υπόθεση αυτή αφορούσε την παραπλάνηση δύο ατόμων, από τους οποίους ο εκζητούμενος ζήτησε και έλαβε το ποσό των 800 λέϊ Ρουμανίας από τον καθένα, ήτοι το συνολικό ποσό των 1.600 λέϊ, ισόποσο μόλις του συνολικού ποσού των €320!! , τα οποία ο εκζητούμενος δεν επέστρεψε στους εγκαλούντες, όταν αυτοί διαπίστωσαν ότι δεν μπορούσαν να εργαστούν με τουριστική βίζα στο Ισραήλ.

Για την τελεσθείσα απάτη κατ’ εξακολούθηση μόλις του ποσού των €320, που κάλλιστα σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία θα μπορούσε να θεωρηθεί απάτη «μικρής αξίας» που επισύρει μόνο χρηματική ποινή ή παροχή κοινωφελούς εργασίας, το Ειρηνοδικείο του Μπρασόβ με απόφασή του επέβαλε στον εκζητούμενο ποινή φυλάκισης πέντε ετών εξαντλώντας την αυστηρότητα του. Στη συνέχεια, αποφάσισε ότι η πράξη αυτή τελέστηκε σε συρροή με τις προηγούμενες αποφασίζοντας παράλληλα ότι δεν συντρέχει λόγος ανάκλησης της υφ’ όρου απόλυσης.

Πηγή: dimokratiki.gr

Ειδήσεις σήμερα:

NBA Cup: Οι Μπακς στα ημιτελικά με...εξωπραγματικό Αντετοκούνμπο (βίντεο)

Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ελλάδα: Την Κίμπερλι Γκίλφοϊλ προτείνει ο Τραμπ

Βουλή – αστυνομικός: ”Βλέπαμε τα παιδιά με μελανιές και σπασμένα χέρια”

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης: Οι αγρότες μας θα έχουν το χαμηλότερο ηλεκτρικό τιμολόγιο στην ΕυρώπηΣήμερα 20:11 | Ειδήσεις

«Η κυβέρνηση εξάντλησε τις αντοχές της οικονομίας, στηρίζοντας τους αγρότες όσο ποτέ».

Κωνσταντίνος Φλώρος στον ΑΝΤ1 για Γροιλανδία: Οι Αμερικανοί φοβούνται ότι η Κίνα θα έρθει στην περιοχή μέσω συμπράξεων με ρωσικές εταιρείεςΣήμερα 18:11 | Ειδήσεις

Ο επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ και Σύμβουλος του "K Group" μιλά στον ΑΝΤ1 για τις κρίσιμες εξελίξεις στη Γροιλανδία.

Χατζηδάκης στον ΑΝΤ1: Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης για τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τους αγρότεςΣήμερα 19:33 | Ειδήσεις

«Επέμεναν μέσα στην εκπροσώπηση να υπάρχουν άνθρωποι που ελέγχονται ήδη από διάφορες αρχές για παρατυπίες σε σχέση με τις επιδοτήσεις».

Τέλλογλου για το μπλακ άουτ στα αεροδρόμια: Παρεμβολές λόγω παλαιότητας δείχνει το πόρισμαΣήμερα 19:22 | Ειδήσεις

«Οι παρεμβολές δεν προήλθαν από εξωτερικό παράγοντα, αλλά από το ίδιο το σύστημα επικοινωνιών».

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Αυστρία: 13χρονος βρήκε τον θάνατο όταν παρασύρθηκε από χιονοστιβάδα στις Άλπεις22:52Ινδία: Άγριος ελέφαντας έχει σκοτώσει 20 ανθρώπους από την αρχή του χρόνου - Τεράστια επιχείρηση για τον εντοπισμό του22:38Μπλόκα: Κάθοδο με τρακτέρ και συλλαλητήριο στην Αθήνα θέλουν οι Λαρισαίοι αγρότες22:28Θεοδωρικάκος: Πολύτιμο κεφάλαιο για την Ελλάδα οι βουλευτές της διασποράς22:14Αερολιμένας Αθηνών: Συνελήφθη άνδρας για εισαγωγή και διακίνηση ναρκωτικών μέσω ταχυδρομικού δέματος22:00Ολυμπιακός: Επιστροφή του Ποντένσε κόντρα στον ΠΑΟΚ21:50Ρωσία: "Κατηγορηματικά απαράδεκτες" οι απειλές των ΗΠΑ έναντι του Ιράν21:40Πετρούπολη: Θύμα απόπειρας βιασμού μια 13χρονη - Συνελήφθη ο δράστης21:30Οικουμενικό Πατριαρχείο: "Ευφάνταστα σενάρια και ψευδείς ειδήσεις" όσα αναφέρουν ρωσικές υπηρεσίες21:20Ant1 Sports: Αύριο διεξάγονται οι τέσσερις προημιτελικοί του Κυπέλλου Ελλάδος 21:10Τι καιρό θα κάνει την Τετάρτη20:56Τέλλογλου για το μπλακ άουτ στα αεροδρόμια: Παρεμβολές λόγω παλαιότητας δείχνει το πόρισμα20:42Κωνσταντίνος Φλώρος στον ΑΝΤ1 για Γροιλανδία: Οι Αμερικανοί φοβούνται ότι η Κίνα θα έρθει στην περιοχή μέσω συμπράξεων με ρωσικές εταιρείες20:28Μητσοτάκης: Οι αγρότες μας θα έχουν το χαμηλότερο ηλεκτρικό τιμολόγιο στην Ευρώπη20:18Χατζηδάκης στον ΑΝΤ1: Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης για τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τους αγρότες20:08Κουσουλός - Ειρήνη Μουρτζούκου: "Βόμβες" για τη μητέρα του Παναγιωτάκη 19:58Ιταλία - Μελόνι: Υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο τους δύο Ιταλούς πολιτικούς κρατούμενους που απελευθέρωσε η Βενεζουέλα19:44Ιράν: Οι "ταραξίες" των διαδηλώσεων βρίσκονται αντιμέτωποι με την θανατική ποινή19:30Ελβετία - Ποδόσφαιρο: Το συγκινητικό αντίο της Σιόν στα θύματα του Κραν Μοντανά19:16Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Μητσοτάκη με τους αγρότες - Για ουσιαστικό διάλογο μιλούν και οι δύο πλευρές19:06
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο